Zatvoren natječaj za direktora Turističke zajednice u Bolu; Povjerenstvo sutra otvara prijave, BRAČ danas neslužbeno doznaje da su pristigle tri prijave za četverogodišnji mandat na čelu ureda TZ-a

Prije više od mjesec dana, točnije 24. ožujka, Turističko vijeće Turističke zajednice općine Bol donijelo je na svojoj sjednici odluku o raspisivanju natječaja za direktora Turističke zajednice Općine Bol. Natječaj za direktora TZ Bol objavljen je 1. travnja na službenoj stranici Turističke zajednice i Općine Bol, a potpisala ga je predsjednica Turističke zajednice Općine Bol Katarina Marčić.

Od 1. siječnja ove godine obvezni natječaji za izbor direktora
Obveza raspisivanja natječaja za izbor direktora ureda Turističke zajednice uvedena je 1. siječnja ove godine primjenom čl. 22. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma. Navedeni članak propisao je obvezu turističkih zajednica da provedu izbor direktora turističkih zajednica na mandat od četiri godine, kao i mogućnost kada i u kojim slučajevima razriješiti direktora turističke zajednice. I jedno i drugo, imenovanje i razrješenje, u rukama je Turističkoga vijeća s napomenom kako prijedlog za razrješenje direktora može podnijeti predsjednik, skupština ili turističko vijeće.

Prema neslužbenim informacijama pristigle su tri prijave na natječaj
Prema informacijama do kojih je došao portal BRAČ danas, na objavljeni natječaj Turističkoga vijeća u Bolu pristigle su tri prijave zainteresiranih kandidata koji će se boriti za četverogodišnji mandat na poziciji čelne institucije za turizam u Bolu. Prema saznanjima, sutra 2. svibnja, tročlano povjerenstvo Turističkoga vijeća u Bolu otvorit će pristigle prijave na natječaj te utvrditi jesu li pravodobno podnesene te potpune u odnosu na dokumentaciju koju su kandidati bili dužni priložiti. Zatim će se sazvati sjednica Turističkoga vijeća na koju će biti pozvani kandidati koji će obaviti razgovor s vijećem i predstaviti svoj prijedlog programa za četverogodišnje razdoblje koji su priložili prijavi. Naš izvor tvrdi da još nije poznato kada će se održati sjednica Turističkog vijeća na kojoj bi se članovima trebali predstaviti kandidati.

Turističko vijeće ima devet članova
Turističko vijeće donijet će zatim odluku o odabiru kandidata za direktora, a u roku od 8 dana od dana donošenja odluke kandidati će biti obaviješteni o rezultatima javnoga natječaja. Treba dodati da je Turističko vijeće izvršno tijelo Skupštine TZ Bol te je odgovorno Skupštini koja je najviše tijelo upravljanja u Turističkoj zajednici. Turističko vijeće ima predsjednika i osam članova, što znači da će ukupno 9 osoba odlučivati o direktoru TZ-a na mandat od četiri godine. Prema Statutu TZ Bol, osam članova Turističkoga vijeća bira Skupština vodeći računa o zastupljenosti djelatnosti u turizmu.

Zanimljiv je i podatak da je predsjednik Turističke zajednice ujedno i predsjednik Turističkoga vijeća. U jedinicama lokalne samouprave predsjednik Turističke zajednice, a to znači i Turističkoga vijeća, je nositelj izvršne vlasti, odnosno gradonačelnik i načelnik. U Bolu je to načelnica Marčić koja ima pravo na jedan glas. No, odluka o direktoru ureda TZ-a ipak je na većini članova Turističkoga vijeća.

foto: Jadran Bašić/BRAČ danas (iz arhive)

Podjelite:

You may also like...