TURISTIČKI REZULTATI: U gradu Supetru u kolovozu više turističkih dolazaka, a manje ostvarenih noćenja

Prvi dani rujna rezervirani su već redovito za našu analizu turističkih rezultata na otoku. Ovdje donosimo rezultate turističkoga kolovoza na području grada Supetra, dok ćemo sljedećih dana pripremiti i statistiku ostalih mjesta prema izvještajima turističkih zajednica. Rezultati u gradu Supetru ipak su nešto bolji nego u prethodnom srpnju.

Više dolazaka, a manje noćenja
Prema izvještaju Turističke zajednice grada Supetra, objavljenom danas, 2. rujna, na području Grada tijekom mjeseca kolovoza zabilježeno je ukupno 21.969 turističkih dolazaka, što je porast od 3,51 % u odnosu na lanjski kolovoz. U istom je razdoblju zabilježen pad ostvarenih noćenja od 1,82 %.

Najviše turista stiglo je iz Njemačke
— Od početka ove turističke godine do kraja kolovoza na području Grada Supetra bilježimo 69.561 dolazak turista ili 2,38 % manje nego lani, poručili su iz tamošnje Turističke zajednice. Napomenuli su da je u prvih 8 mjeseci ove godine najviše turista stiglo iz Njemačke, a zatim iz Hrvatske, Francuske, Švedske i Mađarske.

U srpnju je ostvareno manje dolazaka i noćenja u odnosu na 2018. godinu
Podsjećamo da je u srpnju na području grada Supetra zabilježeno ukupno 21.830 dolazaka, a što je bilo 6 % manje u odnosu na lanjski srpanj. I broj noćenja bio je osjetno manji; ostvareno je tako 164.947 noćenja, odnosno 5 % manje nego u srpnju 2018. godine.

grad Supetar (Izvor: supetar.hr)

prema izvještaju Turističke zajednice grada Supetra, objavljenom danas, 2. rujna, na području Grada tijekom mjeseca kolovoza zabilježeno je ukupno 21.969 turističkih dolazaka, što je porast od 3,51 % u odnosu na lanjski kolovoz (izvor: supetar.hr)

Podjelite:

You may also like...