TUGUJE BRAČ Preminuo Jurica Martinić Cezar iz Pučišća. Brassčuta se oprostila riječima: Ponovo ćemo se sresti pod dirigentskom palicom Nebeskog Maestra

U 40. godini života iznenada, u petak, 7. siječnja, preminuo je Jurica Martinić Cezar iz Pučišća. Njegova smrt mnoge je na otoku ostavila u nevjerici, a za njim tuguju obitelj, poznanici, prijatelji, suradnici, brojni otočani.

Martinić je bio član limene glazbe Brassčuta iz Pučišća, ali i Gradske glazbe Zvonimir iz Solina.

Biranim riječima od preminuloga Pučišćanina oprostio se pučiški puhački orkestar:

Prijelaz koji ostavlja ogromnu prazninu
“…ima dana što me peku
jer se stare rane bude
uvijek kada glazba svira…”
Dragi Jure, dođe dan kad najbolji među nama prijeđu u rajski orkestar. Taj prijelaz ostavlja ogromnu prazninu u Tvojim ovozemaljskim orkestrima. Ali tješi nas vjera da ćemo se ponovo sresti pod dirigentskom palicom Nebeskoga Maestra. Do tada ćemo prazninu nastojati popunjavati sjećanjem na tvoj iskreni dječački osmijeh, na tvoju bezuvjetnu podršku i pomoć. I naravno, na tvoje nenadoknadivo sviračko umijeće. Iskrena sućut obitelji, napisala je u oproštajnoj poruci Brassčuta.

Poruku sućuti uputila je i Gradska glazba Zvonimir iz Solina.

Zastaju riječi u grlu i zvuci u instrumentima
“Doviđenja, dragi, doviđenja;
Ti nam prijatelju jednom bješe sve.
Urečen rastanak bez našeg htijenja
obećava i sastanak, zar ne?”

Ovo je trenutak u koji zastaju riječi u grlu i zvuci u našim instrumentima, ostaju suze jer smo izgubili dragoga prijatelja i člana naše glazbe Juricu Martinića koji nas je iznenada i prerano napustio 7. siječnja 2022. Veličina jednoga vremena ne mjeri se brojem otkinutih listova na kalendaru nego onim što je i kako je u tome vremenu učinjeno. Jurinih velikih 16 godina koje je darovao našoj Glazbi ostavljaju duboki trag u njenoj stoljetnoj povijesti jer je u svojemu vremenu učinio najviše što je mogao – dao je cijeloga sebe, do posljednjega tona, do posljednjega daha…

Ništa više neće biti isto
Bez njega više ništa neće biti isto, ni koncerti, ni probe, ni putovanja ni fešte…, ali ostaju neizbrisive uspomene na jednoga dobroga, dragoga, optimističnoga i uvijek nasmijanoga prijatelja koji će na neki drugačiji način i dalje biti prisutan u svakoj našoj odsviranoj noti i ispričanoj priči iz glazbarskoga života. Iza Jurice ostaje ogromna praznina, ali i ponos što je bio i ostaje dio nas. Dragi naš prijatelju, počivaj u miru Božjemu, napisali su iz solinske Gradske glazbe Zvonimir.

Oproštaj od preminuloga Jurice Martinića održat će se danas, 10. siječnja, u 15.00 sati na groblju u Pučišćima.

Jurica Martinić Cezar

Podjelite:

You may also like...