PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

U Sutivanu dobri turistički rezultati: u kolovozu zabilježeno više dolazaka, a manje noćenja; središnji događaj proslava sv. Roka uz nastup Danijele Martinović

Početak svakoga mjeseca, pa tako i rujna, dobra je prilika za analizu postojećega stanja. Trudimo se, kako smo i najavili, prenijeti vam na portalu ono najvažnije u prethodnom mjesecu, s naglaskom na turističke teme. U središtu pozornosti ovoga teksta je Sutivan, o kojem i nismo često izvještavali, ali susretljivošću direktorice tamošnje Turističke zajednice Tončice Tonšić red je da ponešto objavimo i iz te bračke općine.

Dolazaka više, noćenja manje
Interes našega pisanja su turistički rezultati, ali iz Turističke zajednice iznijeli su nam i neke druge sadržaje koji su obilježili prošli kolovoz. — U kolovozu 2019. na području Općine Sutivan ostvareno je 5.217 komercijalnih dolazaka, što predstavlja povećanje od 1,2 % u odnosu na prošlu godinu. U istom razdoblju ostvareno je 44.882 noćenja što je 2,3 % manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, referirali su nam iz Turističke zajednice.
Pojasnili su da su u prošlom mjesecu u Sutivanu bili najbrojniji Mađari, zatim Hrvati, a na trećem mjestu Poljaci. Značajan broj turista evidentiran je i iz Njemačke i i Slovenije.

U prvih osam mjeseci zabilježeno je manje dolazaka i noćenja
I kako smo već objavljivali i iz drugih turističkih mjesta, donosimo podatke i o broju dolazaka i noćenja od 1. siječnja do 31. kolovoza, prema kojima je na području te Općine ostvareno 15.838 komercijalnih dolazaka i 133.487 noćenja. Što se tiče prvoga, pad je to od 2,2 %, dok su rezultati noćenja u navedenom razdoblju slabiji za 5,4 % u odnosu na prošlu godinu. Kako smo već izvijestili, a prema podacima Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Sutivan je i u srpnju imao nešto slabije rezultate u odnosu na 2018. godinu te je zabilježeno je 5.445 dolazaka.

hrvatska pjevačica Danijela Martinović na večernjem koncertu na rivi u Sutivanu u povodu blagdana sv. Roka (izvor: facebook Sutivan)

hrvatska pjevačica Danijela Martinović nastupila je na večernjem koncertu na rivi u Sutivanu u povodu obilježvanja blagdana sv. Roka (izvor: facebook Sutivan)

Spektakularna bakljada po četvrti put u čast mjestu i Hajduku
Vrhunac kolovoške ponude u Sutivanu bila je proslava sv. Roka, 16. kolovoza, kada je u Sutivanu prema eVisitoru boravilo 1.839 osoba. U pučkoj fešti na prepunoj rivi u večernjem programu posjetitelje s pozornice zabavljala je hrvatska glazbenica Danijela Martinović uz ostale izvođače. Zanimalo nas je i koliko je iznosio honorar za njezin nastup, koji i nije odviše trajao, ali nam iz Turističke zajednice o tome nisu htjeli pružiti podatke. Tek smo zabilježili da je Martinović nastup završila pozdravom publici nešto iza ponoći uz bakljadu koju su organizirali momci iz Sutivana. – Već četvrti put u čast svome misti i Hajduku momci iz Sutivana naprave spektakularnu bakljadu, pojasnila nam je direktorica Tonšić.

Veličanstveni vatromet za pamćenje
Ono što je vrijedno spomena višeminutni je spektakularni vatromet s mosta oko 23.00 sata, koji je definitivno bez daha ostavio vašega reportera i brojne posjetitelje koji su se u Sutivan slijevali iz svih bračkih mjesta. Te je večeri teško bilo pronaći mjesto u Sutivanu, pa su se mnogi na rivi prepustili dobroj zabavi.
Rujan, prema najavi iz Turističke zajednice, donijet će sajam otočnih proizvoda uz ribarsku večer i klapski nastup. Program je na rasporedu u subotu, 7. rujna, dok će u utorak, 10. rujna, Stivanjane i njihove goste zabavljati Ursula Trio. Neizostavno treba spomenuti i Međunarodni ljetni karneval koji je planiran za 16. rujna.

veličanstveni vatromet u Sutivanu na pučkoj fešti uz blagdan sv. Roka (izvor: facebook Sutivan)

veličanstveni vatromet u Sutivanu priređen je na pučkoj fešti uz blagdan sv. Roka, 16. kolovoza (izvor: facebook Sutivan)

Podjelite:

You may also like...