Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

U Hrvatskoj se za produljeni vikend odmara oko 92 tisuće turista; najviše ih je iz Njemačke i Slovenije

Za produljeni vikend u Hrvatskoj se trenutno odmara oko 92 tisuće turista, od kojih je 66 tisuća stranih, podaci su iz eVisitora, koji potvrđuju rast turističkoga prometa nakon otvaranja granica i popuštanja mjera, javlja Hrvatska izvještajna novinska agencija (HINA), a prenosi Ministarstvo turizma.

Otvaranje granica i popuštanje mjera
Povećanje dolazaka turista ovoga tjedna bilo je očekivano zbog otvaranja granica i popuštanja mjera, ali i produljenoga vikenda ‘oslonjenoga’ na blagdan Tijelova, u četvrtak, 11. lipnja, ističu u petak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ). Dodaju da podaci eVisitora pokazuju i da se top tržišta u hrvatskom turizmu pomalo i polako vraćaju “na staro”.

Najviše turista iz Njemačke, Slovenije, Austrije i Češke
Prema podacima eVisitora, prva četiri strana tržišta s kojih je trenutno najviše turista u Hrvatskoj su Njemačka, Slovenija, Austrija i Češka, koji i inače drže te pozicije, samo ih je sada znatno manje u odnosu na brojke koje su posljednjih godina bile uobičajene u ovo vrijeme. Većina turista koji su trenutno u Hrvatskoj smješteno je u objektima u domaćinstvu, potom u kampovima, a onda u hotelima.

Rovinj “izbija” na prvo mjesto među odredištima
Destinacije u kojima ih je najviše su Rovinj, koji time ponovo “izbija” na svoje prvo mjesto među odredištima u Hrvatskoj, te potom Vir, koji je cijelo vrijeme zatvorenosti zbog koronavirusa imao najviše turista, čak i kada drugi nitko nije, što se nastavlja i sada jer na Viru brojni domaći ljudi i stranci imaju nekomercijalne i komercijalne objekte u tzv. privatnom smještaju. Mali Lošinj je po posjećenosti turista trenutno na trećem mjestu, a slijedi ga Medulin, jako istarsko odredište s dosta kamping, ali i drugih kapaciteta, pokazuju podaci iz eVisitora.

Prema podacima eVisitora, prva četiri strana tržišta s kojih je trenutno najviše turista u Hrvatskoj su Njemačka, Slovenija, Austrija i Češka, koji i inače drže te pozicije, samo ih je sada znatno manje u odnosu na brojke koje su posljednjih godina bile uobičajene u ovo vrijeme. Većina turista koji su trenutno u Hrvatskoj smješteno je u objektima u domaćinstvu, potom u kampovima, a onda u hotelima (izvor: TZ Bol)

Podjelite:

You may also like...