Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Vijećnica Marčić pitala načelnika Marinkovića: “Zašto ste mojim imenom zastrašivali ostale kampiste?” Načelnik Marinković: “To nije zastrašivanje. Samo sam tražio informaciju od kampova”. Iako je Marinković utvrdio određene probleme, odlučio je da neće podnijeti prijavu

Nakon što je BRAČ danas jedini pisao o prenamjeni kampa odmorišta Zlatni rat u glamping, a što je na sjednicama Općinskoga vijeća u nekoliko navrata upozoravala nezavisna vijećnica Katarina Marčić, načelnik Tihomir Marinković (SDP) potvrdio je da prijava nadležnim institucijama ipak nije poslana.

Marčić je optužila Marinkovića da podržava nelegalne radove u sportsko-rekreativnoj zoni
Kamp odmorišta Zlatni rat jedno je od pitanja s kojim se u Općini Bol izgleda ne žele previše zamarati. No, vijećnici traže od prvoga čovjeka općine Bol da im odgovori što je po tom pitanju Općina konkretno poduzela. Vijećnica Marčić otvoreno je tada prozvala načelnika Bola, optuživši ga da očito podržava radove u sportsko-rekreativnoj zoni koji su, kako je navela, nelegalni.

Marinković pozvao vijećnike da izvrše prijavu ako smatraju da je to potrebno
Načelnik Marinković napomenuo je tada da vlasnici terena imaju rješenje za kamp Zlatni rat te da je taj kamp aktivan već petnaestak godina. Novi zakupac, kako je rekao, želi ustvari povećati kapacitete na tom području. — Procjenio sam da bi sama prijava povukla niz drugih pitanja. Procjenio sam da neupućivanjem dopisa prema nadležnima situacija može biti puno povoljnija, rekao je Marinković. Prepustio je vijećnicima da, ukoliko smatraju da je to potrebno, sami izvrše prijavu prema nadležnim ustanovama. Međutim, u međuvremenu iz Općine Bol upućen je dopis vlasnicima ostalih kampova na području općine Bol.

Općina zatražila dokumentaciju svih kampova na području Bola
Portal BRAČ danas u posjedu je dopisa koji je potpisao načelnik Marinković, a poslan je još 23. rujna. — Na posljednje dvije sjednice Općinskoga vijeća gospođa Katarina Marčić postavljala je vijećničko pitanje o legalnosti izvođenja radova i pružanja usluga u Kamp odmorištu Zlatni rat. Mnogi građani općine Bol nama postavljaju pitanja o legalnosti rada i drugih kampova ili kamp odmorišta u našoj općini. Stoga Vas molim da u roku od osam dana od primitka ovoga dopisa, općini Bol u pismenom obliku dostavite dokumentaciju na temelju koje obavljate djelatnost u svome kampu, stoji, između ostaloga, u dopisu koji je poslan na četiri adrese. Zatraženo je tako rješenje o obavljanju djelatnosti, zatim rješenje o minimalnim tehničkim uvjetima, rješenje o kategorizaciji te rješenje o izvedenomu stanju za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata.

Marinković: Nakon prvoga napisa u medijima građani su pitali što je s ostalim kampovima
Vijećnicu Marčić zasmetalo je što se u tom dopisu spominje njezino ime te tvrdi da je Općina dužna reagirati i poduzeti ono za što je nadležna i što je u skladu s njezinim ovlastima. — Zbog čega ste poslali pismo u kojemu ste eksplicitno mojim imenom i prezimenom, rekla bih, zastraživali ostale kampiste, odnosno vlasnike kampove? Tražili ste od vlasnika kampova nešto na što nemate pravo. Vi ne radite svoj dio posla, poručila je Marčić načelniku Bolu. — To nema veze sa zatrašivanjem. To je vaš dojam i na njega imate pravo. Nakon prvoga napisa u medijima neki su građani pitali što je s ostalim kampovima i posluju li legalno. Samo sam tražio informaciju od kampova. Jesu li kampovi legalni ili ne, mi kao Općina o tome ne odlučujemo, odgovorio je Marinković, dodavši kako je to bio razlog dopisa koji je išao prema vlasnicima ostalih kampova u Bolu.

Načelnik utvrdio da ima nepravilnosti, ali isto ne želi podnijeti prijavu
Napomenuo je da je u međuvremenu tražio savjete i donio takvu odluku. — Svatko tko želi može napraviti ono što želi i ako želi. Svatko tko želi može prijaviti sve, svagdje i svakoga, poručio je Marinković. — Ali vi ste odlučili da nećete poslati prijavu, dodala je Marčić. — Ja sam tako odlučio. Htio sam doći do dodatnih informacija i utvrdio da to nije jedini kamp koji ima određenih problema. A za te probleme koje kamp ima nisam nadležan, poručio je Marinković.

Bio sam na ručku sa stotinama drugih investitora
Pitanje kampa na odmorištu Zlatni rat otvoreno je nakon što je načelnik Marinković primjećen da je bio na ručku s investitorima, i to upravo kampa Zlatni rat u Bolu. Još prije vijećnica Marčić inzistirala je da načelnik odgovori vijećnicima zašto je bio s investitorima na ručku. — Pozvan sam na ručak. Kao što sam uostalom bio sa stotinama drugih investitora, odgovorio je Marinković. — Ja ne sporim investitore, svi su dobrodošli, ali ne u šumici u sportsko-rekreativnoj zoni, odgovorila je Marčić načelniku.

Nezavisna vijećnica Općinskoga vijeća u Bolu Katarina Marčić prozvala je načelnika Bola Tihomira Marinkovića (SDP) i Općinu Bol da ne rade ono što im je posao, a u svezi kampa na odmorištu Zlatni rat. Načelnik Tihomir Marinković odgovorio je da je nakon dodatnih informacija i savjetovanja utvrdio da taj kamp ima određenim problema, ali kako ipak neće podnijeti prijavu nadležnim ustanovama (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...