Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

U Postirima u kolovozu broj dolazaka gostiju na razini prošle godine; u padu broj noćenja

Turistička zajednica općine Postira objavila je ovih dana da je u kolovozu na području te općine ostvareno 5.659 dolazaka, a što je na razini dolazaka prošlogodišnjega kolovoza. Što se tiče broja noćenja, registrano je 53.540 noćenja. Slabiji je to rezultat od 4 % u odnosu na broj noćenja u kolovozu prošle godine.

U ovoj godini ukupno zabilježen pad u broju dolazaka i noćenja gostiju
Turistička zajednica objavila je i rezultate dolazaka i noćenja od 1. siječnja do 31. kolovoza, prema kojima je ukupno registrirano 16.507 dolazaka i 132.675 noćenja. U odnosu na prvu brojku to je pad od 1 %, a što se tiće noćenja pad od 4 %. Dodaju kako se nakon dugo vremena na prvom mjestu prema broju noženja nalaze Hrvati, a zatim gosti iz Njemačke, Slovenije, Švedske i Poljske.

U dva udarna turistička mjeseca zabilježeno je oko 11.000 dolazaka gostiju
Povirili smo i u rezultate od srpnja ove godine koje nam je dostavila Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije. Broj dolazaka u toj bračkoj općini bio je nešto slabiji u odnosu na srpanj 2018. godine. Registrirano je tako 850 dolazaka domaćih i 4.535 stranih gostiju, što ukupno iznosi 5.385 dolazaka. To bi značilo da je u dva udarna turistička mjeseca, u srpnju i kolovozu, u Postirima zabilježeno nešto više od 11.000 dolazaka. I dok je u srpnju prošle godine registrirano 47.080 noćenja, ovogodišnji srpanj donio je značajno smanjenje, i to 43.708 noćenja, a što je 3.372 noćenja manje.

U listopadu 3. Svjetsko prvenstvo u branju maslina
Pred Postiranima je od 17. do 22. rujna Dalmatia Stage Run, zatim početkom listopada otvoreno prvenstvo Brača u orijentacijskom trčanju, dok će od 10. do 13. listopada bit održano 3. Svjetsko prvenstvo u branju maslina. Možda će navedeni događaji u organizaciji Turističke zajednice produžiti turističku sezonu te iznajmljivačima osigurati još po koji dolazak i noćenje gostiju.

u dva udarna turistička mjeseca, u srpnju i kolovozu, u Postirima zabilježeno nešto više od 11.000 dolazaka (foto: J. Bašić)

u dva udarna turistička mjeseca, u srpnju i kolovozu, u Postirima zabilježeno nešto više od 11.000 dolazaka i oko 97.000 noćenja (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...