Vremenska prognoza

Vremenska prognoza, utorak 25. siječnja

Pretežno sunčano, osobito na Jadranu i u gorju. U sjeverozapadnim kopnenim predjelima, a od sredine dana i u istočnim, te u Istri povremeno umjerena i povećana naoblaka. Vjetar većinom slab, na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura, a zatim sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 0 do 5, na Jadranu od 6 do 11 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 24. siječnja

U većini krajeva pretežno sunčano, a na zapadu prestanak oborine i razvedravanje, osobito prema večeri. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar u slabljenju. Najviša temperatura između -1 i 2, na Jadranu od 4 do 9 °C. Navečer osjetno hladnije.

Vremenska prognoza, nedjelja 23. siječnja

U većemu dijelu unutrašnjosti pretežno oblačno, mjestimice uz snijeg, češći u središnjim predjelima. Na krajnjemu istoku uglavnom bez oborine uz sunčana razdoblja. Na Jadranu pretežno sunčano ponegdje uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab, samo na istoku umjeren sjeverozapadni, dok će na Jadranu bura i sjeverac jačati. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 4, a na Jadranu 7 i 11 °C.

Vremenska prognoza, subota 22. siječnja

U unutrašnjosti umjereno i pretežno oblačno, mjestimice sa susnježicom ili snijegom koji se u gorskim predjelima očekuju tek kasno poslijepodne i navečer. Na Jadranu pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak, u gorskim područjima sjeveroistočnjak. Na Jadranu vjetar umjeren do jak sjeverozapadni, navečer na sjevernome dijelu u okretanju na buru. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 6 na kopnu te od 6 do 11 °C duž obale.

Vremenska prognoza, petak 21. siječnja

Djelomice sunčano. U unutrašnjosti uz lokalni razvoj oblaka postoji mala mogućnost za poneki pljusak snijega. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji na udare i jak sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. Najviša temperatura uglavnom između 0 i 5, na Jadran od 6 do 10 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 20. siječnja

Umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom, a u gorju susnježicom i snijegom. Krajem dana i u noći malo snijega može biti i u nizinama. Glavnina oborine na sjevernome Jadranu i u Lici. Vjetar većinom umjeren jugozapadni i južni, a navečer će okrenuti na sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak poslijepodne u okretanju na sjeverac i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka uglavnom od 3 do 6, a na Jadranu od 9 do 13 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 19. siječnja

Pretežno sunčano. Na sjevernome Jadranu mjestimice niski oblaci, a krajem dana i osobito u noći uz mogućnost za malo kiše. Vjetar u većini krajeva slab, no u gorskim i sjeverozapadnim predjelima i umjeren jugozapadni i južni, a na Jadranu će navečer zapuhati jugo i jačati. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu između 4 i 9, na moru od 9 do 14 °C.

Vremenska prognoza, utorak 18. siječnja

Pretežno sunčano, u središnjim i gorskim predjelima još prijepodne mjestimice umjerena i povećana naoblaka. Vjetar slab, na istoku umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu ponegdje umjerena i jaka bura s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 5 do 10, na Jadranu između 10 i 15 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 17. siječnja

Djelomice, poslijepodne na Jadranu i pretežno sunčano. Uz promjenjivu naoblaku, do sredine dana ponegdje u Dalmaciji kratkotrajna slaba kiša, a navečer u Slavoniji mjestimice malo kiše i susnježice. Ujutro u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu lokalno moguća magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, na Jadranu i navečer na istoku umjeren sjeverozapadni, a ujutro duž obale lokalno bura. Najviša dnevna temperatura od 5 do 10, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te na Jadranu uglavnom između 11 i 16 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 16. siječnja

Pretežno sunčano, a u središnjim predjelima i po kotlinama gorske Hrvatske lokalno magla ili niski oblaci. Vjetar slab, u Dalmaciji do umjeren jugoistočni. Najviša temperatura zraka većinom između 4 i 7, u područjima s dugotrajnom maglom niža, a na Jadranu od 12 do 17 °C.

Vremenska prognoza, subota 15. siječnja

Pretežno vedro osobito na Jadranu, na kopnu ponegdje s umjerenom naoblakom. Vjetar na kopnu slab, u Podunavlju do umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu ponegdje umjerena bura, osobito pod Velebitom ponegdje moguće i jaka. Najviša temperatura između 4 i 8, u Dalmaciji i na sjevernom Jadranu od 13 do 18 °C.

Vremenska prognoza, petak 14. siječnja

Sunčano. Vjetar slab, na istoku i na Jadranu umjeren sjeverozapadni, prema otvorenom moru ponegdje i jak. Najviša dnevna temperatura između 6 i 11, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 11 do 16 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 13. siječnja

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu umjerena i jaka bura, osobito podno Velebita s olujnim udarima, prema večeri će slabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka između -1 i 4, na Jadranu od 8 do 13 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 12. siječnja

Na Jadranu pretežno sunčano i vjetrovito. U unutrašnjosti još ujutro i prijepodne mjestimice oblačnije, a u gorskim predjelima moguće je i malo snijega. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura s orkanskim udarima. Najviša temperatura zraka uglavnom od -3 do 2, na Jadranu između 6 i 11 °C.

Vremenska prognoza, utorak 11. siječnja

U većini krajeva pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. Oblačnije u Slavoniji i Lici gdje još lokalno može pasti i malo snijega. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita i Biokova s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu između -1 i 4, na Jadranu od 7 do 12 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 10. siječnja

Umjereno, u unutrašnjosti i pretežno oblačno. U kopnenom području ponegdje može pasti i malo snijega, a podno Velebita može biti i snijega nošenog jakim vjetrom. Puhat će umjeren, mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka i olujna, podno Velebita i orkanska bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 3, na Jadranu od 6 do 11 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 9. siječnja

Umjereno i pretežno oblačno, a sunčanije prijepodne na istoku i jugu. Ujutro na kopnu mjestimice magla. U drugom dijelu dana uglavnom na sjeverozapadu i u gorju slab snijeg, a na sjevernom Jadranu i na otvorenom moru mjestimice malo kiše. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak u okretanju na jugo, a zatim istočnjak i bura koja će navečer jačati. Najniža temperatura od -9 do -4, lokalno i niža, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana od -2 do 3, a na jugu od 3 do 8 °C. Najviša dnevna većinom između -2 i 3, na Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije od 6 do 11 °C.

Vremenska prognoza, subota 8. siječnja

Djelomice i pretežno sunčano. Oblačnije u Lici, dijelu središnjih predjela te u Slavoniji, a uglavnom u Podunavlju i Srijemu povremeno slab snijeg. Na jugu još može biti malo kiše. U noći smanjenje naoblake. Vjetar većinom slab, na Jadranu umjeren sjeverozapadnjak, podno Velebita i bura, ponegdje i jaki. Najviša dnevna temperatura uglavnom između -2 i 3, na Jadranu od 7 do 12 °C.

Vremenska prognoza, petak 7. siječnja

Većinom sunčano, ujutro ponegdje u unutrašnjosti s maglom. Promjenljiva naoblaka u gorskoj i istočnoj Hrvatskoj te u Dalmaciji, a na krajnjemu jugu mjestimice kiša, osobito navečer. Vjetar uglavnom slab, ponegdje umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena do jaka bura s olujnim, podno Velebita lokalno i orkanskim udarima, tijekom dana u slabljenju. Najniža jutarnja temperatura između -6 i -1, u gorju mjestimice niža, a na Jadranu od 1 do 6 °C, na jugu malo viša. Najviša dnevna između -1 i 4, na Jadranu od 7 do 12 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 6. siječnja

U većini krajeva prestanak oborina potom djelomično razvedravanje, ponajprije na krajnjemu sjeveru i zapadu. Kiša uglavnom još ponegdje u Dalmaciji, snijeg u gorskoj Hrvatskoj, a moguće je malo kiše te susnježice na istoku. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, na istoku ponegdje umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka, na udare mjestimice olujna, a podno Velebita i orkanska bura. Na južnome Jadranu u početku još južni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 1 do 6, na Jadranu između 7 i 12 °C, na jugu i malo viša.

Vremenska prognoza, srijeda 5. siječnja

Promjenjivo sa sunčanim razdobljima te iznadprosječno toplo, a na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru bit će i lokalne kiše. Tijekom popodneva sa zapada jače naoblačenje s kišom koja će navečer uz pad temperature u unutrašnjosti prelaziti u susnježicu i snijeg, osobito u gorju gdje će se najprije stvarati snježni pokrivač. Na Jadranu tijekom noći na četvrtak može biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom. Umjeren do jak jugozapadnjak će okrenuti na sjeverac i sjeveroistočnjak. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i južni vjetar, navečer na sjevernome dijelu bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17 °C, a navečer osjetno hladnije.

Vremenska prognoza, utorak 4. siječnja

Promjenjivo, ponajprije na Jadranu i uz njega i pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu. Ujutro na kopnu lokalno magla. Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar, osobito u gorju s olujnim udarima, a na Jadranu jugo i južni vjetar. Najviša temperatura zraka od 11 do 16 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 3. siječnja

Umjereno, na Jadranu ponegdje i pretežno oblačno, a malo kiše past će mjestimice duž obale i u gorju. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni i zapadni, u višim predjelima mjestimice i jak. Na Jadranu će zapuhati do umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura od 8 do 13, u Dalmaciji do 16 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 2. siječnja

U većini predjela barem djelomice sunčano. Mjestimice će biti magle, osobito na sjevernom Jadranu gdje lokalno može biti i cjelodnevna. Navečer porast naoblake u sjevernim krajevima. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 8 do 13, u područjima s dugotrajnom maglom niža, a u Dalmaciji uglavnom između 14 i 19 °C.

Vremenska prognoza, subota 1. siječnja

U većini krajeva pretežno sunčano. Ponegdje u unutrašnjosti te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana magla i niska naoblaka, osobito u noći i prijepodne te ponovno navečer. Vjetar većinom slab, mjestimice u gorju umjeren jugozapadni, a na Jadranu te na krajnjem istoku sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura između -1 i 4, na Jadranu od 7 do 12 °C, na sjevernom dijelu ponegdje malo niža. Najviša dnevna uglavnom od 10 do 15 °C, u krajevima s dugotrajnom maglom niža, a u Dalmaciji između 13 i 18 °C.