PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Vijećnik Marjanović: “Radi se o promociji Bola”. Načelnik Marinković: “Svake godine raspisujemo natječaj za udruge, a gospodin se nikada nije javio”

U ime skupine “Šušur” iz Bola Ivica Jakšić Čokrić Puko zatražio je od općine Bol sponzoriranje igranoga cjelovečernjega filma “Bolski turizam u doba korone”.

Šćepanović: Stigao sadržaj film, ali bez ikakve zamolbe
Zamolba je zaprimljena 20. kolovoza, a o njoj su raspravljali vijećnici Općinskoga vijeća na 6. ovogodišnjoj sjednici vijeća. Vijećnik Ivica Šćepanović zamjerio je što je u dopisu upućenom vijećnicima napisan sadržaj filma, ali bez ikakve zamolbe. Smatra kako bi projekt filma Općinsko vijeće trebalo podržati. — Godinama je “Šušur” promotor Bola ne samo u Hrvatskoj. Pružila nam se prilika. Moj prijedlog je da za ovaj film izdvojimo između 15 i 20 tisuća kuna, a što bi svakako značilo za realizaciju projekta. Kao Općinsko vijeće mislim da smo to dužni učiniti Ivici Jakšiću, poručio je Šćepanović.

Marjanović: Možda film poluči veliki uspjeh
Vijećnik Marjan Marjanović rekao je da se radi o promociji Bola te dodao kako će premijera filma biti upriličena za mjesec dana u prostorima Marinera. — Možda film poluči veliki uspjeh, poručio je Marjanović.

Buljan: Neka se preusmjere sredstva
Nezavisni vijećnik Tonči Buljan u raspravi je podsjetio da je u ovogodišnjemu Proračunu općine Bol planirano uređenje parkinga u Blatu te pojasnio: — Načelnik je obrazložio svoju odluku da se ne namjerava obnoviti taj parking. Predložem da se sredstva namijenjana za planirano preusmjere za film. Tako nitko neće biti oštećen, rekao je vijećnik Buljan. Na prijedlog toga vijećnika reagirao je načelnik Tihomir Marinković tvrdeći da su iznesene neistine te kako se sredstva na tom području ne mogu koristiti jer, rekao je, “nema pravne osnove”.

Bodlović: Ima onih koji nisu dobili ni kune
U raspravu se uključila SDP-ova vijećnica Sani Bodlović ustvrdivši kako je ovoga ljeta srezan budžet za kuturu, i od Općine i Turističke zajednice u Bolu. — Podržavam projekt, ali treba biti umjeren. Ima onih koji nisu dobili niti kune. Činjenica je da nisu u proračunu, poručila je Bodlović. Nadovezao se zatim načelnik Marinković te upozorio kako će u proračunu više stavki biti u minusu. — Činjenica da je svake godine raspisujemo natječaj za udruge, a gospodin se nikada nije javio. Kao što su i drugi uvršteni u proračun, bio bi i on da se javio na natječaj, poručio je Marinković. — Kakve to sad ima veze?, zapitala je vijećnica Nataša Paleka Jakšić. — Ima veze, odgovorio je Marinković. Vijećnik Šćepanović priznao je da je načelnik u pravu, ali i dodao kako se, da se htjelo, pomoglo pomoći.

Film će ipak biti sponzoriran
Vijećnici su ipak donijeli odluku da se igrani cjelovečernji film “Bolski turizam u doba korone” sponzorira s iznosom od 15.000 kuna. To je odlučilo 8 vijećnika, dok je 1 bio suzdržan a 1 nije glasovao.

Vijećnik Marjan Marjanović istaknuo je kako je film “Bolski turizam u doba korone” skupine Šušur promocija Bola, dok je vijećnica Sani Bodlović istaknula kako podržava projekt, ali da treba biti umjeren u trenucima kada je proračun za kulturu srezan i od Općine i od Turističke zajednice u Bolu (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...