PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Svjetsko prvenstvo u branju maslina dobitnik nagrade organizacije Creative Tourism Network. Direktorica Turističke zajednice u Postirima Ivana Jelinčić: “Od samoga početka ove manifestacije, od ideje do realizacije, u nju je utkano mnogo rada, energije i ljubavi”

I dok je sezona berbe maslina još uvijek u tijeku, a toliki zaljubljenici u taj plod prerađuju maslinu i od nje stvaraju neponovoljivo i jedinstveno maslinovo ulje, iz daleke Barcelone stiže priznanje bračkoj maslini, točnije onoj u Postirima, koja je ove godine okupila natjecatelje iz 12 zemlja.

Nagrada za promicanje kreativnosti u turizmu
Pogađate! Riječ je o Svjetskom prvenstvu u branju maslina, ove godine održanom po 3. put, koje je dobitnik nagrade organizacije Creative Tourism Network, čije je sjedište u Barceloni, a partner Svjetska turistička organizacija. Svake godine, pa i ove, ta se organizacija bavi promicanjem kreativnosti u turizmu, dodjeljujući nagrade u pet kategorija.

Od samoga početka, same njene ideje do realizacije već 3. Svjetsko prvenstvo u branju maslina, u nju je utkano mnogo rada, energije i ljubavi, a kroz ovakve nagrade i reakcije natjecatelja sve se to vrati i čovjek je sretan da smo učinili druge sretnima, rekla je za portal BRAČ danas direktorica ureda TZ općine Postira Ivana Jelinčić (izvor: Postira Tourist Board)

Bez truda i emocije manifestacija ne bi bila ono što jest
Značajno je to priznanje Turističkoj zajednici općine Postira na čijem je čelu mlada direktorica Ivana Jelinčić. Prva manifestacija, pa druga manifestacija, a poslije treće već pristiže vrijedna nagrada. — Ova nagrada me prije svega čini izuzetno ponosnom. Ponosnom na zajednički trud i emociju bez koje ova manifestacija ne bi bila upravo ovo što jest. Od samoga početka, same njene ideje do realizacije već 3. Svjetsko prvenstvo u branju maslina, u nju je utkano mnogo rada, energije i ljubavi, a kroz ovakve nagrade i reakcije natjecatelja sve se to vrati i čovjek je sretan da smo učinili druge sretnima, rekla je za portal BRAČ danas direktorica ureda TZ općine Postira Ivana Jelinčić.

Na različite nam načine pomažu da manifestacija bude što je najbolje moguća
Osvrnuvši se na manifestaciju za koju iz godine u godinu vlada sve veći interes, a zaljubljenici u maslinu dolaze na otok iz različitih zemalja, direktorica Jelinčić ukazala je i na iznimnu suradnju s Poljoprivrednom zadrugom Postira, Aldurom sport d.o.o. i općinom Postira. — Radije ću reći ne bi bilo moguće bez suradnje s Ljerkom, Eti, Štekom i Šimom. Ne bi naravno bilo moguće ni bez svih ostalih pojedinaca koji nam na različite načine pomažu da manifestacija bude što je najbolje moguća, bez sponzora i pokrovitelja, a ni bez naših natjecatelja. Svima ovim putem još jednom veliko hvala, s radošću i ponosom komentirala je nagradu organizacije Creative Tourism Network.

direktorica Turističke zajednice općine Postira Ivana Jelinčić (desno) i direktorica Poljoprivredne zadruge Postira Ljerka Vlahović glavne su organizatorice manifestacije Svjetskoga prvenstva u branju maslina, koja je ove godine okupila natjecatelje iz 12 zemalja (foto: iz arhive)

Nisam se nadala nagradi jer je pitanju svjetska konkurencija
Zanimalo nas je i tko je nominirao Svjetsko prvenstvo u branju maslina za nagradu. — O samom natječaju obavijestilo nas je Ministarstvo turizma, kao i sve ostale Turističke zajednice u Hrvatskoj, a prijavu je izvršila Turistička zajednica općine Postira. Smatrala sam da imamo kvalitetan i konkurentan proizvod, ali se nagradi nisam nadala obzirom da je u pitanju svjetska konkurencija. Bilo mi je dovoljno samo da se za našu destinaciju i proizvod još negdje čuje, poručila je mlada direktorica TZ u Postirima, dodavši kako je, kada su primili obavijest o nagradi, uslijedilo veliko oduševljenje.

Iščekujemo 4. Svjetsko prvenstvo u branju maslina, poručila direktorica TZ općine Postira
Da je Svjetsko prvenstvo u branju maslina brački hit, prava smotra i manifestacija s pogledom u budućnost najbolje potvrđuju povratne informacije sudionika s ovogodišnjega 3. Svjetskoga prvenstva. — Povratne informacije su zaista krasne. Svi natjecatelji su se međusobno povezali, kao i s nama organizatorima, voditeljima, i doista svi kući nose jako lijepe uspomene. Imamo i grupu na Facebooku u kojoj često komuniciramo, šaljemo slike, videa, komentiramo, iščekujemo 4. Svjetsko prvenstvo u branju maslina, poručila nam je direktorica ureda u Postirima.

hrvatska ekipa na 3. svjetskom prvenstvu u branju maslina, održanom od 11. do 13. listopada u Postirima, bila je u sljedećem sastavu: splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, blogerica Danijela Dvornik, novinarska HRT-a Franka Jović i rukometaš Petar Metličić (izvor: TZ općine Postira)

O doživljaju manifestacije najbolje govore ponovna sudjelovanja
I sve je nekako bilo puno emocija, puno doživljaja, puno topline. Otkrivala su nam to lica i raspoloženje ovogodišnjih sudionika i natjecatelja koji su imali nezaboravni vikend u Postirima od 10. do 12. listopada. — O doživljaju manifestacije najbolje govore ponovna sudjelovanja ekipa, koji su željni druženja, veselja, dobroga raspoloženja i novih iskustava. Naš Mark Fitzpatrick iz reprezentacije Engleske (koji su ove godine po drugi put sudjelovali) rekao je da mu je ovo bio jedan od najljepših vikenda u životu. To su velike riječi. Ono što natjecatelji pružaju nama, mi pružamo njima, i emocija koja nastane i koju oni ponesu kućama zaista je vrijednija od ičega, zaključila je direktorica Jelinčić.

Prvo mjesto na 3. Svjetskom prvenstvu u branju maslina ove godine pripalo je natjecateljskoj ekipi iz Crne Gore koja je s 77,6 kilograma maslina slavila i ponijela titulu najboljih berača maslina. Ekipu je predvodio Ivan Mirković, a pobjedničku medalju uručila im je izaslanica splitsko-dalmatinskoga župana Danica Baričević (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...