Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Sutivan ima najatraktivniju MTB stazu. Nagrada na prvom hrvatskom “Outdoor Red Carpetu” odlična je najava za ovogodišnji biciklistički maraton “Uvati vitar”

Na zabavnom pustolovnom druženju u kinu “Tuškanac” u Zagrebu dodijeljene su nagrade najboljim pustolovcima i outdoor događajima u čak šesnaest kategorija. Prvi hrvatski “Outdoor Red Carpet” održan je u organizaciji našega i jedinoga hrvatskoga pustolovnog magazina “Outdoors” i Treking lige.

Na jednom mjestu hrvatska outdoor scena
Ideja ovoga događanja bila je okupiti na jednome mjestu hrvatsku outdoor scenu te istaknuti i nagraditi najbolje od najboljega u hrvatskom outdooru. Hrvatska pustolovna scena jača iz dana u dan, sve je više odlično organiziranih i posjećenih događaja, sve se više o domaćem outdooru vidi i priča izvan granica naše zemlje.

Turistička zajednice općine Sutivan: Nagrada doprinosi razvoju cikloturizma na našem otoku
Ono što je posebno bitno jest da je staza biciklističkoga maratona “Uvati vitar”, koja se održava u Sutivanu, osvojila nagradu za najatraktivniju MTB stazu, a nagradu je iz ruku organizatora preuzeo načelnik općine Sutivan Ranko Blažević. — Radi se o jako bitnoj i vrijednoj nagradi, kako za biciklistički maraton, tako i za naš otok Brač, jer ipak iako se radi o trodnevnom eventu koji se održava u Sutivanu, sama staza prolazi i preko drugih općina na Braču i tako se svi sudionici, a ima ih 400, upoznaju s ljepotama našega otoka, poručili su iz Turističke zajednice općine Sutivan, ne skrivajući radost zbog osvojene nagrade. — Ova nagrada isto tako doprinosi i razvoju cikloturizma na našem otoku, kazali su iz Turističke zajednice u Sutivanu.

Jaka domaća pustolovna scena
Četverosatni program “Outdoor Red Carpeta 2020” bio je ambiciozno sadržajan. Prvi sat prošao je vrlo brzo uz živahnu panel raspravu “Outdoor sportovi u Hrvatskoj: jučer, danas, sutra” na kojoj su sudjelovali pioniri domaće pustolovne scene: Darija Bostijančić, Šimun Cimerman, Dario Rocco i Alen Paliska, a programom je moderirao Daniel Lacko. Središnji i najvažniji dio bilo je proglašenje dobitnika prvoga hrvatskoga “Outdoor Oscara”. Već sam pogled na kratke video spotove koji su prethodili dodjeli nagrada u svakoj od šesnaest kategorija, pokazali su koliko je jaka domaća pustolovna scena i koliko je u stvari opravdana ova nagrada. Radilo se o pojedinačnim nagradama ili onima za organizaciju i događaje, konkurencija je zaista bila svjetska.

Početak pustolovnih utrka u Hrvatskoj
Treći sat programa bio je rezerviran za pobjednike najmasovnijega domaćega outdoor pokreta, Treking i trail lige, a druženje je završeno projekcijama dvaju filmova: kratkom video najavom spektakularnoga Sutjeska traila te filmom iznenađenja “Bjelolasica 2001.”. Film je podsjetio na početak organizacije pustolovnih utrka u Hrvatskoj, koje su prije dvadeset godina bile okidač razvoja domaće oudoor scene.

“Uvati vitar” od 15. do 17. svibnja
Iz Turističke zajednice u Sutivanu najavili su da će se biciklistički maraton “Uvati vitar” ove godine održati od 15. do 17. svibnja, a informacije o tom biciklističkom maratonu dostupne su na internet stranicama maratona. — Prijave su u tijeku i već sad imamo preko 220 prijavljenih natjecatelja, potvrdili su iz TZ u Sutivanu.

Na “Outdoor Red Carpetu” u zagrebačkom kinu “Tuškanac” staza biciklističkoga maratona “Uvati vitar”, koja se održava u Sutivanu, osvojila je nagradu za najatraktivniju MBT stazu, a nagradu je preuzeo načelnik općine Sutivan Ranko Blažević (izvor: sutivan.hr)

Podjelite:

You may also like...