Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Turistička zajednica grada Supetra proslavila 25. obljetnicu osnivanja. Direktor Ivan Cvitanić poručio: “Turistička zajednica kreirala je turističke proizvode koji nas danas čine uspješnom i kvalitetnom otočkom turističkom destinacijom”

Svečanom sjednicom skupštine Turistička zajednica grada Supetra proslavila je danas, 24. listopada, 25. obljetnicu svojega osnivanja. Turistička zajednica općine Supetar osnovana je 1994. godine, a poslije nekoliko godina preimenovana je u Turističku zajednicu grada Supetra.
Svečana sjednica Skupštine upriličena je u Waterman forumu Svpetrvs hotela u Supetru, i to samo za uzvanike s pozivnicom koje dočekala glazba muške klape “Turanj”. Svečanom činu proslave odazvali su se brojni turistički djelatnici, kako iz grada Supetra, tako i drugih bračkih općina. Među uzvanicima bili su i direktori hotela, zatim menadžeri hotelskih kompleksa te direktori turističkih zajednica iz drugih bračkih općina.

25. obljetnica Turističke zajednice grada Supetra proslavljena je u četvrtak, 24. listopada, svečanom sjednicom Skupštine TZ grada Supetra, koja je održana u Waterman forumu Svpetrvs hotela (foto: J. Bašić)

Turistička zajednica se unaprijeđivala, rasla i razvijala kako se razvijao i Grad
Predsjednica Skupštine Turističke zajednice grada Supetra Ivana Marković u prigodnom govoru pozdravila je uzvanike pristigle na svečanoj sjednici Skupštine i čestitala Turističkoj zajednici grada Supetra 25. obljetnicu osnutka. — Turistička zajednica grada Supetra od svoga osnutka pa sve do danas bila je krovna organizacija Supetra, unaprijeđivala se i rasla i razvijala kako se razvijao i naš Grad. Ovim svečanim trenutkom odajemo zahvalu i počast svima koji ste marljivo radili, gradili i razvijali turizam u našem gradu, kulturno ga obogatili Supetarskim litom, komunalno ga pripremili za prihvat velikoga broja gostiju i posjetitelja te razvijali svoje objekte i kapacitete kako bismo privukli i najzahtjevnijega gosta, rekla je Marković u govoru pred uzvanicima.

Ivana Marković je istaknula zadovoljstvo usklađenošću različitih institucija
Osvrnuvši se na ovogodišnju turističku sezonu, Marković je istaknula zadovoljstvo usklađenošću različitih institucija u radu oko uspjeha turističke sezone. — Nakon još jedne sezone, mogu kazati da smo se kao jedan mehanizam zaista uskladili. Svaki segment toga mehanizma važan je kotač u razvoju grada i turizma u našemu gradu. Grad Supetar izgradnjom komunalnih projekata, novim ulicama, novim sadržajima te pripremom Supetarskoga lita u kojem u velikoj mjeri sudjeluju i naše udruge, rekla je predsjednica Skupštine tamošnje Turističke zajednice.

– Ovim svečanim trenutkom odajemo zahvalu i počast svima koji ste marljivo radili, gradili i razvijali turizam u našem gradu, kulturno ga obogatili Supetarskim litom, komunalno ga pripremili za privat velikoga broja gostiju i posjetitelja te razvijali svoje objekte i kapacitete kako bismo privukli i najzahtjevnijega gosta, rekla je predsjednica Skupštine TZ grada Supetra danas, 24. listopada, u govoru pred uzvanicima na proslavi 25. obljetnice TZ grada Supetra (foto: J. Bašić)

Turistička zajednica provodi sve aktivnosti u svrhu unaprijeđenja turizma
Ukazala je i na važnost Komunalnoga društva Grad u uređenju grada, parkova i ulica, zatim na Turističku zajednicu koja, kako je rekla, provodi sve aktivnosti u svrhu unaprijeđenja turizma te hotelijerske kuće i privatni smještaji dizanjem standarda smještajnih kapaciteta i privlaćenjem gostiju. Zahvalila je i brojnim turističkim djelatnicima. — Ponosna sam što sam dio ovoga i što sam svojim djelovanjem zadnjih šest godina imala čast s vama raditi i surađivati, rekla je Marković, zahvalivši posebno direktoru Turističke zajednice grada Supetra Ivanu Cvitaniću, koji je, istaknula je, “ostavio veliki trag u razvoju turističke zajednice”.

– U 25 godina našega djelovanja mijenjali smo statutarne i zakonske zadaće, čelne ljude i članove upravljačkih tijela, ali smo nepobitno bili motor razvoja turističke ponude i imidža njegova grada, a time i gospodarskoga razvoja, poručio je direktor TZ grada Supetra Ivan Cvitanić na svečanoj sjednici Skupštine TZ grada Supetra u povodu 25. obljetnice osnivanja te ustanove (foto: J. Bašić)

Nismo samo destinacija sunca i mora
Direktor TZ grada Supetra Ivan Cvitanić u prigodnom govoru podsjetio je da je Turistička zajednica grada Supetra osnovana 7. listopada 1994. godine pod predsjedanjem Nikice Maričića, a poslije tri godine, dobivanjem statusa grada Supetra, dobila je sadašnje ime. — U 25 godina našega djelovanja mijenjali smo statutarne i zakonske zadaće, čelne ljude i članove upravljačkih tijela, ali smo nepobitno bili motor razvoja turističke ponude i imidža njegova grada, a time i gospodarskoga razvoja. Od slogana ‘Supetar je super’ s kojim smo počeli naše djelovanje, do današnjega ‘Otključaj doživljaj’, Turistička zajednica grada Supetra pratila je i obrađivala turističke pokazatelje, ali i prateći trendove, kreirala turističke proizvode koji nas danas čine uspješnom i kvalitetnom otočkom turističkom destinacijom, poručio je direktor Cvitanić, ustvrdivši da “Supetar, Splitska, Mirca i Škrip, a i cijeli otok Brač kao jedinstvena cjelina kojoj pripadamo, nisu samo destinacije sunca i mora, već destinacije u kojima svaki turist može uživati u otočkoj gastronomiji, događanjima, izletima i drugim pričama”.
Istaknuo je da je u 25 godina grad Supetar posjetilo 1,5 milijuna registriranih gostiju, a samo prošle godine oko 80 tisuća gostiju. Cvitanić je na kraju zahvalio kolegama i kolegicama koji su obavljali posao direktora ureda supetarske Turističke zajednice te djelatnicima u turizmu.

Upisani na turističkoj karti svijeta
Iz Hrvatske turističke zajednice sudionike je pozdravio Jure Galić, izaslanik direktora Kristjana Staničića. — Turistička zajednica uvijek je uspješno odoljevala svim izazovima koji su se pred nju postavljali te pozicionirala svoju destinaciju na turističkoj karti svijeta. Uvjeren sam da će tako biti i u budućnosti, poručio je izaslanik Galić.

Iz Hrvatske turističke zajednice sudionike je pozdravio Jure Galić, izaslanik direktora Kristjana Staničića (foto: J. Bašić)

Brač je među osam otoka na Mediteranu prema broju sakralnih objekata
U ime župana splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana okupljene je pozdravio izaslanik Lino Ursić. — Županija splitsko-dalmatinska i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije pokrenuli su krucijalni projekt koji otok Brač svrstava među jednim od najprepoznatljivijih destinacija na Mediteranu po sakralnoj baštini. Otok Brač spada među osam otoka na Mediteranu prema broju sakralnih objekta, istaknuo je Ursić, poručivši kako i Županija i Turistička zajednica Županije rade na unaprijeđenju kulturnoga turizma.

– Otok Brač spada među osam otoka na Mediteranu prema broju sakralnih objekta, istaknuo Lino Ursić, izaslanik splitsko-dalmatinskoga župana Blaženka Bobana (foto: J. Bašić)

Nagrađeni pojedinci, ustanove i udruge
Na svečanoj sjednici Turističke zajednice grada Supetra zaslužnim pojedincima, ustanovama i udrugama uručene su zahvalnice za doprinos u radu i razvoju Turističke zajednice grada Supetra i povelje počasnih članova. Zahvalnice su tako uručene Narodnoj knjižnici Supetar, gradskoj Župi sv. Petra, Obiteljskomu poljoprivrednom gospodarstvu Cukrov Katja, šefovima kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), splitskom centru HRT-a, Radio Braču, Svpetrvs hotelu d.d. i Velarisu d.o.o., zatim Centru za kulturu Brač, Konzervatorskome odjelu u Splitu Ministarstva kulture RH, Poljoprivrednoj zadruzi Supetar, tvrtki Komunalno društvo Grad d.o.o., redakciji portala “Bračonline”, Karnevalskoj udruzi “Monade”, Folklornom društvu “Ciciljona”, klapama “Vala”, “Pupe”, “Alegrija” i “Turanj”, kao i Tamburaškom sastavu Supetar i Amaterskom kazalištu “Bracera – Supetar”. Osim toga, zahvalnice su pripale i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Supetar, Udruzi “Ovdje i sada”, Udruzi za promicanje filmske kulture “Globe media”, Udruženju obrtnika Brač, supetarskom Uredu za gospodarstvo Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Sportskom društvu “Zvrk” te brojnim pojedincima zaslužnima za rad i djelovanje Turističke zajednice grada Supetra. Zahvalnica je posthumno pripala i članu Turističkoga vijeća TZ grada Supetra Frani Lukšiću i dugogodišnjem turističkom djelatniku Damiru Marineliću. Povelju počasnih članova Skupštine TZ grada Supetra dobili su posthumno Miro Bogdanović kao utemeljitelj Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija i osnivač kulinarskog festivala “Biser mora”, zatim vlasnik tvrtke Velaris d.o.o. Ivan Šimunović, vlasnik i direktor Svpetrvs hotela Waterman resort d.d. Marjan Duzich i dugogodišnja članica tijela TZ grada Supetra Božena Sinovčić. Odluku o dodjeli zahvalnica donijela je Skupština TZ grada Supetra na svojoj sjednici održanoj 25. travnja ove godine. U povodu 25. obljetnice, vrijedan jubilej Turistička zajednica obilježila je i sadnjom 25 stabala čempresa i pinije na plaži Banj uz stručnu pomoć Komunalnoga društva Grad.

uzvanici na proslavi 25. obljetnice osnutka Turističke zajednice grada Supetra koja je upriličena u četvrtak, 24. listopada (foto: J. Bašić)

sudionici proslave 25. obljetnice Turističke zajednice grada Supetra (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...