Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

U travnju zabilježen veći broj gostiju na Braču

Travanj je zabilježio bolje turističke rezultate u odnosu na ožujak ove godine; isto tako rezultati su bolji i u odnosu na isti mjesec protekle godine. Posebno su zanimljivi podaci vezani uz dolazak i noćenje gostiju na našem otoku u susret novoj turističkoj sezoni. Obećali smo da ćemo početkom mjeseca izvijestiti o dolasku gostiju i broju noćenja za protekli mjesec. Podaci za travanj rezultat su obrade Turističke zajednice Splitsko–dalmatinske županije, prema kojima je na otoku u travnju bilo 9.846 gostiju s ostvarena 40.471 noćenja.

U gradu Supetru tako je zabilježen dolazak ukupno 4.181 gostiju, od čega 952 domaća gosta i 3.229 strana, što je za 19 % više u odnosu na travanj 2018. godine. Značajno je to povećanje broja gostiju u odnosu na ožujak kada je grad posjetilo 435 gostiju. Što se tiče ostvarenih noćenja, njih je bilo 17.601, 8 % više u odnosu na prošlogodišnji travanj. Milnu je posjetilo 7 domaćih i 437 stranih gostiju.

U Postirima u prošlomu mjesecu registrirano je ukupno 746 dolazaka što je, prema objavi Turističke zajednice Općine Postira na facebook stranici, duplo više u odnosu na travanj 2018. godine. Kako navode iz TZ, razlog tome je Međunarodni turnir u dječjemu nogometu koji je lani održan u ožujku. U travnju je registrirano i 2.423 noćenja što je 62 % više u odnosu na noćenja u travnju protekle godine. Za prva četiri mjeseca ove godine, u Postirima je registrirano 30 % više gostiju u odnosu na isto razdoblje 2018. godine te 2.961 noćenja, odnosno 18 % više u odnosu na prva četiri mjeseca prošle godine.

Prema izvješću Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, u travnju je Bol posjetilo ukupno 4.141 gostiju, od kojih 433 domaćih i 3.708 stranih, a ostvareno je 16.565 noćenja. Tako je Bol prema broju dolazaka i noćenja drugi, odmah poslije Supetra. U prva četiri mjeseca Bol je ostvario 11 % više dolazaka i 29 % više noćenja. Prema dostupnim podacima, Sutivan je zabilježio manje dolazaka i noćenja; tek 7 domaćih i 122 strana gosta bilo je na području te općine.

grad Supetar (Izvor: supetar.hr)

grad Supetar (izvor: supetar.hr)

Podjelite:

You may also like...