Vremenska prognoza

Vremenska prognoza, ponedjeljak 26. listopada

Djelomice sunčano, a uz prolazno više oblaka lokalno će malo kiše pasti uglavnom duž sjevernog Jadrana i uz njega, ponajprije na širem riječkom području. Ujutro na kopnu ponegdje magla i niski oblaci, osobito na istoku zemlje. Jačat će južina, u unutrašnjosti jugozapadnjak i južni vjetar, a na Jadranu jugo. U drugom dijelu dana vjetar će mjestimice biti jak, a olujnih će udara biti u gorju te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Toplije, osobito u unutrašnjosti. Najniža temperatura od 5 do 10, na Jadranu od 12 do 15 °C. Najviša dnevna između 17 i 21 °C, u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, nedjelja 25. listopada

Umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, osobito na istoku, a na jugu su još mogući pljuskovi s grmljavinom. Sa zapada postupni prestanak kiše uz djelomično razvedravanje. U unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, duž obale bura i sjeverozapadnjak. Navečer će na zapadu i sjeverozapadu zapuhati jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura većinom između 15 i 20 °C, u Slavoniji i gorju mjestimice malo niža.

Vremenska prognoza, subota 24. listopada

Pretežno oblačno, mjestimice s kišom koja će lokalno biti obilnija uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima. Na moru su mogući pljuskovi s grmljavinom, na jugu tek krajem dana. Umjereno do jako jugo slabjet će tijekom dana, a slab do umjeren jugozapadni vjetar na kopnu koji će okrenuti na sjeveroistočni u noći na nedjelju. Najviša temperatura uglavnom od 14 do 19, u Dalmaciji toplije °C.

Vremenska prognoza, petak 23. listopada

U većini krajeva pretežno sunčano i toplo, ujutro s maglom uglavnom u Posavini. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru povremeno više oblaka i mjestimice malo kiše. Poslijepodne i osobito prema večeri porast naoblake sa zapada. Puhat će umjeren, na zapadu unutrašnjosti ponegdje i jak jugozapadnjak s olujnim udarima, a na Jadranu jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 22. listopada

Prevladavat će sunčano te toplo, a na zapadu i sjeverozapadu zemlje i razmjerno vjetrovito. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru će prolazno biti više oblaka uz malu vjerojatnost za kratkotrajnu kišu. Vjetar slab i umjeren južni i jugozapadni, u gorju i središnjim predjelima s jakim udarima, a u Dalmaciji i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 18 do 23 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 21. listopada

U većem dijelu zemlje pretežno sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom. Uz više oblaka na širem riječkom području te u Gorskom kotaru može pasti vrlo malo kiše. Puhat će umjeren i jak jugozapadni i južni vjetar, u gorju i na sjeverozapadu s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka od 17 do 22 °C.

Vremenska prognoza, utorak 20. listopada

U većini krajeva pretežno sunčano. Ujutro u nizinama unutrašnjosti s maglom koja će se ponegdje zadržati do sredine dana, osobito u Banovini i po kotlinama Like. Na sjevernom Jadranu uz prolazno više oblaka lokalno može pasti vrlo malo kiše. Vjetar slab i umjeren južni, na istoku jugoistočni, a na Jadranu ujutro burin te danju umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 16 i 21 °C, a u predjelima s dugotrajnom maglom niža.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 19. listopada

Pretežno sunčano, na Jadranu i vedro. U unutrašnjosti ujutro ponegdje magla koja se lokalno može zadržati veći dio prijepodneva. Vjetar slab, na istoku do umjeren jugoistočni. Duž obale ujutro burin, danju sjeverozapadnjak i zapadnjak. Nakon svježeg jutra najviša dnevna temperatura između 12 i 16, a na moru i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 17 do 21 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 18. listopada

Pretežno sunčano, danju i malo toplije. U unutrašnjosti će biti prolazno umjerene naoblake, a tijekom noći i jutra mjestimične magle, u gorskim područjima i mraza. Vjetar slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, danju sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 0 do 5, na Jadranu između 8 i 12 °C. Najviša dnevna temperatura od 11 do 15 u unutrašnjosti te od 16 do 21 °C na obali i otocima.

Vremenska prognoza, subota 17. listopada

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, duljim na Jadranu. Mjestimice će biti malo kiše ili ponekog pljuska, uglavnom u Dalmaciji i Slavoniji. Ujutro na zapadu unutrašnjosti ponegdje moguća magla. Vjetar slab, u istočnim predjelima prolazno umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak, a u početku na južnom dijelu još jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 3 do 8, na Jadranu od 8 do 13, a najviša dnevna između 9 i 14, na Jadranu 14 i 19 °C.

Vremenska prognoza, petak 16. listopada

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Na sjevernom Jadranu moguća je obilnija oborina, dok će duljih sunčanih razdoblja biti u Dalmaciji. Vjetar slab, na istoku do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Na Jadranu slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu i bura. Najviša temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na Jadranu od 14 do 20 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 15. listopada

Umjereno do pretežno oblačno, kišovito i vjetrovito. Mjestimice će biti obilne kiše, osobito na Jadranu i u krajevima uz Jadran, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme. Najmanje kiše očekuje se na istoku Hrvatske. Vjetar na kopnu većinom umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo koje će uz obalu sjevernog Jadrana već ujutro okrenuti na buru, drugdje na jugozapadni i južni vjetar. Prema kraju dana vjetar u slabljenju. Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom između 7 i 13, na istoku i do 16, a na Jadranu od 14 do 20 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 14. listopada

Djelomice sunčano. Na Jadranu i uz njega uz više oblaka povremeno može biti kiše i lokalnih pljuskova, uglavnom poslijepodne i navečer. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo koje će navečer i u noći mjestimice biti jako. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 15 i 21 °C.

Vremenska prognoza, utorak 13. listopada

U većini kopnenih predjela prijepodne pretežno oblačno uz povremenu kišu, a zatim, osobito prema večeri, smanjenje naoblake najprije u gorskoj Hrvatskoj. Na sjevernom Jadranu i u Dalmaciji sunčanije i uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni, u Podravini i Slavoniji na udare i jak. Na Jadranu će umjerena do jaka bura slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak, u Istri jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 19 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 12. listopada

Umjereno do pretežno oblačno mjestimice s kišom, a u Dalmaciji i pljuskovima s grmljavinom, osobito na južnom dijelu. Oborina će biti češća na istoku i jugu zemlje, gdje lokalno može biti obilna. U Istri uglavnom bez oborine uz sunčana razdoblja. Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni. Na većem dijelu Jadrana umjerena do jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim, a na južnom još prijepodne jako jugo. Minimalna temperatura od 4 do 9, na Jadranu od 9 do 15 °C. Najviša dnevna od 7 do 13, na Jadranu od 14 do 18 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 11. listopada

Prevladavat će oblačno i osjetno svježije, ponajprije na zapadu i sjeverozapadu uz čestu i obilnu kišu. Krajem dana u višem gorju uz zahladnjenje ponegdje i snijeg. Na sjevernom i srednjem Jadranu pljuskovi s grmljavinom, a do kraja dana i na južnom. Na krajnjem istoku veći dio dana suho i djelomice sunčano. Vjetar umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu jako, u drugom dijelu dana ponegdje i olujno jugo i južni vjetar, na sjevernom dijelu u okretanju na buru. Maksimalna temperatura od 10 do 17, na Jadranu uglavnom od 16 do 21 °C.

Vremenska prognoza, subota 10. listopada

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Poslijepodne sa zapada postupan porast naoblake, a navečer i u noći na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima te uz granicu sa Slovenijom mjestimična kiša, na moru lokalno i pljuskovi s grmljavinom. Vjetar uglavnom slab, poslijepodne mjestimice umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 24 °C.

Vremenska prognoza, petak 9. listopada

Pretežno sunčano, tek ponegdje s umjerenom naoblakom. Ujutro u unutrašnjosti lokalno magla. Vjetar većinom slab. Na Jadranu će ujutro puhati slaba i umjerena bura i sjeverac, a sredinom dana okrenut će na sjeverozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka uglavnom između 19 i 23 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 8. listopada

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti tek ponegdje uz prolazno umjerenu naoblaku. Vjetar na kopnu većinom slab, no u Slavoniji i Baranji umjeren sjeverni i sjeverozapadni s mjestimičnim jakim udarima. Na sjevernom Jadranu će puhati slab do umjeren sjeverni vjetar i bura, a u Dalmaciji umjerena do jaka s olujnim udarima, navečer u slabljenju. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 °C, u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, srijeda 7. listopada

Pretežno oblačno s kišom i mjestimice izraženijim pljuskovima, pri čemu će oborina lokalno biti obilna, osobito na sjevernom Jadranu te u gorskim i središnjim predjelima. Kasno poslijepodne sa zapada prestanak kiše i razvedravanje. Slab i umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak već prijepodne će okrenuti na prolazno jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjereno jugo i južni vjetar, na sjevernom dijelu i jak jugozapadnjak, od sredine dana u okretanju na sjeverozapadnjak i buru, podno Velebita s olujnim udarima. Temperatura zraka bez većeg dnevnog hoda, uglavnom od 11 do 16, a na Jadranu od 15 do 20 °C.

Vremenska prognoza, utorak 6. listopada

Većinom sunčano, no ne i sasvim stabilno. Uz povremeno više oblaka kiše lokalno može biti uglavnom na sjevernom i južnom Jadranu. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar, u gorju ponegdje i jak. Na moru slab do umjeren sjeverozapadnjak u okretanju na jugozapadnjak, prema večeri u jačanju. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 5. listopada

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te mjestimičnu kišu. Uz više oblaka kiša će biti češća na Jadranu, uglavnom na južnom i sjevernom dijelu te u predjelima uz njega, osobito u prvom dijelu dana kada će biti i mjestimičnih pljuskova. Najsunčanije i uglavnom suho bit će na istoku. Vjetar slab, popodne do umjeren jugozapadni i južni, na sjevernom Jadranu i u gorju mjestimice jak, a u Dalmaciji i jugo. Najviša dnevna temperatura većinom između 20 i 25 °C, u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, nedjelja 4. listopada

U većini predjela djelomice ili pretežno sunčano. Uz povremeno više oblaka malo kiše ili pljuska bit će na ponegdje na sjevernom i krajnjem jugu Jadrana te u gorju. Vjetar većinom umjeren jugozapadni i južni, na Jadranu s vrlo jakim udarima, gdje će poslijepodne zapuhati i jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 21 do 25 °C, u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, subota 3. listopada

Djelomice sunčano uz izraženu južinu. Već prijepodne na sjevernom Jadranu oblačnije uz kišu, pljuskove i grmljavinu, poslijepodne i drugdje, ponajmanje na krajnjem istoku i južnodalmatinskim otocima. Lokalno će kiša biti obilna, a pljuskovi izraženi. Puhat će umjeren i jak jugozapadni i južni vjetar, na istoku jugoistočni, a na Jadranu jako i olujno jugo koje će navečer na sjevernom dijelu okrenuti na jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 10 do 15, na obali i otocima između 17 i 22 °C. Najviša dnevna od 22 do 27, a u Slavoniji i do 30 °C.

Vremenska prognoza, petak 2. listopada

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Osobito na Jadranu i područjima uz njega povremeno s kišom, lokalnim pljuskovima pa i grmljavinom, najčešće na sjevernom dijelu. Vjetar slab do umjeren, u gorju ponegdje jak jugozapadni, na istoku jugoistočni, a na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar, moguće s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura između 21 i 26 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 1. listopada

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, s najviše sunca u središnjoj unutrašnjosti i u južnoj Dalmaciji. Na sjevernom Jadranu i u gorju izgledni su pljuskovi, a mogući su i ponegdje u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i južni, a navečer će okrenuti na jugo koje će tijekom noći jačati. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 30. rujna

Pretežno sunčano. U Podunavlju još sredinom dana uz više oblaka. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, sjeverozapadni i zapadni, u Slavoniji i Baranji na udare i jak. Najviša temperatura između 17 i 22 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 29. rujna

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Još ponegdje može pasti malo kiše, uglavnom u Dalmaciji dok se najviše sunčana vremena očekuje na sjevernom Jadranu. Vjetar slab do umjeren, većinom sjeverozapadni, ponegdje na jugu i istoku zemlje na udare i jak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, na Jadranu od 11 do 16 °C. Najviša dnevna između 16 i 19, na Jadranu 19 i 22 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 28. rujna

Promjenljivo oblačno povremeno s kišom, osobito na Jadranu i predjelima uz njega. Poslijepodne se u većini krajeva očekuju sunčana razdoblja, a kiše i pljuskova bit će još uglavnom na sjevernom i južnom Jadranu. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, a u Slavoniji u noći i prijepodne i jugoistočnjak. Na Jadranu jak i olujan jugozapadni vjetar, a na sjevernom dijelu u noći i ujutro jaka do olujna bura i sjeverozapadnjak. Poslijepodne vjetar posvuda u slabljenju. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 11, a na moru od 13 do 17 °C. Najviša dnevna većinom između 17 i 21 °C, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 27. rujna

Na Jadranu i uz njega oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će lokalno, osobito krajem dana, biti izraženi uz obilnu oborinu. U sjevernim predjelima još u rano poslijepodne djelomice sunčano, a zatim uz jače naoblačenje kiša ili pljuskovi, najprije u središnjoj Hrvatskoj. Slab do umjeren istočni i jugoistočni vjetar, prema kraju dana će okrenuti na sjeveroistočni i jačati. Na Jadranu umjereno do vrlo jako jugo i južni vjetar, popodne i navečer i olujni, a na sjevernom dijelu okretat će na vrlo jaku buru i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 16 do 20 °C, a u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, subota 26. rujna

Promjenljivo oblačno, povremeno s kišom i razmjerno svježe. Kiša će biti češća, lokalno i obilnija na Jadranu i u područjima uz Jadran. Navečer kiša uglavnom u Dalmaciji, gdje je moguć i poneki izraženiji pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjeren i jak zapadni i sjeverozapadni vjetar, na jugu i jugozapadni, a na sjevernom će dijelu nakon jugozapadnjaka uz obalu prolazno zapuhati bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 11 do 16, na Jadranu te u Slavoniji i Baranji te unutrašnjosti Dalmacije između 17 i 21 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 25. rujna

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima te povremenom s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Oborina će mjestimice biti obilna, osobito na Jadranu i u područjima uz njega, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme. Puhat će umjeren i jak južni i jugozapadni vjetar, na sjevernom Jadranu i olujan, a u Dalmaciji jako i olujno jugo, u drugom dijelu dana te u noći u okretanju na južni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 23 i 28 °C, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 24. rujna

Djelomice sunčano, a uz promjenljivu naoblaku mjestimice će pasti malo kiše ili poneki pljusak, uglavnom na Jadranu i područjima uz njega. Ujutro na kopnu mjestimice magla. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, na Jadranu mjestimice umjereno jugo i jugozapadnjak navečer u jačanju. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 16, na Jadranu od 18 do 21. Najviša dnevna uglavnom od 21 do 27 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 23. rujna

U središnjim i istočnim krajevima djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, prema kraju dana uz rijetke pljuskove. Na Jadranu i u predjelima uz njega promjenljivo do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a lokalno je moguća i obilnija oborina. Vjetar većinom umjeren, u gorju i jak južni i jugozapadni, a na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak. Maksimalna temperatura zraka uglavnom između 22 i 26 °C, u Slavoniji malo viša.

 

Vremenska prognoza, utorak 22. rujna

Na Jadranu i u predjelima uz njega promjenljivo oblačno mjestimice s kišom ili pljuskovima s grmljavinom, a lokalno može biti i obilnije oborine. Poslijepodne i navečer kiša ponegdje i u središnjim predjelima, dok će u Slavoniji biti najsunčanije i uglavnom suho. Vjetar na kopnu uglavnom slab, samo u istočnoj Hrvatskoj povremeno umjeren jugoistočni i istočni. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 15, na obali i otocima od 18 do 22, a najviša dnevna uglavnom između 22 i 27 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 21. rujna

U većini predjela unutrašnjosti djelomice ili pretežno sunčano. Na Jadranu i uz njega promjenljivo oblačno mjestimice s kišom ili pljuskovima s grmljavinom, i to uglavnom na sjevernom dijelu. Vjetar većinom slab istočni i sjeveroistočni, a na moru do umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 24 do 29 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 20. rujna

Pretežno sunčano, ujutro u nizinama i kotlinama unutrašnjosti moguća kratkotrajna magla. Navečer na sjevernom Jadranu porast naoblake uz malu mogućnost za kišu. Vjetar u većini krajeva slab. Na Jadranu još ujutro do umjerena bura zatim zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 26 na kopnu te između 26 i 30 °C na moru i u unutrašnjosti Dalmacije.

 

Vremenska prognoza, subota 19. rujna

Pretežno sunčano uz mjestimice umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita u noći i ujutro mjestimice s olujnim udarima, poslijepodne na otvorenom i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu između 17 i 22, a najviša dnevna od 19 do 23, na Jadranu između 26 i 29 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 18. rujna

Na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti daljnje smanjenje naoblake pa će poslijepodne u većini krajeva biti barem djelomice sunčano. Oblačnije će se zadržati u dijelovima Gorske Hrvatske. Umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar u slabljenju. Na Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu uglavnom između 17 i 22, a na Jadranu od 25 do 30 °C, na krajnjem jugu i do 34 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 17. rujna

Pretežno i djelomice sunčano, a uz promjenljivu naoblaku u drugome dijelu dana uglavnom na kopnu mjestimični pljuskovi s grmljavinom. Pljuskovi će biti češći i lokalno izraženiji u gorju te ponegdje u središnjim predjelima, a poneki pljusak moguć je i duž obale. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu bura i sjeverozapadnjak. U drugom dijelu dana vjetar će pojačati, a pod Velebitom će biti i olujnih udara bure. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 17, na Jadranu od 20 do 23. Najviša dnevna od 25 do 30 °C, na Jadranu mjestimice i malo viša.

 

Vremenska prognoza, srijeda 16. rujna

Pretežno sunčano mjestimice s umjerenom naobakom te i dalje iznadprosječno toplo. U gorskim područjima te unutrašnjosti Istre i Dalmacije moguć je i poneki pljusak. Vjetar na kopnu većinom slab, na krajnjem istoku umjeren jugoistočni. Na Jadranu umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 26 do 31 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 15. rujna

Sunčano, povremeno uz malu i tek ponegdje prolazno umjerenu naoblaku. U noći i ujutro u unutrašnjosti lokalno može biti kratkotrajne magle, osobito po kotlinama i uz rijeke. Vjetar na kopnu većinom slab i tek ponegdje umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu slaba do umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a poslijepodne prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, uz obalu Dalmacije zapadnjak. Najniža temperatura zraka od 12 do 17, u unutrašnjosti Dalmacije i na Jadranu između 19 i 24 °C. Danju vrlo toplo i vruće s najvišom dnevnom temperaturom od 29 do 33 °C, samo u gorju malo nižom.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 14. rujna

Sunčano i uglavnom vedro, a tek ponegdje uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar na kopnu slab i tek ponegdje umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a uz obalu Dalmacije i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 29 i 34 °C, samo u gorskim predjelima malo niža.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 13. rujna

Pretežno sunčano te iznadprosječno toplo. Po kotlinama i uz rijeke tek rijetko može biti jutarnje magle, a poslijepodne ponajprije na istoku prolazno umjerene naoblake. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena bura, podno Velebita s jakim i olujnim udarima, a sredinom dana prolazno će zapuhati sjeverozapadnjak i zapadnjak. Jutarnja temperatura od 11 do 16, na Jadranu između 19 i 24 °C. Najviša dnevna većinom između 28 i 33 °C, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, subota 12. rujna

Sunčano, u unutrašnjosti mjestice s umjerenom naoblakom, a ujutro lokalno moguće i maglom. Vjetar slab, ponegdje i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu slaba i umjerena bura, podno Velebita i jaka moguće s olujnim udarima, a danju sjeverozapadni i zapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od 12 do 17 u unutrašnjosti te uglavnom od 19 do 23 °C na Jadranu. Najviša između 27 i 32 °C, u gorskim predjelima i malo niža.

 

Vremenska prognoza, petak 11. rujna

Pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom na zapadu. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, sredinom će dana malo oslabjeti te okrenuti na sjeverozapadnjak, u Dalmaciji i zapadnjak. Najviša temperatura uglavnom između 25 i 30 °C, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 28 i 32 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 10. rujna

Pretežno sunčano. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na Jadranu sjeverozapadni i zapadni, a na sjevernom dijelu i bura koja će jačati pa će osobito navečer i u noći podno Velebita imati olujne udare. Najviša temperatura zraka uglavnom od 26 do 32 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 9. rujna

Sunčano uz većinom slab vjetar na kopnu. Na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 25 do 30 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 8. rujna

Pretežno sunčano, uz obalu i vedro, no u unutrašnjosti u prvom dijelu dana mjestimice umjerena i prolazno povećana naoblaka. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni, na krajnjem istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a sredinom dana će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti od 22 do 27, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije uglavnom između 27 i 31 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 7. rujna

U središnjim i gorskim predjelima promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a tek lokalno može pasti malo kiše. Drugdje djelomice, a u Dalmaciji i pretežno sunčano. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na sjevernom će Jadranu puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura. Duž preostalog dijela obale slabo do umjereno jugo, a prema večeri na sjeveru Dalmacije u okretanju na buru. Najviša temperatura zraka od 25 do 30 °C, u gorju i na sjeverozapadu između 20 i 25 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 6. rujna

Pretežno sunčano. Ujutro u unutrašnjosti lokalno magla, osobito uz rijeke i po kotlinama. Popodne, navečer i osobito u noći na ponedjeljak u sjeverozapadnim i gorskim predjelima oblačnije, moguće uz mjestimičnu kišu ili neki lokalni pljusak. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu jugozapadni i zapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 10 do 15, na Jadranu od 17 do 22, a najviša dnevna uglavnom od 25 do 30 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 5. rujna

Sunčano i u većini krajeva vedro. Ujutro u unutrašnjosti lokalno magla. Vjetar slab do umjeren južni, na istoku jugoistočni. Na Jadranu će u noći i ujutro puhati slaba i umjerena bura, a potom sjeverozapadnjak, uz obalu zapadnjak i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka na kopnu od 8 do 13, na Jadranu od 17 do 21, a najviša dnevna većinom između 26 i 30 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 4. rujna

Sunčano uz povremenu malu naoblaku, osobito u najsjevernijim područjima. Posvuda će vjetar biti slab i umjeren jugozapadni i zapadni, a na istoku zemlje te na moru i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 °C, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 3. rujna

Pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Uz prolazno više oblaka uglavnom na sjevernom Jadranu te u gorskim i središnjim predjelima može pasti malo kiše. Ujutro uz rijeke i po kotlinama ponegdje magla. Vjetar slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura te sjeverozapadnjak, poslijepodne i jugozapadnjak. Najviša temperatura zraka od 21 do 25, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 25 do 28 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 2. rujna

Pretežno sunčano mjestimice uz umjerenu naoblaku. U gorskim predjelima uz prolazno više oblaka moguća slaba kiša ili lokalni pljusak. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla, ponajprije uz rijeke i u Lici. Vjetar uglavnom slab istočni i sjeveroistočni, a na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, u Dalmaciji ponegdje i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 19 do 23, a na obali i otocima od 25 do 28 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 1. rujna

U prvom dijelu dana pretežno oblačno mjestimice s kišom, ponegdje na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Od sredine dana smirivanje pa će u većini predjela poslijepodne prevladavati sunčano. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a na Jadranu, osobito u Dalmaciji vrlo jak sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu duž obale i bura. Najniža temperatura zraka od 11 do 16, na Jadranu od 16 do 20, a najviša uglavnom između 19 i 24, na Jadranu od 24 do 27 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 31. kolovoza

Umjereno do pretežno oblačno s pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje je moguće grmljavinsko nevrijeme te obilna oborina, osobito prema večeri i noći na utorak. Najviše sunčanih razdoblja bit će na krajnjem jugu. Zapuhat će umjeren većinom sjeverni vjetar, a na Jadranu sjeverozapadnjak i bura. Najviša dnevna temperatura na zapadu od 21 do 25, a u Slavoniji i Dalmaciji između 25 i 30 °C. Krajem dana posvuda svježije.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 30. kolovoza

U većini krajeva pretežno sunčano i vruće. Od sredine dana na zapadu zemlje nestabilnije uz lokalno izraženije pljuskove, ponajprije u Istri i Gorskom kotaru. Puhat će umjeren južni i jugozapadni vjetar, u gorju ponegdje i jak, a na Jadranu jako do olujno jugo, na sjevernom dijelu prema večeri u okretanju na jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 17 do 21, na moru od 22 do 26, a najviša dnevna uglavnom od 29 do 34, u Slavoniji i Baranji i do 37 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 29. kolovoza

Većinom sunčano, vruće i sparno. Popodne će na zapadu unutrašnjosti i u Istri lokalno biti jačeg razvoja oblaka te pokojeg pljuska s grmljavinom. Puhat će umjeren jugozapadni i južni vjetar, u Gorskome kotaru povremeno i jak, a na Jadranu većinom jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 19, na Jadranu od 22 do 26, a najviša dnevna između 30 i 35 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 28. kolovoza

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu povremeno uz umjerenu naoblaku. Ujutro je uglavnom u središnjim predjelima moguća magla, dok su poslijepodne na širem riječkom području i u Gorskome kotaru mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, na istoku i jugoistočni. Na Jadranu će zapuhati jugo koje će postupno jačati. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 17, na Jadranu 21 i 24, a najviša dnevna uglavnom od 27 do 32 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 27. kolovoza

Prevladavat će sunčano, u unutrašnjosti mjestimice uz umjerenu naoblaku. Lokalno je poslijepodne moguć pljusak u Gorskome kotaru i unutrašnjosti Istre. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Duž obale ujutro slaba do umjerena bura, a danju jugozapadni i zapadni vjetar, na sjevernom dijelu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 26. kolovoza

Pretežno sunčano. U noći i ujutro na kopnu mjestimice magla, osobito na istoku i po kotlinama Gorskog kotara i Like. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren južni i jugozapadni. Na Jadranu ujutro burin, danju jugozapadnjak i prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka na kopnu od 10 do 15, na moru od 19 do 22, a najviša dnevna uglavnom između 27 i 31 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 25. kolovoza

U noći pretežno oblačno uz kišu i lokalno izraženije pljuskove s grmljavinom, osobito u Dalmaciji i njenoj unutrašnjosti. Ujutro i prijepodne postupno smirivanje i razvedravanje, najprije u zapadnim predjelima pa će poslijepodne u većini krajeva biti pretežno sunčano. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u noći prolazno pojačan. Na moru će umjerena i jaka bura postupno slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 13 do 18, na moru od 19 do 24, a najviša dnevna uglavnom između 25 i 30 °C, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 24. kolovoza

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, na kopnu lokalno i uz malo kiše. U drugom dijelu dana u unutrašnjosti Dalmacije su vjerojatni pljuskovi s grmljavinom, a tijekom noći će ih biti u većini krajeva. Na kopnu će puhati slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na moru bura, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana jaka s olujnim udarima. U Dalmaciji će poslijepodne zapuhati i umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura na kopnu od 24 do 28, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 29 i 33 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 22. kolovoza

Sunčano i vruće. Navečer i osobito tijekom noći na nedjelju sa sjeverozapada porast naoblake, lokalno s pljuskovima i grmljavinom koji mogu biti izraženiji. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, u Slavoniji i Baranji jugoistočni, a krajem dana u središnjim će predjelima zapuhati sjeverni vjetar, prolazno i jak. Na Jadranu nakon jutarnjeg burina, danju slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 30 do 35 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 21. kolovoza

Sunčano i vruće. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab. Na Jadranu će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, a još ujutro uz obalu slaba do umjerena bura. Najviša temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 20. kolovoza

Prevladavat će sunčano, u većini krajeva i vedro. Vjetar na kopnu uglavnom slab, samo u Slavoniji i Baranji umjeren sjeverozapadni. Na moru slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 32 °C, u unutrašnjosti Dalmacije malo viša.

 

Vremenska prognoza, srijeda 19. kolovoza

Na Jadranu većinom, a na kopnu djelomice sunčano. Uz prolazno više oblaka malo kiše u prvom dijelu dana može biti u Slavoniji i Baranji, dok će poslijepodne lokalnih pljuskova biti i u drugdje u unutrašnjosti. Ujutro na kopnu mjestimice magla. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni, na moru i bura. Najniža temperatura zraka od 13 do 17, na Jadranu između 19 i 24 °C. Najviša dnevna većinom od 25 do 30 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 18. kolovoza

Promjenljivo i nestabilno, mjestimice s kišom te pljuskovima i grmljavinom, češće na zapadu zemlje. Lokalno je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme. Slab i umjeren jugozapadni i jugoistočni vjetar, na Jadranu jugo, postupno će okretati na sjeverozapadni i sjeverni, prema večeri i buru na sjevernom Jadranu. Najniža temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu od 20 do 25, a najviša dnevna od 23 do 28, u Dalmaciji do 30 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 17. kolovoza

U većini krajeva pretežno sunčano, no i dalje nestabilno. U unutrašnjosti ujutro ponegdje magla, a u drugom dijelu dana razvoj oblaka uz pljuskove i grmljavinu koji su mogući i na sjevernom Jadranu. Lokalno pljuskovi mogu biti izraženiji. Vjetar na kopnu uglavnom slab, na Jadranu i umjeren jugoistočni i jugozapadni. Najniža temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu od 21 do 25, a najviša dnevna između 27 i 33 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 16. kolovoza

U većini krajeva pretežno sunčano. U unutrašnjosti ujutro ponegdje magla, a potom mjestimice više oblaka pa su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, ponajprije u najsjevernijim i središnjim predjelima te nad gorama. Vjetar većinom slab, na Jadranu ujutro ponegdje do umjerena bura, potom zapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 15. kolovoza

U Dalmaciji pretežno sunčano i vruće, no uz jači razvoj oblaka moguć je poneki pljusak. Drugdje promjenljivo i nestabilno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom. Prema večeri sa zapada postupno smirivanje i smanjenje naoblake. Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu i umjeren sjeverozapadni i zapadni, a na jugu još prijepodne jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 24 do 28 na kopnu te od 29 do 33 °C na obali, otocima i u unutrašnjosti Dalmacije.

 

Vremenska prognoza, petak 14. kolovoza

U unutrašnjosti djelomice sunčano i nestabilno pa će uz promjenljivu naoblaku mjestimice biti kiše te pljuskova i grmljavine, osobito prema večeri, pri čemu je moguće i lokalno nevrijeme. Na Jadranu pretežno sunčano, no ponekog će pljuska biti ponajprije na sjevernom dijelu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, uz pljuskove i pojačan. Na Jadranu jugoistočni i jugozapadni, na sjevernom dijelu i sjeverozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka između 26 i 31, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 30 do 34 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 13. kolovoza

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno uz umjerenu naoblaku. Uz lokalni razvoj oblaka u gorju i u unutrašnjosti Istre moguć je poneki pljusak, a navečer i u noći intenzivniji pljuskovi u najsjevernijim predjelima. Vjetar većinom slab, na Jadranu zapadni i jugozapadni, na otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 12. kolovoza

U unutrašnjosti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, lokalno s kišom i pljuskovima s grmljavinom koji mogu biti izraženiji. Na Jadranu djelomice sunčano, no poslijepodne uz povremeno povećanu naoblaku bit će pljuskova, ponajprije na sjevernom dijelu. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar većinom slab, na Jadranu umjeren sjeverozapadni i zapadni, tijekom noći i jutra mjestimice bura. Najniža temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu između 23 i 26 °C. Najviša dnevna uglavnom između 25 i 30, u Dalmaciji do 32 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 11. kolovoza

U većini krajeva pretežno sunčano, poslijepodne i navečer uz više oblaka te povremene pljuskove praćene grmljavinom. U Dalmaciji uglavnom suho. U unutrašnjosti mjestimice jutarnja magla. Vjetar većinom slab. Na Jadranu u noći i ujutro slaba do umjerena bura, zatim zapadni i jugozapadni, na otvorenom moru sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu od 22 do 26. Najviša dnevna uglavnom između 29 i 34 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 10. kolovoza

Većinom sunčano, danju vruće, ali i nestabilno. Uz dnevni je razvoj oblaka poneki izolirani pljusak moguć uglavnom na istoku zemlje, u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu umjerena bura, popodne sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura većinom od 15 do 20, na Jadranu od 22 do 26. Najviša dnevna između 30 i 35 °C, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 9. kolovoza

Sunčano uz malu, poslijepodne mjestimice i umjerenu naoblaku. Poneki popodnevni pljusak moguć je uglavnom na istoku i u gorju te ponegdje i u Dalmaciji. Vjetar na kopnu slab. Na Jadranu umjerena bura, danju prolazno slab i umjeren jugozapadni i zapadni, a na otvorenom moru sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu između 22 i 26 °C. Najviša dnevna od 30 do 35 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 8. kolovoza

Pretežno sunčano i vruće. Uz umjerenu, rijetko i povećanu naoblaku mjestimice je moguće malo kiše ili poneki pljusak, uglavnom u gorju, Posavini i na krajnjem jugu. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena, mjestimice i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, slabjet će u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 20, na Jadranu od 22 do 26. Najviša dnevna od 29 do 34 °C, u gorju između 24 i 28.

 

Vremenska prognoza, petak 7. kolovoza

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Malo kiše ili poneki pljusak mogući su ponajprije u gorju, na istoku unutrašnjosti i južnom Jadranu. Vjetar slab do umjeren, u gorju na udare i jak, sjeveroistočni. Na Jadranu će umjerena i jaka bura mjestimice okrenuti na umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka od 28 do 33 °C, u gorju oko 25.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 6. kolovoza

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, još ponegdje s kišom te danju toplije. U noći i prijepodne na kopnu uz više oblaka kiša će biti češća, potom prestanak i kidanje naoblake. Na sjevernom Jadranu i u Dalmaciji sunčanije, ali i dalje nestabilno, pa uz dnevni razvoj oblaka ponegdje može pasti pljusak praćen grmljavinom. Vjetar na kopnu slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena, ponegdje i jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima, a na jugu i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 19, na moru između 18 i 22. Najviša dnevna od 22 do 27, na Jadranu između 27 i 30 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 5. kolovoza

U većini krajeva unutrašnjosti pretežno oblačno s kišom i pljuskovima, mjestimice i grmljavinom te lokalno obilnom oborinom, osobito u Slavoniji. Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenljivo sa sunčanim razdobljima, ali i dalje nestabilno uz mjestimične pljuskove s grmljavinom koji pritom mogu lokalno biti izraženiji. Najmanje oborine očekuje se u Istri. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a na krajnjem jugu još u prvom dijelu dana jugo. Najviša dnevna temperatura između 18 i 23, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije 25 i 28 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 4. kolovoza

Promjenljivo i nestabilno te svježije. Povremeno će biti kiše i pljuskova s grmljavinom koji mjestimice mogu biti jače izraženi praćeni obilnijom oborinom. Vjetar većinom slab, u gorju umjeren južni i jugozapadni, a poslijepodne će zapuhati sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, a krajem dana na sjevernom dijelu zapuhat će bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 22 do 27, na istoku i u Dalmaciji do 30 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 3. kolovoza

Uz postupno naoblačenje sa zapada, već od jutra je na sjevernom Jadranu i u gorju moguć poneki pljusak praćen grmljavinom, a češći i intenzivniji bit će u drugom dijelu dana kada su mogući i u središnjim i sjeverozapadnim predjelima. Najsunčanije i uglavnom suho zadržat će se u Slavoniji i Dalmaciji. Navečer je poneki pljusak moguć u zapadnoj Slavoniji te sjevernoj Dalmaciji. Na kopnu vjetar većinom slab, u Slavoniji povremeno umjeren jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo. Najniža temperatura zraka od 16 do 20, na Jadranu od 22 do 25 °C. Najviša između 28 i 33 °C, u Dalmaciji i malo viša.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 2. kolovoza

Pretežno sunčano i vruće. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu povremeno će biti umjerene naoblake, a uglavnom u drugom dijelu dana u Istri i u Gorskom kotaru lokalno je moguć poneki pljusak. Vjetar većinom slab. Na Jadranu će tijekom noći i jutra puhati slaba do umjerena bura, a danju jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu od 24 do 27 °C. Najviša uglavnom između 29 i 34, u unutrašnjosti Dalmacije do 37 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 1. kolovoza

Prevladavat će sunčano, prolazno uz umjerenu naoblaku. Malo kiše tek rijetko može pasti u noći i ujutro u središnjim i gorskim predjelima, a poslijepodne je poneki pljusak moguć u gorju, unutrašnjosti Istre i u Dalmaciji. Vjetar većinom slab. Na Jadranu slaba do umjerena bura, poslijepodne umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, na Jadranu od 22 do 26. Najviša dnevna uglavnom od 30 do 35 °C, u Dalmaciji i malo viša.

 

Vremenska prognoza, petak 31. srpnja

Pretežno sunčano te vruće i vrlo vruće. U unutrašnjosti nestabilno pa će uz lokalno jači razvoj oblaka biti pljuskova i grmljavine, osobito u gorju, Slavoniji i unutrašnjosti Istre. Vjetar većinom slab. Na Jadranu će puhati umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka uglavnom od 31 do 36 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 30. srpnja

U većini krajeva i dalje sunčano i vruće. U zapadnim krajevima unutrašnjosti uz lokalni razvoj oblaka može biti pokojeg pljuska, osobito u gorju. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na sjevernom Jadranu ujutro bura, a potom duž obale umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 21, na Jadranu između 20 i 25, a najviša dnevna između 31 i 36 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 29. srpnja

Većinom sunčano i vruće. Prema kraju dana na zapadu unutrašnjosti porast naoblake, lokalno uz mogućnost pljuskova s grmljavinom, uglavnom u Međimurju i Hrvatskom zagorju te u gorskoj Hrvatskoj, gdje mogu biti i izraženiji. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, u unutrašnosti sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka između 32 i 37 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 28. srpnja

Sunčano i vruće. Vjetar većinom slab, poslijepodne na istoku mjestimice umjeren jugoistočni, na moru sjeverozapadni, a uz obalu jugozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 30 i 35 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i malo viša.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 27. srpnja

Pretežno sunčano, na Jadranu i vedro. U gorju su uz umjeren razvoj oblaka rijetko mogući pljuskovi. Vjetar većinom slab, a na Jadranu do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša temperatura zraka između 29 i 34 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 26. srpnja

Djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano. Ujutro u nizinama unutrašnjosti ponegdje magla, a na istoku još može biti kiše. Krajem dana u zapadnim predjelima uz prolazno više oblaka moguć lokalni pljusak. Vjetar slab, a u Dalmaciji mjestimice umjeren sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 17, a na obali i otocima od 18 do 22 °C. Najviša dnevna uglavnom između 26 i 30 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 25. srpnja

U većini predjela promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimična kiša ili pljuskovi s grmljavinom u rano poslijepodne u središnjim predjelima i gorju, a do kraja dana zadržat će se uglavnom u Slavoniji. Lokalnih pljuskova bit će i u Dalmaciji. Vjetar slab do mjeren sjeverni i sjeverozapadni, a duž obale umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 19 do 23, a na Jadranu od 26 do 28 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 24. srpnja

Promjenljivo, povremeno i pretežno oblačno s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom. Oblačnije će biti u drugom dijelu dana kada će oborina biti češća i lokalno obilna, osobito na zapadu zemlje, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme. Najmanje kiše očekuje se u Dalmaciji, gdje će lokalnih pljuskova biti tek navečer, dok na jugu mogu i izostati. Vjetar uglavnom slab, a na Jadranu popodne umjeren jugozapadnjak, potkraj dana pod Velebitom bura. Najniža temperatura od 16 do 22, a najviša dnevna većinom između 24 i 29, na Jadranu od 28 do 32 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 23. srpnja

U većini predjela djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i mjestimične pljuskove s grmljavinom. Pljuskovi će biti češći u unutrašnjosti, osobito u gorskim krajevima, a lokalno mogu biti izraženiji. Uglavnom suho zadržat će se u Dalmaciji. Vjetar većinom slab, na istoku mjestimice umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 26 i 31, na Jadranu i do 33 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 22. srpnja

U unutrašnjosti promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom te pljuskovima i grmljavinom. Na sjevernom Jadranu uz više oblaka također su mogući lokalni pljuskovi, dok će u Dalmaciji prevladavati sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu zapuhat će umjerena, podno Velebita i jaka bura, na preostalom dijelu umjeren sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 20, na Jadranu između 19 i 22. Najviša dnevna uglavnom između 24 i 29, na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 30 do 34 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 21. srpnja

Pretežno sunčano te u većini krajeva vruće. U unutrašnjosti slab do umjeren dnevni razvoj oblaka, a uglavnom u Gorskom kotaru te uz granicu sa Slovenijom poslijepodne i navečer postoji vjerojatnost za poneki pljusak. U noći na srijedu lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom mogući su većinom na sjeveru. Vjetar na kopnu slab, mjestimice umjeren jugozapadni. Na Jadranu do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura između 28 i 33 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 20. srpnja

Prevladavat će sunčano, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti mjestimice umjerena, na istoku prolazno i povećana naoblaka, a poneki izolirani pljusak s grmljavinom može pasti uglavnom na istoku Hrvatske i u Gorskom kotaru. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, na sjevernom Jadranu ujutro bura, popodne jugozapadni. Minimalna temperatura zraka od 11 do 16, na moru od 16 do 21, a maksimalna uglavnom između 26 i 31 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 19. srpnja

Djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano. Uz promjenljivu naoblaku lokalnih pljuskova i grmljavine bit će u uglavnom u Slavoniji. Vjetar većinom slab. Na Jadranu umjerena, ujutro i prijepodne mjestimice do jaka bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka između 9 i 14, a na moru 16 i 19 °C. Najviša dnevna uglavnom od 22 do 26, a Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije od 27 do 29 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 18. srpnja

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Povremeno će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti, dok su na jugu Dalmacije mogući i izraženiji pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, a u Dalmaciji mjestimice i jak sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 19 do 23, a na Jadranu od 26 do 29 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 17. srpnja

U većini krajeva unutrašnjosti djelomice sunčano uz poneki lokalni pljusak, osobito u zapadnijim predjelima. Navečer i potkraj dana jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom zahvatit će sjeverozapadne predjele, a u noći na petak proširiti se na veći dio zemlje. Na Jadranu i na krajnjem istoku pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, a na moru uglavnom jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 16. srpnja

Prijepodne uglavnom djelomice sunčano. Uz umjeren razvoj oblaka sredinom dana na zapadu mogući lokalni pljuskovi, a do večeri jače naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom u sjeverozapadnim predjelima. Kiša će se u noći na petak proširiti na veći dio zemlje, a izraženija će biti u gorju i središnjoj Hrvatskoj. U Dalmaciji i dalje sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, a na moru uglavnom jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 11 do 16, a na obali i otocima od 19 do 22 °C. Najviša dnevna uglavnom između 25 i 30 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 15. srpnja

Pretežno i djelomice sunčano, a uz više oblaka poneki je izolirani pljusak moguć popodne u gorju i unutrašnjosti Istre. Vjetar slab, popodne mjestimice umjeren jugozapadni. Na Jadranu prijepodne umjerena bura i sjeverozapadnjak, popodne jugozapadnjak i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 8 do 13, na Jadranu od 16 do 20. Najviša dnevna od 24 do 29 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 14. srpnja

Pretežno sunčano. Poslijepodne osobito u unutrašnjosti povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na Jadranu prijepodne bura, još pod Velebitom i na krajnjem jugu jaka s olujnim udarima. Popodne će bura oslabjeti i okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 23 i 28 °C, u Dalmaciji i malo viša.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 13. srpnja

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena bura, još ujutro podno Velebita i jaka s olujnim udarima, a na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu većinom od 17 do 22 °C. Najviša dnevna između 21 i 25, na moru i u unutrašnjosti Dalmacije od 26 do 30 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 12. srpnja

Tijekom noći mjestimična kiša, lokalno i grmljavina, a prema jutru smanjenje naoblake. Stoga će veći dio dana prevladavati sunčano. Na kopnu će puhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, povremeno s jakim udarima. Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, postupno će oslabjeti, a prema otvorenom moru će zapuhati sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 16, a na Jadranu od 18 do 22 °C. Najviša dnevna uglavnom između 20 i 24, a u unutrašnjosti Dalmacije, duž obale i na otocima 27 i 30 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 11. srpnja

U rano poslijepodne pretežno ili djelomice sunčano. Zatim jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, najprije na sjeverozapadu, a navečer i u većem dijelu zemlje. Lokalno pljuskovi mogu biti izraženi i obilni, osobito u zapadnim predjelima. Suho će se zadržati jedino na jugu zemlje. Na kopnu će zapuhati jak sjeverac i sjeveroistočnjak, a na sjevernom dijelu Jadrana navečer i u noći umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 °C, a prema večeri na zapadu osjetno svježije.

 

Vremenska prognoza, petak 10. srpnja

Sunčano uz slab i ponegdje umjeren dnevni razvoj oblaka te vruće i sparno. Vjetar slab, poslijepodne i umjeren jugozapadni i zapadni, a u središnjim i istočnim predjelima jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 9. srpnja

Sunčano te vrlo toplo i vruće. Vjetar slab, u Slavoniji i Baranji povremeno umjeren istočni i jugoistočni. Na Jadranu slab do umjeren zapadni i jugozapadni, a prema otvorenom moru sjeverozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka od 27 do 32 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i malo viša.

 

Vremenska prognoza, srijeda 8. srpnja

Prevladavat će sunčano. Vjetar na kopnu većinom slab, a duž obale slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti od 24 do 28, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 27 i 31 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 7. srpnja

Ujutro u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu oblačno s mjestimičnom kišom. Već prijepodne prestanak kiše i razvedravanje sa sjeverozapada. U Dalmaciji djelomice sunčano te uglavnom suho. Puhat će većinom umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, ponegdje s jakim udarima, na istoku prolazno i olujnim. Na Jadranu jaka i olujna bura, u prvom dijelu dana podno Velebita s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 24, na Jadranu od 25 do 30 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 6. srpnja

Pretežno sunčano te vrlo toplo i vruće. Povremeno će više oblaka biti na jugu gdje postoji mogućnost za poneki izolirani pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji i Baranji sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura te zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka uglavnom između 27 i 33 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 5. srpnja

Pretežno sunčano te vrlo toplo i vruće. Poslijepodne će na jugu zemlje lokalno biti jačeg razvoja oblaka uz mogućnost za poneki pljusak. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji i Baranji sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, postupno slabjeti, a prema otvorenom moru okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka na kopnu od 13 do 18, na moru od 21 do 26, a najviša dnevna uglavnom između 27 i 33 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 4. srpnja

Na zapadu zemlje djelomice sunčano i uglavnom suho. Oblačnije, uz povremenu kišu bit će u Slavoniji i Baranji, Lici te osobito Dalmaciji gdje su mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, a uz obalu umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna. Najniža temperatura zraka od 14 do 19, na moru od 20 do 25 °C. Najviša dnevna između 25 i 30 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 3. srpnja

Umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom, često u obliku pljuskovima praćenih grmljavinom, lokalno izraženijih. Prema večeri prestanak oborine, najprije u sjevernim predjelima. Na srednjem i južnom Jadranu sunčanije i uglavnom suho. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom Jadranu bura, podno Velebita s olujnim udarima, a u Dalmaciji umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, prema večeri na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 27, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 27 do 33 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 2. srpnja

Pretežno sunčano, vruće i sparno. Neće biti posve stabilno pa će lokalno u unutrašnjosti biti pojačanog razvoja oblaka i poslijepodnevnih pljuskova s grmljavinom. Slab do umjeren jugozapadni vjetar krajem dana će u središnjim i istočnim predjelima okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni, na udare će biti mjestimice jak. Najniža temperatura zraka na kopnu od 17 do 20, na Jadranu između 20 i 24, a najviša dnevna od 29 do 34 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 1. srpnja

Pretežno sunčano i vruće. U unutrašnjosti će poslijepodne biti pojačanog razvoja oblaka uz mogućnost za lokalne pljuskove i grmljavinu, osobito u Međimurju i Hrvatskom zagorju te u gorju. Vjetar slab, poslijepodne do umjeren jugozapadni, na istoku jugoistočni. Najviša dnevna temperatura između 29 i 34 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 30. lipnja

Na moru sunčano. U unutrašnjosti malo do umjereno oblačno, a u drugom dijelu dana u gorju su uz umjeren razvoj oblaka mogući lokalni pljuskovi. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura, a danju jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 18, na Jadranu od 19 do 24 °C. Najviša dnevna većinom od 28 do 33 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 29. lipnja

Pretežno sunčano, na Jadranu i vedro te i vruće. U unutrašnjosti postupan porast naoblake sa zapada, a kiše, često u obliku pljuskova s grmljavinom, bit će u Međimurju i Hrvatskom zagorju, zatim i drugdje uz granicu sa Slovenijom te u Slavoniji. Moguće je gmljavinsko nevrijeme. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u središnjim i istočnim područjima u okretanju na umjeren sjeverni i sjeveroistočni, prolazno i s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka od 29 do 34 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 29. lipnja

Pretežno sunčano te vruće i sparno. U unutrašnjosti ponegdje umjeren dnevni razvoj oblaka uz mogućnost pljuskova i grmljavine koji lokalno mogu biti izraženiji, osobito nad gorjem. Vjetar slab, poslijepodne mjestimice i umjeren jugozapadni, a na Jadranu i sjeverozapadni. Najniža temperatura zraka od 13 do 19 u unutrašnjosti te od 18 do 22 na Jadranu, a najviša dnevna između 29 i 34 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 27. lipnja

Sunčano i vruće. U unutrašnjosti poslijepodne slab i umjeren dnevni razvoj oblaka, a u istočnim predjelima uz malu vjerojatnost za lokalni pljusak i grmljavinu. Vjetar slab i ponegdje umjeren jugozapadni, a na sjevernom Jadranu i istoku zemlje i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 33 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 26. lipnja

Pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. Još u noći i ujutro na sjevernom Jadranu i u sjeverozapadnim predjelima mjestimice će biti kiše ili pljuskova. Poslijepodne je uz lokalno jači razvoj oblaka poneki pljusak s grmljavinom najizgledniji na istoku zemlje. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u Slavoniji i jugoistočni, a na sjevernom Jadranu prolazno umjerena bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 16 do 21, u gorju malo niža, a najviša dnevna između 27 i 31 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 25. lipnja

Djelomice, a u Dalmaciji i pretežno sunčano. Uz lokalno povećanu naoblaku malo kiše ili pokojeg pljuska s grljavinom bit će u zapadnim predjelima, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu puhat će većinom umjerena bura, a u Dalmaciji slab do umjeren jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 24 do 29 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 24. lipnja

Većinom sunčano, a navečer porast naoblake sa sjeverozapada. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu će umjerena do jaka bura malo oslabjeti te popodne okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža temperatura zraka od 13 do 18 u unutrašnjosti te između 19 i 23 na Jadranu, a najviša dnevna većinom od 24 do 29 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 23. lipnja

Pretežno sunčano i vrlo toplo, mjestimice vruće. Više će oblaka biti tijekom noći i jutra na istoku i jugu gdje pritom vrlo rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, a na Jadranu i umjerena te jaka bura lokalno s olujnim udarima. Najniža temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu između 18 i 22, a najviša većinom između 25 i 30 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 22. lipnja

Postupno smanjenje naoblake sa zapada pa će najviše sunčanog vremena biti na sjevernom Jadranu. Oblačnije će se zadržati na istoku i u Dalmaciji, tek rijetko uz malo kiše ili poneki pljusak. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, podno Velebita i bura, navečer lokalno i jaka. Najviša temperatura zraka od 22 do 27, a na većem dijelu Jadrana od 25 do 29 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 21. lipnja

Na kopnu promjenjivo i pretežno oblačno te danju manje toplo. Ponegdje kiša, a osobito u Slavoniji mjestimice moguće i obilnija i to glavninom u prvom dijelu te opet potkraj dana. Na Jadranu barem djelomice sunčano uz mogućnost za poneki popodnevni pljusak na krajnjem sjeveru i jugu. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u Slavoniji, Baranji, Podravini i Zagorju na udare mjestimice jak. Na Jadranu osobito ujutro ponegdje i bura. Najniža jutarnja temperatura između 11 i 16, na Jadranu od 15 do 20 °C. Najviša dnevna između 18 i 24, na Jadranu od 23 do 28 °C.

 

Vremenska prognoza, subota, 20. lipnja

Na Jadranu djelomice sunčano, mjestimice uz lokalne pljuskove. U ostalim krajevima promjenjivo i pretežno oblačno s kraćim sunčanim razdobljima. Ponegdje kiša, sredinom poslijepodneva i mjestimični pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni, na Jadranu i jugozapadni. Najviša temperatura od 19 do 24, na Jadranu između 24 i 29 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 19. lipnja

U unutrašnjosti te ponegdje na sjevernom Jadranu djelomice sunčano. Većinom od sredine dana uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice kiša i grmljavina, a može biti i lokalno izraženijih pljuskova. Na većem dijelu Jadrana prevladavat će sunčano. Puhat će slab i umjeren jugozapadni i zapadni, na istoku sjeverozapadni, a na Jadranu ponegdje jugoistočni i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 23 do 28 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 18. lipnja

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom, osobito poslijepodne. U Dalmaciji pretežno sunčano, no uz više oblaka tijekom noći i jutra tek rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u Slavoniji sjeverozapadni. Najniža temperatura zraka od 13 do 17, na Jadranu od 16 do 19, a najviša dnevna uglavnom između 21 i 26 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 17. lipnja

I dalje promjenljivo i nestabilno s kišom te pljuskovima praćenim grmljavinom. Oborina će biti češća u unutrašnjosti, a u središnjim i istočnim predjelima pljuskovi mogu biti izraženiji. Najviše sunčanih razdoblja bit će na Jadranu. Po kotlinama gorskih predjela mjestimice moguća jutarnja magla. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i zapadni, u Slavoniji sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 16, na Jadranu od 16 do 20, a najviša dnevna uglavnom od 21 do 26 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 16. lipnja

Promjenljivo, u sjevernijim predjelima unutrašnjosti ponegdje i pretežno oblačno. Lokalno može pasti malo kiše ili poneki pljusak praćen grmljavinom, češće u Dalmaciji i Podravini. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a na Jadranu ponegdje i bura. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 20 i 25 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak, 15. lipnja

Promjenljivo do pretežno oblačno te danju svježije. Mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, a lokalno će obilnije oborine biti većinom na zapadu unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a na moru jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 17, a na moru od 17 do 20 °C. Najviša dnevna uglavnom između 19 i 23 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 14. lipnja

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Uz više oblaka mjestimice kiša na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, a kasno poslijepodne i osobito navečer i u većini ostalih predjela. Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak jugozapadni i zapadni, a prema otvorenom moru umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 23 do 28 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 13. lipnja

Sunčano i vrlo toplo, na kopnu mjestimice i vruće. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, prema otvorenom moru i sjeverozapadni, a u gorju i Dalmaciji bit će povremeno jakih udara. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 12. lipnja

Pretežno sunčano i danju malo toplije. Uz lokalni razvoj oblaka moguć je poneki pljusak, uglavnom na sjevernom Jadranu, Gorskom kotaru te unutrašnjosti Dalmacije. Ujutro je mjestimice moguća kratkotrajna magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, a na otvorenom moru i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 14, na moru od 13 do 17, a najviša dnevna između 23 i 28 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 11. lipnja

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Uz lokalni razvoj oblaka moguć je poneki pljusak, osobito na Jadranu i uz njega. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, na moru i jugo. Najviša dnevna temperatura od 22 do 27 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 10. lipnja

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima te i dalje nestabilno. Mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, lokalno moguće i izraženiji. Vjetar u većini predjela slab, na Jadranu mjestimice umjeren jugozapadnjak, ujutro ponegdje i sjeverozapadnjak, a prema večeri na sjevernom dijelu jugo. Najniža temperatura zraka od 12 do 16, na Jadranu između 14 i 18, a najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 9. lipnja

Promjenljivo i pretežno oblačno povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Mjestimice će biti izraženijih pljuskova s kojima lokalno u kraće vrijeme može pasti i obilnija oborina. Poslijepodne će biti više sunčanih razdoblja, posebice na Jadranu gdje će biti barem djelomice sunčano. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 8. lipnja

Promjenljivo oblačno s povremenom kišom te pljuskovima i grmljavinom. Oborine će već u noći biti na Jadranu, osobito sjevernom, zatim i u unutrašnjosti, a pritom pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, u gorju južni. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura od 15 do 19, u gorju oko 13. Najviša dnevna od 19 do 24 °C, na istoku i malo viša.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 7. lipnja

Prevladavat će sunčano, no i dalje ne posve stabilno pa uz prolazno više oblaka može pasti malo kiše ili pljusak s grmljavinom, ponajprije na istoku zemlje i na sjevernom Jadranu. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu jugo koje će postupno jačati prema kraju dana. Najviša temperatura zraka od 24 do 28 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 6. lipnja

Djelomice sunčano. Mjestimice je na kopnu moguće malo kiše ili poneki pljusak, većinom u gorju. Ujutro ponegdje magla. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak, na južnom dijelu i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 22 i 27 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 5. lipnja

Umjereno do pretežno oblačno s kišom i pljuskovima s grmljavinom te vjetrovito. Lokalno oborina obilna, osobito na Jadranu i uz njega, gdje je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme. Krajem dana sa sjeverozapada smirivanje. Puhat će umjeren, u gorju i jak jugozapadni vjetar. Na Jadranu jako do olujno jugo i južni vjetar, a prema večeri malo će oslabjeti. Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 17, na Jadranu od 17 do 20, a najviša dnevna uglavnom između 19 i 24 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 4. lipnja

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i vjetrovito. Povremene kiše te pljuskova bit će ponajprije na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima. Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar koji na udare može biti i olujan, osobito u zapadnim krajevima, a na Jadranu jako i olujno jugo. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 15 do 18, u gorju i niža, a najviša dnevna većinom između 22 i 27 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 3. lipnja

Djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčano. Uz prolazno će više oblaka uglavnom u unutrašnjosti mjestimice biti kiše ili pljuskova i grmljavine, osobito od sredine dana, a poneki pljusak moguć je i u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar većinom slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni, prema večeri i u noći u okretanju na jugozapadni. Na Jadranu će ujutro uz obalu puhati slaba do umjerena bura, danju južni i jugozapadni vjetar, navečer i u noći u okretanju na jugo. Najviša temperatura zraka uglavnom između 21 i 26 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 2. lipnja

Pretežno sunčano. Od sredine dana oblačnije, a uz lokalno jači razvoj oblaka mjestimice je moguća kratkotrajna kiša ili poneki pljusak praćen grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, ponajprije u Istri. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak prema otvorenom moru i jak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 20 i 25 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 1. lipnja

Djelomice sunčano, ponegdje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, ponajprije na jugu. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura te sjeverozapadnjak i duž obale zapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 19 i 24 °C, a u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 31. svibnja

Jutro djelomice sunčano, zatim naoblačenje sa sjevera uz kišu, sve češću od sredine dana i uglavnom u kopnenim predjelima. Uz promjenljivu naoblaku na jugu Dalmacije već prijepodne lokalno moguć pokoji pljusak. Puhat će većinom umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar, a na Jadranu će bura okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak, u Dalmaciji ponegdje i jak. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 23 °C, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, subota 30. svibnja

U većini predjela djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Više oblaka bit će na krajnjem istoku te osobito u Dalmaciji gdje će mjestimice biti kiše, pljuskova i grmljavine. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u gorju i sjeveroistočni. Na sjevernom i srednjem Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita mjestimice s olujnim udarima. Bura će sredinom dana oslabiti, a na jugu će zapuhati umjeren sjeverozapadnjak, duž obale često i jugozapadnjak. Najviša temperatura uglavnom između 17 i 22 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 29. svibnja

Promjenljivo i nestabilno, mjestimice uz kišu ili pokoji pljusak, uglavnom u unutrašnjosti dok će na moru biti i duljih sunčanih razdoblja. Vjetar na kopnu slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će umjerena do jaka bura malo slabjeti, a u Dalmaciji okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, na moru između 11 i 16, a najviša dnevna od 18 do 23 °C, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 28. svibnja

Djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano, a u drugom dijelu dana postupni porast naoblake sa sjeverozapada. Na krajnjem istoku i jugu uz lokalno jači razvoj oblaka malo kiše ili poneki pljusak moguć je u poslijepodnevnim satima, a prema večeri oborine će biti i drugdje u unutrašnjosti. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu će u noći i ujutro puhati umjerena do jaka bura, zatim zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 7 do 12, na Jadranu od 13 do 17. Najviša između 18 i 22, na Jadranu između 22 i 25 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 27. svibnja

U većini će krajeva prevladavati sunčano. Povremeno će više oblaka biti u unutrašnjosti, dok u Gorskom kotaru i Lici te na krajnjem istoku može pasti i malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a prema večeri će slabjeti. Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita i olujna, te sjeverni vjetar, a poslijepodne prema otvorenom moru vjetar u okretanju na sjeverozapadni. Temperatura zraka bez veće promjene, jutarnja od 7 do 12 u unutrašnjosti te između 12 i 16 na Jadranu. Najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 °C, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, utorak 26. svibnja

Djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano te razmjerno vjetrovito. Uz promjenjivu naoblaku osobito u unutrašnjosti mjestimice će biti kiše, poslijepodne i lokalnih pljuskova koji su mogući i na sjevernom Jadranu te na krajnjem jugu Dalmacije. Zapuhat će umjeren do jak sjeverni vjetar, na Jadranu i bura, ponegdje s olujnim udarima. Najviša temperatura zraka većinom između 17 i 22 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 25. svibnja

Na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti promjenljiva naoblaka, a uglavnom od sredine dana lokalno će biti kiše, često u obliku pljuskova s grmljavinom. Vjetar većinom slab, na istoku i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a na Jadranu većinom umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 11, na Jadranu od 13 do 16, a najviša dnevna uglavnom između 18 i 21, na Jadranu 21 i 24 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 24. svibnja

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. U Dalmaciji oblačnije, povremeno i uz malo kiše, a pokojeg pljuska može biti i u unutrašnjosti. Na kopnu vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna prema večeri slabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 23. svibnja

Djelomice, a u Dalmaciji pretežno sunčano. Ujutro i dio prijepodneva u unutrašnjosti će uz prolazno više oblaka mjestimice biti malo kiše. Navečer i osobito tijekom noći sa sjeverozapada se očekuje jače naoblačenje s kišom te lokalno i izraženijim pljuskovima s grmljavinom. Puhat će umjeren jugozapadni i južni vjetar, u Slavoniji i Baranji jugoistočni, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak. Krajem dana vjetar će u sjevernim predjelima okrenuti na sjeverni i jačati. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 22 do 27 °C.

Vremenska prognoza, petak 22. svibnja

Pretežno sunčano, poslijepodne uz postupan porast naoblake sa zapada. Vjetar na kopnu većinom slab. Duž obale će u prvom dijelu dana puhati umjerena bura, a poslijepodne okrenuti na sjeverozapadnjak koji će biti izraženiji u Dalmaciji na otocima i prema otvorenom moru. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10, na Jadranu od 13 do 17, a najviša dnevna većinom između 20 i 25 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 21. svibnja

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Na jugu zemlje još ujutro većinom oblačno, mjestimice i uz malo kiše, potom postupno razvedravanje. Na kopnu će puhati uglavnom umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u gorju i s jakim udarima, a na Jadranu umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti od 17 do 22, a duž obale i na otocima između 21 i 26 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 20. svibnja

Umjereno do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, a lokalno može biti i pljuskova s grmljavinom, osobito na jugu. Obilnije oborine moguće su u gorskim krajevima te u Posavini. Od sredine dana postupan prestanak oborina i djelomično razvedravanje, najprije u najzapadnijim krajevima. Vjetar umjeren, povremeno i jak sjeveroistočni, u gorju s olujnim udarima. Na Jadranu će se umjerena do jaka bura, na udare olujna, podno Velebita i orkanska proširiti na veći dio Jadrana. Najniža jutarnja temperatura od 11 do 16, na Jadranu od 16 do 20. Najviša dnevna uglavnom između 17 i 22, na Jadranu od 21 do 25 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 19. svibnja

Umjereno do pretežno oblačno i nestabilno. Povremeno će biti kiše i pljuskova, osobito u unutrašnjosti, češćih u drugom dijelu dana. U Pokuplju i gorskoj Hrvatskoj mjestimice je moguća i obilnija oborina. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom će Jadranu puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a u Dalmaciji uglavnom umjereno jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 21 do 27, u gorskim krajevima između 17 i 20 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 18. svibnja

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, ponegdje uz malo kiše ili poneki pljusak, uglavnom u gorju i Dalmaciji. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i istočni. Na sjevernom Jadranu puhat će umjerena, podno Velebita i jaka bura, a u Dalmaciji sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28 °C, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 17. svibnja

U prvom dijelu dana pretežno oblačno, mjestimice uz kišu, češće u gorskoj i središnjoj unutrašnjosti. Poslijepodne postupno smanjenje naoblake, dok je malo kiše ili poneki pljusak još moguć u gorju i na istoku te u Dalmaciji. Vjetar slab i povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana bura, krajem dana podno Velebita i jaka s olujnim udarima. Duž preostalog dijela obale jugo, a poslijepodne će ponegdje puhati zapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu od 15 do 20. Najviša dnevna između 17 i 22, a od 23 do 27 °C na obali i otocima te u unutrašnjosti Dalmacije.

 

Vremenska prognoza, subota 16. svibnja

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše, pri čemu je oborina najizglednija na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima, a prema večeri i drugdje u unutrašnjosti. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, podno Velebita lokalno s jakim udarima, na sjevernom dijelu prolazno i jugo, a na južnom dijelu zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka između 15 i 20, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 22 do 27 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 15. svibnja

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Uz povremeno više oblaka poneki pljusak ili malo kiše mogući su najprije u Istri i Gorskom kotaru, a potom i u Lici te u zapadnoj i sjeverozapadnoj unutrašnjosti, osobito navečer. Na kopnu vjetar uglavnom slab, no poslijepodne će zapuhati umjeren jugozapadni i zapadni, u gorju s jakim udarima, dok će krajem dana vjetar okrenuti na sjeverni. Na Jadranu će umjereno i jako jugo popodne slabjeti, a na sjevernom dijelu okrenuti na jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 22 do 27 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 14. svibnja

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom te razmjerno toplo. Prijepodne mjestimične kiše bit će uglavnom u Dalmaciji i dijelu Like, a poslijepodne te osobito navečer u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu kada može i zagrmjeti. Slab i umjeren jugozapadni i južni vjetar poslijepodne će okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjereno i jako, u Dalmaciji i vrlo jako jugo, koje će krajem dana podno Velebita okrenuti na buru. Najniža temperatura zraka od 11 do 16, na Jadranu između 15 i 20, a najviša dnevna od 23 do 28 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 13. svibnja

Na Jadranu pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano. Uz prolazno više oblaka tek rijetko vrlo malo kiše može pasti na sjevernom Jadranu i u najzapadnijim predjelima unutrašnjosti. Vjetar slab i umjeren, većinom južni i jugoistočni, a na Jadranu će puhati umjereno, poslijepodne jako i vrlo jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 °C, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, utorak 12. svibnja

Pretežno oblačno, mjestimice uz kišu, ponegdje i grmljavinu. Kiša će mjestimice biti obilnija u Gorskom kotaru te na sjevernom Jadranu. Uglavnom suho zadržat će se na srednjem i južnom Jadranu gdje će biti i manje oblačno. Na kopnu će prijepodne umjeren jugozapadnjak okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni vjetar, sredinom dana i jak. Na Jadranu umjeren jugozapadnjak i jugo koje će na sjevernom dijelu ujutro okrenuti na buru. Jutarnja temperatura zraka na kopnu od 8 do 12, danju od 10 do 15. Na Jadranu najniža jutarnja od 14 do 18, a najviša dnevna od 17 do 22 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 11. svibnja

Promjenljivo sa sunčanim razdobljima, a mjestimice i s kišom, uglavnom na Jadranu i područjima uz njega. Na širem riječkom području i u Gorskom kotaru kiša lokalno može biti obilna i praćena grmljavinom. Uglavnom bez oborine zadržat će se u većem dijelu središnje i osobito u istočnoj unutrašnjosti. Bit će vjetrovito uz umjeren do jak jugozapadni vjetar, a mjestimice i s olujnim udarima, osobito u gorju. Na Jadranu će puhati umjereno i jako, ponegdje i olujno jugo, a krajem dana postupno slabjeti. Najniža jutarnja temperatura na kopnu od 8 do 13, na Jadranu od 14 do 18, a najviša dnevna uglavnom između 19 i 24, no u Slavoniji i do 28 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 10. svibnja

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom i razmjerno vjetrovito. Uglavnom na Jadranu i u predjelima uz njega mjestimice može pasti vrlo malo kiše. Puhat će umjeren jugozapadni i južni vjetar, u gorskim i sjeverozapadnim predjelima s jakim udarima, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 21 i 26 °C, na istoku moguće i malo viša.

 

Vremenska prognoza, subota 9. svibnja

Djelomice sunčano i toplo. Zapuhat će većinom umjeren jugozapadnjak, na moru jugo i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, u Lici ponegdje niža, a na Jadranu između 11 i 16 °C. Najviša dnevna uglavnom od 21 do 26 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 8. svibnja

Pretežno sunčano i toplo. Vjetar većinom slab, popodne i umjeren južni i jugozapadni, uz obalu i zapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 21 i 26 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 7. svibnja

Sunčano, a u središnjim i istočnim krajevima povremeno uz malo oblaka. Vjetar uglavnom slab, na istoku i umjeren sjeverozapadni. U Dalmaciji će još prijepodne puhati umjerena do jaka bura, zatim duž cijele obale većinom umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 19 do 23 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 5. svibnja

Postupni porast naoblake sa sjevera, uglavnom od sredine dana u unutrašnjosti uz mjestimičnu kišu ili poneki pljusak s grmljavinom. Na Jadranu sunčanije, osobito na krajnjem jugu, a tek je prema večeri uz više oblaka lokalno moguća kiša. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, na moru i jugo, a sredinom dana na kopnu će okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Najviša temperatura zraka većinom između 17 i 22 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 4. svibnja

Sunčano uz malu, a u unutrašnjosti i umjerenu naoblaku, osobito poslijepodne. Vjetar na kopnu uglavnom slab, u Slavoniji i Baranji povremeno i umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će još ujutro i prijepodne puhati umjerena, na jugu i jaka bura koja će sredinom dana na sjevernom dijelu okrenuti na jugozapadnjak, a u Dalmaciji na mjestimice jak sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 3. svibnja

Djelomice, na sjevernom Jadranu i pretežno sunčano. Poslijepodne je moguć poneki lokalni pljusak, uglavnom u zapadnim predjelima i u Dalmaciji. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na istoku i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjeren i jak sjeverni vjetar i bura koja će još samo u rano poslijepodne podno Velebita imati i olujne udare. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 17 do 22 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 2. travnja

Promjenljivo, prijepodne mjestimice i pretežno oblačno. Povremeno će biti kiše, često i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. U unutrašnjosti će vjetar biti slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i Baranji i sjeverozapadni. Na Jadranu će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak tijekom prijepodneva okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, a najviša dnevna od 17 do 22 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 1. svibnja

Promjenljivo, u prvom dijelu dana u većini krajeva i pretežno oblačno. Povremeno kiša te pljuskovi praćeni grmljavinom, češće u noći i prijepodne kada ponegdje na sjevernom Jadranu i u gorju može pasti i obilnija oborina. Puhat će slab i umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, koji će prolazno u sjevernim kopnenim krajevima okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu između 11 i 16 °C. Najviša dnevna uglavnom između 17 i 22 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 30. travnja

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Uz više oblaka mjestimične kiše ili pljuskova bit će uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima. Puhat će slab do umjeren jugozapadani vjetar, koji će u Gorskome kotaru povremeno biti i jak. Na Jadranu umjeren, mjestimice i jak južni i jugozapadni vjetar, na južnom dijelu sjeverozapadnjak. Minimalna temperatura zraka od 7 do 11, na Jadranu od 12 do 15, a maksimalna većinom između 18 i 22 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 29. travnja

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Mjestimice će biti pljuskova praćenih grmljavinom, lokalno i izraženijih, a na sjevernom Jadranu i u gorju moguća je i obilnija oborina. Puhat će umjeren, u gorju i jak južni i jugozapadni vjetar, a na moru i jugo. Krajem dana u sjevernim predjelima prolazno umjeren sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 13, na Jadranu i malo viša, a najviša dnevna uglavnom između 17 i 22 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 28. travnja

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a uglavnom poslijepodne i navečer lokalno će biti malo kiše ili pokojeg pljuska s grmljavinom. Najviša oblaka bit će mjestimice na sjevernom Jadranu. Puhat će umjeren, u središnjim i gorskim predjelima i vrlo jak jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 20 do 25 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 27. travnja

U Dalmaciji pretežno, a drugdje djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, rijetko uz mogućnost za malo kiše ili poneki lokalni pljusak. Vjetar na kopnu uglavnom slab, u gorju mjestimice umjeren jugozapadni, a na istoku jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjeren jugozapadnjak i jugoistočnjak. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na Jadranu od 11 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura od 20 do 25 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 26. travnja

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, mjestimice uz malo kiše ili poneki pljusak koji može biti praćen grmljavinom. U Dalmaciji pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren, na kopnu sjeveroistočni, poslijepodne u okretanju na jugozapadni i južni, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 17 do 21 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 25. travnja

U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a poslijepodne i navečer lokalno može pasti malo kiše ili poneki pljusak, osobito u gorju. Na Jadranu i dalje pretežno sunčano. Na kopnu će puhati većinom umjeren jugozapadni vjetar, u gorju mjestimice i jak, a poslijepodne u sjevernim područjima okrenuti na sjeverozapadni i sjeverni. Na Jadranu će puhati uglavnom umjereno jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 19 i 24 °C, na istoku i malo viša.

 

Vremenska prognoza, petak 24. travnja

Sunčano, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu s malom naoblakom. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni i južni, a na Jadranu zapadni i jugozapadni, prema otvorenom moru i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 23. travnja

U većini krajeva pretežno sunčano, u unutrašnjosti i na jugu zemlje mjestimice s umjerenom naoblakom. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji istočni vjetar. Na Jadranu će puhati umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a poslijepodne će zapuhati zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka na kopnu od 4 do 9, na Jadranu između 9 i 14, a najviša dnevna uglavnom od 17 do 22 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 22. travnja

U većini krajeva pretežno sunčano. Samo u Dalmaciji oblačnije, još ponegdje uz malo kiše, osobito na jugu u prvom dijelu dana. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, u gorju s jakim udarima. Na sjevernom Jadranu će umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, prema večeri postupno slabjeti, a u Dalmaciji će puhati slabo do umjereno jugo i južni vjetar. Najniža temperatura zraka u unutrašnjosti od 4 do 9, na Jadranu između 11 i 14, a najviša dnevna uglavnom od 16 do 22 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 21. travnja

U većini krajeva djelomice sunčano, još sredinom dana uz više oblaka. U Dalmaciji će prevladavati oblačno, povremeno s kišom, osobito na jugu. U unutrašnjosti će puhati umjeren i povremeno jak sjeveroistočni vjetar, u Slavoniji i Baranji i istočni. Na većem dijelu Jadrana jaka bura s olujnim udarima, a na jugu Dalmacije vjetar slab do umjeren istočni i jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 15 i 20 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 20. travnja

Umjereno i pretežno oblačno, razmjerno vjetrovito te u unutrašnjosti osjetno svježije. Na Jadranu i uz njega će mjestimice pasti malo kiše, osobito u Dalmaciji. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočni vjetar. Na većem dijelu Jadrana jaka bura s olujnim udarima, prema večeri podno Velebita u jačanju, a još u početku na jugu i umjereno jugo. Najniža temperatura zraka od 6 do 10, na Jadranu između 11 i 14 °C. Najviša od 11 do 16, a na Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije od 19 do 22 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 19. travnja

U većini krajeva barem djelomice sunčano. Poslijepodne u unutrašnjosti naoblačenje, mjestimice s kišom i lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Ujutro je poneka kap kiše moguća na dalmatinskim otocima. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugoistočni. U drugom će dijelu dana u unutrašnjosti zapuhati umjeren, prolazno jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a krajem dana na sjevernom Jadranu bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 4 do 9, na Jadranu od 9 do 14. Najviša dnevna između 20 i 25 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 18. travnja

Pretežno, u unutrašnjosti i djelomice sunčano, te i dalje iznadprosječno toplo. Vjetar uglavnom slab, sredinom dana ponegdje umjeren, a u gorju i jak jugozapadni, na Jadranu i jugoistočni. Ujutro uz obalu burin. Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, duž obale i na otocima između 7 i 12 °C. Najviša dnevna od 23 do 26, na Jadranu i u gorju od 18 do 22 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 17. travnja

Većinom sunčano, u unutrašnjosti mjestimice uz umjerenu naoblaku. Vjetar uglavnom slab, sredinom dana i poslijepodne ponegdje umjeren jugozapadni i zapadni, na otvorenom moru i istoku zemlje sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura između 20 i 25 °C, na Jadranu i u gorju mjestimice malo niža.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 16. travnja

Prevladavat će sunčano, povremeno uz više oblaka na istoku zemlje u prvom dijelu dana, a poslijepodne i drugdje. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i zapadni. Najniža temperatura zraka od 3 do 8, na Jadranu od 6 do 11. Najviša između 20 i 25 u unutrašnjosti te 18 i 23 °C na Jadranu.

 

Vremenska prognoza, srijeda 15. travnja

Sunčano, ujutro u unutrašnjosti slab mraz, a popodne mjestimice mala i umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, popodne jugozapadni. Na Jadranu će umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima slabjeti i popodne okrenuti na zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura većinom između -3 i 2, na Jadranu od 3 do 8, a najviša dnevna od 12 do 17 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 14. travnja

Pretežno oblačno uz kišu i osjetno hladnije. Lokalno su mogući pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito na moru. Kiša će uglavnom u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg, ali i ponegdje u središnjim predjelima. Popodne prestanak oborine i djelomično razvedravanje najprije na sjeveru Hrvatske, a prema večeri gotovo svugdje. Zapuhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na većem dijelu Jadrana jaka bura s olujnim udarima, a na jugu Dalmacije veći dio dana umjereno jugo. Najniža temperatura zraka od 1 do 6, na Jadranu od 9 do 14 °C. Najviša dnevna od 6 do 11, u gorju niža, a na obali i otocima od 12 do 17 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 13. travnja

Djelomice sunčano, razmjerno vjetrovito te i dalje toplo. U noći na utorak jače naoblačenje s kišom. Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura na kopnu od 5 do 10, na Jadranu između 11 i 16, a najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 12. travnja

Sunčano i iznadprosječno toplo, mjestimice uz malu i umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u Slavoniji jugoistočni. Prema kraju dana na Jadranu će zapuhati jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 11. travnja

Prevladavat će sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Poslijepodne u gorskim predjelima, uz više oblaka, lokalno je moguće malo kiše ili kratkotrajan pljusak. Vjetar većinom slab istočni i sjeveroistočni, a na Jadranu u noći i ujutro slaba i umjerena bura, poslijepodne jugozapadnjak, zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od 3 do 8, na Jadranu od 10 do 15, a najviša dnevna uglavnom između 20 i 25 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 10. travnja

Sunčano, od sredine dana u unutrašnjosti i ponegdje na sjevernom Jadranu uz malu do umjerenu naoblaku. Puhat će slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar. Na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak, a poslijepodne uz obalu i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 20 i 25 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 8. travnja

Sunčano i danju razmjerno toplo. Vjetar slab i mjestimice umjeren sjeveroistočni i istočni, na istoku zemlje jugoistočni. Uz obalu će ujutro te ponovno navečer puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura, danju slab do umjeren jugozapadni i zapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, u unutrašnjosti Dalmacije oko 6, a na Jadranu od 9 do 13. Najviša većinom između 18 i 23 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 7. travnja

Sunčano. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, u Slavoniji i Baranji i jugoistočni koji na udare može biti jak. Uz obalu će u noći i ujutro te ponovno navečer puhati slaba i umjerena, podno Velebita te na jugu mjestimice jaka bura, a sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak i zapadnjak, prema otvorenome moru sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 0 do 6, na Jadranu između 8 i 13 °C. Najviša dnevna uglavnom od 17 do 22 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 6. travnja

Sunčano, samo mjestimice s malom naoblakom. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak i istočnjak, na istoku jugoistočnjak s mjestimičnim jakim, moguće i olujnim udarima. Na Jadranu u prvom dijelu dana umjerena, uglavnom podno Velebita ponegdje još jaka bura s olujnim udarima, zatim mjestimice umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, na otvorenome moru sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između 0 i 6, na Jadranu od 9 do 14, a najviša dnevna u većini područja između 17 i 22 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 5. travnja

Većinom sunčano, a u Slavoniji i Baranji te na jugu Dalmacije povremeno umjerena naoblaka. U unutrašnjosti će puhati umjeren do jak sjeveroistočni vjetar. Na moru jaka i olujna bura, uglavnom podno Velebita s orkanskim udarima. Popodne u slabljenju. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 6, na Jadranu od 9 do 14, a najviša dnevna između 16 i 21 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 4. travnja

U većini krajeva prevladavat će sunčano. Povremeno umjerene naoblake bit će na jugu Dalmacije, a poslijepodne i ponegdje u unutrašnjosti, uglavnom u središnjoj Hrvatskoj. Na kopnu će puhati umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu bura, umjerena i jaka, s olujnim udarima ponajprije podno Velebita, u jačanju prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura zraka od 14 do 19 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 3. travnja

Pretežno sunčano, a na promjenjivijem jugu moguće i vrlo malo kiše, uglavnom prema otvorenom moru. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu uglavnom slab vjetar s mora, a na otocima prolazno umjeren sjeverozapadnjak. Najviša temperatura od 14 do 18 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 2. travnja

Sunčano, poslijepodne u središnjoj te osobito istočnoj unutrašnjosti uz prolaznu umjerenu naoblaku. Ujutro je tek rijetko moguća kratkotrajna magla, uglavnom po kotlinama i uz rijeke. Vjetar na kopnu većinom slab, mjestimice u Slavoniji umjeren jugoistočni. Na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a potom jugozapadni i zapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 9 i 14 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 1. travnja

Prevladavat će sunčano, u unutrašnjosti sredinom dana uz prolazno umjerenu naoblaku. Oblačnije na jugu zemlje uz mjestimičnu kišu te susnježicu, a u dubrovačkom zaleđu i u Konavlima snijeg uz mogućnost tanjeg snježnog pokrivača. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, u gorju s jakim udarima. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita u prvom dijelu dana i olujna. Najniža temperatura zraka uglavnom do -5 do 0, na Jadranu od 2 do 7. Najviša dnevna između 8 i 12 °C, u gorju niža.

 

Vremenska prognoza, utorak 31. ožujka

Promjenjivo oblačno. U unutrašnjosti malo snijega i susnježice, većinom u prvom dijelu dana, a na moru ponegdje i kiša. Na sjevernom Jadranu ujutro je moguća poneka pahulja nošena jakim vjetrom, a popodne sunčano, dok na oblačnom jugu potkraj dana može pasti i malo snijega. Vjetar uglavnom slab i umjeren, samo u gorju mjestimice na udare jak sjeveroistočni. Duž obale umjerena i jaka, ponegdje i olujna bura. Jutarnja temperatura između -4 i 1, na Jadranu od 2 do 8 °C. Najviša dnevna uglavnom od 3 do 8, a na moru od 8 do 13 °C.

 

Vremenska progmoza, ponedjeljak 30. ožujka

Umjereno do pretežno oblačno, vjetrovito i u unutrašnjosti osjetno hladnije. Povremeno će biti malo kiše, u gorju i snijega, a krajem dana snijega može biti i drugdje u unutrašnjosti te i na sjevernom Jadranu. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s olujnim udarima. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, krajem dana podno Velebita ponegdje i orkanskim udarima. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 1 do 6, a na Jadranu od 8 do 11 °C. Najviša dnevna većinom između 5 i 10, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije 13 i 18 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 29. ožujka

Na Jadranu pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano. Mjestimice može uz prolazno više oblaka biti malo kiše ili pokojeg pljuska, uglavnom u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj. Vjetar većinom slab, na istoku povremeno umjeren sjeverozapadni, a krajem dana sjeveroistočnjak u jačanju. Na Jadranu jugozapadnjak i zapadnjak, a krajem dana na sjevernom će Jadranu jačati bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 19 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 28. ožujka

U većini krajeva djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Oblačnije na jugu Hrvatske uz mogućnost za malo kiše na južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije. Ujutro je na kopnu mjestimice moguća magla. Vjetar većinom slab, na Jadranu sredinom dana i poslijepodne ponegdje umjeren zapadni i jugozapadni, uglavnom na otvorenome sjeverozapadni. Samo u noći i ujutro još bura, podno Velebita moguće na udare jaka. Najniža jutarnja temperatura između -1 i 4, na Jadranu od 6 do 11°C. Najviša dnevna u većini područja između 13 i 18 °C, malo niža mjestimice u gorju.

 

Vremenska prognoza, petak 27. ožujka

Promjenljivo, na Jadranu i u krajevima uz Jadran ponegdje i pretežno oblačno. Mjestimična kiša uglavnom u Dalmaciji, ujutro i u dijelu Hrvatskog primorja. U gorskoj Hrvatskoj u prvom dijelu dana moguće su ponegdje slabe oborine na granici snijega i kiše. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na sjevernom dijelu Jadrana slaba i umjerena, mjestimice i jaka, osobito podno Velebita olujna bura, a na južnom slabo do umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura od 11 do 16 °C, u gorju između 4 i 9 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 26. ožujka

U većini krajeva pretežno oblačno, mjestimice uz oborinu. U unutrašnjosti povremeno snijeg, osobito u gorju. U središnjoj Hrvatskoj snijeg će prelaziti u susnježicu i kišu, dok će istok uglavnom biti suh. Povremene slabe kiše bit će i na Jadranu i to uglavnom u Dalmaciji. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni i istočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura, na udare ponegdje olujna, podno Velebita i orkanska. Najniža jutarnja temperatura zraka od -5 do 1, na Jadranu od 3 do 8, a maksimalna između 2 i 7, na Jadranu 9 i 16 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 25. ožujka

U unutrašnjosti pretežno oblačno sa snijegom, izraženijim u gorskim predjelima. Na Jadranu promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, na jugu uz uglavnom slabu kišu, a na Kvarneru mjestimice uz malo susnježice ili snijega. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najniža temperatura zraka od -5 do -1, a duž obale i na otocima od 0 do 4 °C. Najviša dnevna uglavnom od -1 do 3, a na Jadranu od 5 do 11 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 24. ožujka

U većini krajeva unutrašnjosti pretežno oblačno sa snijegom, osobito u Slavoniji i Lici gdje mjestimice može nastati deblji snježni pokrivač. Na sjevernom Jadranu i u Dalmaciji djelomice sunčano, u prvom dijelu dana snjega i malo kiše bit će i na Kvarneru, a navečer i u Dalmaciji, snijega osobito u Zagori, a kiše uglavnom po otocima. Vjetar umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita u prvom dijelu dana i orkanskim udarima. Najniža jutarnja temperatura od -5 do 0, na Jadranu od 0 do 5. Najviša dnevna od -1 do 4, na Jadranu od 3 do 8 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 23. ožujka

Na kopnu umjereno i pretežno oblačno, povremeno uz snijeg, češći na istoku zemlje i u Lici. Na Jadranu djelomice sunčano, a na sjevernom dijelu može pasti malo kiše ili susnježice. Oborina će biti češća prema kraju dana, u unutrašnjosti uz nastanak snježnog pokrivača u noći na utorak. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka bura s olujnim, uglavnom podno Velebita i orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura između 0 i 5, na Jadranu od 6 do 10 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 22. ožujka

Umjereno, u unutrašnjosti i pretežno oblačno, vjetrovito i u većini krajeva osjetno hladnije. Povremene kiše, mjestimice i snijega bit će uglavnom u unutrašnjosti, češće u prvom dijelu dana, a u gorju može nastati tanji snježni pokrivač. Malo snijega nošenog vjetrom može biti i na Kvarneru. U drugom dijelu dana postupan prestanak oborine, sa sjevera i razvedravanje. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima, popodne će se proširiti do juga. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na Jadranu od 6 do 11. Najviša dnevna između 3 i 8, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana 8 i 12, a u ostatku Dalmacije od 14 do 17 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 21. ožujka

U Dalmaciji pretežno, a drugdje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Poslijepodne sa sjevera porast naoblake, mjestimice uz malo kiše, osobito krajem dana. Umjeren jugozapadni vjetar u drugom će dijelu dana okretati na sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni, lokalno i jak. Na Jadranu će puhati umjereno jugo, a krajem dana na sjevernom dijelu jaka bura. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 8, na Jadranu od 6 do 11, a najviša dnevna uglavnom između 16 i 21 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 20. ožujka

Sunčano, povremeno uz malu, popodne na zapadu i umjerenu naoblaku. Ujutro je na Jadranu mjestimice moguća magla i sumaglica. Vjetar većinom slab, u drugom dijelu dana duž obale ponegdje umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na moru između 5 i 10 °C. Najviša dnevna uglavnom od 18 do 23 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 19. ožujka

Sunčano, a ujutro u unutrašnjosti mjestimice moguća kratkotrajna magla. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu ujutro ponegdje umjerena bura, podno Velebita na udare i jaka, zatim slab do umjeren jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 17 do 21 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 18. ožujka

Pretežno sunčano uz povremenu umjerenu naoblaku, ponajprije u unutrašnjosti. U većini kopnenih krajeva vjetar uglavnom slab, u gorju umjeren do jak sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu, posebice podno Velebita puhat će umjerena i jaka bura, duž ostatka obale vjetar slab do umjeren, većinom sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 17 do 22 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 17. ožujka

Prevladavat će sunčano, a poslijepodne i navečer uz postupni porast naoblake sa sjevera. Vjetar u unutrašnjosti slab, tek ponegdje kratkotrajno umjeren jugozapadni, a poslijepodne će okrenuti na sjeveroistočni. Na Jadranu vjetar slab, poslijepodne umjeren zapadni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu između -3 i 1, na obali i otocima uglavnom od 5 do 10, a najviša dnevna od 14 do 19 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 16. ožujka

Sunčano, u unutrašnjosti jutro uz slab mraz. Na istoku će zemlje zapuhati umjeren jugoistočnjak, dok će na Jadranu bura ujutro oslabjeti, a popodne okrenuti na slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od -4 do 1, na Jadranu od 5 do 10 °C. Najviša dnevna uglavnom od 12 do 17 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 15. ožujka

U noći umjereno i pretežno oblačno uz mjestimice slabu kišu uglavnom na Jadranu, a u gorju moguće i uz vrlo malo snijega. Već tijekom jutra postupno razvedravanje sa sjeverozapada, a malo kiše u prvom dijelu dana još može pasti na jugu Dalmacije. Poslijepodne će posvuda prevladavati sunčano. Vjetar slab i umjeren, u gorju jak sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, osobito podno Velebita. Najniža temperatura zraka uglavnom od 0 do 5, na Jadranu od 6 do 11. Najviša između 8 i 12, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije 13 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 14. ožujka

Umjereno do pretežno oblačno, a uglavnom u Dalmaciji mjestimice uz malo kiše. Popodne i navečer slabe kiše može biti i na sjevernom Jadranu te u gorju, gdje je krajem dana moguć i slab snijeg. Puhat će umjeren, popodne ponegdje jak sjeveroistočnjak. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na Jadranu od 8 do 12, a najviša dnevna između 9 i 14, na Jadranu 14 i 17 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 13. ožujka

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu umjereno do pretežno oblačno, ponegdje uz kišu, češću u drugom dijelu dana. U Dalmaciji uglavnom suho i djelomice sunčano. Sredinom dana zapuhat će umjeren do jak sjeveroistočnjak, prvo u najsjevernijim predjelima. U Dalmaciji većinom umjeren sjeverozapadnjak, a na sjevernom Jadranu jugozapadnjak, krajem dana okrenut će na jaku buru. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 9, na Jadranu od 10 do 12, a najviša dnevna uglavnom između 14 i 19 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 12. ožujka

Većinom sunčano, razmjerno vjetrovito i iznadprosječno toplo. Povremeno može biti umjerene, na sjevernom Jadranu i povećane naoblake. U unutrašnjosti će puhati umjeren do jak jugozapadnjak, u gorju na udare mjestimice olujan, a na moru slabo do umjereno jugo i južni vjetar. Najniža temperatura zraka na kopnu od 2 do 7, na moru od 7 do 11 °C. Najviša dnevna između 17 i 22 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 11. ožujka

Na Jadranu većinom sunčano. U unutrašnjosti u noći i prijepodne prolazno naoblačenje, a slabe će kiše biti uglavnom u Međimurju i Podravini. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, u gorju poslijepodne na udare i jak, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura na istoku Slavonije i u unutrašnjosti Istre od 0 do 3, u ostalim predjelima većinom od 4 do 9 °C. Najviša dnevna između 15 i 20 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 10. ožujka

Na Jadranu pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano. Uz više oblaka mjestimice može pasti malo kiše, uglavnom u prvom dijelu dana, a u najvišem gorju ujutro može biti i malo snijega. Vjetar slab, u istočnim krajevima do umjeren sjeverozapadni, u gorju sjeveroistočni. Ujutro i prijepodne će uz obalu puhati umjerena, ponegdje i jaka, a podno Velebita na udare i olujna bura, poslijepodne će okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između -1 i 4, na Jadranu od 5 do 10. Najviša dnevna uglavnom između 10 i 16 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 9. ožujka

U početku u većem dijelu zemlje prevladavat će sunčano, a samo će na istoku i jugu biti oblačnije i uglavnom suho. Od sredine dana postupan porast naoblake, najprije na sjevernom Jadranu i u zapadnim krajevima, a prema večeri i drugdje. Ujutro je u unutrašnjosti moguć slab mraz. Vjetar uglavnom slab. Uz obalu će puhati slaba do umjerena bura, koja će navečer podno Velebita ponovno jačati, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od -4 do 2, na Jadranu između 4 i 8, a najviša dnevna uglavnom od 9 do 14 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 8. ožujka

Pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Oblačnije na istoku i jugu gdje povremeno može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, u višem gorju i jak. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura, prema kraju dana u slabljenju. Najviša dnevna temperatura između 8 i 13, na Jadranu od 12 do 15 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 7. ožujka

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno uz kišu, a u noći i ujutro u najvišem gorju može biti susnježice i snijega. Kiša će u prijepodnevnim satima prestajati, prvo u središnjim predjelima, potom postupno i drugdje, a do kraja dana može je biti još na krajnjem jugu. U unutrašnjosti vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverni. Na sjevernom i srednjem Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima, a na jugu većinom umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 6, na Jadranu od 7 do 12, a najviša dnevna između 7 i 12, u Dalmaciji i do 15 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 6. ožujka

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom. Na Jadranu i uz njega će biti i pljuskova s grmljavinom, a oborina će ponegdje biti obilna. U najvišem gorju moguć je i snijeg. Vjetar slab i umjeren, u gorju i jak jugozapadni i južni, a na istoku jugoistočni, krajem dana će okrenuti na sjeveroistočni. Na Jadranu jako i olujno jugo u slabljenju i okretanju na jugozapadnjak, najprije na sjevernom dijelu. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 6, na Jadranu od 7 do 11, a najviša dnevna većinom između 10 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 5. ožujka

Prijepodne će prevladavati sunčano. Od sredine dana sa zapada postupno naoblačenje, a navečer na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru kiša, u najvišem gorju moguće i snijeg. Vjetar na kopnu slab, a poslijepodne će zapuhati umjeren južni i jugozapadni, na istoku jugoistočni. Na Jadranu slab i umjeren jugozapadnjak, a na sjevernom dijelu poslijepodne jačanje juga, koje će se krajem dana proširiti na cijelu obalu. Najviša dnevna temperatura između 10 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 4. ožujka

Promjenljivo oblačno, u noći i prijepodne mjestimice s kišom, u gorju i snijegom. Poslijepodne će sunčana razdoblja biti češća, a još je poneki pljusak moguć uglavnom u Dalmaciji. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na istoku i sjeverozapadni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a duž ostatka obale umjereno jugo. Bura će se popodne proširiti na cijelu obalu, a zatim i oslabjeti. Najniža temperatura zraka od 2 do 7, na Jadranu od 6 do 11°C. Najviša između 7 i 12, na Jadranu od 11 do 15 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 3. ožujka

Umjereno i pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, češće na Jadranu i u predjelima uz njega gdje oborina može biti i obilna. Navečer uz pad temperature zraka u najvišem gorju kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg. Puhat će umjeren jugozapadni i južni vjetar, a na Jadranu i jako jugo. Prema večeri će u unutrašnjosti vjetar okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni, a u noći na srijedu na sjevernom Jadranu jaka bura. Iznadprosječno toplo za doba godine. Jutarnja temperatura od 7 do 11, na Jadranu od 10 do 15 °C. Najviša većinom od 12 do 17 °C, a navečer osjetno hladnije, osobito u gorju i na sjeveru zemlje.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 2. ožujka

Promjenljivo uz češća sunčana razdoblja u prvom dijelu dana. Još ujutro mjestimice malo kiše, uglavnom u gorskim i sjevernim krajevima, a uz jače naoblačenje poslijepodne na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima, potom u Dalmaciji, a u noći i drugdje. Razmjerno vjetrovito uz umjeren, u gorju te ponegdje na sjeverozapadu sredinom dana i jak jugozapadni i zapadni vjetar, dok će na Jadranu poslijepodne puhati jako, ponedje i olujno jugo. Iznadprosječno toplo s najvišom temperaturom zraka uglavnom između 12 i 17 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 1. ožujka

Umjereno do pretežno oblačno, vjetrovito, a osobito ujutro i razmjerno toplo za doba godine, osobito u unutrašnjosti. Mjestimične kiše već će od jutra biti na sjevernom Jadranu i u gorju, a do kraja dana i u ostalim krajevima. Na Jadranu i uz njega mogući su izraženiji pljuskovi i grmljavina uz lokalno obilnu oborinu. Puhat će umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar, koji u gorju može biti i jak s olujnim udarima, poslijepodne će oslabjeti. Na Jadranu jako i olujno jugo, navečer i u noći na sjevernom dijelu u slabljenju i okretanju na južni i jugozapadni vjetar. Najviša temperatura uglavnom između 10 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 29. veljače

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Prema večeri i u noći malo kiše može pasti u Gorskom kotaru te na širem riječkom području. Puhat će umjeren jugozapadnjak koji u središnjim i gorskim krajevima može biti jak, na udare i olujan, a na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 10 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 28. veljače

Ujutro, a u Dalmaciji te na istoku i prijepodne umjereno i pretežno oblačno s kišom. Poneki pljusak praćen grmljavinom je moguć osobito na jugu, a u gorju susnježica i snijeg. Zatim barem djelomice sunčano uz tek rijetko poneki pljusak na kopnu. Zapuhat će umjeren, u Slavoniji te na Jadranu i jak sjeverozapadni i sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura zraka na kopnu od -1 do 4, duž obale i na otocima između 7 i 10 °C. Najviša dnevna uglavnom između 10 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 27. veljače

Do jutra postupan prestanak oborine te razvedravanje. Oblačnije uz mjestimičnu oborinu bit će još u jutarnjim satima na krajnjem jugu i istoku zemlje. Potom veći dio dana uglavnom suho te pretežno ili djelomice sunčano. Navečer i u noći na petak novo naoblačenje s kišom, u gorju susnježicom i snijegom. U Slavoniji, Baranji i Srijemu umjeren sjeverozapadnjak, a popodne posvuda jugozapadnjak u jačanju. Na Jadranu umjeren, prema otvorenom moru i jak sjeverozapadnjak, u drugom će dijelu dana okretati na umjeren jugozapadni i južni vjetar. Najniža temperatura zraka od -3 do 2, u unutrašnjosti Dalmacije i na Jadranu između 3 i 8 °C. Najviša dnevna na kopnu od 7 do 12, duž obale i na otocima između 9 i 12 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 26. veljače

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom, a osobito na Jadranu mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Uz zahladnjenje od sredine dana kiša će ponajprije u gorju prelaziti u snijeg uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Umjeren do jak jugozapadnjak, mjestimice s olujnim udarima, prijepodne će u unutrašnjosti okrenuti na sjeveroistočnjak i sjeverozapadnjak. Na Jadranu poslijepodne zapadni i sjeverozapadni vjetar, navečer na sjevernom dijelu jaka i olujna bura. Temperatura zraka između 5 i 10 °C, na istoku najviša ponegdje do 15, a poslijepodne u osjetnom padu. Na Jadranu jutarnja će temperatura biti od 9 do 14, a najviša dnevna uglavnom do 17 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 25. veljače

U većini krajeva umjereno i pretežno oblačno, lokalno uz malo kiše na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, a prema večeri moguće i drugdje. Sunčanije će biti istoku i jugu zemlje. Zapuhat će umjeren i jak jugozapadnjak, u gorju s olujnim udarima, a na Jadranu i jugo. Najviša temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 24. veljače

U unutrašnjosti umjereno i pretežno oblačno, a tijekom noći i jutra rijetko može pasti malo kiše. Poslijepodne su moguća sunčana razdoblja. Na Jadranu će prevladavati sunčano, a više će oblaka biti na sjevernom dijelu, prijepodne. Umjeren do jak jugozapadni vjetar u noći će okrenuti na slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na sjevernom Jadranu će puhati bura, a u Dalmaciji sjeverozapadnjak. Prema večeri vjetar u okretanju na umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu i jugo. Najniža temperatura zraka uglavnom do 4 do 9, a najviša između 12 i 17 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 23. veljače

Razmjerno vjetrovito i iznadprosječno toplo. Na Jadranu većinom sunčano, dok će u unutrašnjosti biti promjenljive naoblake. Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, u gorju mjestimice s olujnim udarima. Na Jadranu slab do umjeren jugozapadnjak, u Dalmaciji zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 14 i 18 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 22. veljače

U većini krajeva prevladavat će sunčano, u unutrašnjosti prolazno uz više oblaka. Zapuhat će mjestimice umjeren jugozapadni, na Jadranu sjeverozapadni vjetar, a na sjevernom dijelu prolazno i jugoistočni. Najviša temperatura zraka od 10 do 15 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 21. veljače

Pretežno sunčano. U unutrašnjosti je tek rijetko u kotlinama moguća magla, a sredinom dana će u središnjim i istočnim predjelima biti prolazno povećane naoblake, u Slavoniji i Podravini uz malu mogućnost i za pokoju kap kiše. Vjetar slab, poslijepodne umjeren, u središnjim predjelima prolazno i jak sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu ujutro burin, zatim umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, a prema kraju dana bura u jačanju. Najniža temperatura u unutrašnjosti od -4 do 0, a na Jadranu između 3 i 7, a najviša od 10 do 15 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 20. veljače

Pretežno sunčano. Malo kiše još može pasti ujutro na jugu ili istoku gdje bi se oblaci mogli i dulje zadržati. Popodne u središnjim predjelima prolazno može biti umjerene naoblake. Vjetar većinom slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u Slavoniji i Baranji sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar s olujnim udarima, na sjevernom dijelu poslijepodne u slabljenju i okretanju na sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 3, u gorju ponegdje i hladnije, a na Jadranu od 4 do 9 °C. Najviša dnevna između 5 i 10, a duž obale i na otocima od 10 do 15 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 19. veljače

Promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, uglavnom poslijepodne te osobito navečer. U gorju se očekuje i malo susnježice i snijega, na jugu su mogući pljuskovi s grmljavinom. Sunčana razdoblja češća prijepodne, a ujutro u unutrašnjosti lokalno može biti magle. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, krajem dana sjeverni. Na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak, a u noći i ujutro, te navečer podno Velebita bura ponegdje jaka s olujnim udarima. Na južnom Jadranu sredinom dana prolazno jugo. Najniža temperatura zraka od 0 do 5, na Jadranu između 6 i 11, a najviša dnevna uglavnom između 7 i 12, na Jadranu od 12 do 16 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 18. veljače

U većini krajeva umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše, uglavnom u gorskim i središnjim predjelima te na sjevernom Jadranu. U Dalmaciji pretežno sunčano. Zapuhat će slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, u Slavoniji i sjeverozapadni, a na Jadranu sjeverozapadnjak i bura, u drugom dijelu dana podno Velebita i jaka. Najniža jutarnja temperatura većinom od 3 do 8, na Jadranu i do 11 °C. Najviša dnevna uglavnom između 8 i 13, na Jadranu 13 i 18 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 17. veljače

Djelomice i pretežno sunčano, iznadprosječno toplo, na kopnu i razmjerno vjetrovito. Oblačnije će biti na zapadu zemlje, a uglavnom na riječkom području i u Gorskome kotaru ponegdje malo kiše. U Posavini, Istri i prema otvorenom moru u noći i ujutro lokalno može biti magle. Puhat će umjeren, mjestimice i jak jugozapadnjak, ponajprije u gorju s olujnim udarima. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhat će umjereno jugo i južni vjetar, a duž ostatka obale vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura od 0 do 5, a u sjeverozapadnoj unutrašnjosti te na Jadranu od 5 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura između 13 i 18 °C, u gorju niža.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 16. veljače

Pretežno sunčano, ponegdje uz umjerenu naoblaku, ponajprije na zapadu zemlje. Ujutro lokalno kratkotrajna magla koja je moguća i na Jadranu. Puhat će slab i umjeren južni i jugozapadni vjetar, u gorju ponegdje i jak, na istoku jugoistočnjak. Na Jadranu vjetar većinom slab, poslijepodne na sjevernom dijelu umjeren južni vjetar i jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 12 do 17 °C, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, subota 15. veljače

U većini krajeva pretežno sunčano, a u središnjim i istočnim predjelima mjestimice promjenljiva naoblaka. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu slaba i umjerena, do sredine dana ponegdje i jaka bura s olujnim udarima. Poslijepodne će mjestimice okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša temperatura od 8 do 14, na Jadranu i do 16 °C.

 

Vremenska prognotza, petak 14. veljače

U noći i prijepodne većinom oblačno s povremenom kišom, uglavnom na Jadranu ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. U najvišim predjelima kiša može prijeći u susnježicu i snijeg. Sredinom dana u većini krajeva prestanak oborine, zatim postupno razvedravanje sa zapada, a oblačnije s mjestimičnom kišom poslijepodne još samo na krajnjem istoku i jugu. U prvom dijelu dana još umjeren jugozapadnjak, u gorju i na sjevernom Jadranu moguće jak, a u Dalmaciji i jugo. Potom zapadnjak pa sjeverozapadnjak i sjeverac, a na moru prema večeri i bura, mjestimice jaka s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura između 3 i 8, na Jadranu od 8 do 13 °C. Najviša dnevna uglavnom između 10 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 13. veljače

Prevladavat će sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Ujutro po kotlinama i uz rijeke mjestimice magla. Popodne sa zapada postupno naoblačenje, a krajem dana na sjevernom Jadranu i u gorju kiša. Popodne će zapuhati umjeren jugozapadnjak, u gorju s olujnim udarima, a u Slavoniji jugoistočnjak. Na Jadranu će jačati jugo, a još ujutro u Dalmaciji mjestimice će puhati slaba do umjerena bura. Najniža jutarnja temperatura od -5 do 0, na Jadranu između 4 i 9. Najviša dnevna od 11 do 15 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 12. veljače

Na Jadranu i uz njega pretežno, drugdje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a mjestimice može pasti i vrlo malo kiše. Na kopnu vjetar većinom slab, u gorju umjeren zapadni. Na Jadranu će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, ujutro i opet navečer uz obalu i bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na Jadranu između 6 i 10. Najviša dnevna od 10 do 15 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 11. veljače

Promjenljivo oblačno i iznadprosječno toplo za doba godine. Ponegdje će pasti malo kiše, osobito na istoku zemlje i u Dalmaciji u prvom dijelu dana. Umjeren do jak jugozapadnjak i jugo okretat će na zapadnjak i sjeverozapadnjak i slabjeti. Najniža temperatura od 5 do 9, duž obale i na otocima između 9 i 13 °C. Najviša dnevna na kopnu od 11 do 16, a na obali i otocima i do 18 °C.

 

Vremenska progrnoza, ponedjeljak 10. veljače

Promjenjivo, vjetrovito i još toplije. Ujutro će mjestimične kiše biti na sjevernom Jadranu i u gorju, krajem dana i drugdje. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, na sjevernom dijelu i jugozapadnjak kao i u unutrašnjosti gdje će biti i olujnih udara. Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 8 na kopnu, od 7 do 11 °C na obali i otocima. Najviša dnevna između 11 i 16 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 9. veljače

Djelomice sunčano uz promjenjivu. Više će oblaka biti na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru gdje do kraja dana može pasti i malo kiše. Vjetar umjeren i jak jugozapadni i južni, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura većinom između 9 i 14 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 8. veljače

Pretežno sunčano, osobito na Jadranu. U početku u unutrašnjosti još oblačnije i uglavnom suho, a ponajprije u Lici ujutro može biti i magle. Vjetar većinom slab, na istoku ponegdje umjeren jugoistočni. Na Jadranu u noći i prijepodne umjerena, podno Velebita i jaka bura, zatim će oslabjeti. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -4 do 1, u gorju niža, a na Jadranu od 3 do 8 °C. Najviša dnevna između 5 i 10, na Jadranu 11 i 14 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 7. veljače

U nizinama unutrašnjosti te u Dalmaciji prijepodne umjereno i pretežno oblačno. Od sredine dana naoblaka će se smanjiti, a u Dalmaciji će se i razvedriti. Drugdje pretežno sunčano. Vjetar na kopnu većinom slab, u Slavoniji ponegdje umjeren sjeverozapadni. Duž obale umjerena, u Dalmaciji mjestimice i jaka bura. Najniža temperatura većinom od -4 do 0 u unutrašnjosti, na Jadranu od 4 do 6, a najviša od 6 do 10 na kopnu, te od 11 do 13 °C na moru i otocima.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 6. veljače

Većinom sunčano, u unutrašnjosti mjestimice uz umjerenu naoblaku. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeverozapadni, u gorju još ujutro ponegdje i jak sjeveroistočni. Na moru će jaka i olujna bura, mjestimice s orkanskim udarima, postupno slabjeti. Najniža jutarnja temperatura zraka od -5 do 0, na moru od 1 do 6 °C. Najviša dnevna uglavnom između 5 i 10 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 5. veljače

Promjenljivo oblačno i izrazito vjetrovito. Ponegdje malo oborine, uglavnom u kopnenim područjima. U nizinskom dijelu je moguća susnježica, a u gorju uglavnom snijeg. Prema večeri smanjenje naoblake sa zapada. Puhat će jak i olujan sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu tramontana i bura mjestimice s orkanskim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od -1 do 3 na kopnu, a od 3 do 8 °C na Jadranu. Najviša dnevna temperatura između 2 i 7 u unutrašnjosti te od 6 do 11 °C duž obale i na otocima.

 

Vremenska prognoza, utorak 4. veljače

U prvom dijelu dana promjenljivo i toplo. Sredinom dana sa sjevera jače naoblačenje s kišom koja će lokalno biti izraženija i praćena grmljavinom. Kiša će uz zahladnjenje u gorju prelaziti u snijeg te će nastati tanji snježni pokrivač. Prema večeri postupan prestanak oborine. Na kopnu će umjeren do jak jugozapadni vjetar, u gorju s olujnim udarima, sredinom dana i poslijepodne okrenuti na sjeverozapadni i sjeverni. Na Jadranu će umjereno jugo i južni vjetar jačati, a popodne će okretati na zapadni i sjeverozapadni, potom i na buru koja će mjestimice imati olujne udare. Jutarnja temperatura zraka uglavnom od 7 do 12, a najviša dnevna od 12 do 17 °C, no u unutrašnjosti prema večeri osjetno hladnije.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 3. veljače

Umjereno do pretežno oblačno te i dalje toplije od prosjeka. Mjestimice će pasti malo kiše, uglavnom u unutrašnjosti i na širem riječkom području. U unutrašnjosti će umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar postupno slabjeti. Na Jadranu će puhati slabo do umjereno jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 12 od 17 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 2. veljače

Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, češta sredinom dana u središnjim i istočnim predjelima. Na sjevernom dijelu Jadrana, u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije uz više oblaka mjestimice malo kiše, a može je još ujutro biti i na krajnjem istoku. Puhat će većinom umjeren, u gorju i vrlo jak jugozapadni i zapadni vjetar, a na Jadranu umjereno jugo i južni vjetar. I dalje Iznadprosječno toplo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 9, na Jadranu od 9 do 12, a najviša dnevna uglavnom između 12 i 17 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 1. veljače

U nizinama unutrašnjosti pretežno sunčano, u središnjim predjelima povremeno uz više oblaka. U gorskim predjelima te na Jadranu umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, osobito na sjevernom dijelu. Kiša će biti češća krajem dana kada je moguć i poneki pljusak. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, na Jadranu i umjereno jugo i južni vjetar. Najniža temperatura zraka uglavnom od 3 do 8, na Jadranu od 8 do 12, a najviša između 12 i 17 °C, u gorskim predjelima ponegdje malo niža.

 

Vremenska prognoza, petak 31. siječnja

Promjenljivo oblačno, u središnjim i istočnim predjelima uz dulja sunčana razdoblja. Na Jadranu i u predjelima uz njega mjestimice uz malo kiše, ponajprije na sjevernom dijelu. Puhat će umjeren, u gorju jak jugozapadni vjetar, a na Jadranu slabo do umjereno jugo. Toplije od uobičajenog za ovo doba godina s najvišom temperaturom zraka uglavnom od 11 do 16 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 30. siječnja

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Uz više oblaka malo kiše može pasti potkraj dana na širem riječkom području. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, pojačat će krajem dana u gorju. Na Jadranu umjereno na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 9 do 14 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 29. siječnja

Promjenljivo oblačno te i dalje razmjerno toplo. Mjestimice oborina, većinom kiša, no u gorju pa i u nekim nizinama može kratkotrajno biti susnježice ili snijega. Puhat će umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, u gorju i jugozapadnjak, koji će ujutro biti jak. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na Jadranu između 5 i 10, a najviša dnevna uglavnom od 9 do 14 °C, u gorju i na istoku unutrašnjosti malo niža.

 

Vremenska prognoza, utorak 28. siječnja

Umjereno i pretežno oblačno i vjetrovito. Kiše će biti u noći i ujutro na sjevernom Jadranu i u gorju, a potom i drugdje. Na Jadranu će lokalno biti i pljuskova s grmljavinom. Krajem dana i u noći u središnjim i istočnim predjelima je uz zahladnjenje ponegdje moguća susnježica i snijeg. Puhat će umjeren do jak, u gorju i na sjevernom Jadranu mjestimice i olujan jugozapadnjak, a u Dalmaciji jako jugo. Minimalna temperatura zraka od 0 do 4, na Jadranu od 6 do 10, a maksimalna uglavnom od 11 do 15 °C, u gorju i unutrašnjosti Dalmacije malo niža.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 27. siječnja

U unutrašnjosti pretežno oblačno te maglovito, a povremene kiše bit će ponajprije na istoku. Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Vjetar većinom slab, a u gorju krajem dana umjeren jugozapadnjak. Na Jadranu će umjeren, na otvorenom moru jak sjeverozapadnjak slabjeti i popodne na sjevernom dijelu okrenuti na jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 2 i 6, a na Jadranu 11 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 26. siječnja

Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno s povremenom kišom, uglavnom na Jadranu i uz njega. U Dalmaciji će biti pljuskova s grmljavinom, na krajnjem jugu moguće i izraženijih. Kiša lokalno može izostati u središnjim i istočnim područjima, a u noći i prijepodne mjestimice se može smrzavati u dodiru s hladnim tlom. Ujutro ponegdje magla. Vjetar na kopnu slab. Na sjevernom i srednjem Jadranu umjereno i jako jugo u slabljenju, u drugom dijelu dana će okretati na sjeverozapadnjak. Na krajnjem jugu i dalje jako jugo i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 2, na Jadranu između 6 i 12, a najviša dnevna od 4 do 9, na Jadranu između 10 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 25. siječnja

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom na Jadranu i u predjelima uz Jadran. Prijepodne u unutrašnjosti ponegdje magla, a slaba oborina se može smrzavati u dodiru s tlom. Vjetar uglavnom slab, na zapadu do umjeren jugozapadni, na Jadranu umjereno do jako jugo. Najviša dnevna temperatura od 3 do 8, na Jadranu između 10 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 24. siječnja

Djelomice sunčano, u nizinama u prvom dijelu dana često s maglom i niskim oblacima koji se osobito na istoku i u Podravini mogu i dulje zadržati. Poslijepodne sa zapada postupno sve više oblaka, a krajem dana na Jadranu može mjestimice pasti malo kiše. Vjetar uglavnom slab, u gorju i umjeren jugozapadni, a na Jadranu će zapuhati umjereno jugo i u drugom dijelu dana pojačati. Najniža jutarnja temperatura zraka od -9 do -4, na Jadranu od 2 do 7 °C. Najviša dnevna većinom između 3 i 8, na istoku i u Podravini moguće i niža, a na Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije i Istre između 11 i 16 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 23. siječnja

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti ujutro i dio prijepodneva mjestimice s maglom i niskim oblacima. Vjetar slab, na istoku umjeren sjeverozapadni, a u gorju sjeveroistočni. Na Jadranu će slaba i umjerena, mjestimice i jaka bura, prema večeri okretati na sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od -6 do -2, na Jadranu između 2 i 7 °C. Najviša od 3 do 7, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 10 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 22. siječnja

Prevladavat će sunčano, u sjevernim i istočnim krajevima mjestimice s maglom. Vjetar uglavnom slab, u Gorskome kotaru ponegdje umjeren jugozapadni. Na Jadranu, a prema večeri i na istoku zemlje puhat će umjeren sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka od 2 do 7, u gorju i malo viša, a na Jadranu između 10 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 21. siječnja

U većem dijelu unutrašnjosti pretežno oblačno, ponegdje s maglom, ujutro i prijepodne uz mogućnost za slabe mjestimične oborine. Sredinom dana i poslijepodne ponegdje sunčana razdoblja, osobito u gorju. Na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije će prevladavati sunčano. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu slaba i umjerena, mjestimice u prvom dijelu dana još jaka bura s olujnim udarima, uglavnom podno Velebita, a poslijepodne će okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5, na Jadranu između 9 i 14 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 20. siječnja

Na Jadranu pretežno sunčano, na sjevernom dijelu uz umjerenu naoblaku i vjetrovito. U unutrašnjosti oblačno, a uglavnom u zapadnim krajevima povremeno će biti slabih oborina na granici kiše i snijega, a u višim predjelima snijeg. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, u gorju do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura između 0 i 4, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije uglavnom od 7 do 12 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 19. siječnja

Umjereno i pretežno oblačno, u prvom dijelu dana u unutrašnjosti uz susnježicu i snijeg, a na Jadranu mjestimice s kišom, uglavnom još na jugu. U gorju povremenog snijega može biti veći dio dana. Vjetar umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka, a podno Velebita i olujna bura. Najniža temperatura od -3 do 1, na Jadranu od 5 do 10 °C. Najviša dnevna između 0 i 3, a duž obale od 8 do 13.

 

Vremenska prognoza, subota 18. siječnja

Umjereno do pretežno oblačno, od sredine dana u središnjoj te osobito gorskoj unutrašnjosti mjestimice sa snijegom i susnježicom uz stvaranje snježnog pokrivača. Na većem dijelu Jadrana kiša, češće na sjevernom dijelu. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo i istočnjak, kasno poslijepodne će na sjevernom dijelu okrenuti na buru i jačati. Najniža jutarnja temperatura zraka od -4 do 0, na Jadranu od 5 do 10, a najviša dnevna od -1 do 3 na kopnu te od 9 do 14 °C duž obale, na otocima i u unutrašnjosti Dalmacije.

 

Vremenska prognoza, petak 17. siječnja

U većem dijelu unutrašnjosti će prevladavati oblačno, mjestimice maglovito, a ponegdje je moguć i vrlo slab snijeg. Poslijepodne se u gorskim područjima očekuju sunčana razdoblja. Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano. Vjetar na kopnu slab, na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadni, ponegdje i zapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od -5 do 0, na Jadranu između 4 i 9 °C. Najviša dnevna temperatura od -2 do 2 u nizinama, od 2 do 7 u gorju te između 11 i 15 °C na obali i otocima.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 16. siječnja

Na Jadranu i područjima uz njega pretežno sunčano. U središnjoj i istočnoj unutrašnjosti magla i niska naoblaka, dugotrajni uglavnom na istoku, a na zapadu se očekuju i sunčana razdoblja. Vjetar u nizinama većinom slab, u gorju do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak koji prema otvorenom moru može biti jak. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom između 2 i 7, u mjestima s dugotrajnom maglom niža, a na Jadranu između 12 i 16 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 15. siječnja

U većini krajeva djelomice sunčano. Ujutro će mjestimice biti magle, osobito u Slavoniji i Baranji, a najviše sunčana vremena u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni. Najniža temperatura zraka od -4 do 0, na Jadranu 4 do 9 °C. Najviša dnevna između 6 i 10 u unutrašnjosti te od 11 do 16 °C na obali i otocima.

 

Vremenska prognoza, utorak 14. siječnja

Prijepodne umjereno do pretežno oblačno uz maglu, većinom u središnjim i istočnim predjelima, dok će mjestimice slabe kiše biti uglavnom na Jadranu. Od sredine dana smanjenje naoblake. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, a u gorju povremeno jaki udari. Najviša temperatura zraka većinom između 4 i 9, na obali i otocima od 11 do 15 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 13. siječnja

Djelomice sunčano, ujutro i prijepodne često uz maglu i niske oblake, osobito u unutrašnjosti. U Dalmaciji ponegdje potkraj dana može pasti i malo kiše. Vjetar slab, a popodne i navečer u gorju umjeren, povremeno i jak jugozapadni. Na Jadranu uz obalu slaba do umjerena bura i istočnjak, a na otvorenom moru jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od -6 do -3, na Jadranu od 5 do 9 °C. Najviša dnevna većinom između 1 i 6, a na Jadranu 10 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 12. siječnja

U većini krajeva pretežno sunčano, u gorju uz umjerenu, mjestimice i povećanu naoblaku, na istoku i maglu. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu u prvom dijelu dana ponegdje jaka bura s olujnim udarima, popodne u slabljenju. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 4 do 9, a na Jadranu od 11 do 15 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 11. siječnja

U većini krajeva djelomice sunčano. Više će oblaka biti u središnjim i istočnim područjima te na jugu zemlje. Pretežno sunčano na sjevernom Jadranu. Ujutro je u središnjim i gorskim predjelima te na sjevernom Jadranu moguća magla. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu će umjeren sjeverozapadnjak već ujutro okrenuti na buru i jačati. Najniža jutarnja temperatura od -3 do 1, na Jadranu od 4 do 9. Najviša dnevna između 4 i 9, na Jadranu od 12 do 16 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 10. siječnja

U većini krajeva pretežno sunčano. Više oblaka mjestimice će biti na Jadranu i uz njega, a u Hrvatskom primorju mala je mogućnost za poneku kap kiše. Uglavnom u Slavoniji ponegdje jutarnja magla i niski oblaci, a može ih biti i duž obale. Puhat će umjeren jugozapadnjak, u višem gorju i jak s olujnim udarima, a navečer će oslabjeti. Na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni, ujutro duž obale burin. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -4 do 1, na Jadranu između 3 i 8 °C. Najviša dnevna između 7 i 12, na Jadranu od 12 do 15 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 9. siječnja

Na kopnu djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. Ujutro je ponegdje moguća magla. Vjetar većinom slab, prema večeri mjestimice i umjeren jugozapadni, na istoku i jugoistočni. Na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -7 do -2, na Jadranu od 2 do 7 °C. Najviša dnevna između 6 i 11 na kopnu te od 11 do 14 °C na Jadranu.

 

Vremenska prognoza, srijeda 8. siječnja

U unutrašnjosti u prvom dijelu dana niski oblaci, mjestimice i magla, a poslijepodne sunčanije. Vjetar uglavnom slab, samo u gorju i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu sunčano uz slabu do umjerenu buru, još prijepodne uglavnom podno Velebita jaku s olujnim udarima, a prema otvorenom moru poslijepodne će zapuhati sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od -6 do -1, na moru od 3 do 6, a najviša dnevna od 3 do 7 na kopnu te od 9 do 13 °C na obali i otocima.

 

Vremenska prognoza, utorak 7. siječnja

Pretežno sunčano, od sredine dana prolazno uz umjerenu naoblaku, osobito na sjevernom Jadranu. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak, a navečer i u noći na srijedu bura će uz obalu jačati. Jutro na kopnu hladno uz najnižu temperaturu uglavnom od -8 do -3, a na obali i otocima od 0 do 5 °C. Najviša dnevna temperatura od 2 do 7 u unutrašnjosti, a od 9 do 12 °C na Jadranu.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 6. siječnja

Pretežno sunčano, na Jadranu i vjetrovito. Vjetar slab, još u prvom dijelu dana ponegdje do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura te sjeverni vjetar prema večeri malo oslabjeti. Najniža temperatura zraka od -7 do -3, u unutrašnjosti Dalmacije oko 1, a na Jadranu između 2 i 5 °C. Najviša između 2 i 5, na Jadranu od 7 do 11 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 5. siječnja

Pretežno sunčano i razmjerno vjetrovito. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s olujnim udarima, a na Jadranu jaka i olujna bura. Najviša temperatura između 2 i 6, na Jadranu od 9 do 13 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 4. siječnja

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a prijepodne u središnjim i istočnim predjelima mjestimice s maglom. Navečer i u noći na nedjelju u nizinama unutrašnjosti ponegdje će biti slabe kiše i susnježice, a u gorju snijega. Vjetar uglavnom slab, navečer umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će umjeren sjeverozapadnjak prema večeri okrenuti na buru koja će u noći jačati. Najviša temperatura zraka od 5 do 10 u unutrašnjosti te od 10 do 15 °C na obali i otocima.

 

Vremenska prognoza, petak 3. siječnja

Većinom sunčano, prema večeri porast naoblake sa zapada. U unutrašnjosti će prijepodne mjestimice biti magle. Vjetar slab, na moru slab do umjeren sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -6 do -1, na Jadranu od 3 do 8 °C. Najviša od 5 do 10, na Jadranu od 12 do 15 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 2. siječnja

U većini krajeva pretežno sunčano. U nizinama središnjih i istočnih područja u prvom dijelu dana mjestimična magla i niski oblaci, koji se ponegdje mogu i dulje zadržati. Vjetar većinom slab, dok će na Jadranu, nakon umjerene i jake bure, danju puhati umjeren sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od -7 do -2, na Jadranu većinom od 3 do 8 °C. Najviša između 3 i 8, u višim predjelima i malo viša, a na Jadranu između 10 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 1. siječnja

Prevladavat će sunčano, ujutro mjestimice s maglom, osobito u središnjim predjelima. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i Podravini u noći mjestimice i jak sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, lokalno s olujnim udarima. Najniža temperatura zraka od -6 do -2, u unutrašnjosti Dalmacije oko 0, a na Jadranu od 3 do 7. Najviša uglavnom između 4 i 8, na Jadranu 11 i 14 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 31. prosinca

Djelomice sunčano uz prolazno povećanu naoblaku, a ujutro u unutrašnjosti ponegdje i kratkotrajnu maglu. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, a na Jadranu bura i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka uglavnom od 4 do 9, a na Jadranu između 9 i 13 °C. U novogodišnjoj noći vedro ili malo oblačno, na jugu još uz umjerenu naoblaku. Zapuhat će mjestimice umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a duž obale ponegdje i jaka bura. Temperatura zraka uglavnom od -5 do -1, a na Jadranu od 3 do 8 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 30. prosinca

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab, u gorju prijepodne umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, prema večeri u slabljenju. Najniža jutarnja temperatura zraka od -7 do -3, na Jadranu od -1 do 4, a najviša dnevna od 1 do 5 na kopnu te od 6 do 9 °C na moru.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 29. prosinca

Na Jadranu pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti umjereno, na istoku i pretežno oblačno, a slab snijeg moguć je uglavnom u Slavoniji. I dalje razmjerno vjetrovito uz umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar koji će prema kraju dana slabjeti. Na Jadranu će jaka bura imati povremeno olujne i orkanske udarima, a prema kraju dana će malo oslabjeti. Hladno, najviša temperatura između -2 i 3, na obali i otocima od 5 do 9 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 28. prosinca

U unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz vrlo malo kiše, povremeno i slab snijeg. Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a ponegdje može pasti i malo kiše, uglavnom prema otvorenom moru. Vjetar na kopnu umjeren i povremeno jak sjeverni i sjeverozapadni, u gorju s olujnim udarima. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim, a podno Velebita i orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti od 1 do 5, na Jadranu većinom između 5 i 9 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 27. prosinca

Umjereno i pretežno oblačno. Ponegdje je moguće malo kiše, uglavnom na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti, a prema kraju dana u Gorskome kotaru i Lici može biti susnježice i snijega. Vjetar uglavnom slab, na istoku ponegdje umjeren sjeverozapadni, a potkraj dana u središnjim i gorskim krajevima umjeren sjeverni. Na Jadranu slaba i umjerena bura, u drugome dijelu dana u jačanju na jaku, ponegdje s olujnim udarima, osobito podno Velebita. Najniža jutarnja temperatura između -4 i 1, na Jadranu od 4 do 10 °C. Najviša dnevna između 3 i 8, na Jadranu od 10 do 15 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 26. prosinca

Prevladavat će sunčano. U unutrašnjosti će povremeno biti umjerene, na istoku i povećane naoblake iz koje u prvom dijelu dana tek rijetko može pasti malo kiše. U Slavoniji će puhati umjeren sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu mjestimice jaka bura i sjeverni vjetar, osobito podno Velebita ujutro uz olujne udare. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 3, na Jadranu od 6 do 9. Najviša dnevna između 6 i 10, na Jadranu od 11 do 14 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 25. prosinca

Na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te mogućnost za slabu oborinu prijepodne uglavnom u sjevernim i istočnim krajevima, navečer i drugdje. Ujutro po kotlinama može biti magle. Vjetar slab, u istočnim krajevima te na Jadranu umjeren sjeverozapadni, prema otvorenom moru mjestimice i jak, a uz obalu ponegdje umjerena bura. Najniža jutarnja temperatura između -2 i 4, na Jadranu od 6 do 11. Najviša dnevna uglavnom između 7 i 12, na Jadranu od 12 do 16 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 24. prosinca

Na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti ujutro, uglavnom na zapadu, moguća magla i slab mraz, danju posvuda djelomice sunčano, poslijepodne i navečer uz više oblaka. Vjetar uglavnom slab, na istoku u prvom dijelu dana umjeren do jak sjeverozapadni. Na Jadranu ujutro uz obalu bura, zatim do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, poslijepodne i jugozapadni vjetar. Najniža temperatura od -1 do 5, na Jadranu od 7 do 11. Najviša dnevna između 7 i 11, na Jadranu od 11 do 15 °C. U Badnjoj noći umjereno do pretežno oblačno, a mjestimice može biti slabih oborina, uglavnom u gorskim i istočnim krajevima te u Dalmaciji. Temperatura zraka između 0 i 5, na Jadranu od 7 do 10 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 23. prosinca

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno uz kišu na krajnjem istoku, a još u noći kiše će mjestimice biti i u Dalmaciji. Poslijepodne postupno smanjenje naoblake sa zapada. Puhat će slab i umjeren, na istoku te na otvorenom moru i jak sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 2 do 5, na Jadranu od 7 do 11, a najviša između 10 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 22. prosinca

Pretežno oblačno s kišom, na Jadranu i predjelima uz njega i pljuskovima s grmljavinom. Lokalno će oborina biti obilna. Uz zahladnjenje u najvišim predjelima prolazno može biti susnježice i snijega. Prema večeri sa zapada postupni prestanak oborine. Umjeren i jak jugozapadnjak, na Jadranu jako te olujno jugo i južni vjetar sredinom će dana okrenuti na zapadni i sjeverozapadni. Temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, u unutrašnjosti Dalmacije malo viša, a na Jadranu između 12 i 17 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 21. prosinca

Na Jadranu će prevladavati oblačno s kišom, s izraženijim pljuskovima i grmljavinom, pri čemu će lokalno biti obilne oborine. Kasno poslijepodne postupni prestanak kiše i smanjenje naoblake, najprije na sjevernom Jadranu. Puhat će većinom umjeren južni i jugozapadni vjetar, u gorju s jakim i ponegdje olujnim udarima. Na Jadranu će jako i olujno jugo malo oslabjeti i poslijepodne okrenuti na jugozapadni i južni vjetar. Najniža temperatura zraka u unutrašnjosti od 7 do 11, a najviša između 12 i 15. Temperatura zraka na Jadranu između 13 i 18 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 20. prosinca

U većini krajeva promjenljivo oblačno, a na Jadranu i uz njega mjestimice s kišom, ponegdje i grmljavinom. U središnjim i istočnim predjelima uglavnom bez oborine i uz češća sunčana razdoblja. Navečer i u noći na subotu sa zapada jače naoblačenje s kišom i lokalno izraženijim pljuskovima. Na kopnu će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar poslijepodne jačati, osobito u gorju. Na Jadranu će umjereno do jako jugo prijepodne slabjeti, a krajem dana ponovno jačati na olujno. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 4 do 9, na Jadranu između 11 i 16, a najviša dnevna uglavnom od 12 do 17 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 19. prosinca

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Na Jadranu i područjima uz njega mjestimice će biti kiše i lokalnih pljuskova s grmljavinom. Do kraja dana kiša ponegdje može biti i obilnija. Ujutro su na kopnu mogući magla i niski oblaci. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren južni i jugoistočni, a na Jadranu će puhati umjereno do jako, prema otvorenom moru i olujno jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 7, na Jadranu od 12 do 17, a najviša dnevna uglavnom od 13 do 17 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 18. prosinca

I dalje iznadprosječno toplo uz izraženu južinu. U većini krajeva promjenljivo oblačno, mjestimice uz malo kiše, uglavnom na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. U središnjim i istočnim predjelima sunčanije. U unutrašnjosti vjetar slab i umjeren jugozapadni, u gorju s jakim i povremeno olujnim udarima. Na Jadranu će puhati umjereno i jako, prema otvorenom moru i vrlo jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 0 do 5 na krajnjem istoku zemlje, od 5 do 10 drugdje na kopnu, a na Jadranu od 12 do 17 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 15 i 20 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 17. prosinca

Djelomice sunčano i iznadprosječno toplo. Na Jadranu i predjelima uz njega povremeno oblačnije mjestimice uz malo kiše, ponajprije na sjevernom dijelu te u Gorskom kotaru. Na istoku vjetar slab, drudje većinom umjeren, a u gorju i jak jugozapadni. Na Jadranu umjereno i jako jugo, osobito na otvorenom moru s olujnim udarima. Najniža temperatura zraka od 5 do 10, na Jadranu od 11 do 15, a najviša između 14 i 19 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 16. prosinca

Promjenljivo oblačno, u Gorskom kotaru te na Jadranu, osobito na sjevernom dijelu, povremeno s malo kiše. Najviše sunčanog vremena će biti na istoku. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, u višim predjelima jak s olujnim udarima. Na Jadranu umjereno i jako jugo. Iznaprosječno toplo uz najvišu temperaturu između 14 i 19 °C, u gorju malo nižu.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 15. prosinca

Ujutro u većem dijelu unutrašnjosti magla i niski oblaci koji se ponajprije u središnjim predjelima mogu i dulje zadržati, a potom barem djelomice sunčano. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru većinom oblačno uz povremeno malo kiše. U Dalmaciji pretežno sunčano uz povremenu umjerenu naoblaku. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, na Jadranu i umjereno te ponegdje jako jugo. Najniža temperatura zraka od -4 do 1, na Jadranu od 4 do 9, na otocima malo viša, a najviša od 7 do 11 u unutrašnjosti te od 11 do 16 °C duž Jadrana.

 

Vremenska prognoza, subota 14. prosinca

U noći i ujutro oblačno, u većini krajeva uz kišu, obilnu na Jadranu i područjima uz njega, a u gorskoj i središnjoj unutrašnjosti susnježicu i snijeg. Sa zapada tijekom prijepodneva postupan prestanak kiše i razvedravanje, pa će poslijepodne prevladavati sunčano. Na kopnu će umjeren i prolazno jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar prijepodne slabjeti i okrenuti na jugozapadni. Na Jadranu će jak i olujan sjeverozapadnjak, a uz obalu bura, u drugom dijelu dana slabjeti. Najniža jutarnja temperatura od -3 do 2, na krajnjem istoku i do 5, a na Jadranu od 5 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura od 4 do 9 na kopnu te između 10 i 15 °C na obali i otocima.

 

Vremenska prognoza, petak 13. prosinca

Većinom oblačno uz povremenu oborinu te razmjerno vjetrovito. Oborina će biti češća u noći te ponovno u drugom dijelu dana kada ponajprije na Jadranu i uz njega može biti obilna. Pritom će uz kišu na Jadranu biti izraženijih pljuskova s grmljavinom, a u gorju snijega uz nastanak snježnog pokrivača. Krajem dana malo snijega može pasti i u nizinama unutrašnjosti. Na kopnu će puhati umjeren južni i jugoistočni vjetar, u gorju i jak. Na Jadranu jako i olujno jugo te južni vjetar koji će prema kraju dana okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -3 do 2, na Jadranu od 4 do 9 °C. Najviša dnevna temperatura većinom između 4 i 9, na Jadranu 10 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 12. prosinca

Umjereno i pretežno oblačno, na Jadranu mjestimice s kišom, u unutrašnjosti i susnježicom i snijegom, prvenstveno poslijepodne i navečer. U kopnenim predjelima ujutro ponegdje magla. Na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak, na jugu i jugo te jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -5 do 0, na Jadranu od 5 na sjevernom do 11 °C na južnom dijelu. Najviša dnevna temperatura većinom između 1 i 6, na Jadranu 8 i 13 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 11. prosinca

Pretežno sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. Ujutro na kopnu mraz, mjestimice moguća i magla. Vjetar slab, u gorju do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu jaka bura s olujnim, u početku podno Velebita i orkanskim udarima, postupno će slabjeti i poslijepodne ponegdje okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na Jadranu od 3 do 8, na jugu i do 11 °C. Najviša dnevna uglavnom od 0 do 5, na Jadranu između 9 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 10. prosinca

U noći i ujutro prevladavat će oblačno, mjestimice s kišom, u gorju i susnježicom i snijegom. Zatim prestanak oborine i djelomično razvedravanje sa zapada. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s jakim, u gorju i olujnim udarima. Na Jadranu jaka do olujna bura, podno Velebita i s orkanskim udarima, a još ujutro na krajnjem jugu umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 6, a na Jadranu od 8 do 13 °C. Najviša dnevna uglavnom između 4 i 8, a na Jadranu 11 i 15 °C. Navečer u unutrašnjosti osjetan pad temperature zraka.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 9. prosinca

Promjenljivo i pretežno oblačno uz povremenu kišu. U početku će kiša padati na Jadranu i uz njega, a popodne i navečer bit će češća te se postupno širiti na ostatak zemlje. Uz pad temperature u noći na utorak u višem gorju snijeg. U zapadnim predjelima lokalno može biti izraženije oborine. Umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, popodne i navečer će okrenuti na sjeverni vjetar. Na Jadranu jako jugo i jugozapadnjak, a krajem dana na sjevernom dijelu sjeverozapadnjak i bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 6, a na Jadranu od 8 do 12 °C. Najviša dnevna uglavnom između 6 i 12, a na Jadranu 13 i 17 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 8. prosinca

Na Jadranu i uz njega promjenljivo sa sunčanim razdobljima, tek rijetko i malo kiše. U nizinama unutrašnjosti niski oblaci i česta magla koji se mjestimice mogu dulje zadržati. Popodne će u zapadnim kopnenim područjima zapuhati umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, a navečer na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na Jadranu između 7 i 12, a najviša dnevna od 3 do 8, na Jadranu između 11 i 16 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 7. prosinca

Promjenljivo oblačno, na Jadranu mjestimice uz malo kiše. Ujutro i dio prijepodneva u unutrašnjosti magla i niski oblaci. Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak jugozapadni. Na Jadranu umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 3, na Jadranu od 7 do 12. Najviša dnevna između 6 i 11, na Jadranu od 12 do 16 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 6. prosinca

Umjereno do pretežno oblačno, na Jadranu i uz njega mjestimice s kišom, češćom u Dalmaciji. U unutrašnjosti ujutro i dio prijepodneva ponegdje magla. Vjetar većinom slab, na zapadu do umjeren jugozapadni, u višem gorju i jak. Duž obale će puhati slaba do umjerena bura, prema otvorenom moru umjereno jugo. Najniža temperatura od -5 do 0, na Jadranu uglavnom od 5 do 10. Najviša između 2 i 5, na Jadranu 11 i 16 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 5. prosinca

U nizinama unutrašnjosti pretežno oblačno i tmurno. Prijepodne mjestimice magla, a poslijepodne uglavnom u gorskim predjelima može biti kraćih sunčanih razdoblja. Na Jadranu u početku sunčano, poslijepodne uz postupan porast naoblake, a navečer malo kiše može pasti u Dalmaciji. Vjetar većinom slab. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, prema kraju dana u Dalmaciji u okretanju na jugo. Temperatura u unutrašnjosti između -1 i 3, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 9 do 15 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 4. prosinca

U većem dijelu unutrašnjosti niski oblaci te uglavnom bez oborine, a sunčana će razdoblja biti češća u sjevernim predjelima. Na Jadranu i u predjelima uz njega prevladavat će sunčano. Vjetar uglavnom slab, dok će na Jadranu puhati umjerena, mjestimice i jaka bura. Najviša temperatura zraka između 0 i 5, a na Jadranu od 8 do 13 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 3. prosinca

Djelomice sunčano, u Dalmaciji prijepodne oblačnije, uz malo kiše većinom na jugu. U unutrašnjosti mjestimice magla, osobito u središnjim predjelima. Najviše sunčana vremena očekuje se na sjevernom Jadranu. Na kopnu vjetar slab do umjeren sjeverni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim, ponegdje i orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5 na kopnu, od 9 do 14 °C duž obale i na otocima.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 2. prosinca

Oblačno, kišovito i vjetrovito. U unutrašnjosti će uz zahladnjenje kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, najprije u gorskim područjima te Međimurju i Hrvatskom zagorju, a od sredine dana i u drugim kopnenim predjelima. Lokalno će biti obilne oborine u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj te osobito na sjevernom Jadranu gdje su moguće nevere. Vjetar u unutrašnjosti umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni, u gorju prijepodne jugozapadni. Na Jadranu će jako jugo poslijepodne okretati na buru koja će u noći jačati. Najniža jutarnja temperatura od 0 do 5, na Jadranu od 10 do 15, a najviša dnevna od 4 do 9 na kopnu te između 14 i 18 °C na obali i otocima.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 1. prosinca

Djelomice sunčano uz postupni porast naoblake sa zapada. Poslijepodne i osobito navečer na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici mjestimice kiša. U unutrašnjosti ujutro mraz, ponegdje i magla. Vjetar na kopnu slab i ponegdje umjeren jugoistočni. Na Jadranu će umjerena bura sredinom dana okrenuti na jugo te jačati. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom između 4 i 8, na Jadranu od 13 do 16 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 30. studenoga

Na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti promjenljiva naoblaka, a prijepodne još malo kiše može pasti uglavnom u Gorskom kotaru i Lici te u Pokuplju. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena bura, podno Velebita i jaka. Temperatura zraka na kopnu uglavnom od 4 do 9, navečer osjetno hladnije, a na Jadranu između 13 i 16 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 29. studenoga

Promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom koja će biti češća na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije. Najmanje se kiše očekuje u Istri i središnjoj Hrvatskoj gdje će biti i najviše sunčanih razdoblja sredinom dana. Na kopnu vjetar slab do umjeren jugozapadni, a na moru umjeren i ponegdje na udare jak jugozapadni i zapadni, a na jugu i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 8, na Jadranu od 10 do 15, a najviša dnevna od 9 do 14 na kopnu te od 13 do 18 °C na obali i otocima.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 28. studenoga

Umjereno do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, razmjerno vjetrovito te i dalje iznadprosječno toplo. Kiša će biti češća na Jadranu i predjelima uz njega gdje može biti i obilna te praćena grmljavinom. Puhat će umjeren i jak jugozapadni i južni vjetar, u gorju i na Jadranu ponegdje s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 10, duž obale i na otocima između 11 i 16, a najviša dnevna uglavnom od 10 do 15 u unutrašnjosti te od 15 do 20 °C na Jadranu.

 

Vremenska prognoza, srijeda 27. studenoga

Naoblačenje s kišom već prijepodne zahvatit će sjeverni Jadran, a do kraja dana proširit će se duž cijele obale i na zapadne krajeve unutrašnjosti. Na kopnu će zapuhati umjeren, poslijepodne i jak, u gorju na udare i olujan jugozapadnjak i južni vjetar. Na Jadranu će puhati jako, mjestimice i olujno jugo i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 3 do 7, na Jadranu između 10 i 15, a najviša dnevna od 9 do 14, na Jadranu između 16 i 19 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 26. studenoga

Na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, ujutro mjestimice uz maglu. Na kopnu vjetar slab, a na moru će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, poslijepodne u slabljenju, prema otvorenom moru umjeren sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka između 3 i 7, na Jadranu od 10 do 15. Najviša između 7 i 11, na Jadranu 15 i 19 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 25. studenoga

Na Jadranu pretežno sunčano, na jugu uz više oblaka. U unutrašnjosti pretežno oblačno, u većini krajeva ujutro i maglovito, a malo kiše može pasti uglavnom u gorskim krajevima. Vjetar većinom slab, u gorskim područjima i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, te sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka između 3 i 7, na Jadranu od 10 do 15. Najviša između 8 i 13, na Jadranu 16 i 19 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 24. studenoga

U unutrašnjosti djelomice sunčano, ujutro i dio prijepodneva u središnjim krajevima te po kotlinama Like i Gorskog kotara magla i niski oblaci. Na Jadranu i uz njega promjenljivo sa sunčanim razdobljima, mjestimice s kišom, osobito u prvom dijelu dana. Vjetar slab, u istočnim krajevima do umjeren jugoistočni. Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo koje će u drugom dijelu dana slabjeti i okretati na buru, najprije na sjevernom dijelu, a navečer i u noći i na većem dijelu obale. Najniža temperatura zraka od 4 do 8, na Jadranu između 12 i 17 °C. Najviša između 10 i 15, na Jadranu od 16 do 20 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 23. studenoga

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. U unutrašnjosti ujutro ponegdje magla koja će se osobito u središnjim krajevima zadržati i dio prijepodneva. Na Jadranu i u područjima uz Jadran mjestimice kiša. Vjetar većinom slab, na istoku i u gorju do umjeren jugoistočni. Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo. Jutarnja temperatura od 4 do 8, na Jadranu između 12 i 15 °C. Najviša dnevna između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 19 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 22. studenoga

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a na Jadranu i predjelima uz njega mjestimice kiša. Na sjevernom Jadranu će oborina biti češća, lokalno i obilnija. Ujutro u unutrašnjosti magla. Vjetar većinom slab, na istoku do umjeren jugoistočni. Na moru će puhati umjereno, prema kraju dana i jako jugo s olujnim udarima. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 7, na obali i otocima od 9 do 14 °C. Najviša dnevna između 11 i 16, u Dalmaciji do 19 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 21. studenoga

Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno uz kišu uglavnom na Jadranu i predjelima uz njega. U prvom dijelu dana još je poneki izraženiji pljusak moguć u Dalmaciji, a malo kiše mjestimice u unutrašnjosti. Ujutro na kopnu ponegdje magla i niski oblaci. Vjetar većinom slab, na Jadranu umjereno jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 4 do 8, na Jadranu između 9 i 14. Najviša dnevna većinom od 10 do 15 °C, u Dalmaciji malo viša.

 

Vremenska prognoza, srijeda 20. studenoga

Pretežno oblačno, povremeno s kišom, u Dalmaciji i pljuskovima s grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji. Vjetar većinom slab. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana u noći i ujutro puhat će slaba do umjerena bura, zatim sjeverozapadnjak. Duž preostalog dijela obale umjereno, na krajnjem jugu u noći i jako jugo, danju će slabiti i mjestimice okrenuti na jugozapadni i južni vjetar. Najniža temperatura zraka od 4 do 8, na Jadranu između 10 i 15. Najviša dnevna od 8 do 13, na Jadranu između 13 i 18 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 19. studenoga

Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. Povremene kiše može biti na Jadranu, tijekom dana češće na sjevernom, a navečer na južnom dijelu. Ujutro je u unutrašnjosti mjestimice moguća magla. Vjetar na kopnu većinom slab, na istoku povremeno umjeren jugoistočni. Na Jadranu će umjereno i jako jugo, lokalno i s olujnim udarima prema večeri slabjeti. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 9, na Jadranu između 12 i 15. Najviša dnevna od 11 do 16 na kopnu te između 16 i 19 °C na Jadranu.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 18. studenoga

Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. Mjestimice će biti kiše, još tijekom noći lokalno u Dalmaciji te ponovno navečer na sjevernom Jadranu moguće i obilnije praćene grmljavinom. Ujutro je ponegdje u unutrašnjosti moguća magla. Vjetar većinom umjeren jugozapadni, u gorju i s jakim udarima, na Jadranu će popodne okrenuti na jugo, koje će navečer jačati. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 6 do 11, na Jadranu između 11 i 16, a najviša dnevna uglavnom od 12 do 17 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 17. studenoga

Umjereno do pretežno oblačno uz povremenu kišu, češću na Jadranu i područjima uz njega. U središnjim predjelima kiša se očekuje od sredine dana, a u istočnim tek navečer. Lokalno će biti obilne oborine, a na Jadranu je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Puhat će umjeren i ponegdje jak jugoistočni vjetar, a navečer slabjeti. Na Jadranu jako i olujno jugo postupno u slabljenju i okretanju na jugozapadnjak, na sjevernom dijelu potom na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka na kopnu od 7 do 13, na Jadranu uglavnom od 12 do 17, a najviša dnevna između 13 i 18, na istoku i jugu zemlje i do 20 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 16. studenoga

Pretežno oblačno s kišom. Na Jadranu i predjelima uz njega lokalno će biti obilne kiše, osobito u Lici, a na moru su moguće i nevere. U Slavoniji i Baranji djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom te većinom bez oborine. Vjetar u unutrašnjosti slab i umjeren jugoistočni, u gorju i jak, a u zapadnim predjelima prolazno sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo, od sredine dana ponegdje i olujno, a na sjevernom dijelu jugozapadnjak u okretanju na sjeverac. Najniža jutarnja temperatura od 7 do 12, na Jadranu između 12 i 17 °C. Najviša dnevna od 15 do 20, u središnjim i gorskim krajevima između 10 i 14 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 15. studenoga

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ujutro na kopnu ponegdje s maglom. Povremena kiša osobito na Jadranu te u krajevima uz Jadran, a potkraj dana i u središnjim predjelima. Navečer na sjevernom Jadranu može biti jačih pljuskova s grmljavinom te obilnije kiše koja je moguća i u gorju. Vjetar većinom slab, na istoku mjestimice umjeren, a u Lici na udare i jak jugoistočni. Na Jadranu će puhati jako, ponegdje i olujno jugo, krajem dana na sjevernom dijelu jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 3 do 8, na Jadranu između 11 i 16 °C. Najviša dnevna od 11 do 17, na Jadranu ponegdje do 20 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 14. studenoga

Promjenljivo, u zapadnim područjima ponegdje i pretežno oblačno. Malo kiše uglavnom ponegdje na Jadranu i u krajevima uz Jadran, no moguća je i mjestimice u istočnoj Slavoniji te krajem dana i u središnjim predjelima. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu slabo i umjereno jugo, poslijepodne i navečer u jačanju, a na sjevernom dijelu ponegdje istočnjak i bura, na udare moguće i jaka. Najviša dnevna temperatura između 8 i 13, u gorju mjestimice malo niža, a na Jadranu od 14 do 20 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 13. studenoga

Promjenjivo oblačno uz povremenu kišu. Na Jadranu i područjima uz njega kiša će biti češća, lokalno i obilna, osobito u Dalmaciji. U ostalim područjima ujutro mjestimice magla i niska naoblaka, a popodne i malo kiše, najmanje na krajnjem istoku. Krajem dana postupni prestanak kiše i djelomično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, na istoku prolazno jak. Na Jadranu će jako i olujno jugo slabiti i popodne okretati na sjeverozapadnjak i zapadnjak, najprije na sjevernom dijelu. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na Jadranu 12 do 17. Najviša dnevna između 12 i 17, a u Dalmaciji i Slavoniji i do 19 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 12. studenoga

Oblačno, kišovito, na moru vjetrovito. Izraženijih pljuskova i obilne oborine bit će na Jadranu i predjelima uz njega. Najmanje će kiše biti na istoku, a u Podunavlju uglavnom suho. Vjetar slab, na istoku umjeren jugoistočni, dok će na Jadranu umjereno i jako jugo jačati pa će od sredine dana mjestimice biti olujno, na jugu moguće i s orkanskim udarima. Najniža temperatura u unutrašnjosti uglavnom od 3 do 8, a najviša između 9 i 14 °C. Duž obale i na otocima većinom između 13 i 18 °C.

 

Vremenska progtnoza, ponedjeljak 11. studenoga

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Ujutro i dio prijepodneva u unutrašnjosti magla i niski oblaci. Na Jadranu će povremeno pasti malo kiše, osobito u drugom dijelu dana. U unutrašnjosti vjetar slab, na istoku i umjeren jugoistočni, a na Jadranu slabo do umjereno jugo. Najniža temperatura zraka uglavnom od 2 do 7, u gorju i malo niža, a na Jadranu od 8 do 13 °C. Najviša od 8 do 13, na Jadranu između 14 i 19 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 10. studenoga

Ujutro pretežno oblačno s kišom u većini krajeva. Zatim prestanak kiše i postupno razvedravanje, prijepodne na sjevernom Jadranu zatim i drugdje. Oblaci će se najdulje zadržati u sjevernim krajevima. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na obali i otocima će puhati umjereno jugo i južni vjetar, a ujutro na sjevernom dijelu mjestimice bura. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 9 u unutrašnjosti, na moru od 10 do 15 °C. Najviša dnevna na kopnu od 9 do 14, na Jadranu između 13 i 17 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 9. studenoga

Ujutro pretežno oblačno mjestimice s kišom. U zapadnim predjelima zatim postupan prestanak kiše i djelomično razvedravanje, dok će se u Slavoniji i Baranji te Dalmaciji kišovito vrijeme zadržati i u nastavku dana. U Dalmaciji su lokalno mogući izraženiji pljuskovi i obilna oborina. Umjeren, na moru i u gorju povremeno jak jugozapadni i južni vjetar postupno će slabjeti. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 5 do 10, na Jadranu od 12 do 17, a najviša dnevna uglavnom od 13 do 18 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 8. studenoga

Umjereno i pretežno oblačno, s više sunčanih razdoblja na Jadranu tijekom prijepodneva. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Poslijepodne i osobito navečer na Jadranu i područjima uz njega bit će mjestimične kiše, lokalno i obilne, a u noći na subotu oborine će biti u većini krajeva. Na kopnu vjetar slab i mjestimice umjeren jugoistočni i istočni, a na Jadranu jugo koje će tijekom dana jačati na jako. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 2 do 7, na Jadranu od 9 do 14, a najviša dnevna uglavnom između 12 i 18 °C, u Dalmaciji i malo viša.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 7. studenoga

U većini krajeva djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Kiša uglavnom na Jadranu i uz njega, u Dalmaciji lokalno moguće i izraženija, osobito u prvom dijelu dana. Ujutro po nizinama unutrašnjosti ponegdje magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, na krajnjem jugu i umjereno do jako jugo. U sjevernoj Dalmaciji će mjestimice prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 5 do 10, na Jadranu od 13 do 17, a najviša uglavnom između 14 i 19 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 6. studenoga

Promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, osobito u Dalmaciji gdje su mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Najviše sunčanog vremena bit će u središnjim predjelima. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, u gorju mjestimice jak. Na sjevernom Jadranu će puhati umjeren jugozapadnjak, a u Dalmaciji umjereno i jako jugo i južni vjetar. Najniža temperatura zraka od 7 do 12, na Jadranu od 12 do 17, a najviša uglavnom od 14 do 18 °C, u Dalmaciji i toplije.

 

Vremenska prognoza, utorak 5. studenoga

Promjenjivo s povremenom kišom, vjetrovito i iznaprosječno toplo. Oborina će biti češća na Jadranu i predjelima uz njega, a mogući su i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito na sjevernom dijelu. Najviše sunčanog i suhog vremena bit će na istoku zemlje, gdje će povremene kiše biti tek navečer. Puhat će umjeren južni i jugozapadni vjetar, u drugom dijelu dana s jakim udarima. Na Jadranu jako i olujno jugo, a na sjevernom dijelu i južni vjetar. Najniža temperatura od 10 do 15, na obali i otocima do 18, a najviša dnevna uglavnom od 17 do 22 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 4. studenoga

Promjenjivo i iznadprosječno toplo. Povremene kiše i pljuskova bit će uglavnom u prvom dijelu dana. Poslijepodne više sunčanih razdoblja. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju mjestimice jak. Na Jadranu će jako jugo i južni vjetar okrenuti na jugozapadnjak i potom oslabiti. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 14, a najviša dnevna oko 17 °C. Na Jadranu bez izraženog dnevnog hoda, većinom od 16 do 20 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 3. studenoga

Promjenljivo uz mjestimičnu kišu, u mnogim krajevima vjetrovito i još toplije. Oblačnije će biti na Jadranu i područjima uz njega gdje će kiša biti češća i obilna, a lokalno su mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, na Jadranu i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 16 i 22 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 2. studenoga

Promjenljivo oblačno i toplije, mjestimice uz kišu, uglavnom na Jadranu i predjelima uz njega. Bit će i pljuskova s grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a u Slavoniji, Baranji i Srijemu jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i južni vjetar, uz obalu sjevernog Jadrana i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 10 do 15, na Jadranu od 16 do 21 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 1. studenoga

Na Jadranu djelomice sunčano, a u unutrašnjosti promjenljivo oblačno, ujutro ponegdje uz mogućnost slabog mraza i magle. Vjetar na kopnu slab, na istoku do umjeren jugoistočni. Na Jadranu umjerena do jaka bura koja će tijekom dana oslabjeti, ponegdje i okrenuti na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na Jadranu između 6 na sjevernom dijelu do 15 na južnom. Najviša dnevna od 8 do 13, na Jadranu između 16 i 20 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 31. listopada

Promjenljivo oblačno . Povremeno još može pasti i malo kiše, ponajprije u gorju gdje u najvišim predjelima može biti i susnježice. Vjetar većinom slab, na Jadranu slaba i umjerena bura, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimice i jaka s olujnim udarima. Najviša dnevna od 8 do 12, na Jadranu između 14 i 19 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 30. studenoga

Većinom oblačno s povremenom kišom, a na Jadranu i lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom, koji u sjevernoj Dalmaciji i na dijelu sjevernog Jadrana lokalno mogu biti izraženiji. Sunčana su razdoblja najizglednija na krajnjem jugu, a pljuskovi bi mogli u potpunosti izostati. Prema kraju dana u najvišem gorju može pasti i malo snijega. Vjetar slab i umjeren, u gorju i jak sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, drugdje umjereno jugo i istočnjak. Najniža jutarnja temperatura od 3 do 8, na Jadranu većinom od 10 do 15 °C. Najviša dnevna uglavnom između 6 i 11, na Jadranu 13 i 18 °C, a na jugu i viša.

 

Vremenska prognoza, utorak 29. listopada

U većini krajeva pretežno oblačno s povremenom kišom i danju osjetno hladnije. Kiše će biti osobito poslijepodne te najviše na zapadu, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mogući su i izraženiji pljuskovi i grmljavina. U južnoj Dalmaciji sunčanije i uglavnom suho. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a na sjevernom Jadranu će bura prema kraju dana jačati na jaku do olujnu, osobito podno Velebita. Drugdje na Jadranu prolazno će puhati do umjereno jugo i jugozapadnjak, ponegdje i sjeverozapadnjak. Najniža temperatura uglavnom od 5 do 10, na Jadranu od 11 do 16 °C. Najviša dnevna većinom između 10 i 15, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije 16 i 22 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 28. listopada

Ujutro pretežno vedro, u unutrašnjosti mjestimice magla. Danju porast naoblake sa zapada. Najviše sunčana vremena bit će na jugu Hrvatske. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 4 do 9, na Jadranu od 10 do 15, najviša dnevna većinom između 19 i 24 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 27. listopada

Pretežno sunčano, no ujutro i prijepodne će u nizinama unutrašnjosti mjestimice biti magle koja je moguća i na Jadranu. Vjetar uglavnom slab, u Dalmaciji i umjeren sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 7, po kotlinama Like i malo niža, a na Jadranu između 11 i 16 °C. Najviša dnevna većinom od 20 do 25 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 26. listopada

Na Jadranu i u višem gorju većinom sunčano. U nizinama unutrašnjosti u prvome dijelu dana ponegdje magla i niska naoblaka, a poslijepodne također uglavnom sunčano. Vjetar većinom slab, na Jadranu u noći i ujutro mjestimice umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 2 do 7, na Jadranu između 12 i 17 °C. Najviša dnevna od 20 do 25 °C, u područjima s dugotrajnom maglom malo niža.

 

Vremenska prognoza, petak 25. listopada

Većinom sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom, a ujutro i dio prijepodneva u unutrašnjosti s mjestimičnom maglom. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ponegdje umjereno jugo, a prema kraju dana sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu i bura. Najniža jutarnja temperatura od 4 do 9, na Jadranu između 12 i 17 °C. Najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 24. listopada

Prevladavat će sunčano, a ujutro i u dijelu prijepodneva u mnogim će mjestima biti magle i niskih oblaka. Krajem dana na sjevernom i srednjem Jadranu porast naoblake. Puhat će slab i poslijepodne umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu jugo. I dalje će biti iznadprosječno toplo uz najnižu temperaturu zraka na kopnu od 6 do 11, na Jadranu od 13 do 18 te najvišu dnevnu uglavnom između 22 i 27 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 23. listopada

Ujutro u većini krajeva Hrvatske uz maglu i niske oblake koji se u središnjim predjelima i na sjevernom Jadranu mogu zadržati i veći dio prijepodneva, a potom posvuda sunčanije. Najviše sunčanog vremena bit će u višim predjelima zemlje te u Dalmaciji. Vjetar uglavnom slab. Najniža temperatura zraka od 7 do 12, na Jadranu između 14 i 19, a najviša od 22 do 27 °C, u mjestima s dugotrajnom maglom malo niža.

 

Vremenska prognoza, utorak 22. listopada

Pretežno sunčano te i dalje iznadprosječno toplo. Ujutro u kotlinama i uz obale rijeka mjestimice magla. Vjetar većinom slab, na Jadranu ujutro burin, a danju prema otvorenom moru umjeren sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 7 do 12, na Jadranu između 14 i 18 °C. Najviša dnevna od 21 do 26 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 21. listopada

U većini krajeva pretežno sunčano i toplo. Na sjevernom Jadranu mala do umjerena naoblaka. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni, a na Jadranu će umjereno jugo postupno slabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 22 do 27 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 20. listopada

I dalje većinom sunčano i toplo, ali i relativno vjetrovito. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru oblačnije, a ponajprije na širem riječkom području moguća je i povremena slaba kiša. Puhat će većinom umjeren jugozapadnjak, u gorju i na sjeveru zemlje mjestimice i s jakim udarima, a lokalno su mogući i olujni. Na Jadranu umjereno, ponegdje i prolazno jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 7 do 12, na Jadranu od 14 do 19, a najviša dnevna uglavnom od 21 do 26 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 19. listopada

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku te i dalje iznadprosječno toplo. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru oblačnije, a na širem riječkom području je moguće i malo kiše. Vjetar slab i poslijepodne umjeren jugozapadni, uz obalu i jugo. Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 6 do 11, na Jadranu od 12 do 17, a najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 18. listopada

Prevladavat će sunčano i toplo. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru oblačnije, a na širem riječkom području može pasti i malo kiše. Mjestimice jutarnja magla, ponajprije na kopnu. Vjetar većinom slab, na zapadu ponegdje umjeren jugozapadni, a na Jadranu i južni. Najniža jutarnja temperatura od 6 do 10, na Jadranu od 14 do 17. Najviša dnevna temperatura od 19 do 24 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 17. listopada

Prevladavat će sunčano, no prijepodne u unutrašnjosti uz nisku naoblaku i mjestimičnu maglu. Vjetar većinom slab, popodne na zapadu umjeren jugozapadni, u Dalmaciji sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 19 i 24 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 16. listopada

Prolazno naoblačenje mjestimice s kišom, na Jadranu lokalno i pljuskovima s grmljavinom. Prijepodne kiša uglavnom na sjevernom Jadranu i zapadnim krajevima unutrašnjosti, a poslijepodne u Dalmaciji i zapadnoj Slavoniji. Uglavnom suho zadržat će se na krajnjem istoku i jugu. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, dok će na Jadranu umjereno i jako jugo poslijepodne postupno slabjeti. Najniža temperatura zraka od 9 do 13, na Jadranu između 14 i 19, a najviša od 19 do 24 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 15. listopada

Pretežno sunčano te i dalje razmjerno toplo. Na sjevernom Jadranu oblačnije, a mjestimice može pasti i malo kiše. Ujutro je lokalno moguća magla. U zapadnim predjelima unutrašnjosti puhat će umjeren jugozapadni vjetar, u gorju povremeno i jak, a na Jadranu će jugo postupno jačati pa će prema kraju dana biti i jako. Najniža temperatura zraka od 7 do 12, na Jadranu od 13 do 18, a najviša između 21 i 26 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 14. listopada

Pretežno sunčano i iznadprosječno toplo. U zapadnim predjelima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu povremeno više oblaka, osobito prijepodne, a u Gorskome kotaru i na riječkom području može pasti i malo kiše. Ujutro je mjestimice moguća magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju ponegdje i jak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 12, na Jadranu od 15 do 17, a najviša dnevna između 21 i 26 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 13. listopada

U većini krajeva pretežno sunčano povremeno uz umjerenu naoblaku. Ujutro mjestimice magla, osobito u Lici i Slavoniji te Istri. Više oblaka bit će na sjevernom Jadranu, a malo kiše može pasti na širem riječkom području. Vjetar uglavnom slab, na zapadu do umjeren jugozapadni, a u Gorskome kotaru ponegdje i s vrlo jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu od 13 do 18 °C, a najviša dnevna uglavnom između 21 i 26 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 12. listopada

Pretežno sunčano, danju iznadprosječno toplo. Ujutro po kotlinama i uz rijeke mjestimična magla, a može je biti i duž obale. Navečer i potkraj dana na zapadu umjerena naoblaka. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i južni, u gorju s jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura od 4 do 8, na Jadranu od 13 do 16, a najviša dnevna između 20 i 25 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 11. listopada

Pretežno sunčano, a u unutrašnjosti će ujutro mjestimice biti magle. Vjetar slab, na istoku i umjeren jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura s olujnim udarima koja će prijepodne slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka većinom između 5 i 10, na Jadranu 12 i 17. Najviša temperatura od 16 do 20, na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije do 24 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 10. listopada

Umjereno, u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Mjestimice će padati kiša, češće u prvom dijelu dana, a lokalno može biti i pljuskova s grmljavinom, uglavnom na Jadranu. Najmanje kiše i najviše sunčana vremena očekuje se na sjeveru Dalmacije. Navečer postupno razvedravanje. Umjeren jugozapadnjak, u gorju s jakim udarima, slabjet će i već tijekom jutra okrenuti na sjeveroistočnjak. Na Jadranu će umjereno jugo i jugozapadnjak navečer okrenuti na buru, najprije na sjevernom dijelu. Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 12, uz obalu od 16 do 20, a najviša dnevna od 14 do 18 u unutrašnjosti te između 19 i 24 °C na obali i otocima.

 

Vremenska prognoza, srijeda 9. listopada

Pretežno sunčano, a uz povremeno više oblaka malo kiše može pasti na širem riječkom području i u Gorskom kotaru, kasno poslijepodne i na jugu Dalmacije. Navečer porast naoblake sa zapada, tijekom noći uz kišu u većini krajeva. U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak jugozapadni vjetar, mjestimice s olujnim udarima, na Jadranu jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 18 i 23 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 8. listopada

Pretežno sunčano, na kopnu je ujutro moguć slab mraz, a osobito po kotlinama te uz rijeke magla. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu još ujutro umjerena i jaka bura, na sjevernom dijelu s olujnim udarima, tijekom prijepodneva će postupno slabjeti i okretati na većinom umjeren jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 5, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 8 i 13. Najviša dnevna od 14 do 19, na Jadranu do 22 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 7. listopada

U unutrašnjosti djelomice sunčano uz većinom umjeren sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu pretežno sunčano, a puhat će umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim, podno Velebita i s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 12 i 15, na Jadranu 18 i 23 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 6. listopada

Djelomice sunčano. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice povećana naoblaka, osobito krajem dana. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni s jakim udarima. Na Jadranu slaba do umjerena bura, podno Velebita ponegdje i vrlo jaka. Najniža jutarnja temperatura zraka od 4 do 8, na obali i otocima od 11 do 15 °C. Najviša dnevna većinom od 13 do 16, a na Jadranu od 19 do 22 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 5. listopada

Djelomice sunčano. Uz više oblaka uglavnom u unutrašnjosti može pasti i malo kiše. Vjetar većinom slab do umjeren jugozapadni, a na sjevernom Jadranu mjestimice i umjeren jugoistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 10, na Jadranu od 12 do 16, na kopnu danju toplije, a najviša temperatura u cijelo će zemlji biti većinom između 16 i 21 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 4. listopada

Sunčano uz malu i umjerenu naoblaku. Još u noći i ujutro oblačnije na krajnjem istoku te osobito na jugu zemlje gdje će biti i mjestimične kiše. Na zapadu unutrašnjosti ujutro magla, a uglavnom u gorskim predjelima moguć je mraz pri tlu. U unutrašnjosti vjetar većinom slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni. Na moru će puhati umjerena bura, mjestimice s jakim, podno Velebita i olujnim udarima, a poslijepodne će slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 3 do 9, na Jadranu od 10 do 15, a najviša dnevna uglavnom od 11 do 16 na kopnu te između 16 i 21 °C na obali i otocima.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 3. listopada

Pretežno oblačno s kišom, vjetrovito te osjetno svježije. Kiša će biti češća i izraženija u Dalmaciji gdje je moguće grmljavinsko nevrijeme. Prijepodne će kiša postupno prestajati u najzapadnijim područjima, a kasnije poslijepodne i navečer oborine još mjestimice može biti na krajnjem jugu i istoku zemlje. U unutrašnjosti će zapuhati umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, koji će poslijepodne slabjeti. Na sjevernom Jadranu će puhati jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima, koja će se se tijekom dana proširiti i na Dalmaciju. Na kopnu najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, a najviša dnevna od 9 do 14 °C. Na Jadranu minimalna između 13 i 19, a maksimalna od 16 do 21 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 2. listopada

Ujutro barem djelomice sunčano uz više oblaka na Jadranu i uz njega, a uglavnom na sjevernom dijelu može pasti i poneki pljusak. Od sredine dana sa zapada jače naoblačenje s kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom. Oborina lokalno može biti obilna, ponajprije na sjevernom Jadranu gdje je moguća i nevera. Umjeren jugozapadnjak navečer u okretanju na sjeverac. Na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, a u noći na četvrtak će na sjevernom dijelu okrenuti na buru te pojačati. Jutarnja temperatura od 11 do 14, na Jadranu od 16 do 20 °C. Najviša dnevna između 22 i 27 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 1. listopada

Pretežno i djelomice sunčano te i dalje toplije od prosjeka. Malo kiše tek rijetko može pasti na sjevernom Jadranu i u gorju, a tijekom oblačnije noći i jutra i u središnjoj te zapadnoj unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju s jakim udarima, u Slavoniji jugoistočni, a na Jadranu i južni. Najniža jutarnja temperatura od 11 do 16, na Jadranu između 16 i 20, a najviša dnevna uglavnom između 22 i 27 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 30. rujna

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Uz povremeno više oblaka mjestimice će pasti i malo kiše, uz veću vjerojatnost na sjevernom Jadranu i u gorskim područjima. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu i jugo. Poslijepodne će vjetar u unutrašnjosti slabjeti, a u Slavoniji okrenuti na sjeverozapadni. Najniža temperatura zraka od 12 do 17 na kopnu, od 16 do 21 na moru, a najviša dnevna uglavnom između 23 i 27 °C, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 29. rujna

U Slavoniji i Dalmaciji pretežno sunčano. Drugdje uz promjenljivu naoblaku mjestimice može pasti malo kiše, na sjevernom Jadranu i poneki pljusak s grmljavinom, uglavnom u prvom dijelu dana. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar slab i umjeren, u gorju i jak jugozapadni, a na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 15, na Jadranu od 16 do 19, a najviša dnevna između 22 i 27 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 28. rujna

Djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčano. Uz povećanu naoblaku u zapadnim predjelima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu mjestimice će pasti i malo kiše. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, u gorju i jak jugozapadni. Na Jadranu će puhati slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Najviša temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 27. rujna

Prevladavat će sunčano, danju i toplo. U unutrašnjosti će ujutro mjestimice biti magle ili niskih oblaka, a tijekom dana prolazno umjerene naoblake. Vjetar uglavnom slab, u gorskim predjelima popodne umjeren jugozapadni. Na Jadranu uz obalu bura, a prema otvorenom moru do umjeren sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, na Jadranu od 15 do 19, a najviša dnevna uglavnom između 21 i 26 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 26. rujna

U središnjim i zapadnim predjelima te na sjevernom Jadranu djelomice ili pretežno sunčano. Do sredine dana u Slavoniji te mjestimice u Dalmaciji bit će promjenljivo do pretežno oblačno s kišom ili pljuskovima s grmljavinom, a zatim i tamo barem djelomice sunčano. Vjetar slab, prolazno umjeren sjeverozapadni, poslijepodne u okretanju na jugozapadni. Na sjevernom Jadranu puhat će slaba, još prijepodne umjerena bura, podno Velebita s vrlo jakim udarima, a u Dalmaciji jugo u postupnom okretanju na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 17 do 22, a na Jadranu od 22 do 25 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 25. rujna

Djelomice sunčano uz postupan porast naoblake sa zapada, mjestimice uz kišu te pljuskove i grmljavinu, najprije na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. Navečer i u noći na četvrtak kiša će se proširiti na cijelu zemlju, a na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima oborina može biti obilna. Vjetar na kopnu uglavnom slab, a na Jadranu do umjeren jugozapadnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti između 18 i 23, na obali i otocima od 21 do 25 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 24. rujna

U prvom dijelu dana umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, češćom u istočnim i gorskim krajevima. Sredinom dana prestanak oborine i djelomično razvedravanje uz najviše sunčanog vremena na Jadranu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima, sredinom dana će oslabjeti, a prema otvorenom moru puhat će umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 17 do 21, na Jadranu između 22 i 25 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 23. rujna

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom. Mjestimice će biti i obilne oborine praćene grmljavinom, posebice na Jadranu i predjelima uz njega, a moguća je lokalno i u središnjoj Hrvatskoj. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, poslijepodne u okretanju na sjeveroistočni. Na Jadranu će umjereno do jako jugo prema večeri postupno okretati na buru i sjeverozapadnjak, najprije na sjevernom dijelu. Najniža temperatura zraka od 10 do 15, na Jadranu između 15 i 19, a najviša dnevna uglavnom od 19 do 24 °C, ponegdje u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 22. rujna

Djelomice sunčano uz postupan porast naoblake sa zapada. Poslijepodne će uglavnom na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru povremeno pasti malo kiše. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, na istoku jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno, navečer mjestimice i jako jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 20 do 25 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 21. rujna

Prevladavat će sunčano, ali i dalje razmjerno svježe. U noći i ujutro u unutrašnjosti je mjestimice moguća magla i slab mraz u nizinama. Vjetar uglavnom slab, na istoku poslijepodne i umjeren jugoistočni i istočni. Na Jadranu će umjerena, podno Velebita i jaka bura već prijepodne oslabjeti, a zatim mjestimice zapuhati umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Najniža temperatura zraka većinom od 1 do 6, na Jadranu između 10 i 15, a najviša dnevna od 19 do 24 °C, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, petak 20. rujna

Pretežno sunčano, ali razmjerno svježe. Ujutro je moguć slab mraz pri tlu ponajprije po kotlinama Like i Gorskog kotara. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura mjestimice s olujnim udarima, osobito podno Velebita, a poslijepodne u Dalmaciji ponegdje sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 3 do 8, na Jadranu od 12 do 16, a najviša dnevna većinom između 14 i 19, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije 19 i 24 °C.

 

Vremenska orognoza, četvrtak 19. rujna

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. U Dalmaciji umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom i pljuskovima s grmljavinom, koji posebice prema otvorenom moru mogu biti i izraženiji, a prema kraju dana razvedravanje. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, osobito podno Velebita s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od 7 do 12, na Jadranu od 15 do 20 °C. Najviša dnevna na kopnu uglavnom između 15 i 20, na obali i otocima 20 i 24 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 18. rujna

U većini krajeva umjereno do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, a lokalno i pljuskove s grmljavinom. Oborina će biti češća i intenzivnija u prvom dijelu dana, osobito na sjevernom Jadranu. U Dalmaciji će biti sunčanije, a kiša će biti vrlo rijetka pojava. Na kopnu će puhati umjeren i prolazno jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na sjevernom Jadranu će zapuhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, sredinom dana se proširiti na srednji Jadran, a do večeri duž cijele obale. Temperatura zraka na kopnu uglavnom od 12 do 18, na Jadranu ujutro od 16 do 21, danju između 23 i 28 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 17. rujna

Pretežno, u unutrašnjosti i djelomice sunčano te i dalje razmjerno toplo. Više će oblaka biti u sjevernim i zapadnim kopnenim predjelima, a popodne je moguć i poneki pljusak s grmljavinom. Navečer i u noći na srijedu oborina će biti češća, a lokalno može biti izraženijeg grmljavinskog nevremena. Vjetar većinom slab, popodne na Jadranu umjeren jugozapadni i jugoistočni, a potkraj dana na kopnu sjeverni. Najniža jutarnja temperatura od 10 do 15, na Jadranu od 17 do 20, a najviša dnevna uglavnom između 25 i 30 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 16. rujna

Pretežno sunčano, vrlo toplo, u Dalmaciji i vruće. Vjetar uglavnom slab, a na Jadranu mjestimice umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 25 i 30 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 15. rujna

Pretežno sunčano i većinom vrlo toplo. U unutrašnjosti ujutro mjestimice kratkotrajna magla. Na Jadranu u noći i ujutro umjerena, mjestimice i jaka bura, a danju sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu od 18 do 23, a najviša dnevna uglavnom između 25 i 30, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, subota 14. rujna

Većinom sunčano, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti ujutro malga, a danju povremeno umjerena na zapadu sredinom dana i povećana naoblaka no zadržat će se uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu slaba i umjerena, u prvome dijelu dana podno Velebita još mjestimice jaka bura s olujnim udarima, a u Dalmaciji sredinom dana i poslijepodne sjeverozapadnjak i zapadnjak, uz obalu ponegdje i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 15, na Jadranu između 16 i 21 °C. Najviša dnevna od 21 do 26, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 26 i 31 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 13. rujna

Pretežno sunčano i u većini krajeva vrlo toplo. U unutrašnjosti ujutro ponegdje magla, a danju mjestimice umjerena naoblaka. Vjetar većinom slab, u Slavoniji i Baranji povremeno umjeren sjeverozapadni i sjeverni. Na Jadranu slaba i umjerena, u prvome dijelu dana ponegdje na udare i jaka bura, a od sredine dana većinom u Dalmaciji zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura između 7 i 13, na Jadranu od 17 do 22 °C. Najviša dnevna između 26 i 31 °C, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 12. rujna

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Mjestimice može pasti malo kiše, i to uglavnom na istoku i jugu. Najviše sunčanog vremena bit će na sjevernom Jadranu. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice kratkotrajna magla. Zapuhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 14, na moru od 17 do 22, a najviša dnevna između 25 i 30 °C, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, srijeda 11. rujna

Djelomice, na sjevernom Jadranu i pretežno sunčano. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. U Dalmaciji, osobito na krajnjem jugu, uz promjenjivu naoblaku lokalno može pasti malo kiše ili pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, podno Velebita ponegdje i jaka, a danju sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 22 do 26, a duž obale i na otocima od 26 do 30 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 10. rujna

Prevladavat će sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti u noći i ujutro mjestimice magla. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverac, na sjevernom dijelu navečer u jačanju. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od 7 do 13, na Jadranu između 15 i 20 °C. Najviša dnevna od 20 do 25, u Dalmaciji i do 28 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 9. rujna

U prvom dijelu dana promjenljivo oblačno s mjestimičnom kišom, na Jadranu i izraženijim pljuskovima s grmljavinom. Poslijepodne prestanak oborine i smanjenje naoblake. U unutrašnjosti vjetar uglavnom slab, u gorju umjeren jugozapadni. Na Jadranu će puhati umjeren, povremeno i jak jugozapadni i zapadni, poslijepodne i sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 11 do 16, na Jadranu između 16 i 22 °C. Najviša dnevna uglavnom od 18 do 24, u Dalmaciji i do 26 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 8. rujna

Promjenljivo, ponegdje u dijelu zapadne unutrašnjosti i pretežno oblačno. Mjestimice kiša, češća i izraženija poslijepodne i navečer, osobito na sjevernom Jadranu gdje je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla, posebice na istoku i u gorju. Vjetar u unutrašnjosti slab i umjeren sjeveroistočni i istočni, poslijepodne u okretanju na jugoistočni. Na Jadranu će zapuhati umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 18 do 23, na obali i otocima između 23 i 28 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 7. rujna

Promjenljivo, povremeno uz kišu. Na Jadranu će lokalno biti i pljuskova praćenih grmljavinom, uglavnom u Dalmaciji gdje je moguće i nevrijeme te obilnija oborina. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će uglavnom puhati umjereno jugo i istočnjak. Najviša temperatura uglavnom od 18 do 24, a u Dalmaciji od 23 do 28 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 6. rujna

U većem dijelu zemlje promjenljivo oblačno povremeno s kišom. Izraženiji pljuskovi i grmljavina te obilnija oborina, osobito od sredine dana, mogući su u gorju i na sjeveru Dalmacije. Duljih sunčanih razdoblja i uglavnom suho bit će na krajnjem jugu te osobito istoku Hrvatske. Vjetar umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u središnjim predjelima na udare i jak. Na Jadranu umjerena i jaka bura mjestimice s olujnim udarima, a na jugu će zapuhati umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura između 19 i 24, u gorju svježije, a u Slavoniji i Baranji te u Dalmaciji od 25 do 30 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 4. rujna

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno uz umjerenu naoblaku. Ujutro je mjestimice moguća magla. Vjetar uglavnom slab, u gorju povremeno umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu slaba i umjerena, ponegdje i jaka bura s olujnim udarima, osobito podno Velebita. Poslijepodne će bura slabjeti, a na južnom dijelu okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 14, na Jadranu između 17 i 22 °C. Najviša dnevna od 19 do 24, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 25 i 30 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 3. rujna

U noći i prijepodne pretežno oblačno s kišom, ponegdje i grmljavinom, a uglavnom na Jadranu mjestimice su mogući izraženiji pljuskovi. Od sredine dana postupno razvedravanje sa zapada, no uz više oblaka kiše može još biti ponegdje na istoku, a pljuskova u Dalmaciji. Vjetar slab i umjeren, u prvome dijelu dana na udare mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka, uglavnom na sjevernom dijelu ponegdje i olujna bura s mogućim orkanskim udarima. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 17, na istoku malo viša, a na Jadranu između 18 i 23 °C. Najviša dnevna od 17 do 23, na Jadranu između 25 i 30 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 2. rujna

Prijepodne u većini predjela djelomice sunčano. Zatim na zapadu i na većem dijelu Jadrana jače naoblačenje mjestimice s kišom, pljuskovima i gmljavinom, osobito navečer i u noći na utorak. Ponegdje će biti i obilnije kiše. U istočnoj Slavoniji zadržat će se pretežno vedro, a na krajnjem jugu uglavnom suho. Na Jadranu umjereno jugo. Krajem dana i u noći na sjevernom će dijelu zapuhati vrlo jaka i olujna bura, a u unutrašnjosti vrlo jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar uz osjetno osvježenje. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, na moru od 22 do 26, a najviša dnevna uglavnom između 27 i 32 °C.

 

Vremenska prognmoza, nedjelja 1. rujna

Pretežno sunčano te i dalje vruće i sparno. Poslijepodne može biti lokalno jačih razvoja oblaka uz poneki pljusak s grmljavinom, uglavnom u središnjim i gorskim predjelima. Ujutro uglavnom u Lici i Posavini ponegdje magla. Vjetar slab, samo na istoku mjestimice umjeren jugoistočni, a na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu od 22 do 26, a najviša dnevna većinom između 30 i 35 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 31. kolovoza

U većini krajeva pretežno sunčano te i dalje vruće i sparno. Mjestimice će biti umjerene naoblake, a od sredine dana su lokalno mogući pljuskovi i grmljavina, uglavnom u kopnenim predjelima. Ujutro u unutrašnjosti može biti mjestimične magle. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu će u noći i ujutro puhati bura, potom sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 15 do 20, na Jadranu od 23 do 27, a najviša dnevna većinom između 29 i 34 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 30. kolovoza

U većem dijelu zemlje djelomice sunčano. Uz prolazno više oblaka u Gorskom kotaru i Lici te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije bit će lokalnih pljuskova i grmljavine, no poneki pljusak moguć je i drugdje. U unutrašnjosti ujutro ponegdje magla. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, a u Dalmaciji poslijepodne sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 29. kolovoza

Djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčano, te i dalje u većini krajeva vruće i sparno. Uz jači razvoj oblaka lokalnih pljuskova s grmljavinom bit će uglavnom u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Istre. Vjetar slab, a na Jadranu do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 29 do 33 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 28. kolovoza

U većini će krajeva biti pretežno sunčano i vruće. U unutrašnjosti je ujutro mjestimice moguća magla, a od sredine dana uz jači razvoj oblaka i tek poneki pljusak s grmljavinom, uglavnom u središnjim i gorskim predjelima. Vjetar većinom slab. Najniža temperatura zraka od 15 do 20, na obali i otocima od 20 do 25, a najviša dnevna uglavnom između 29 i 34 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 27. kolovoza

U unutrašnjosti djelomice sunčano, no ne i posve stabilno pa su osobito poslijepodne uz prolazno više oblaka lokalno mogući pljuskovi i grmljavina. Na Jadranu sunčanije te uglavnom suho. Vjetar na kopnu većinom slab, pa će ujutro mjestimice biti magle. Na moru slab do umjeren burin, a potom sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 15 do 20, na Jadranu od 20 do 25, a najviša dnevna većinom od 28 do 33 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 26. kolovoza

U većini krajeva djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a na Jadranu sunčanije. Lokalno će biti pljuskova i grmljavine, uglavnom u unutrašnjosti. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, na Jadranu do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, a još ujutro bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32 °C, u Dalmaciji malo viša.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 25. kolovoza

Na Jadranu pretežno sunčano te i dalje vruće. U unutrašnjosti uz promjenljivu naoblaku lokalno će biti pljuskova i grmljavine, osobito poslijepodne kada mogu biti izraženiji. Vjetar većinom slab, uz nestabilnosti prolazno pojačan. Na Jadranu će u noći i ujutro puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita na udare i jaka, a danju jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od 17 do 21, na Jadranu oko 24, a najviša dnevna uglavnom između 28 i 33 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 24. kolovoza

Djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano. Uglavnom u kopnenim predjelima može biti kiše ili lokalnih pljuskova s grmljavinom. Vjetar većinom slab, duž obale slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša temperatura uglavnom od 29 do 34 °C, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, petak 23. kolovoza

U većini krajeva Hrvatske promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima te uz mogućnost za malo kiše ili poneki pljusak i grmljavinu, osobito u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. Na krajnjem istoku zemlje i u Dalmaciji pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na sjevernom Jadranu slaba i umjerena bura, podno Velebita jaka s olujnim udarima, a mjestimice duž preostalog dijela obale sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša temperatura zraka uglavnom od 26 do 32, u Dalmaciji i do 34 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 21. kolovoza

Na Jadranu i u Slavoniji prevladavat će sunčano. U zapadnim područjima i ponegdje na sjevernom Jadranu bit će male i umjerene naoblake, a uz lokalno jači razvoj oblaka moguć je i poneki pljusak, uglavnom u gorskim predjelima. Na kopnu će puhati umjeren i jak sjeveroistočni vjetar, a na sjevernom Jadranu bura koja će se do kraja dana proširiti i na srednji Jadran. Na jugu zemlje vjetar će biti slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 26 do 32, u Dalmaciji i do 36 °C.

Vremenska prognoza, utorak 20. kolovoza

Sunčano i vruće. U zapadnim predjelima mjestimice mala do umjerena naoblaka. Vjetar većinom slab sjeveroistočni, na obali do umjeren jugozapadni, a prema otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 19. kolovoza

Sunčano i vruće. U gorju i unutrašnjosti Istre može biti slabog dnevnog razvoja oblaka. Vjetar većinom slab, na istoku poslijepodne umjeren jugoistočni i istočni, a na Jadranu jugozapadni i zapadni, ponegdje i sjeverozapadni. Najniža temperatura zraka od 14 do 19, u gorju mjestimice i malo niža, a na Jadranu između 19 i 23. Najviša dnevna uglavnom od 29 do 33 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 18. kolovoza

Pretežno sunčano te u većini krajeva vruće. Ujutro i prijepodne na istoku će zemlje mjestimice biti prolazno umjerene naoblake. Vjetar slab, poslijepodne na Jadranu do umjeren jugozapadni i zapadni, prema otvorenom moru i sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka između 28 i 32 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 17. kolovoza

Sunčano, mjestimice uz prolazno umjerenu naoblaku. Vjetar slab, na Jadranu slab sjeverozapadnjak, uz obalu ponegdje i jugozapadnjak. Najviša temperatura od 23 do 28 °C. Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 28 do 31 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 16. kolovoza

Prevladavat će sunčano, u unutrašnjosti povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar u unutrašnjosti slab, na Jadranu mjestimice zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 22 do 25, na Jadranu između 28 i 32 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 15. kolovoza

Prevladavat će sunčano, u unutrašnjosti povremeno uz umjerenu naoblaku. Ujutro će ponajprije po kotlinama i uz rijeke lokalno biti magle. Vjetar slab, na Jadranu u noći i ujutro umjerena do jaka bura, a zatim mjestimice zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, na Jadranu između 18 i 23, a najviša dnevna od 22 do 25, na Jadranu između 26 i 29 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 14. kolovoza

Promjenljivo oblačno uz povremenu kišu i pljuskove s grmljavinom te osjetno svježije. U noći i prvom dijelu dana na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti moguće grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom. U drugom dijelu dana sa zapada prestanak oborine i razvedravanje, a poneki je pljusak moguć uglavnom u Dalmaciji. Puhat će umjeren, prolazno i jak sjeverni vjetar, na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima, u Dalmaciji sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 18, na Jadranu između 20 i 25. Najviša dnevna od 18 do 23, na Jadranu od 26 do 30 °C.

Vremenska prognoza, utorak 13. kolovoza

U Dalmaciji i na istoku pretežno sunčano i vruće. U ostatku zemlje djelomice sunčano s umjerenom naoblakom. Prema kraju dana jače naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom zahvatit će najprije zapadne predjele unutrašnjosti, a u noći se proširiti i na veći dio zemlje. Moguće je i grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom. Puhat će umjeren, na udare mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu većinom sjeverozapadnjak, uz obalu mjestimice i bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 23 do 29, na Jadranu između 32 i 36 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 12. kolovoza

Sunčano i u većini krajeva vrlo vruće. Vjetar u unutrašnjosti slab, na istoku i umjeren jugoistočni, a na Jadranu sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 18 do 22, u gorju niža, a na Jadranu od 23 do 27 °C. Najviša dnevna između 34 i 39 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 11. kolovoza

Sunčano i vruće. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu i umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, a na sjevernom dijelu još u početku bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 32 i 37 °C, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, petak 9. kolovoza

Na Jadranu pretežno sunčano i vruće. U unutrašnjosti će još u noći i rano ujutro prevladavati oblačno uz lokalne pljuskove i grmljavinu, osobito u Slavoniji. Potom će se razvedravati, no poslijepodne je u gorju lokalno moguć i poneki pljusak. Vjetar u unutrašnjosti slab. Na Jadranu će ujutro puhati slaba do umjerena bura, potom sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 20 na kopnu te od 22 do 27 na moru, a najviša dnevna uglavnom od 30 do 35 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 8. kolovoza

U većini krajeva promjenljivo i nestabilno. U unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu mjestimična kiša, pljuskovi i grmljavina, a moguća su i grmljavinska nevremena, osobito krajem dana. Na dalmatinskoj obali i otocima uglavnom suho. U unutrašnjosti će puhati većinom umjeren sjeveroistočnjak, u gorju jugozapadnjak, a duž obale umjereno i jako jugo postupno će slabjeti. Jutarnja tempertura od 17 do 22, na Jadranu od 21 do 26, a najviša dnevna od 27 do 32 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 7. kolovoza

Pretežno sunčano i vruće. Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima će biti lokalnog razvoja oblaka, a mala vjerojatnost za poneki pljusak postoji uglavnom u unutrašnjosti Istre i Gorskom kotaru. Puhat će slab i umjeren, u gorju jak jugozapadni vjetar, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 29 do 34 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 6. kolovoza

Pretežno sunčano, u Dalmaciji i vedro. Prolazno će biti i umjerene naoblake, a u područjima uz granicu sa Slovenijom poslijepodne je moguće kratkotrajno malo kiše ili lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u Dalmaciji još prijepodne sjeverozapadni. Na sjevernom Jadranu će vjetar postupno okrenuti na jugoistočni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 28 do 33 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 5. kolovoza

Sunčano i vrlo toplo. Povremeno će biti male, u unutrašnjosti i umjerene naoblake. Vjetar na kopnu većinom slab, a na Jadranu do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 27 do 32 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 4. kolovoza

Pretežno sunčano i danju toplije. Ujutro na kopnu mjestimice magla, a zatim prolazno umjerena naoblaka iz koje u gorskim predjelima može pasti malo kiše ili poneki pljusak. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu ujutro burin, a popodne umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu jugozapadnjak. Jutarnja temperatura od 10 do 15, duž obale od 18 do 23 °C. Najviša dnevna temperatura od 27 do 32 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 3. kolovoza

Postupni prestanak kiše te djelomično razvedravanje, najprije u zapadnim predjelima, do kraja dana i na istoku. Poslijepodne će u unutrašnjosti biti lokalno jačih razvoja oblaka uz pokoji pljusak. Najviše sunčana vremena bit će na južnoj dalmatinskoj obali i otocima. U unutrašnjosti vjetar slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu će umjerena do jaka bura ujutro okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 14 do 19, na moru od 19 do 24, a najviša dnevna između 24 i 29 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 2. kolovoza

Sa zapada postupno naoblačenje s kišom često u obliku pljuskova s grmljavinom. Lokalno je moguća obilnija oborina. Najviše sunčanog vremena na krajnjem jugu. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu jugo i jugozapadnjak koje će navečer okrenuti na buru i jačati. Najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 20 na kopnu i od 20 do 25 na Jadranu, a najviša dnevna uglavnom između 25 i 30 °C, u Dalmaciji i koji stupanj viša.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 1. kolovoza

Prevladavat će sunčano i u većini krajeva vruće, u unutrašnjosti i sparno. U središnjim i gorskim predjelima će tijekom noći i ranog jutra biti jačih razvoja oblaka uz lokalne pljuskove s grmljavinom, a u gorju i unutrašnjosti Istre mogući su ponovno poslijepodne. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu će ujutro puhati slaba, na sjevernom dijelu i umjerena bura, a potom zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu između 21 i 25, a najviša dnevna uglavnom između 28 i 33 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 31. srpnja

U većini krajeva Hrvatske prevladavat će sunčano, osobito u Dalmaciji. U unutrašnjosti ne posve stabilno pa će lokalno biti jačih razvoja oblaka uz pljuskove s grmljavinom ili malo kiše, češće navečer. Vjetar na kopnu slab, a u Slavoniji i na Jadranu povremeno umjeren sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 33 °C, ponegdje u Dalmaciji moguće i za koji stupanj viša.

 

Vremenska prognoza, utorak 30. srpnja

Pretežno sunčano i toplije. Uz lokalno jači razvoj moguć je poneki pljusak s grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti te na krajnjem jugu. Vjetar većinom slab, u Slavoniji i umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu i zapadni. Najviša temperatura zraka od 27 do 32 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 29. srpnja

Promjenljivo i nestabilno uz povremenu kišu ili poneki pljusak s grmljavinom. Uglavnom je u prvom dijelu dana duž obale moguće grmljavinsko nevrijeme. Popodne na Jadranu sunčanije i većinom bez oborine. Zapuhat će slab do umjeren sjeverac, ujutro duž obale sjevernog Jadrana bura, u Dalmaciji još umjereno jugo, a na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 24 do 29 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 27. srpnja

Pretežno oblačno i nestabilno uz povremenu kišu i pljuskove s grmljavinom. Oborina će mjestimice biti obilna, osobito na Jadranu i uz njega. Već u noći i ujutro grmljavinsko nevrijeme praćeno pojačanim vjetrom vjerojatno je na sjevernom Jadranu, a potom i drugdje. U unutrašnjosti vjetar slab do umjeren jugoistočni dok će na Jadranu puhati umjereno i jako jugo, a navečer će vjetar posvuda oslabjeti. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 17 do 21, na Jadranu od 20 do 25, a najviša dnevna između 25 i 30 °C.

Vremenska prognoza, petak 26. srpnja

Pretežno sunčano i vruće, ali nestabilno. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu će, povremeno uz povećanu naoblaku, biti pljuskova i grmljavine, češće poslijepodne kada lokalno mogu biti izraženiji. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, uz lokalne nestabilnosti prolazno i pojačan, a na Jadranu jugo. Najniža jutarnja temperatura od 17 do 21, na Jadranu od 22 do 26, a najviša dnevna između 30 i 34 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 25. srpnja

Sunčano i vruće. Poslijepodne će u unutrašnjosti mjestimice biti umjerene naoblake, a u Gorskom kotaru te unutrašnjosti Istre, uz jači razvoj oblaka, lokalno su mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar većinom slab, na moru popodne i umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenom sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu između 20 i 25, a najviša dnevna od 31 do 36 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 24. srpnja

Pretežno sunčano, na Jadranu i vedro te vruće. Vjetar većinom slab sjeveroistočni, a na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, poslijepodne u Dalmaciji mjestimice s jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na obali i otocima od 21 do 26, a najviša dnevna uglavnom od 30 do 35 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 23. srpnja

Pretežno sunčano i vruće, a na istoku povremeno umjerena naoblaka. Vjetar na kopnu slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu slaba do umjerena bura, te sjeverozapadnjak uglavnom poslijepodne. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 22. srpnja

Prevladavat će sunčano i u većini krajeva vruće. U unutrašnjosti je uz prolazno više oblaka moguć poneki pljusak, ponajprije u gorskim predjelima. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu većinom umjerena bura. Najniža temperatura zraka uglavnom od 17 do 21, na Jadranu od 21 do 24, a najviša dnevna između 29 i 34 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 21. srpnja

Pretežno sunčano i vruće. U središnjim je predjelima kasno poslijepodne uz prolazno više oblaka moguć poneki pljusak. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, na sjevernom Jadranu i jugoistočni, u Dalmaciji zapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na Jadranu od 19 do 23, a najviša dnevna većinom između 30 i 34 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 20. srpnja

Pretežno vedro i vruće. U unutrašnjosti Dalmacije poslijepodne umjeren razvoj oblaka uz mogućnost ponekog kratkotrajnoga pljuska. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, a na Jadranu zapadni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 17, na Jadranu od 19 do 22 °C, dok će najviša dnevna biti uglavnom između 27 i 33 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 19. srpnja

U unutrašnjosti djelomice sunčano, a uz povremeno više oblaka mjestimice kratkotrajna kiša i poneki pljusak s grmljavinom. Uz obalu i na otocima će se zadržati sunčano. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu do umjeren sjeverozapadni i zapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 18, na Jadranu između 19 i 23, a najviša dnevna uglavnom od 26 do 31 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 18. srpnja

U većem dijelu Hrvatske djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku s kojom može pasti malo kiše, a od sredine dana i poneki pljusak praćen grmljavinom. U Dalmaciji će prevladavati sunčano. Vjetar u unutrašnjosti slab, a na Jadranu umjeren zapadni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 18, na Jadranu između 19 i 22, a najviša dnevna uglavnom od 26 do 31 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 17. srpnja

Pretežno sunčano, poslijepodne uz porast naoblake sa zapada. Vjetar većinom slab, na istoku umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će ujutro puhati većinom umjerena, ponegdje i jaka bura, a poslijepodne sjeverozapadni, uz obalu zapadni, mjestimice i jugozapadni vjetar. Najviša temperatura od 26 do 31 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 16. srpnja

Pretežno sunčano i danju malo toplije. Na jugu Dalmacije će ujutro biti prolazno više oblaka, a mjestimice moguće i malo kiše ili pokoji pljusak. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, danju mjestimice i sjeverozapadnjak, osobito prema otvorenom moru. Vjetar poslijepodne u slabljenju. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na Jadranu od 18 do 23, a najviša dnevna od 24 do 28, na Jadranu od 26 do 30 °C.