Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

“Uvati vitar” u neka bolja vremena. Organizatori odgodili biciklističku utrku za sljedeću godinu

Atraktivna biciklistička XCM utrka “Uvati vitar” ipak se neće održati ove godine. Odlučili su tako organizatori i prebacili je za sljedeću godinu.

Odgađali smo do posljednjega trenutka
— Odgađali smo ovu odluku do posljednjega mogućeg trena, no nažalost, s obzirom na trenutni razvoj situacije, primorani smo “Uvati vitar” utrku odgoditi za neka bolja vremena, točnije za 15. svibnja 2021. godine, objavili su iz Turističke zajednice općine Sutivan. Napomenuli su kako će prijavljenim natjecateljima poslati obavijest s detaljnim uputama oko uplaćene startnine. — Vidimo se kad sve ovo prođe, a do tada još neko vrijeme #ostanitedoma, poručili su iz TZ Sutivan.

Biciklisti svladavali kilometre prošle godine 18. svibnja
Prošlogodišnji “Uvati vitar”, po svemu sudeći vodeća utrka u Dalmaciji, a i šire, održana je 18. svibnja, a u njoj je sudjelovalo oko 400 sudionika kojima su se pridružili i rekreativci. U nekoliko ponuđenih staza svladavali su kilometre po otoku, ovisno naravno o pripremljenosti samih biciklista i opremi. Riječ je ustvari o tri utrke u jednoj, i to tako da sami biciklisti biraju rutu kojom će se kretati. Za rekreativce bila je planirana staza “Bonaca”, dugačka oko 20 kilometara, za one najvatrenije 70-tak kilometara dugačka staza “Bura”, koja spaja Sutivan, Supetar, Nerežišća i Milnu, dok je treća staza “umjerena” i nazvana “Vitar”, a uključuje 43 kilometra.

Biciklistička utrka “Uvati vitar” koja se ove godine trebala održati od 15. do 17. svibnja odgođena je, a novi je termin najavljen za 15. svibnja sljedeće godine, izvijestili su danas, 14. travnja, iz Turističke zajednice općine Sutivan (izvor: sutivan.hr)

Podjelite:

You may also like...