Vremenska prognoza

Vremenska prognoza, subota 17. travnja

Umjereno i pretežno oblačno, u drugom dijelu dana na južnom Jadranu te ponegdje u unutrašnjosti uz malo kiše. U višem gorju mjestimice slaba susnježica i snijeg. Krajem dana i u noći oborina će se proširiti na većinu krajeva. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, u gorju s jakim udarima. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare olujna. Najniža jutarnja temperatura većinom od -1 do 4, na Jadranu od 5 do 10, a najviša dnevna od 7 do 12, na Jadranu od 12 do 16 °C.

Vremenska prognoza, petak 16. travnja

Pretežno i djelomice sunčano, u središnjim, istočnim i južnim krajevima uz postupni porast naoblake. Vjetar uglavnom slab sjeveroistočni, u Slavoniji i Baranji do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, navečer umjerena i jaka bura. Najviša dnevna temperatura većinom između 11 i 16 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 15. travnja

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, a u Dalmaciji većinom sunčano. Uglavnom u unutrašnjosti lokalno može biti malo kiše, pogotovo na istoku, a u gorju i malo snijega. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, većinom u Podravini, Slavoniji i Baranji. Na Jadranu ujutro umjerena i lokalno jaka bura, a poslijepodne zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 10 i 15 °C, a u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, srijeda 14. travnja

U unutrašnjosti promjenjivo, na istoku i pretežno oblačno. Lokalno može biti pljuskova kiše, u gorju i snijega, a navečer smanjenje naoblake. Na Jadranu djelomice sunčano. Vjetar slab i umjeren sjeverni, a u Podravini sjeverozapadni, lokalno s jakim udarima. Na Jadranu će jaka, na udare olujna bura i sjeverni vjetar postupno slabjeti i okretati na sjeverni i sjeverozapadni. Najviša temperatura uglavnom između 5 i 10, na Jadranu od 11 do 15 °C.

Vremenska prognoza, utorak 13. travnja

Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom, a osobito na Jadranu i izraženijim pljuskovima s grmljavinom. U gorju susnježica i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, a snijega nošenog burom može biti na sjevernom Jadranu. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu jaka i olujna, podno Velebita na udare i orkanska bura, a u Dalmaciji još prijepodne i jako do olujno jugo. Najviša temperatura zraka od 0 do 3 °C u gorskim područjima, drugdje u unutrašnjosti uglavnom između 3 i 8, a na Jadranu od 8 na sjevernom do 16 °C na južnom dijelu.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 12. travnja

U većini predjela će prevladavati oblačno, mjestimice s kišom, češćom popodne i navečer. Lokalno su mogući i pljuskovi. U prvom dijelu dana će biti i sunčanih razdoblja, ponajprije u Dalmaciji i osobito u Slavoniji gdje će kiše biti najmanje. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, u gorju i s jakim udarima, a na Jadranu umjereno do jako jugo, u Dalmaciji mjestimice s olujnim udarima. Krajem dana u sjeverozapadnim i središnjim područjima zapuhat će jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19, samo na istoku do 21 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 11. travnja

Umjereno do pretežno oblačno. Mjestimice kiša ili pljuskovi, osobito na sjevernom dijelu Jadrana te u Gorskome kotaru i Lici. Razmjerno vjetrovito uz umjeren, lokalno i jak jugozapadni i južni vjetar, a na Jadranu umjereno do jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 °C.

Vremenska prognoza, subota 10. travnja

U većini područja djelomice sunčano i razmjerno vjetrovito. Povremeno oblačnije na zapadu zemlje, a mjestimice malo kiše uglavnom na širem riječkom području i u Gorskom kotaru. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, u gorju te na sjeverozapadu i jak, a na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 14 do 19 °C.

Vremenska prognoza, petak 9. travnja

Prevladavat će sunčano, ponegdje uz umjerenu, u gorju te na dijelu sjevernoga Jadrana prolazno i povećanu naoblaku. Ujutro mjestimice u unutrašnjosti moguća kratkotrajna magla. Vjetar slab i umjeren južni i jugozapadni, osobito poslijepodne lokalno s jakim udarima u gorskim i sjeverozapadnim područjima. Na Jadranu i slabo do umjereno jugo, a ujutro još bura. Najviša temperatura zraka većinom između 12 i 17 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 8. travnja

Na Jadranu i uz njega pretežno sunčano. U ostalim predjelima promjenljiva naoblaka, a sredinom dana i poslijepodne može biti pokojeg lokalnog pljuska, ponajprije u Slavoniji. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, na krajnjem istoku moguće na udare i jak, a u gorju jugozapadni. Na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverac, prijepodne na jugu i jaki, sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a navečer na sjeveru jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 9 i 14 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 7. travnja

U većini krajeva djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Sredinom dana i poslijepodne u unutrašnjosti i na dijelu sjevernog Jadrana lokalno kratkotrajan snijeg, mjestimice susnježica i kiša. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni. Na Jadranu će bura slabjeti i okrenuti na slab do umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 4 do 9, na Jadranu između 8 i 13 °C.

Vremenska prognoza, utorak 6. travnja

Pretežno oblačno i u većini predjela osjetno hladnije nego proteklih dana. U unutrašnjosti susnježica i snijeg uz stvaranje u gorju i debljeg snježnog pokrivača. Na Jadranu kiša, uglavnom na sjevernom dijelu i susnježica te snijeg, a u Dalmaciji i lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Navečer sa sjeverozapada postupni prestanak oborine, zatim i smanjenje naoblake. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i sjeverozapadni vjetar, poslijepodne će slabjeti. Na Jadranu jaka i olujna bura, u Dalmaciji prijepodne jako i olujno jugo, na jugu i veći dio dana. Temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od -3 do 3 °C, navečer još hladnije. Na Jadranu najviša dnevna od 8 do 13 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 5. travnja

Pretežno sunčano, navečer porast naoblake sa sjeverozapada. Vjetar uglavnom slab, od sredine dana umjeren jugozapadni, lokalno i jak, osobito u gorju. Na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura, poslijepodne jugozapadni vjetar i jugo, prema kraju dana u jačanju. Najviša temperatura zraka većinom između 12 i 17 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 4. travnja

Na Jadranu pretežno sunčano, ujutro mjestimice uz umjerenu naoblaku, posebice u Dalmaciji. U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a lokalno može pasti malo kiše, u gorju i susnježice. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i Biokova s olujnim udarima, prema kraju dana će oslabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, a na Jadranu od 14 do 18 °C.

Vremenska prognoza, subota 3. travnja

Prijepodne umjereno do pretežno oblačno, u većini krajeva s kišom ili lokalnim pljuskovima s grmljavinom, dok će u višem gorju biti i malo snijega. Sredinom dana u središnjim predjelima i na sjevernom Jadranu prestanak oborine i djelomično razvedravanje, a do kraja dana i u većem dijelu Hrvatske. Vjetar umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu jaka bura, lokalno s olujnim udarima, a još će na južnom dijelu u prvom dijelu dana puhati umjereno do jako jugo. Osjetno svježije nego jučer uz najvišu dnevnu temperaturu zraka uglavnom između 9 i 14, a na Jadranu 15 i 18 °C.

Vremenska prognoza, petak 2. travnja

U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a mjestimice je moguće malo kiše ili poneki pljusak. Na Jadranu pretežno sunčano. Navečer i u noći sa sjeverozapada naoblačenje uz kišu te lokalne pljuskove s grmljavinom. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 1. travnja

Pretežno sunčano, prolazno s umjerenom naoblakom te i dalje iznadprosječno toplo. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, a na Jadranu povremeno i umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 31. ožujka

Na Jadranu pretežno sunčano, u unutrašnjosti mjestimice s umjerenom naoblakom. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu i umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 °C.

Vremenska prognoza, utorak 30. ožujka

U sjevernim kopnenim područjima u prvom dijelu dana umjereno i pretežno oblačno, uglavnom na istoku mjestimice uz mogućnost za poneku kap kiše. Poslijepodne razvedravanje, osobito na zapadu. Na Jadranu te u područjima uz Jadran većinom sunčano, ujutro moguće s maglom na sjevernom Jadranu i u gorju. Vjetar uglavnom slab, u gorju ponegdje umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu slaba i umjerena, na sjevernom dijelu na udare mjestimice jaka bura, sredinom dana i poslijepodne ponegdje sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između 2 i 7, na Jadranu od 7 do 12 °C. Najviša dnevna između 17 i 22 °C, mjestimice na istoku te u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 29. ožujka

Pretežno, ponegdje u unutrašnjosti djelomice sunčano. Vjetar uglavnom slab, mjestimice na Jadranu umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 16 i 21 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 28. ožujka

U Dalmaciji pretežno sunčano. U ostalim predjelima postupno smanjenje naoblake te uglavnom suho. Oblaci će se najdulje zadržati na istoku Hrvatske. Vjetar većinom slab. Na Jadranu slabo i umjereno jugo u okretanju na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 12 do 17, u Dalmaciji gdjegod i viša.

Vremenska prognoza, subota 27. ožujka

U većini krajeva djelomice sunčano uz postupni porast naoblake sa zapada, a osobito u noći na nedjelju mjestimice će pasti malo kiše. Na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru pretežno oblačno, ponegdje s kišom, osobito na širem riječkom području. Puhat će većinom umjeren jugozapadni vjetar, ponegdje i s jakim, u gorju i olujnim udarima, a na Jadranu jugo. U noći će na sjeveru zemlje prolazno zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Slavoniji sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 °C.

Vremenska prognoza, petak 26. ožujka

Većinom sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, a na Jadranu ponegdje i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 20 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 25. ožujka

U većini krajeva pretežno sunčano. U dijelu središnje te osobito istočne Hrvatske povremeno umjerena, ponegdje i povećana naoblaka, samo rijetko uz mogućnost za slabu kišu. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu mjestimice umjerena bura i sjeverac, od sredine dana sjeverozapadnjak, uz obalu jugozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom od 11 do 16 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 24. ožujka

U unutrašnjosti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, češćim prijepodne, a uglavnom u Slavoniji i Baranji mjestimice malo kiše. Na Jadranu pretežno sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku. Vjetar umjeren, lokalno jak sjeverni i sjeverozapadni, na Jadranu i bura. Najviša temperatura zraka od 8 do 12, na Jadranu od 12 do 15 °C.

Vremenska prognoza, utorak 23. ožujka

U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te uglavnom bez oborine. Na Jadranu pretežno sunčano i vjetrovito. U kopnenim predjelima će puhati povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu jaka i olujna bura koja će poslijepodne postupno slabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 6 do 11, na Jadranu između 9 i 13 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 22. ožujka

Promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja. Uz povećanu naoblaku slabe susnježice i snijega može povremeno biti poglavito u Slavoniji te u Gorskome kotaru i Lici. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima. Najviša temperatura uglavnom od 4 do 8, na obali i otocima između 9 i 12 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 21. ožujka

U većini predjela djelomice ili pretežno sunčano i vjetrovito. Krajem dana uz više oblaka u sjeverozapadnim predjelima može biti malo snijega, a na jugu Dalmacije i malo kiše. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita lokalno s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na Jadranu od 9 do 12 °C.

Vremenska prognoza, subota 20. ožujka

Umjereno do pretežno oblačno. Mjestimice malo kiše u južnoj Dalmaciji, a u unutrašnjosti i susnježice ili snijega. Oborina češća u gorju, a duž obale sjevernog Jadrana može biti snijega nošenog burom. Puhat će umjeren do vrlo jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena do vrlo jaka bura s olujnim udarima, osobito podno Velebita. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 4 do 8, a na Jadranu od 10 do 13 °C.

Vremenska prognoza, petak 19. ožujka

Djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. Uz promjenljivu naoblaku mjestimice pljuskovi kiše ili snijega, a malo kiše moguće je ponegdje i na obali. U Dalmaciji navečer postupno naoblačenje. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena bura te sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka između 5 i 10 u unutrašnjosti te 9 i 13 °C na obali i otocima.

Vremenska prognoza, četvrtak 18. ožujka

U unutrašnjosti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i povremenom oborinom. Već tijekom jutra mjestimice malo snijega ili kiše uglavnom na istoku i u gorju, a sredinom dana i popodne posvuda su izgledni pljuskovi kiše, a osobito u gorju i snijega. Na Jadranu pretežno sunčano, popodne uz umjerenu naoblaku tek rijetko i malo kiše. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena, na udare jaka bura i sjeverni vjetar, popodne na jugu sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura većinom između 7 i 12 °C, u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, srijeda 17. ožujka

U unutrašnjosti djelomice sunčano, a uz povremeno više oblaka sredinom dana i poslijepodne mjestimice su mogući kratkotrajni pljuskovi kiše, u gorju i snijega. Na Jadranu će prevladavati sunčano, no popodne uz umjerenu naoblaku i malu vjerojatnost za poneku kap kiše. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na istoku i u Dalmaciji mjestimice s jakim udarima, dok će duž obale ponegdje puhati i bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 11 na kopnu i od 11 do 14 °C na Jadranu.

Vremenska prognoza, utorak 16. ožujka

Na Jadranu pretežno, u unutrašnjosti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Uglavnom sredinom dana i poslijepodne uz lokalno jači razvoj oblaka moguć je poneki pljusak kiše, a u najvišim predjelima snijega. Vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na istoku i u Dalmaciji i jak, uz obalu i bura. Najviša temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na Jadranu 11 i 15 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 15. ožujka

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Najviše sunčanog vremena na sjevernom Jadranu. Popodne mogući pljuskovi kiše, uglavnom u unutrašnjosti, a u gorju i pljuskovi snijega. Puhat će većinom umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu bura i sjeverozapadnjak povremeno i mjestimice jaki. Vjetar će slabjeti prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 12, a na Jadranu od 11 do 14 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 14. ožujka

Prijepodne promjenljivo oblačno, tek ponegdje uz mogućnost za kratkotrajno malo kiše. Sredinom dana sa sjeverozapada postupno jače naoblačenje s čestom kišom, lokalno i obilnom, koja će uz pad temperature u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg. Snijega može biti i ponegdje u nizinama na zapadu zemlje, a nošenog burom uz obalu sjevernog Jadrana. Puhat će umjeren i mjestimice jak jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo, a sredinom dana će na kopnu okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni, dok će na sjevernom Jadranu zapuhati jaka bura s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 10 do 15 °C, popodne u sjevernim predjelima hladnije.

Vremenska prognoza, subota 13. ožujka

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Prijepodne još ponegdje oblačno, s kišom uglavnom u na krajnjem jugu. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u drugom dijelu dana u jačanju, a na Jadranu će zapuhati i jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 13 do 18 °C.

Vremenska prognoza, petak 12. ožujka

Promjenljivo, na kopnu i pretežno oblačno, mjestimice uz kišu, sve češću poslijepodne i u noći kada je u zapadnim predjelima moguća lokalno obilnija oborina. U Dalmaciji će kiša padati uglavnom u drugom dijelu dana, dok će u najvišem gorju prijeći u susnježicu. Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar, a na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 10 do 15 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 11. ožujka

Na zapadu unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. U ostalim krajevima pretežno sunčano. Navečer jače naoblačenje, a uglavnom u noći na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru mjestimice i malo kiše. Puhat će umjeren, prema večeri ponegdje i jak južni i jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 10 do 15 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 10. ožujka

U unutrašnjosti djelomice sunčano, prolazno i uz povećanu naoblaku, a na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. U Dalmaciji postupno razvedravanje, no još će na jugu mjestimice biti kiše do sredine dana. Vjetar na kopnu slab, no u gorju, a poslijepodne kratkotrajno i u nizinama, umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, lokalno s olujnim udarima, a na sjevernom dijelu će postupno slabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 11 u unutrašnjosti i od 12 do 15 °C duž obale i na otocima.

Vremenska prognoza, utorak 9. ožujka

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. U Dalmaciji umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom na jugu gdje su mogući i lokalno izraženiji pljuskovi, dok u najvišim predjelima može pasti malo snijega. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita na udare olujna bura i istočni vjetar. Najviša temperatura između 6 i 9, na Jadranu od 10 do 14 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 8. ožujka

U većini predjela pretežno sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku. Oblačnije u Dalmaciji, mjestimice uz malo kiše, ponajprije na otocima i krajnjem jugu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, na Jadranu istočni i jugoistočni, na sjevernom dijelu krajem dana bura. Najviša temperatura zraka između 10 i 14 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 7. ožujka

Prevladavat će sunčano. Vjetar većinom slab, a na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 10, a na Jadranu između 11 i 14 °C.

Vremenska prognoza, subota 6. ožujka

Pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, a na Jadranu jaka i olujna, na udare i orkanska bura, prema večeri u slabljenju. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 3 i 8, na Jadranu od 9 do 15 °C.

Vremenska prognoza, petak 5. ožujka

Umjereno do pretežno oblačno mjestimice s kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom, osobito krajem dana i u noći kada uz pad temperature zraka u gorju kiša može prijeći u susnježicu i snijeg. Vjetar će okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni, lokalno s jakim udarima, a navečer će na sjevernom Jadranu zapuhati jaka bura s olujnim udarima koja će se u noći proširiti duž obale. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16 °C, navečer u unutrašnjosti osjetno hladnije.

Vremenska prognoza, četvrtak 4. ožujka

Pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. Ujutro u unutrašnjosti mraz, lokalno i magla, ponajprije uz rijeke i po kotlinama, a moguća je i uglavnom uz obalu srednjeg Jadrana. Vjetar slab i umjeren južni i jugozapadni, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu i jugo. Najniža temperatura zraka od -4 do 1, na Jadranu od 4 do 9, a najviša dnevna od 14 do 19 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 3. ožujka

Sunčano. Vjetar slab, na Jadranu do umjeren zapadni i sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni. Najviša temperatura zraka uglavnom od 13 do 18 °C.

Vremenska prognoza, utorak 2. ožujka

Pretežno vedro. Ujutro na kopnu mraz, ponegdje moguća i magla. Vjetar većinom slab. Na Jadranu umjerena do jaka bura, oslabit će tijekom dana i okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od -5 do 0, na Jadranu od 4 do 9, a najviša na kopnu oko 12, a na obali i otocima oko 16 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 1. ožujka

Sunčano, ponegdje uz malu, na istoku moguće prolazno i umjerenu naoblaku. Vjetar slab. Na Jadranu većinom umjeren sjeverozapadni vjetar te bura, podno Velebita i na jugu lokalno jaka. Najviša temperatura između 9 i 13 u unutrašnjosti te 15 i 17 °C na obali i otocima te u unutrašnjosti Dalmacije.

Vremenska prognoza, nedjelja 28. veljače

Pretežno sunčano, u gorju uz više oblaka. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura malo će oslabiti i prema otvorenom moru okretati na sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, a na Jadranu 14 i 17 °C.

Vremenska prognoza, subota 27. veljače

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu djelomice, a u Dalmaciji pretežno sunčano. U gorskoj Hrvatskoj može uz više oblaka pasti i malo kiše. Vjetar umjeren, na udare mjestimice jak sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 13, a na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 15 do 19 °C.

Vremenska prognoza, petak 26. veljače

Sunčano, ponegdje s malom naoblakom, a na srednjem i južnom Jadranu i s maglom. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu od sredine dana mjestimice umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni. I dalje iznadprosječno toplo s najvišom dnevnom temperaturom većinom od 17 do 22 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i malo višom.

Vremenska prognoza, četvrtak 25. veljače

Prevladavat će sunčano. Vjetar većinom slab jugoistočni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 °C, ponegdje i malo viša.

Vremenska prognoza, srijeda 24. veljače

Pretežno sunčano. Uglavnom uz zapadnu obalu Istre još mjestimice magla i niski oblaci. Vjetar slab, na Jadranu do umjeren sjeverozapadni, a podno Velebita umjerena bura. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 17 i 23 °C, uz zapadnu obalu Istre niža.

Vremenska prognoza, utorak 23. veljače

Pretežno sunčano i iznadprosječno toplo. Na moru prijepodne mjestimice niski oblaci, moguće i magla, osobito na sjevernom dijelu. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni, na Jadranu od sredine dana na udare i jak, a navečer podno Velebita bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 14 do 19 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 22. veljače

Pretežno sunčano i iznadprosječno toplo. Više oblaka bit će na sjevernom Jadranu, a uglavnom na širem riječkom području može pasti i vrlo malo kiše. Ujutro na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti lokalno magla i niski oblaci, češće uz rijeke i po kotlinama. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, u gorskim i sjevernim predjelima s jakim udarima, a na Jadranu i jugo. Najviša temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 21. veljače

U većini krajeva pretežno sunčano i iznadprosječno toplo. Ujutro i u dijelu prijepodneva lokalno magla ili niski oblaci, a tijekom dana će se više oblaka zadržati još ponegdje na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. Vjetar slab, sredinom dana do umjeren jugozapadni i južni, a u Slavoniji i Baranji te na Jadranu i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 12 do 17 °C.

Vremenska prognoza, subota 20. veljače

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Uz prolazno više oblaka mjestimice može pasti i malo kiše osobito na sjevernom Jadranu i u gorju. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16 °C.

Vremenska prognoza, petak 19. veljače

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Povremeno uz više oblaka malo kiše bit će uglavnom na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u gorju. Ujutro lokalno magla, ponegdje i na sjevernom Jadranu. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a na Jadranu jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 10 do 15 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 18. veljače

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti mjestimice uz umjerenu naoblaku. U noći i ujutro ponegdje će biti magle i niskih oblaka koji se uglavnom u središnjim predjelima mogu dulje zadržati. Vjetar većinom slab. Najniža temperatura zraka od -3 do 2 na kopnu, između 2 i 7 na Jadranu, a najviša dnevna uglavnom od 8 do 13 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 17. veljače

Umjereno do pretežno oblačno, ponegdje uz malo kiše, najprije u zapadnim predjelima, a od sredine dana u Slavoniji i Baranji te Dalmaciji. Prema večeri smanjenje naoblake sa zapada. Vjetar većinom slab jugozapadni i zapadni, u gorju i umjeren, na moru jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12 °C.

Vremenska prognoza, utorak 16. veljače

Pretežno i djelomice sunčano, još ponegdje uz prolazno više oblaka. Vjetar na kopnu većinom slab, a na Jadranu slab i umjeren zapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 9 u unutrašnjosti te između 9 i 12 °C na obali i otocima.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 15. veljače

Sunčano, krajem dana sa zapada porast naoblake. Vjetar slab, u Slavoniji i Baranji do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će umjerena, na jugu na udare lokalno jaka bura slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka između 1 i 6, na Jadranu od 5 do 9 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 14. veljače

Pretežno ili djelomice sunčano, hladno i vjetrovito. U prvom dijelu dana uz više oblaka malo snijega može pasti uglavnom u gorju, a moguć je i uz obalu sjevernog Jadrana. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u gorju s olujnim udarima, a na Jadranu jaka bura s olujnim, podno Velebita i Biokova i orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom između -3 i 3, na Jadranu od 2 do 6 °C.

Vremenska prognoza, subota 13. veljače

U većem dijelu unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu djelomice sunčano. U Dalmaciji i gorju pretežno oblačno mjestimice s malo snijega ili susnježice. Uz promjenljivu naoblaku malo snijega popodne i navečer može biti i u središnjim predjelima, a nošenog burom i podno Velebita. Vjetar umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u gorju mjestimice jak. Na Jadranu umjerena do jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura većinom između -5 i -1, a na Jadranu od 0 do 4 °C.

Vremenska prognoza, petak 12. veljače

U unutrašnjosti pretežno, a na Jadranu i u gorju djelomice sunčano. Na kopnu će puhati povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura. Najviša dnevna temperatura zraka od -4 do 1, a na Jadranu uglavnom između 4 i 9 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 11. veljače

Sredinom dana na kopnu još oblačno uz prestank rijetkih sniježnih oborina, a potom razvedravanje pa će osim na krajnjem istoku u većini krajeva popodne biti djelomice sunčano. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura, prema večeri u jačanju pa će često biti i olujnih udara, a podno Velebita moguće i orkanskih. Temperatura zraka u unutrašnjosti većinom između -2 i 2 °C, na sjevernom Jadranu od 4 do 9, a u Dalmaciji i do 13. Navečer hladnije.

Vremenska prognoza, srijeda 10. veljače

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom. Kiša će biti češća, mjestimice i obilnija te praćena grmljavinom duž obale, u gorju, unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak, većinom južni i jugoistočni, navečer će u sjevernim kopnenim krajevima okrenuti na sjeverni. Na moru će puhati jako i olujno jugo, kasno popodne će prvo na sjevernom dijelu, potom i srednjem okretati na jugozapadnjak pa sjeverozapadnjak i slabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 11 do 16 °C, na zapadu unutrašnjosti niža.

Vremenska prognoza, utorak 9. veljače

Promjenljivo oblačno, mjestimice kiša, lokalno izraženija na sjevernom Jadranu, u gorju te osobito u Dalmaciji. Popodne će biti i duljih sunčanih razdoblja. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, popodne na sjeveru sjeverozapadni. Na Jadranu će umjereno i jako jugo okretati na jugozapadnjak te slabjeti popodne. Najniža temperatura zraka od 2 do 7, na Jadranu od 9 do 13, a najviša dnevna između 9 i 14 °C, na jugu i malo viša.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 8. veljače

Promjenljivo mjestimice uz kišu, uglavnom u unutrašnjosti dok će sunčanih razdoblja biti većinom na moru. Slab do umjeren jugozapadni vjetar u sjevernim predjelima u okretanju na sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjeren do jak jugozapadnjak, u Dalmaciji prolazno sjeverozapadnjak, a u noći će zapuhati jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 8 do 13, u Dalmaciji do 15 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 7. veljače

Jače naoblačenje s kišom, najprije na sjevernom Jadranu i u gorskim područjima, od sredine dana i drugdje, a na krajnjem istoku tek navečer. Kiša će ponegdje na Jadranu i uz njega biti obilna, lokalno praćena grmljavinom. Puhat će umjeren jugozapadni i južni vjetar, u gorju mjestimice i jak, a na Jadranu jako do olujno jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 12 i 17 °C.

Vremenska prognoza, subota 6. veljače

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, češćim poslijepodne. Uz više oblaka malo kiše može pasti uglavnom na širem riječkom području i u Gorskom kotaru. U unutrašnjosti će puhati umjeren jugozapadni vjetar, mjestimice s jakim udarima, u gorju i olujnim, a na Jadranu umjereno jugo i južni vjetar koji će postupno jačati. Temperatura i dalje osjetno viša od prosjeka, pa će najviša dnevna biti uglavnom između 14 i 19 °C.

Vremenska prognoza, petak 5. veljače

Promjenjivo oblačno i iznadprosječno toplo. Malo kiše mjestimice može pasti uglavnom na širem riječkom području i u Gorskom kotaru. Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak jugozapadni. Na Jadranu umjereno i jako jugo. Najviša temperatura uglavnom između 13 i 18 °C, u gorju ponegdje malo niža.

Vremenska prognoza, četvrtak 4. veljače

U većini krajeva promjenljivo oblačno te iznadprosječno toplo, na kopnu uz povremeno umjeren jugozapadni i zapadni vjetar. Uz više oblaka mjestimice može pasti malo kiše, češće na sjevernom Jadranu i u gorju. Najsunčanije na sjeverozapadu zemlje i zapadnoj Slavoniji. Vjetar će na kopnu malo oslabjeti prema kraju dana, a na većem dijelu Jadrana puhat će umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 12 i 18 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 3. veljače

U većini krajeva umjereno i znatno oblačno. Ponegdje može pasti i malo kiše i to uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, poslijepodne ponegdje s jakim udarima, a na Jadranu i jugo koje će jačati. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 9 do 14 °C, u Dalmaciji i malo viša.

Vremenska prognoza, utorak 2. veljače

Djelomice sunčano, a uz više oblaka na Jadranu ponegdje će biti kiše ili pljuskova, češće u prvom dijelu dana. U unutrašnjosti magla, ponegdje i dugotrajna. Vjetar slab, u Gorskom kotaru umjeren jugozapadni, osobito krajem dana. Na većem dijelu Jadrana puhat će slaba do umjerena bura, od sredine dana i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka između 4 i 9, u mjestima s dugotrajnom maglom niža, a na Jadranu od 12 do 15 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 1. veljače

U većini predjela umjereno do pretežno oblačno, u Dalmaciji povremeno uz kišu, a moguć je i poneki pljusak. U Slavoniji i Baranji te ponegdje u Lici još će prijepodne mjestimice padati snijeg. Vjetar na kopnu većinom slab, samo na krajnjem istoku ujutro do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će slaba do umjerena bura, na sjevernom dijelu ujutro ponegdje s jakim udarima, postupno okrenuti na jugozapadnjak i jugo, najprije duž obale Dalmacije. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom između 1 i 4, na Jadranu od 9 do 13 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 31. siječnja

Pretežno oblačno s kišom koja će u unutrašnjosti uz pad temperature prelaziti u susnježicu i snijeg. Oborina lokalno obilna, na Jadranu pljuskovi s grmljavinom. U unutrašnjosti novi snježni pokrivač, u gorju i deblji, a snijega nošenog burom bit će ponegdje i na sjevernom Jadranu. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će jako i olujno jugo na sjevernom dijelu okrenuti na buru koja će se proširiti na sjever Dalmacije dok će na jugu jugo tek malo oslabiti i okretati na južni i jugozapadni vjetar. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 2 °C, malo toplije prijepodne na istoku. Na Jadranu najniža većinom između 5 i 10, a najviša od 10 do 15 °C.

Vremenska prognoza, subota 30. siječnja

Djelomice sunčano, još sredinom dana u središnjim i gorskim predjelima ponegdje magla. Postupno jače naoblačenje sa zapada, navečer na sjevernom Jadranu i u gorju mjestimice kiša. U noći na nedjelju kiša u većini područja. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Na Jadranu će zapuhati jugo koje će postupno jačati. Najviša temperatura uglavnom od 8 do 14 °C.

Vremenska prognoza, petak 29. siječnja

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom. Oborina će biti češća na Jadranu i u predjelima uz njega, a uz pljuskove lokalno moguće i obilna. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren, u gorju i jak jugozapadni i južni vjetar. Na Jadranu umjereno i jako jugo koje će prema večeri i u noći okretati na jugozapadni, potom sjeverozapadni vjetar, uz obalu i buru. Najviša temperatura zraka uglavnom od 8 do 13 °C, u gorju i malo niža.

Vremenska prognoza, četvrtak 28. siječnja

Pretežno sunčano, od sredine dana uz postupno naoblačenje sa zapada. Navečer i u noći na petak mjestimice slaba kiša, a u gorju i unutrašnjosti Dalmacije susnježica i snijeg. Na kopnu vjetar u početku slab, popodne će zapuhati umjeren jugozapadnjak. Na Jadranu će slaba bura i sjeverozapadnjak popodne okrenuti na jugo i jačati. Najniža temperatura zraka od -8 do -3, na Jadranu uglavnom od 0 do 5 °C. Najviša dnevna od 4 do 9 na kopnu te između 7 i 12 °C duž obale i na otocima.

Vremenska prognoza, srijeda 27. siječnja

Na Jadranu pretežno sunčano, na sjevernom dijelu povremeno s umjerenom naoblakom, češće poslijepodne. U unutrašnjosti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, a mjestimice može pasti i vrlo malo snijega, ponajprije u Slavoniji i u dijelu Podravine. Vjetar u većini kopnenih krajeva slab, u Slavoniji, Baranji i Srijemu puhat će umjeren sjeverozapadnjak. Na Jadranu slaba i umjerena, u Dalmaciji prijepodne još ponegdje i jaka bura i sjeverni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka od 1 do 6, na Jadranu između 7 i 11 °C.

Vremenska prognoza, utorak 26. siječnja

Djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. U unutrašnjosti će prolazno biti više oblaka, no zadržat će se uglavnom bez oborine. Vjetar slab, na istoku i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, mjestimice s olujnim udarima, postupno slabjeti od sjevera prema jugu. Najviša dnevna temperatura zraka od 1 do 5 na kopnu te između 6 i 11 °C na obali i otocima.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 25. siječnja

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima te oborinom najprije na Jadranu i predjelima uz njega. Na moru će padati kiša, u gorju snijeg kojeg će biti i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, a prema večeri je moguć i uz obalu, uglavnom na sjevernom Jadranu. Lokalno će biti obilnije oborine. U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj će susnježica i snijeg padati tek navečer i u noći. Krajnji sjever uglavnom suh. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni i zapadni, u noći u okretanju na sjeveroistočni, a na Jadranu će umjeren do jak jugozapadnjak i jugo okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 5 na kopnu te od 6 na sjevernom do 13 °C na južnom dijelu Jadrana.

Vremenska prognoza, nedjelja 24. siječnja

Promjenjivo i pretežno oblačno s kišom, češćom i obilnijom na Jadranu i uz njega. Uz lokalno izražene pljuskove duž obale mjestimice grmljavina, a u gorju i snijeg, osobito u drugom dijelu dana. Uz pad temperature navečer će snijega biti i u nizinama unutrašnjosti. Nastat će novi snježni pokrivač, u gorju mjestimice deblji. Umjeren i jak jugozapadni i južni vjetar okrenut će na sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar u okretanju na sjeverozapadnjak i buru. Najviša temperatura uglavnom između 6 i 11, popslijepodne osjetno niža, osobito u gorju, dok će na Jadranu većinom biti od 9 do 13 °C.

Vremenska prognoza, subota 23. siječnja

Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, češćom i lokalno izraženijom na Jadranu i uz njega, gdje može biti i pljuskova s grmljavinom. Potkraj dana uz pad temperature u višem gorju susnježica i snijeg. U Slavoniji većinom suho i djelomice sunčano. Puhat će umjeren do vrlo jak jugozapadni i južni vjetar, u gorju i na Jadranu s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 11 do 16 °C, a potkraj dana u gorju te na sjevernom Jadranu niža.

Vremenska prognoza, petak 22. siječnja

Promjenljivo i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, osobito na Jadranu i područjima uz njega. Na širem riječkom području te u Gorskom kotaru kiša lokalno može biti obilna. I dalje razmjerno vjetrovito uz umjeren i jak jugozapadni vjetar, u gorju s olujnim udarima, a na Jadranu jako jugo i južni vjetar koji će navečer još pojačati. Iznadprosječno toplo s najvišom dnevnom temperaturom uglavnom između 11 i 16 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 21. siječnja

Na Jadranu i područjima uz njega umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, osobito u Gorskom kotaru i Lici te u unutrašnjosti Dalmacije. U središnjim i istočnim predjelima djelomice sunčano. Bit će razmjerno vjetrovito uz umjeren do jak jugozapadnjak, u gorju ponegdje s olujnim udarima, a na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 15 °C, samo u gorskim predjelima malo niža.

Vremenska prognoza, srijeda 20. siječnja

Djelomice sunčano uz povremeno povećanu naoblaku, mjestimice s kišom ponajprije na Jadranu, osobito na sjevernom dijelu, te u Gorskom kotaru i Lici, a samo u najvišem gorju može biti susnježice i snijega. Puhat će uglavnom umjeren, u gorskim i središnjim predjelima mjestimice jak jugozapadni vjetar, a u Dalmaciji jugo. Najviša temperatura zraka uglavnom između 9 i 13 °C, u gorskim krajevima i malo niža.

Vremenska prognoza, utorak 19. siječnja

U Dalmaciji pretežno sunčano, dok će na sjevernom Jadranu biti dosta oblaka, prema kraju dana i u noći i malo kiše. U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Prema večeri oblačnije, a uglavnom u gorju mogući su kiša i snijeg. Zapuhat će umjeren, ponegdje i jak jugozapadni vjetar, a u Dalmaciji umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 6, a na Jadranu 8 i 11 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 18. siječnja

Na većem dijelu Jadrana pretežno sunčano, a u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom bez oborina. Navečer i u noći uz više oblaka na krajnjem istoku može pasti i vrlo malo snijega. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni. Na južnom Jadranu još će puhati umjerena do jaka bura koja će do navečer oslabjeti, a na preostalom dijelu slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između -2 i 2, na Jadranu od 4 do 8 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 17. siječnja

Pretežno oblačno, u unutrašnjosti mjestimice uz slab snijeg, uglavnom u istočnim i gorskim predjelima. Na Jadranu će biti kiše, najprije na sjevernom dijelu, od sredine dana i u Dalmaciji, a češća će biti na otocima, dok će duž obale pasti i malo snijega. Popodne i osobito navečer smanjenje naoblake. Vjetar na kopnu slab, a u sjevernim i istočnim krajevima umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će vjetar biti slab i umjeren jugoistočni i istočni, a navečer će okrenuti na buru koja će jačati. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od -2 do 3, na Jadranu između 3 i 7 °C.

Vremenska prognoza, subota 16. siječnja

U unutrašnjosti umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz malo snijega, a poslijepodne su izgledna češća sunčana razdoblja. Na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije sunčano. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će jaka, na udare i olujna bura postupno slabiti, najprije na sjevernom dijelu. Najviša temperatura zraka od -3 do 2, a na Jadranu od 3 do 7 °C.

Vremenska prognoza, petak 15. siječnja

Djelomice, na Jadranu popodne i pretežno sunčano te i dalje hladno. U sjevernim kopnenim područjima povremeno više oblaka, a uglavnom će navečer mjestimice padati slab snijeg. Vjetar na kopnu slab, na istoku i umjeren sjeverozapadni. Na moru umjerena i jaka bura, u drugom dijelu dana u jačanju. Najviša dnevna temperatura zraka od -1 do 4, na Jadranu od 5 do 10 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 14. siječnja

Umjereno do pretežno oblačno s povremenom oborinom. U unutrašnjosti mjestimice snijeg, osobito u prvom dijelu dana kad je u središnjim kopnenim predjelima moguća i slaba kiša koja se smrzava u dodiru s podlogom. U drugom dijelu dana oborina uglavnom u Dalmaciji, mjestimice malo kiše, ponegdje i snijeg, a na sjeveru zemlje postupno smanjenje naoblake i česta sunčana razdoblja. Na kopnu vjetar slab, na istoku i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu istočnjak i jugoistočnjak sredinom dana će okrenuti na buru i jačati na jaku s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5 te između 6 i 10 °C na moru.

Vremenska prognoza, srijeda 13. siječnja

Djelomice sunčano, povremeno uz više oblaka, osobito prijepodne. U unutrašnjosti može pasti malo snijega, glavninom u gorskim predjelima. Na krajnjem jugu je popodne moguća kratkotrajna kiša, a prema večeri susnježica. Vjetar na kopnu slab, u Slavoniji i umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura te sjeverozapadnjak koji na otvorenom moru može biti jak. Najviša dnevna temperatura zraka između -1 i 3 na kopnu te od 5 do 10 °C na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije.

Vremenska prognoza, utorak 12. siječnja

Hladno i u većem dijelu zemlje djelomice ili pretežno sunčano. U Lici, Banovini, Slavoniji i Baranji većinom oblačno, rijetko uz poneku pahulju. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu ujutro ponegdje još umjerena bura, podno Velebita mjestimice jaka s olujnim udarima, oslabit će i okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura od -3 do 1, a na obali, otocima i u unutrašnjosti Dalmacije između 6 i 11 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 11. siječnja

U unutrašnjosti pretežno oblačno, ponegdje uz snijeg, osobito na istoku zemlje i u gorju. Na Jadranu djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom i uglavnom bez oborine, a na sjevernom Jadranu bit će snijega nošenog burom. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, na jugu i sjeverozapadnjak, a bura će prema večeri i u noći malo oslabiti. Temperatura zraka na kopnu uglavnom od -4 do 1 °C. Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije najviša temperatura zraka većinom od 5 do 10 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 10. siječnja

Oblačno uz oborinu, na moru i vjetrovito. Na Jadranu će padati kiša, na krajnjem jugu prema večeri moguće i obilnija. U kopnenim predjelima većinom snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača. Snijega nošenog burom bit će i ponegdje uz obalu, a u unutrašnjosti Dalmacije moguća je kiša koja se smrzava u dodiru s tlom. Zapuhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, u gorju na udare i jak. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna s orkanskim udarima, dok će na jugu bura prolazno okrenuti na umjereno jugo i jugozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od -1 do 2, a duž obale i na otocima između 6 i 11 °C.

Vremenska prognoza, subota 9. siječnja

Umjereno i pretežno oblačno, u gorskim predjelima uz malo snijega, a u južnoj i srednjoj Dalmaciji s kišom. Vjetar na kopnu slab, u gorju do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena bura, na sjevernom dijelu mjestimice i jaka, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša temperatura zraka na kopnu između -1 i 4, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 7 do 12 °C.

Vremenska prognoza, petak 8. siječnja

Prevladavat će oblačno, mjestimice s kišom, u gorju snijegom kojeg će do kraja dana ponegdje biti i u nizinama. Poslijepodne na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana smanjenje naoblake. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu bura, podno Velebita jaka, te sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od -4 do 1, na Jadranu od 3 do 8, a najviša između 0 i 5, na Jadranu 8 i 13 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 7. siječnja

U većini krajeva djelomice sunčano uz postupni porast naoblake s juga. Uz više oblaka mjestimice malo kiše može pasti na sjevernom Jadranu, prema večeri na jugu, a u gorju malo susnježice ili snijega. Vjetar uglavnom slab, u gorju do umjeren jugozapadni, na Jadranu sjeverozapadni i bura. Najviša temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na Jadranu 9 i 13 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 6. siječnja

Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, ujutro i navečer mjestimice u unutrašnjosti s maglom. Povremeno kiša, ponegdje na Jadranu lokalno obilnija, uz izraženije pljuskove s grmljavinom. Snijeg i susnježica u Gorskome kotaru i Lici, a popodne mogući i u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu i jak, moguće ponegdje olujan, slabjet će i potkraj dana okrenuti na sjevernom Jadranu na sjeverozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 9, a na Jadranu 10 i 15 °C.

Vremenska prognoza, utorak 5. siječnja

Umjereno do pretežno oblačno s kišom ponajprije na Jadranu i uz njega. Kiša će biti češća u drugom dijelu dana, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana lokalno može biti i obilna. U Gorskom kotaru i Lici kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača. Prema kraju dana i u noći oborina će se proširiti i na veći dio unutrašnjosti, a susnježice može biti i ponegdje u nizinama. Vjetar na kopnu većinom slab pa će ujutro mjestimice biti magle. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo i južni vjetar koji će prema večeri još jačati. Najniža jutarnja temperatura od -1 do 4, na Jadranu do 3 do 8. Najviša dnevna od 2 do 7, na Jadranu od 8 do 13 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 4. siječnja

Promjenljivo do pretežno oblačno. Na Jadranu i u područjima uz Jadran povremeno kiša, u gorskim krajevima uz kišu moguća susnježica, a u višim predjelima i snijeg. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu će umjereno jugo i istočni vjetar postupno okrenuti na buru. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 3 i 9, na Jadranu od 9 do 14 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 3, siječnja

Umjereno i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, češćom na Jadranu i u predjelima uz njega. U Dalmaciji uz pljuskove s grmljavinom lokalno će kiša biti obilna. U najvišim predjelima padat će susnježica i snijeg. Vjetar uglavnom slab, na istoku do umjeren jugoistočni. Na Jadranu većinom umjereno, povremeno i jako jugo te jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 6 i 12, a na Jadranu između 11 i 15 °C.

Vremenska prognoza, subota 2. siječnja

Na Jadranu i u predjelima uz njega umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima s grmljavinom, te ponegdje obilnom oborinom, osobito od sredine dana. U najvišim predjelima bit će i susnježice i snijega. Drugdje u unutrašnjosti sunčana razdoblja, češća na istoku, a mjestimice će biti kiše, osobito prema večeri. Ujutro lokalno magla. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, a na Jadranu jako, mjestimice i olujno jugo. Najviša temperatura zraka uglavnom od 7 do 12, na Jadranu od 11 do 15 °C.

Vremenska prognoza, petak 1. siječnja

Na Jadranu i uz njega umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz kišu, većinom na sjevernom Jadranu te u gorju gdje u najvišim predjelima može biti i malo snijega. Navečer kiša češća i u Dalmaciju. U sjevernim kopnenim krajevima djelomice sunčano i uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu će jugo jačati na umjereno i jako. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 5 i 10, a na Jadranu 10 i 15 °C.