Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

U Bolu u rujnu zabilježeno više dolazaka, manje noćenja; u prvih devet mjeseci 7 % više dolazaka; hoteli bilježe pad noćenja za 5 %, dok iznajmljivači u privatnom smještaju mogu biti zadovoljni

Ovih dana objavljeni su statistički podaci za turistički rujan u Bolu. Oni govore da je u mjesecu rujnu ostvareno 16.228 dolazaka i 93.346 noćenja, objavila je Turistička zajednica tamošnje Općine koja je 8. listopada obilježila svoj Dan.

Za 3 % bolji dolazak gostiju, a za 1 % slabije noćenje
Što se tiče dolazaka, rezultati su bolji u odnosu na prošlogodišnji rujan kada je evidentirano 15.760 dolazaka. To znači da je u ovogodišnjem rujnu broj dolazaka u porastu za 3 % u odnosu na rujan prošle godine. Rezultati noćenja u ovogodišnjem rujnu ipak su nešto slabiji, i to za 1 % u odnosu na prošlogodišnji kada je evidentirano 94.395 noćenja.

Noćenje u ovoj godini u padu za 1 %
Za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna u sustavu eVisitor evidentirano je ukupno 108.538 dolazaka, a što je rast za 7 % u odnosu na isto razdoblje lani. Kada je u pitanju noćenje u navedenomu razdoblju, u Bolu je ono ove godine manje za 1 %, a registrirano je točno 609.470 noćenja.

U ovoj godini u Bolu su najbrojniji bili gosti iz Njemačke
Prema strukturi gostiju, u ovoj godini najviše je bilo turista iz Njemačke, njih 12,43 %, zatim Francuza 10,56 %, dok su na treće mjestu bili Austrijanci s 10,24 %. Hrvati su na četvrtom mjestu. Prošle godine, prvi su bili Francuzi, drugi Nijemci, treći Austrijanci, a Hrvati isto četvrti.

Dok hoteli bilježe pad od 5 %, iznajmljivači u privatnom smještaju mogu biti zadovoljni
Prema vrsti objekta, hoteli su ovoj godini ostvarili zabrinjavajući pad noćenja od 5 %, dok je u istomu razdoblju u privatnome smještaju evidentiran rast od 5 %. Ova godina bilježi pad i u smještajima označenima kao kampovi, i u nekomercijalnom smještaju.

Zatvaraju se hoteli u Bolu
Da je turistička sezona prema svome zalasku potvrđuju i hoteli koji će ovih dana biti zatvoreni u bračkoj turističkoj Meki. U nedjelju, 13. listopada, zatvorit će se hoteli “Bretanida” i “Bonaca”, dok je hotel “Borak” zatvoren još 30. rujna. Hotel “Bluesun Elaphusa” bit će otvoren do 27. listopada.

prema podacima Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, u Bolu je u rujnu ostvareno 16.173 dolazaka gostiju, od čega 15.249 strana gosta. Što se tiče noćenja, u Bolu je u rujnu zabilježeno 90.405 noćenja (foto: J. Bašić)

prema podacima Turističke zajednice općine Bol, u rujnu je u Bolu ostvareno više dolazaka, a manje noćenja, dok je u prvih devet mjeseci evidentiran rast od 7 % što se tiče dolazaka gostiju (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...