Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Znate li koji su gosti bili najbrojniji do sada u Bolu? Doznajte i koliko su noćenja ostvarili hoteli, a koliko privatni iznajmljivači

Statistički podaci, oni koji se naravno odnose na turizam, zanimljivi su, posebno u Bolu gdje je Turistička zajednica objavila podatke za kolovoz, ali i godišnje podatke, od 1. siječnja do 31. kolovoza. Već smo objavili turističke podatke za Bol u kolovozu, prema kojima je evidentirano 14 % više dolazaka u odnosu na kolovoz 2018. godine, ali sigurno se pitate koji su gosti bili najbrojniji ove godine u Bolu, a na kojem su mjestu Hrvati prema broju dolazaka.

Najbrojniji su bili gosti iz Njemačke
Prema podacima iz bolske Turističke zajednice, od 1. siječnja do 31. kolovoza, najbrojniji su bili gosti iz Njemačke s 11,47 % dolazaka, zatim Francuzi s 10,21 %, Austrijanci s 9,59 %, dok su Hrvati na četvrtomu mjestu s 8,47 %. Slijede ih Talijani, Slovenci i gosti iz Velike Britanije.

Hoteli su ove godine zabilježili pad u broju noćenja
Ono što je zabrinjavajuće jest činjenica da su u 2019. godini hoteli ostvarili samo 254.527 noćenja, a što je minus od 5,38 % u odnosu na prošlu godinu. Raduje činjenica da je u privatnom smještaju broj noćenja u porastu od 3,68 %, odnosno ostvareno je 223.087 noćenja. Noćenje u nekomercijalnom smještaju ove je godine u padu za 5,02 %, a u kampovima u povećanju od 5,08 %.

Pozitivni rezultati noćenja stižu iz Milne i Pučišća
Prema podacima Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, ukupno 1.4435.271 noćenja, a što je 28.289 noćenja manje nego godinu dana ranije. Pozitivne brojke noćenja stižu iz Milne i Pučišća, o čemu smo već izvještavali, dok su ostale općine što se tiče noćenja u minusu, i to od 1 do 6 %.

prema podacima iz bolske Turističke zajednice, od 1. siječnja do 31. kolovoza, najbrojniji su bili gosti iz Njemačke s 11,47 % dolazaka (foto: J. Bašić)

prema podacima iz Turističke zajednice općine Bol, od 1. siječnja do 31. kolovoza najbrojniji su bili gosti iz Njemačke s 11,47 % dolazaka. Hrvati su na četvrtomu mjestu. (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...