Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

U Bolu će se obavljati antigensko testiranje za goste

Kako bi omogućili svojim gostima što ugodniji i sigurniji boravak u Bolu, Turistička zajednica Bola u suradnji s ordinacijom opće medicine liječnika Markice Tomića dogovorila je od utorka, 13. travnja, provođenje antigenskih testova. Zahvaljujući njima, posjetitelji će vrlo brzo imati podatke radi li se o Covid-19 ili nekoj drugoj respiratornoj infekciji.

Bol je ujedno i prvo otočko mjesto u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje je osiguralo uslugu antigenskoga testiranja, što je još jedan od pokazatelja odgovornosti ovoga mjesta te ozbiljnih priprema za predstojeću sezonu. U tijeku travnja provest će se i cijepljenje većine turističkih djelatnika, a do kraja svibnja očekuje se procijepljenost lokalnoga stanovništva od 50 posto.

Letovi će se prilagođavati epidemiološkoj situaciji
Zračna luka Brač trenutno ima najavljene letove iz Ljubljane, Dusseldorfa, Zagreba, Beča i Linza. Letovi se prilagođavaju epidemiološkoj situaciji, a početak zračnoga prometa očekuje se u drugoj polovini svibnja. Direktor Zračne luke Tonči Peović ističe da će testiranje na Covid antigenskim testovima biti organizirano na poziv organizatora putovanja ili aviokompanije. Krajem travnja planira se otvaranje i prvih bolskih hotela, u kojima će gostima biti dostupne maske za lice, a provodit će se sve potrebne i definirane epidemiološke mjere i protokoli.

Zlatni rat može smjestiti 2.500 kupača
Jedinstvena plaža Zlatni rat, duga 500 metara, jedna je od rijetkih koja, uz puno poštivanje epidemioloških mjera, može smjestiti oko 2.500 kupača. Na plaži će se redovito dezinficirati ležaljke, a kupači će imati na raspolaganju dezinfekcijska sredstva te osiguran razmak od 2 m između ležaljki.

Turistička zajednica osmislila šetačke i biciklističke staze
Sve je veći interes za programe na otvorenomu pa su u Turističkoj zajednici osmislili šetačke i biciklističke staze, temeljene na lokalnim legendama. Vrh pješačke rute br. 100 skriva patuljka Macića, čije je blago u podzemnim špiljama, dok je šetnjom stazom br. 101 moguće doznati kako su u 16. stoljeću živjeli glagoljaši u samostanu pustinje Blaca, uklesanomu u stijene. Broj 102 zapamtit će ljubitelji zmajeva i prošetati do Zmajeve špilje, gdje ih očekuju stoljetni reljefi sa slavenskim mitovima o vilama, vukodlacima i vješticama, a pogled s visine od 307 metara zaista je neopisiv.

Zlatni rat skriva kamen sreće
Iskusne bicikliste čeka zahtjevna, no i atraktivna biciklistička staza br. 768 duga 45 km, koja se proteže duž otoka Brača, a vodi do vrha Vidove gore s prekrasnim pogledom na obližnje otoke. Tamo su se nekad okupljale nježne vile, koje bi se po ružnomu vremenu pretvarale u vještice. Još je jedna, omiljena staza biciklista, a vodi kraj mirisnih polja ružmarina, kadulje i lavande do Zlatnoga rata, jedne od najljepših plaža, koja skriva kamen sreće – izvor vječne sreće i blagostanja. Više o stazama moguće je vidjeti u mapi, dostupnoj u uredu Turističke zajednice u Bolu.

Jedinstvena plaža Zlatni rat, duga 500 metara, jedna je od rijetkih koja, uz puno poštivanje epidemioloških mjera, može smjestiti oko 2.500 kupača. Na plaži će se redovito dezinficirati ležaljke, a kupači će imati na raspolaganju dezinfekcijska sredstva te osiguran razmak od 2 m između ležaljki (izvor: TZ Bol)

Podjelite:

You may also like...