Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

“Turistička sezona bit će drugačija od svih do sada i najizazovnija još od vremena Domovinskoga rata”

— Već nam je svima skupa jasno kako će ova turistička sezona, ukoliko je uopće bude, biti drugačija od svih do sada i najizazovnija još od vremena Domovinskoga rata. Nekakav najcrnji scenarij je da turističke sezone uopće neće biti, odnosno da će se Europa i svijet, a time i naša najemitivija turistička tržišta, tijekom cijele ove i slijedeće godine boriti s pandemijom COVIDA-19, rekao je direktor ureda Turističke zajednice grada Supetra Ivan Cvitanić u otvorenom pismu koje je uputio iznajmljivačima prvatnoga smještaja na području grada Supetra.

Ivan Cvitanić: Pobornik sam optimističnijega scenarija
— Ja sam osobno više pobornik optimističnijega scenarija, odnosno relativnoga oporavka i naše zemlje i nama najvažnijih tržišta do mjeseca lipnja te scenarija u kojem ćemo ipak uspjeti ostvariti barem nekakvu turističku aktivnost u ljetnim mjesecima. Ukoliko se ovakav optimističan scenarij dogodi, za očekivati je i nešto pojačanu turističku aktivnost u rujnu i listopadu, poručio je direktor TZ grada Supetra.

Smanjen paušal turističke pristojbe za 50 posto na glavne krevete
Naglasio je da je Ministarstvo turizma, vodeći računa o situaciji u ovom trenutku, donijelo odluku o smanjenju paušala turističke pristojbe za 50 posto na glavne krevete te oslobađanju od plaćanja pristojbe za pomoćne krevete, a kako je bilo odlučeno. — Možda se na prvu čini nedovoljno i nepošteno, no ovakvom je odlukom Ministarstvo turizma RH odmah smanjilo vaše obaveze na osnovi turističke pristojbe za 50 posto te ostavilo mogućnost da se nekakva turistička aktivnost ipak dogodi tijekom ove godine, poručio je Cvitanić. Napomenuo je kako se prva rata paušala turističke pristojbe plaća do kraja srpnja ove godine, što znači da do tada iznajmljivači nemaju nikakvu obvezu plaćanja na osnovi paušala turističke pristojbe.

Do lipnja ćemo biti pametniji
— Do lipnja će svakako situacija svima nama biti puno jasnija i nadam se da ćemo tada moći donijeti prave zaključke i sve naše aktivnosti prilagoditi situaciji u kojoj se tada budemo nalazili. Do tada, ostanite zdravi, optimistični i poštujte odluke stožera civilne zaštite, istaknuo je direktor ureda TZ grada Supetra Ivan Cvitanić.

— Ja sam osobno više pobornik optimističnijega scenarija, odnosno relativnoga oporavka i naše zemlje i nama najvažnijih tržišta do mjeseca lipnja te scenarija u kojem ćemo ipak uspjeti ostvariti barem nekakvu turističku aktivnost u ljetnim mjesecima. Ukoliko se ovakav optimističan scenarij dogodi, za očekivati je i nešto pojačanu turističku aktivnost u rujnu i listopadu, poručio je direktor TZ grada Supetra Ivan Cvitanić (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...