PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Startao “Brač u balunu”, projekt zaljubljenika maloga baluna koji će se igrati na pet lokalnih turnira

— BRAČ u balunu projekt je svih organizatora turnira, voditelja ekipa i zaljubljenika u mali balun na Braču. Sama ideja nastala je u vrijeme koronavirusa, kad su bila prekinuta sportska natjecanja i zatvoreni sportski tereni. Onda shvatiš koliko ti znači, javlja za BRAČ danas Tonči Zlatar.

Morali smo stvoriti sustav koji će biti održiv
— Bilo nam je jasno da ekonomska slika nakon izolacije neće biti bajna. Uz probleme koje smo u organizaciji turnira i Bračke lige imali od ranije morali smo stvoriti sustav koji će biti održiv. Igrača je sve manje zbog raseljavanja i drugih zanimanja. Zbog tih razloga odlučili smo napraviti seriju povezanih turnira od kojih će svakome ostat dio osobnosti i dodat mu dozu zajedništva što nas je vodilo kroz one teške dane. Jesmo li uspjeli, prosudit će pratitelji i sami akteri turnira, ističe Zlatar za naš portal.

Na pet lokalnih turnira
BRAČ u balunu igra se na pet lokalnih turnira, i to u Supetru, Selcima, Pučišćima, Sutivanu i Dolu. Šesti završni turnir odigrat će četiri najuspješnije ekipe s pet turnira. Bodovat će se nastup, prvo, drugo i treće mjesto, a kroz turnire izabrat ćemo najboljega strijelca, igrača i golmana. Smanjili smo kotizacije ekipama i nagradni fond pojedinoga turnira jer u ovom trenutku ne bi bilo realno tražiti od zajednice tolika izdavanja. Znali smo da ćemo time vjerovatno izgubiti dio ekipa koje dolaze s kopna, ali alternative nismo imali, pojasnio je Zlatar.

Okupili smo najveći broj bračkih ekipa u posljednjih nekoliko godina
Svoju draž ovom natjecanju, ističe Zlatar, daje to da smo uspjeli okupiti najveći broj bračkih ekipa u posljednjih nekoliko godina. Završetkom škola, fakulteta i dolaskom ljudi zbog ljetovanja računamo na dodatno povećanje ekipa. S obzirom da je neformalna bračka malonogometna organizacija najveća društvena i sportska skupina na otoku i naš entuzijazam, to su prepoznali i određeni sponzori. Nadamo se da ćemo i ostalima dokazati da smo ozbiljni i da nas treba podržati s ciljem zajedništva otočke mladosti, poručio je Zlatar.

Prvi turnir je “Kup sv. Petra”
Najavio je kako u nedjelju počinje prvi ovoljetni turnir “Kup sv. Petra” povodom supetarske fjere. — Okupilo se devet bračkih ekipa, a podjeljene su u dvije skupine: A – MNK Milna, Viver Dol, Atlantis, Fortuna Povlja, B – MNK Supetar, MNK Pučišća, Cesta vigo, Sutivan, Takmac Perivoj. Nadamo se da će naša ideja opravdati naša očekivanja, istaknuo je Zlatar.

Fortuna Povlja slavila protiv Atlantisa
Sinoć je odigrana prva utakmica na supetarskom turniru iz serije “Brač u balunu”. Fortuna Povlja nastupila je s mladom ekipom sastavljenom od kadeta i juniora, a odigrali su s mladom ekipom Atlantis i pobjedili rezultatom 3:1. — Utakmica se igrala u jako visokom ritmu po klizavom terenu zbog prijašnje kiše. Momci protivničke ekipe pokazali su se kao kvalitetan protivnik, a na kraju se isplatila naša disciplinirana igra, javili su iz Fortune Povlja, dodavši kako su pogotke postigli I. Zlatar, B. Nižetić i J. Jakšić. Najavili su kako ih još čekaju nastupi protiv favorita grupe “MNK Milne” i “Vivera Dol”.

Fortuna Povlja nastupili su na nedavnom revijalnom turniru u Selcima u povodu postavljanja nove podloge. Završili su drugi, nakon što su poraženi u finalu od ekipe iz Sumartina rezultatom 2:0 (izvor: Facebook Fortuna Povlja)

Podjelite: