Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

U deset mjeseci ove godine u Milni ostvareno više od 150 tisuća noćenja; ovogodišnji dolasci i noćenja znatno bolji od prošlogodišnjih

Turistička zajednica općine Milna s ponosom može istaknuti turističke rezultate u ovoj godini. Prema izvještaju tamošnje Turističke zajednice, na području općine te bračke općine u razdoblju od 1. siječnja do 31. listopada ostvareno je 22.524 dolazaka i 157.097 noćenja.

Turisti iz Velike Britanije ostvarili najveći broj noćenja
Što se tiče dolazaka, povećanje je to od 16 posto, a u noćenjima 11.53 posto u odnosu na isto razdoblje u 2018. godini. U noćenjima najveći udio ostvarili su turisti iz Velike Britanije s gotovo 16 posto noćenja, zatim Njemačke s oko 15 posto, a na trećem mjestu prema broju noćenja bili su gosti iz Francuske s gotovo 9 posto noćenja. Turisti iz Hrvatske ostvarili su udio od gotovo 6 posto u ukupnom broju noćenja.

Prosječno trajanje boravka turista iznosilo je nešto više od 7 dana
— Navedeni statistički podaci ne uključuju noćenja u nautičkom turizmu, kao ni nekomercijalna noćenja, odnosno noćenja vikendaša, podsjetili su iz Turističke zajednice općine Milna. Dodali su i da je prosječno trajanje boravka po pojedinom turistu iznosilo 7,07 dana.

U rujnu ostvareno je gotovo 20 tisuća noćenja
I u rujnu, a kako smo već izvijestili, u Milni su zabilježeni izvrsni turistički rezultati. S 4,9 posto više dolazaka i 13,1 posto noćenja Milna je u rujnu ostvarila zapažene rezultate. Iskazano u brojkama, ovogodišnji rujan ostvario je 2.654 dolaska i gotovo 20.000 noćenja.

U privatnom smještaju u Milni se nudi 196 apartmana
Tome svakako treba pridodati i porast broja apartmana na području te općine. Prema podacima iz eVisitora na dan 24. listopada, u privatnome smještaju evidentirana su 196 apartmana, a što je 10 više u odnosu na prethodnu godinu. Osim toga, u Milni je evidentirano 85 kuća za odmor, 12 soba i 22 studio apartmana. U privatnom smještaju i ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj, u Milni je, prema eVisitoru, zabilježeno 2.144 kreveta, a što je 162 kreveta više nego u 2018. godini.

Prema izvještaju Turističke zajednice općine Milna, na području te općine u razdoblju od 1. siječnja do 31. listopada ostvareno je 22.524 dolazaka i 157.097 noćenja, a što predstavlja bitno bolje rezultate u odnosu na prošlu godinu (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...