Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Turisti se vraćaju u Bol, a mještani i dalje optimistični. Markito Marinković iz TZ u Bolu: “Nadamo se koncem srpnja postići oko 70 posto posjeta”

Iako je ova sezona izazovna za turizam, mještani Bola su i dalje optimistični, a svoj optimizam prenose i na svoje goste. Turistički djelatnici u Bolu trenutno postižu oko 50 posto prošlogodišnjega turističkog prometa. Najviše posjetitelja dolazi iz Njemačke, zatim slijede Slovenci, Česi, Hrvati i Austrijanci, a odmaraju se na 58.950 m² šljunčanih plaža ove općine.

Markito Marinković: Koncem srpnja nadamo se postići oko 70 posto posjeta
— Obzirom na situaciju možemo biti zadovoljni posjetom. Do Brača prometuje čak dvanaest dnevnih trajektnih linija Split – Supetar i jedna katamaranska linija Split – Bol, a dva puta tjedno (utorkom i subotom) Zagreb je povezan s Bračem avionskom linijom. Početkom kolovoza planira se uvođenje i avionske linije iz Frankfurta do Brača, koja bi bila aktivna do 23. listopada. Ne bude li većih poteškoća vezanih uz koronavirus, nadamo se koncem srpnja postići oko 70 posto prošlogodišnjega posjeta, a od 24. srpnja, uz već jednu postojeću, očekujemo i uvođenje druge katamaranske linije direktno za Bol. Važno je istaknuti da se pridržavamo svih epidemioloških mjera kako bi se naši gosti osjećali sigurno i ugodno, izjavio je direktor Turističke zajednice u Bolu Markito Marinković.

Na Zlatnom ratu popunjenost oko 40 posto
Boljani i Bolke svojim gostima nude raznolike sadržaje, a njihovo je mjesto kod nas, no i u svijetu, prepoznatljivo po jedinstvenom Zlatnom ratu. Ova je plaža, duljine oko 500 metara, jedna od rijetkih na koju se, uz puno poštivanje epidemioloških mjera, može smjestiti oko 2.500 kupača. Njezin puni kapacitet je oko 4.000 ljudi, a trenutačna popunjenost oko 40 posto. Zlatni rat među prvim je plažama u Europi koji je upravo dobio vlastitu, dvojezičnu web stranicu, http://zlatniratbol.com/, kako bi se gosti što lakše snalazili u ovoj zeleno šljunčanoj oazi. Ciljano dizajnirani elementi olakšavaju interaktivnu pretragu i pregled ponude na plaži te servisnih informacija, kao i vremenske prognoze u realnom vremenu, no i povezanu ponudu destinacije Bol. Poseban fokus stavljen je na mobilne korisnike.

Naše bolske priče
Bol se može pohvaliti i brojnim ostalim zanimljivostima o kojima govore sami mještani, u drugom dijelu kampanje Naše bolske priče. Jedanaest atraktivnih videa otkriva zašto svratiti u Zmajevu špilju i na Vidovu goru, gdje biciklirati i okušati se u adrenalinskim sportovima, koji se svjetski poznati teniski turnir održava baš u Bolu, koje kulturne i povijesne ljepote vrijedi posjetiti te gdje pronaći odmor u potpunom miru drevnih maslinika. Videa na atraktivnim lokacijama snimao je Doku Film s redateljem Filipom Bašićem, producenticom Mihaelom Reščić iz Meritum komunikacija, scenaristicom Hanom Klain te koordinatoricom snimanja Đurđom Eterović iz TZO Bol.

Autohtona priča je dobitna kombinacija
Ovim projektom Turistička zajednica još jednom naglašava važnost uključivanja lokalne zajednice u kreiranje promocije svoga mjesta, ističući da je upravo autohtona priča dobitna kombinacija koja kampanju čini originalnom i kreativnom.

– Ne bude li većih poteškoća vezanih uz koronavirus, nadamo se koncem srpnja postići oko 70 posto prošlogodišnjega posjeta, a od 24. srpnja, uz već jednu postojeću, očekujemo i uvođenje druge katamaranske linije direktno za Bol. Važno je istaknuti da se pridržavamo svih epidemioloških mjera kako bi se naši gosti osjećali sigurno i ugodno, izjavio je direktor Turističke zajednice u Bolu Markito Marinković (izvor: TZ Bol)

Podjelite:

You may also like...