Vremenska prognoza

Vremenska prognoza, subota 25. siječnja

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češće na Jadranu i u predjelima uz Jadran. U nizinama unutrašnjosti u početku ponegdje magla, osobito na istoku. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu umjereno do jako jugo. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -3 do 2, na Jadranu između 7 i 12. Najviša dnevna od 5 do 10, na Jadranu između 10 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 24. siječnja

Djelomice sunčano, u nizinama u prvom dijelu dana često s maglom i niskim oblacima koji se osobito na istoku i u Podravini mogu i dulje zadržati. Poslijepodne sa zapada postupno sve više oblaka, a krajem dana na Jadranu može mjestimice pasti malo kiše. Vjetar uglavnom slab, u gorju i umjeren jugozapadni, a na Jadranu će zapuhati umjereno jugo i u drugom dijelu dana pojačati. Najniža jutarnja temperatura zraka od -9 do -4, na Jadranu od 2 do 7 °C. Najviša dnevna većinom između 3 i 8, na istoku i u Podravini moguće i niža, a na Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije i Istre između 11 i 16 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 23. siječnja

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti ujutro i dio prijepodneva mjestimice s maglom i niskim oblacima. Vjetar slab, na istoku umjeren sjeverozapadni, a u gorju sjeveroistočni. Na Jadranu će slaba i umjerena, mjestimice i jaka bura, prema večeri okretati na sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od -6 do -2, na Jadranu između 2 i 7 °C. Najviša od 3 do 7, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 10 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 22. siječnja

Prevladavat će sunčano, u sjevernim i istočnim krajevima mjestimice s maglom. Vjetar uglavnom slab, u Gorskome kotaru ponegdje umjeren jugozapadni. Na Jadranu, a prema večeri i na istoku zemlje puhat će umjeren sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka od 2 do 7, u gorju i malo viša, a na Jadranu između 10 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 21. siječnja

U većem dijelu unutrašnjosti pretežno oblačno, ponegdje s maglom, ujutro i prijepodne uz mogućnost za slabe mjestimične oborine. Sredinom dana i poslijepodne ponegdje sunčana razdoblja, osobito u gorju. Na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije će prevladavati sunčano. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu slaba i umjerena, mjestimice u prvom dijelu dana još jaka bura s olujnim udarima, uglavnom podno Velebita, a poslijepodne će okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5, na Jadranu između 9 i 14 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 20. siječnja

Na Jadranu pretežno sunčano, na sjevernom dijelu uz umjerenu naoblaku i vjetrovito. U unutrašnjosti oblačno, a uglavnom u zapadnim krajevima povremeno će biti slabih oborina na granici kiše i snijega, a u višim predjelima snijeg. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, u gorju do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura između 0 i 4, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije uglavnom od 7 do 12 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 19. siječnja

Umjereno i pretežno oblačno, u prvom dijelu dana u unutrašnjosti uz susnježicu i snijeg, a na Jadranu mjestimice s kišom, uglavnom još na jugu. U gorju povremenog snijega može biti veći dio dana. Vjetar umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka, a podno Velebita i olujna bura. Najniža temperatura od -3 do 1, na Jadranu od 5 do 10 °C. Najviša dnevna između 0 i 3, a duž obale od 8 do 13.

 

Vremenska prognoza, subota 18. siječnja

Umjereno do pretežno oblačno, od sredine dana u središnjoj te osobito gorskoj unutrašnjosti mjestimice sa snijegom i susnježicom uz stvaranje snježnog pokrivača. Na većem dijelu Jadrana kiša, češće na sjevernom dijelu. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo i istočnjak, kasno poslijepodne će na sjevernom dijelu okrenuti na buru i jačati. Najniža jutarnja temperatura zraka od -4 do 0, na Jadranu od 5 do 10, a najviša dnevna od -1 do 3 na kopnu te od 9 do 14 °C duž obale, na otocima i u unutrašnjosti Dalmacije.

 

Vremenska prognoza, petak 17. siječnja

U većem dijelu unutrašnjosti će prevladavati oblačno, mjestimice maglovito, a ponegdje je moguć i vrlo slab snijeg. Poslijepodne se u gorskim područjima očekuju sunčana razdoblja. Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano. Vjetar na kopnu slab, na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadni, ponegdje i zapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od -5 do 0, na Jadranu između 4 i 9 °C. Najviša dnevna temperatura od -2 do 2 u nizinama, od 2 do 7 u gorju te između 11 i 15 °C na obali i otocima.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 16. siječnja

Na Jadranu i područjima uz njega pretežno sunčano. U središnjoj i istočnoj unutrašnjosti magla i niska naoblaka, dugotrajni uglavnom na istoku, a na zapadu se očekuju i sunčana razdoblja. Vjetar u nizinama većinom slab, u gorju do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak koji prema otvorenom moru može biti jak. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom između 2 i 7, u mjestima s dugotrajnom maglom niža, a na Jadranu između 12 i 16 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 15. siječnja

U većini krajeva djelomice sunčano. Ujutro će mjestimice biti magle, osobito u Slavoniji i Baranji, a najviše sunčana vremena u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni. Najniža temperatura zraka od -4 do 0, na Jadranu 4 do 9 °C. Najviša dnevna između 6 i 10 u unutrašnjosti te od 11 do 16 °C na obali i otocima.

 

Vremenska prognoza, utorak 14. siječnja

Prijepodne umjereno do pretežno oblačno uz maglu, većinom u središnjim i istočnim predjelima, dok će mjestimice slabe kiše biti uglavnom na Jadranu. Od sredine dana smanjenje naoblake. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, a u gorju povremeno jaki udari. Najviša temperatura zraka većinom između 4 i 9, na obali i otocima od 11 do 15 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 13. siječnja

Djelomice sunčano, ujutro i prijepodne često uz maglu i niske oblake, osobito u unutrašnjosti. U Dalmaciji ponegdje potkraj dana može pasti i malo kiše. Vjetar slab, a popodne i navečer u gorju umjeren, povremeno i jak jugozapadni. Na Jadranu uz obalu slaba do umjerena bura i istočnjak, a na otvorenom moru jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od -6 do -3, na Jadranu od 5 do 9 °C. Najviša dnevna većinom između 1 i 6, a na Jadranu 10 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 12. siječnja

U većini krajeva pretežno sunčano, u gorju uz umjerenu, mjestimice i povećanu naoblaku, na istoku i maglu. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu u prvom dijelu dana ponegdje jaka bura s olujnim udarima, popodne u slabljenju. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 4 do 9, a na Jadranu od 11 do 15 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 11. siječnja

U većini krajeva djelomice sunčano. Više će oblaka biti u središnjim i istočnim područjima te na jugu zemlje. Pretežno sunčano na sjevernom Jadranu. Ujutro je u središnjim i gorskim predjelima te na sjevernom Jadranu moguća magla. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu će umjeren sjeverozapadnjak već ujutro okrenuti na buru i jačati. Najniža jutarnja temperatura od -3 do 1, na Jadranu od 4 do 9. Najviša dnevna između 4 i 9, na Jadranu od 12 do 16 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 10. siječnja

U većini krajeva pretežno sunčano. Više oblaka mjestimice će biti na Jadranu i uz njega, a u Hrvatskom primorju mala je mogućnost za poneku kap kiše. Uglavnom u Slavoniji ponegdje jutarnja magla i niski oblaci, a može ih biti i duž obale. Puhat će umjeren jugozapadnjak, u višem gorju i jak s olujnim udarima, a navečer će oslabjeti. Na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni, ujutro duž obale burin. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -4 do 1, na Jadranu između 3 i 8 °C. Najviša dnevna između 7 i 12, na Jadranu od 12 do 15 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 9. siječnja

Na kopnu djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. Ujutro je ponegdje moguća magla. Vjetar većinom slab, prema večeri mjestimice i umjeren jugozapadni, na istoku i jugoistočni. Na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -7 do -2, na Jadranu od 2 do 7 °C. Najviša dnevna između 6 i 11 na kopnu te od 11 do 14 °C na Jadranu.

 

Vremenska prognoza, srijeda 8. siječnja

U unutrašnjosti u prvom dijelu dana niski oblaci, mjestimice i magla, a poslijepodne sunčanije. Vjetar uglavnom slab, samo u gorju i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu sunčano uz slabu do umjerenu buru, još prijepodne uglavnom podno Velebita jaku s olujnim udarima, a prema otvorenom moru poslijepodne će zapuhati sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od -6 do -1, na moru od 3 do 6, a najviša dnevna od 3 do 7 na kopnu te od 9 do 13 °C na obali i otocima.

 

Vremenska prognoza, utorak 7. siječnja

Pretežno sunčano, od sredine dana prolazno uz umjerenu naoblaku, osobito na sjevernom Jadranu. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak, a navečer i u noći na srijedu bura će uz obalu jačati. Jutro na kopnu hladno uz najnižu temperaturu uglavnom od -8 do -3, a na obali i otocima od 0 do 5 °C. Najviša dnevna temperatura od 2 do 7 u unutrašnjosti, a od 9 do 12 °C na Jadranu.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 6. siječnja

Pretežno sunčano, na Jadranu i vjetrovito. Vjetar slab, još u prvom dijelu dana ponegdje do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura te sjeverni vjetar prema večeri malo oslabjeti. Najniža temperatura zraka od -7 do -3, u unutrašnjosti Dalmacije oko 1, a na Jadranu između 2 i 5 °C. Najviša između 2 i 5, na Jadranu od 7 do 11 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 5. siječnja

Pretežno sunčano i razmjerno vjetrovito. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s olujnim udarima, a na Jadranu jaka i olujna bura. Najviša temperatura između 2 i 6, na Jadranu od 9 do 13 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 4. siječnja

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a prijepodne u središnjim i istočnim predjelima mjestimice s maglom. Navečer i u noći na nedjelju u nizinama unutrašnjosti ponegdje će biti slabe kiše i susnježice, a u gorju snijega. Vjetar uglavnom slab, navečer umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će umjeren sjeverozapadnjak prema večeri okrenuti na buru koja će u noći jačati. Najviša temperatura zraka od 5 do 10 u unutrašnjosti te od 10 do 15 °C na obali i otocima.

 

Vremenska prognoza, petak 3. siječnja

Većinom sunčano, prema večeri porast naoblake sa zapada. U unutrašnjosti će prijepodne mjestimice biti magle. Vjetar slab, na moru slab do umjeren sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -6 do -1, na Jadranu od 3 do 8 °C. Najviša od 5 do 10, na Jadranu od 12 do 15 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 2. siječnja

U većini krajeva pretežno sunčano. U nizinama središnjih i istočnih područja u prvom dijelu dana mjestimična magla i niski oblaci, koji se ponegdje mogu i dulje zadržati. Vjetar većinom slab, dok će na Jadranu, nakon umjerene i jake bure, danju puhati umjeren sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od -7 do -2, na Jadranu većinom od 3 do 8 °C. Najviša između 3 i 8, u višim predjelima i malo viša, a na Jadranu između 10 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 1. siječnja

Prevladavat će sunčano, ujutro mjestimice s maglom, osobito u središnjim predjelima. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i Podravini u noći mjestimice i jak sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, lokalno s olujnim udarima. Najniža temperatura zraka od -6 do -2, u unutrašnjosti Dalmacije oko 0, a na Jadranu od 3 do 7. Najviša uglavnom između 4 i 8, na Jadranu 11 i 14 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 31. prosinca

Djelomice sunčano uz prolazno povećanu naoblaku, a ujutro u unutrašnjosti ponegdje i kratkotrajnu maglu. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, a na Jadranu bura i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka uglavnom od 4 do 9, a na Jadranu između 9 i 13 °C. U novogodišnjoj noći vedro ili malo oblačno, na jugu još uz umjerenu naoblaku. Zapuhat će mjestimice umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a duž obale ponegdje i jaka bura. Temperatura zraka uglavnom od -5 do -1, a na Jadranu od 3 do 8 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 30. prosinca

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab, u gorju prijepodne umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, prema večeri u slabljenju. Najniža jutarnja temperatura zraka od -7 do -3, na Jadranu od -1 do 4, a najviša dnevna od 1 do 5 na kopnu te od 6 do 9 °C na moru.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 29. prosinca

Na Jadranu pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti umjereno, na istoku i pretežno oblačno, a slab snijeg moguć je uglavnom u Slavoniji. I dalje razmjerno vjetrovito uz umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar koji će prema kraju dana slabjeti. Na Jadranu će jaka bura imati povremeno olujne i orkanske udarima, a prema kraju dana će malo oslabjeti. Hladno, najviša temperatura između -2 i 3, na obali i otocima od 5 do 9 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 28. prosinca

U unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz vrlo malo kiše, povremeno i slab snijeg. Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a ponegdje može pasti i malo kiše, uglavnom prema otvorenom moru. Vjetar na kopnu umjeren i povremeno jak sjeverni i sjeverozapadni, u gorju s olujnim udarima. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim, a podno Velebita i orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti od 1 do 5, na Jadranu većinom između 5 i 9 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 27. prosinca

Umjereno i pretežno oblačno. Ponegdje je moguće malo kiše, uglavnom na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti, a prema kraju dana u Gorskome kotaru i Lici može biti susnježice i snijega. Vjetar uglavnom slab, na istoku ponegdje umjeren sjeverozapadni, a potkraj dana u središnjim i gorskim krajevima umjeren sjeverni. Na Jadranu slaba i umjerena bura, u drugome dijelu dana u jačanju na jaku, ponegdje s olujnim udarima, osobito podno Velebita. Najniža jutarnja temperatura između -4 i 1, na Jadranu od 4 do 10 °C. Najviša dnevna između 3 i 8, na Jadranu od 10 do 15 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 26. prosinca

Prevladavat će sunčano. U unutrašnjosti će povremeno biti umjerene, na istoku i povećane naoblake iz koje u prvom dijelu dana tek rijetko može pasti malo kiše. U Slavoniji će puhati umjeren sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu mjestimice jaka bura i sjeverni vjetar, osobito podno Velebita ujutro uz olujne udare. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 3, na Jadranu od 6 do 9. Najviša dnevna između 6 i 10, na Jadranu od 11 do 14 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 25. prosinca

Na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te mogućnost za slabu oborinu prijepodne uglavnom u sjevernim i istočnim krajevima, navečer i drugdje. Ujutro po kotlinama može biti magle. Vjetar slab, u istočnim krajevima te na Jadranu umjeren sjeverozapadni, prema otvorenom moru mjestimice i jak, a uz obalu ponegdje umjerena bura. Najniža jutarnja temperatura između -2 i 4, na Jadranu od 6 do 11. Najviša dnevna uglavnom između 7 i 12, na Jadranu od 12 do 16 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 24. prosinca

Na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti ujutro, uglavnom na zapadu, moguća magla i slab mraz, danju posvuda djelomice sunčano, poslijepodne i navečer uz više oblaka. Vjetar uglavnom slab, na istoku u prvom dijelu dana umjeren do jak sjeverozapadni. Na Jadranu ujutro uz obalu bura, zatim do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, poslijepodne i jugozapadni vjetar. Najniža temperatura od -1 do 5, na Jadranu od 7 do 11. Najviša dnevna između 7 i 11, na Jadranu od 11 do 15 °C. U Badnjoj noći umjereno do pretežno oblačno, a mjestimice može biti slabih oborina, uglavnom u gorskim i istočnim krajevima te u Dalmaciji. Temperatura zraka između 0 i 5, na Jadranu od 7 do 10 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 23. prosinca

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno uz kišu na krajnjem istoku, a još u noći kiše će mjestimice biti i u Dalmaciji. Poslijepodne postupno smanjenje naoblake sa zapada. Puhat će slab i umjeren, na istoku te na otvorenom moru i jak sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 2 do 5, na Jadranu od 7 do 11, a najviša između 10 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 22. prosinca

Pretežno oblačno s kišom, na Jadranu i predjelima uz njega i pljuskovima s grmljavinom. Lokalno će oborina biti obilna. Uz zahladnjenje u najvišim predjelima prolazno može biti susnježice i snijega. Prema večeri sa zapada postupni prestanak oborine. Umjeren i jak jugozapadnjak, na Jadranu jako te olujno jugo i južni vjetar sredinom će dana okrenuti na zapadni i sjeverozapadni. Temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, u unutrašnjosti Dalmacije malo viša, a na Jadranu između 12 i 17 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 21. prosinca

Na Jadranu će prevladavati oblačno s kišom, s izraženijim pljuskovima i grmljavinom, pri čemu će lokalno biti obilne oborine. Kasno poslijepodne postupni prestanak kiše i smanjenje naoblake, najprije na sjevernom Jadranu. Puhat će većinom umjeren južni i jugozapadni vjetar, u gorju s jakim i ponegdje olujnim udarima. Na Jadranu će jako i olujno jugo malo oslabjeti i poslijepodne okrenuti na jugozapadni i južni vjetar. Najniža temperatura zraka u unutrašnjosti od 7 do 11, a najviša između 12 i 15. Temperatura zraka na Jadranu između 13 i 18 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 20. prosinca

U većini krajeva promjenljivo oblačno, a na Jadranu i uz njega mjestimice s kišom, ponegdje i grmljavinom. U središnjim i istočnim predjelima uglavnom bez oborine i uz češća sunčana razdoblja. Navečer i u noći na subotu sa zapada jače naoblačenje s kišom i lokalno izraženijim pljuskovima. Na kopnu će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar poslijepodne jačati, osobito u gorju. Na Jadranu će umjereno do jako jugo prijepodne slabjeti, a krajem dana ponovno jačati na olujno. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 4 do 9, na Jadranu između 11 i 16, a najviša dnevna uglavnom od 12 do 17 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 19. prosinca

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Na Jadranu i područjima uz njega mjestimice će biti kiše i lokalnih pljuskova s grmljavinom. Do kraja dana kiša ponegdje može biti i obilnija. Ujutro su na kopnu mogući magla i niski oblaci. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren južni i jugoistočni, a na Jadranu će puhati umjereno do jako, prema otvorenom moru i olujno jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 7, na Jadranu od 12 do 17, a najviša dnevna uglavnom od 13 do 17 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 18. prosinca

I dalje iznadprosječno toplo uz izraženu južinu. U većini krajeva promjenljivo oblačno, mjestimice uz malo kiše, uglavnom na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. U središnjim i istočnim predjelima sunčanije. U unutrašnjosti vjetar slab i umjeren jugozapadni, u gorju s jakim i povremeno olujnim udarima. Na Jadranu će puhati umjereno i jako, prema otvorenom moru i vrlo jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 0 do 5 na krajnjem istoku zemlje, od 5 do 10 drugdje na kopnu, a na Jadranu od 12 do 17 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 15 i 20 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 17. prosinca

Djelomice sunčano i iznadprosječno toplo. Na Jadranu i predjelima uz njega povremeno oblačnije mjestimice uz malo kiše, ponajprije na sjevernom dijelu te u Gorskom kotaru. Na istoku vjetar slab, drudje većinom umjeren, a u gorju i jak jugozapadni. Na Jadranu umjereno i jako jugo, osobito na otvorenom moru s olujnim udarima. Najniža temperatura zraka od 5 do 10, na Jadranu od 11 do 15, a najviša između 14 i 19 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 16. prosinca

Promjenljivo oblačno, u Gorskom kotaru te na Jadranu, osobito na sjevernom dijelu, povremeno s malo kiše. Najviše sunčanog vremena će biti na istoku. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, u višim predjelima jak s olujnim udarima. Na Jadranu umjereno i jako jugo. Iznaprosječno toplo uz najvišu temperaturu između 14 i 19 °C, u gorju malo nižu.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 15. prosinca

Ujutro u većem dijelu unutrašnjosti magla i niski oblaci koji se ponajprije u središnjim predjelima mogu i dulje zadržati, a potom barem djelomice sunčano. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru većinom oblačno uz povremeno malo kiše. U Dalmaciji pretežno sunčano uz povremenu umjerenu naoblaku. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, na Jadranu i umjereno te ponegdje jako jugo. Najniža temperatura zraka od -4 do 1, na Jadranu od 4 do 9, na otocima malo viša, a najviša od 7 do 11 u unutrašnjosti te od 11 do 16 °C duž Jadrana.

 

Vremenska prognoza, subota 14. prosinca

U noći i ujutro oblačno, u većini krajeva uz kišu, obilnu na Jadranu i područjima uz njega, a u gorskoj i središnjoj unutrašnjosti susnježicu i snijeg. Sa zapada tijekom prijepodneva postupan prestanak kiše i razvedravanje, pa će poslijepodne prevladavati sunčano. Na kopnu će umjeren i prolazno jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar prijepodne slabjeti i okrenuti na jugozapadni. Na Jadranu će jak i olujan sjeverozapadnjak, a uz obalu bura, u drugom dijelu dana slabjeti. Najniža jutarnja temperatura od -3 do 2, na krajnjem istoku i do 5, a na Jadranu od 5 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura od 4 do 9 na kopnu te između 10 i 15 °C na obali i otocima.

 

Vremenska prognoza, petak 13. prosinca

Većinom oblačno uz povremenu oborinu te razmjerno vjetrovito. Oborina će biti češća u noći te ponovno u drugom dijelu dana kada ponajprije na Jadranu i uz njega može biti obilna. Pritom će uz kišu na Jadranu biti izraženijih pljuskova s grmljavinom, a u gorju snijega uz nastanak snježnog pokrivača. Krajem dana malo snijega može pasti i u nizinama unutrašnjosti. Na kopnu će puhati umjeren južni i jugoistočni vjetar, u gorju i jak. Na Jadranu jako i olujno jugo te južni vjetar koji će prema kraju dana okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -3 do 2, na Jadranu od 4 do 9 °C. Najviša dnevna temperatura većinom između 4 i 9, na Jadranu 10 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 12. prosinca

Umjereno i pretežno oblačno, na Jadranu mjestimice s kišom, u unutrašnjosti i susnježicom i snijegom, prvenstveno poslijepodne i navečer. U kopnenim predjelima ujutro ponegdje magla. Na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak, na jugu i jugo te jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -5 do 0, na Jadranu od 5 na sjevernom do 11 °C na južnom dijelu. Najviša dnevna temperatura većinom između 1 i 6, na Jadranu 8 i 13 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 11. prosinca

Pretežno sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. Ujutro na kopnu mraz, mjestimice moguća i magla. Vjetar slab, u gorju do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu jaka bura s olujnim, u početku podno Velebita i orkanskim udarima, postupno će slabjeti i poslijepodne ponegdje okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na Jadranu od 3 do 8, na jugu i do 11 °C. Najviša dnevna uglavnom od 0 do 5, na Jadranu između 9 i 15 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 10. prosinca

U noći i ujutro prevladavat će oblačno, mjestimice s kišom, u gorju i susnježicom i snijegom. Zatim prestanak oborine i djelomično razvedravanje sa zapada. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s jakim, u gorju i olujnim udarima. Na Jadranu jaka do olujna bura, podno Velebita i s orkanskim udarima, a još ujutro na krajnjem jugu umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 6, a na Jadranu od 8 do 13 °C. Najviša dnevna uglavnom između 4 i 8, a na Jadranu 11 i 15 °C. Navečer u unutrašnjosti osjetan pad temperature zraka.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 9. prosinca

Promjenljivo i pretežno oblačno uz povremenu kišu. U početku će kiša padati na Jadranu i uz njega, a popodne i navečer bit će češća te se postupno širiti na ostatak zemlje. Uz pad temperature u noći na utorak u višem gorju snijeg. U zapadnim predjelima lokalno može biti izraženije oborine. Umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, popodne i navečer će okrenuti na sjeverni vjetar. Na Jadranu jako jugo i jugozapadnjak, a krajem dana na sjevernom dijelu sjeverozapadnjak i bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 6, a na Jadranu od 8 do 12 °C. Najviša dnevna uglavnom između 6 i 12, a na Jadranu 13 i 17 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 8. prosinca

Na Jadranu i uz njega promjenljivo sa sunčanim razdobljima, tek rijetko i malo kiše. U nizinama unutrašnjosti niski oblaci i česta magla koji se mjestimice mogu dulje zadržati. Popodne će u zapadnim kopnenim područjima zapuhati umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, a navečer na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na Jadranu između 7 i 12, a najviša dnevna od 3 do 8, na Jadranu između 11 i 16 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 7. prosinca

Promjenljivo oblačno, na Jadranu mjestimice uz malo kiše. Ujutro i dio prijepodneva u unutrašnjosti magla i niski oblaci. Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak jugozapadni. Na Jadranu umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 3, na Jadranu od 7 do 12. Najviša dnevna između 6 i 11, na Jadranu od 12 do 16 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 6. prosinca

Umjereno do pretežno oblačno, na Jadranu i uz njega mjestimice s kišom, češćom u Dalmaciji. U unutrašnjosti ujutro i dio prijepodneva ponegdje magla. Vjetar većinom slab, na zapadu do umjeren jugozapadni, u višem gorju i jak. Duž obale će puhati slaba do umjerena bura, prema otvorenom moru umjereno jugo. Najniža temperatura od -5 do 0, na Jadranu uglavnom od 5 do 10. Najviša između 2 i 5, na Jadranu 11 i 16 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 5. prosinca

U nizinama unutrašnjosti pretežno oblačno i tmurno. Prijepodne mjestimice magla, a poslijepodne uglavnom u gorskim predjelima može biti kraćih sunčanih razdoblja. Na Jadranu u početku sunčano, poslijepodne uz postupan porast naoblake, a navečer malo kiše može pasti u Dalmaciji. Vjetar većinom slab. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, prema kraju dana u Dalmaciji u okretanju na jugo. Temperatura u unutrašnjosti između -1 i 3, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 9 do 15 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 4. prosinca

U većem dijelu unutrašnjosti niski oblaci te uglavnom bez oborine, a sunčana će razdoblja biti češća u sjevernim predjelima. Na Jadranu i u predjelima uz njega prevladavat će sunčano. Vjetar uglavnom slab, dok će na Jadranu puhati umjerena, mjestimice i jaka bura. Najviša temperatura zraka između 0 i 5, a na Jadranu od 8 do 13 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 3. prosinca

Djelomice sunčano, u Dalmaciji prijepodne oblačnije, uz malo kiše većinom na jugu. U unutrašnjosti mjestimice magla, osobito u središnjim predjelima. Najviše sunčana vremena očekuje se na sjevernom Jadranu. Na kopnu vjetar slab do umjeren sjeverni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim, ponegdje i orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5 na kopnu, od 9 do 14 °C duž obale i na otocima.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 2. prosinca

Oblačno, kišovito i vjetrovito. U unutrašnjosti će uz zahladnjenje kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, najprije u gorskim područjima te Međimurju i Hrvatskom zagorju, a od sredine dana i u drugim kopnenim predjelima. Lokalno će biti obilne oborine u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj te osobito na sjevernom Jadranu gdje su moguće nevere. Vjetar u unutrašnjosti umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni, u gorju prijepodne jugozapadni. Na Jadranu će jako jugo poslijepodne okretati na buru koja će u noći jačati. Najniža jutarnja temperatura od 0 do 5, na Jadranu od 10 do 15, a najviša dnevna od 4 do 9 na kopnu te između 14 i 18 °C na obali i otocima.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 1. prosinca

Djelomice sunčano uz postupni porast naoblake sa zapada. Poslijepodne i osobito navečer na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici mjestimice kiša. U unutrašnjosti ujutro mraz, ponegdje i magla. Vjetar na kopnu slab i ponegdje umjeren jugoistočni. Na Jadranu će umjerena bura sredinom dana okrenuti na jugo te jačati. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom između 4 i 8, na Jadranu od 13 do 16 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 30. studenoga

Na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti promjenljiva naoblaka, a prijepodne još malo kiše može pasti uglavnom u Gorskom kotaru i Lici te u Pokuplju. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena bura, podno Velebita i jaka. Temperatura zraka na kopnu uglavnom od 4 do 9, navečer osjetno hladnije, a na Jadranu između 13 i 16 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 29. studenoga

Promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom koja će biti češća na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije. Najmanje se kiše očekuje u Istri i središnjoj Hrvatskoj gdje će biti i najviše sunčanih razdoblja sredinom dana. Na kopnu vjetar slab do umjeren jugozapadni, a na moru umjeren i ponegdje na udare jak jugozapadni i zapadni, a na jugu i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 8, na Jadranu od 10 do 15, a najviša dnevna od 9 do 14 na kopnu te od 13 do 18 °C na obali i otocima.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 28. studenoga

Umjereno do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, razmjerno vjetrovito te i dalje iznadprosječno toplo. Kiša će biti češća na Jadranu i predjelima uz njega gdje može biti i obilna te praćena grmljavinom. Puhat će umjeren i jak jugozapadni i južni vjetar, u gorju i na Jadranu ponegdje s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 10, duž obale i na otocima između 11 i 16, a najviša dnevna uglavnom od 10 do 15 u unutrašnjosti te od 15 do 20 °C na Jadranu.

 

Vremenska prognoza, srijeda 27. studenoga

Naoblačenje s kišom već prijepodne zahvatit će sjeverni Jadran, a do kraja dana proširit će se duž cijele obale i na zapadne krajeve unutrašnjosti. Na kopnu će zapuhati umjeren, poslijepodne i jak, u gorju na udare i olujan jugozapadnjak i južni vjetar. Na Jadranu će puhati jako, mjestimice i olujno jugo i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 3 do 7, na Jadranu između 10 i 15, a najviša dnevna od 9 do 14, na Jadranu između 16 i 19 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 26. studenoga

Na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, ujutro mjestimice uz maglu. Na kopnu vjetar slab, a na moru će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, poslijepodne u slabljenju, prema otvorenom moru umjeren sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka između 3 i 7, na Jadranu od 10 do 15. Najviša između 7 i 11, na Jadranu 15 i 19 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 25. studenoga

Na Jadranu pretežno sunčano, na jugu uz više oblaka. U unutrašnjosti pretežno oblačno, u većini krajeva ujutro i maglovito, a malo kiše može pasti uglavnom u gorskim krajevima. Vjetar većinom slab, u gorskim područjima i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, te sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka između 3 i 7, na Jadranu od 10 do 15. Najviša između 8 i 13, na Jadranu 16 i 19 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 24. studenoga

U unutrašnjosti djelomice sunčano, ujutro i dio prijepodneva u središnjim krajevima te po kotlinama Like i Gorskog kotara magla i niski oblaci. Na Jadranu i uz njega promjenljivo sa sunčanim razdobljima, mjestimice s kišom, osobito u prvom dijelu dana. Vjetar slab, u istočnim krajevima do umjeren jugoistočni. Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo koje će u drugom dijelu dana slabjeti i okretati na buru, najprije na sjevernom dijelu, a navečer i u noći i na većem dijelu obale. Najniža temperatura zraka od 4 do 8, na Jadranu između 12 i 17 °C. Najviša između 10 i 15, na Jadranu od 16 do 20 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 23. studenoga

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. U unutrašnjosti ujutro ponegdje magla koja će se osobito u središnjim krajevima zadržati i dio prijepodneva. Na Jadranu i u područjima uz Jadran mjestimice kiša. Vjetar većinom slab, na istoku i u gorju do umjeren jugoistočni. Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo. Jutarnja temperatura od 4 do 8, na Jadranu između 12 i 15 °C. Najviša dnevna između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 19 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 22. studenoga

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a na Jadranu i predjelima uz njega mjestimice kiša. Na sjevernom Jadranu će oborina biti češća, lokalno i obilnija. Ujutro u unutrašnjosti magla. Vjetar većinom slab, na istoku do umjeren jugoistočni. Na moru će puhati umjereno, prema kraju dana i jako jugo s olujnim udarima. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 7, na obali i otocima od 9 do 14 °C. Najviša dnevna između 11 i 16, u Dalmaciji do 19 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 21. studenoga

Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno uz kišu uglavnom na Jadranu i predjelima uz njega. U prvom dijelu dana još je poneki izraženiji pljusak moguć u Dalmaciji, a malo kiše mjestimice u unutrašnjosti. Ujutro na kopnu ponegdje magla i niski oblaci. Vjetar većinom slab, na Jadranu umjereno jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 4 do 8, na Jadranu između 9 i 14. Najviša dnevna većinom od 10 do 15 °C, u Dalmaciji malo viša.

 

Vremenska prognoza, srijeda 20. studenoga

Pretežno oblačno, povremeno s kišom, u Dalmaciji i pljuskovima s grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji. Vjetar većinom slab. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana u noći i ujutro puhat će slaba do umjerena bura, zatim sjeverozapadnjak. Duž preostalog dijela obale umjereno, na krajnjem jugu u noći i jako jugo, danju će slabiti i mjestimice okrenuti na jugozapadni i južni vjetar. Najniža temperatura zraka od 4 do 8, na Jadranu između 10 i 15. Najviša dnevna od 8 do 13, na Jadranu između 13 i 18 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 19. studenoga

Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. Povremene kiše može biti na Jadranu, tijekom dana češće na sjevernom, a navečer na južnom dijelu. Ujutro je u unutrašnjosti mjestimice moguća magla. Vjetar na kopnu većinom slab, na istoku povremeno umjeren jugoistočni. Na Jadranu će umjereno i jako jugo, lokalno i s olujnim udarima prema večeri slabjeti. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 9, na Jadranu između 12 i 15. Najviša dnevna od 11 do 16 na kopnu te između 16 i 19 °C na Jadranu.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 18. studenoga

Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. Mjestimice će biti kiše, još tijekom noći lokalno u Dalmaciji te ponovno navečer na sjevernom Jadranu moguće i obilnije praćene grmljavinom. Ujutro je ponegdje u unutrašnjosti moguća magla. Vjetar većinom umjeren jugozapadni, u gorju i s jakim udarima, na Jadranu će popodne okrenuti na jugo, koje će navečer jačati. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 6 do 11, na Jadranu između 11 i 16, a najviša dnevna uglavnom od 12 do 17 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 17. studenoga

Umjereno do pretežno oblačno uz povremenu kišu, češću na Jadranu i područjima uz njega. U središnjim predjelima kiša se očekuje od sredine dana, a u istočnim tek navečer. Lokalno će biti obilne oborine, a na Jadranu je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Puhat će umjeren i ponegdje jak jugoistočni vjetar, a navečer slabjeti. Na Jadranu jako i olujno jugo postupno u slabljenju i okretanju na jugozapadnjak, na sjevernom dijelu potom na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka na kopnu od 7 do 13, na Jadranu uglavnom od 12 do 17, a najviša dnevna između 13 i 18, na istoku i jugu zemlje i do 20 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 16. studenoga

Pretežno oblačno s kišom. Na Jadranu i predjelima uz njega lokalno će biti obilne kiše, osobito u Lici, a na moru su moguće i nevere. U Slavoniji i Baranji djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom te većinom bez oborine. Vjetar u unutrašnjosti slab i umjeren jugoistočni, u gorju i jak, a u zapadnim predjelima prolazno sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo, od sredine dana ponegdje i olujno, a na sjevernom dijelu jugozapadnjak u okretanju na sjeverac. Najniža jutarnja temperatura od 7 do 12, na Jadranu između 12 i 17 °C. Najviša dnevna od 15 do 20, u središnjim i gorskim krajevima između 10 i 14 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 15. studenoga

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ujutro na kopnu ponegdje s maglom. Povremena kiša osobito na Jadranu te u krajevima uz Jadran, a potkraj dana i u središnjim predjelima. Navečer na sjevernom Jadranu može biti jačih pljuskova s grmljavinom te obilnije kiše koja je moguća i u gorju. Vjetar većinom slab, na istoku mjestimice umjeren, a u Lici na udare i jak jugoistočni. Na Jadranu će puhati jako, ponegdje i olujno jugo, krajem dana na sjevernom dijelu jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 3 do 8, na Jadranu između 11 i 16 °C. Najviša dnevna od 11 do 17, na Jadranu ponegdje do 20 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 14. studenoga

Promjenljivo, u zapadnim područjima ponegdje i pretežno oblačno. Malo kiše uglavnom ponegdje na Jadranu i u krajevima uz Jadran, no moguća je i mjestimice u istočnoj Slavoniji te krajem dana i u središnjim predjelima. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu slabo i umjereno jugo, poslijepodne i navečer u jačanju, a na sjevernom dijelu ponegdje istočnjak i bura, na udare moguće i jaka. Najviša dnevna temperatura između 8 i 13, u gorju mjestimice malo niža, a na Jadranu od 14 do 20 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 13. studenoga

Promjenjivo oblačno uz povremenu kišu. Na Jadranu i područjima uz njega kiša će biti češća, lokalno i obilna, osobito u Dalmaciji. U ostalim područjima ujutro mjestimice magla i niska naoblaka, a popodne i malo kiše, najmanje na krajnjem istoku. Krajem dana postupni prestanak kiše i djelomično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, na istoku prolazno jak. Na Jadranu će jako i olujno jugo slabiti i popodne okretati na sjeverozapadnjak i zapadnjak, najprije na sjevernom dijelu. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na Jadranu 12 do 17. Najviša dnevna između 12 i 17, a u Dalmaciji i Slavoniji i do 19 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 12. studenoga

Oblačno, kišovito, na moru vjetrovito. Izraženijih pljuskova i obilne oborine bit će na Jadranu i predjelima uz njega. Najmanje će kiše biti na istoku, a u Podunavlju uglavnom suho. Vjetar slab, na istoku umjeren jugoistočni, dok će na Jadranu umjereno i jako jugo jačati pa će od sredine dana mjestimice biti olujno, na jugu moguće i s orkanskim udarima. Najniža temperatura u unutrašnjosti uglavnom od 3 do 8, a najviša između 9 i 14 °C. Duž obale i na otocima većinom između 13 i 18 °C.

 

Vremenska progtnoza, ponedjeljak 11. studenoga

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Ujutro i dio prijepodneva u unutrašnjosti magla i niski oblaci. Na Jadranu će povremeno pasti malo kiše, osobito u drugom dijelu dana. U unutrašnjosti vjetar slab, na istoku i umjeren jugoistočni, a na Jadranu slabo do umjereno jugo. Najniža temperatura zraka uglavnom od 2 do 7, u gorju i malo niža, a na Jadranu od 8 do 13 °C. Najviša od 8 do 13, na Jadranu između 14 i 19 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 10. studenoga

Ujutro pretežno oblačno s kišom u većini krajeva. Zatim prestanak kiše i postupno razvedravanje, prijepodne na sjevernom Jadranu zatim i drugdje. Oblaci će se najdulje zadržati u sjevernim krajevima. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na obali i otocima će puhati umjereno jugo i južni vjetar, a ujutro na sjevernom dijelu mjestimice bura. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 9 u unutrašnjosti, na moru od 10 do 15 °C. Najviša dnevna na kopnu od 9 do 14, na Jadranu između 13 i 17 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 9. studenoga

Ujutro pretežno oblačno mjestimice s kišom. U zapadnim predjelima zatim postupan prestanak kiše i djelomično razvedravanje, dok će se u Slavoniji i Baranji te Dalmaciji kišovito vrijeme zadržati i u nastavku dana. U Dalmaciji su lokalno mogući izraženiji pljuskovi i obilna oborina. Umjeren, na moru i u gorju povremeno jak jugozapadni i južni vjetar postupno će slabjeti. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 5 do 10, na Jadranu od 12 do 17, a najviša dnevna uglavnom od 13 do 18 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 8. studenoga

Umjereno i pretežno oblačno, s više sunčanih razdoblja na Jadranu tijekom prijepodneva. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Poslijepodne i osobito navečer na Jadranu i područjima uz njega bit će mjestimične kiše, lokalno i obilne, a u noći na subotu oborine će biti u većini krajeva. Na kopnu vjetar slab i mjestimice umjeren jugoistočni i istočni, a na Jadranu jugo koje će tijekom dana jačati na jako. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 2 do 7, na Jadranu od 9 do 14, a najviša dnevna uglavnom između 12 i 18 °C, u Dalmaciji i malo viša.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 7. studenoga

U većini krajeva djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Kiša uglavnom na Jadranu i uz njega, u Dalmaciji lokalno moguće i izraženija, osobito u prvom dijelu dana. Ujutro po nizinama unutrašnjosti ponegdje magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, na krajnjem jugu i umjereno do jako jugo. U sjevernoj Dalmaciji će mjestimice prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 5 do 10, na Jadranu od 13 do 17, a najviša uglavnom između 14 i 19 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 6. studenoga

Promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, osobito u Dalmaciji gdje su mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Najviše sunčanog vremena bit će u središnjim predjelima. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, u gorju mjestimice jak. Na sjevernom Jadranu će puhati umjeren jugozapadnjak, a u Dalmaciji umjereno i jako jugo i južni vjetar. Najniža temperatura zraka od 7 do 12, na Jadranu od 12 do 17, a najviša uglavnom od 14 do 18 °C, u Dalmaciji i toplije.

 

Vremenska prognoza, utorak 5. studenoga

Promjenjivo s povremenom kišom, vjetrovito i iznaprosječno toplo. Oborina će biti češća na Jadranu i predjelima uz njega, a mogući su i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito na sjevernom dijelu. Najviše sunčanog i suhog vremena bit će na istoku zemlje, gdje će povremene kiše biti tek navečer. Puhat će umjeren južni i jugozapadni vjetar, u drugom dijelu dana s jakim udarima. Na Jadranu jako i olujno jugo, a na sjevernom dijelu i južni vjetar. Najniža temperatura od 10 do 15, na obali i otocima do 18, a najviša dnevna uglavnom od 17 do 22 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 4. studenoga

Promjenjivo i iznadprosječno toplo. Povremene kiše i pljuskova bit će uglavnom u prvom dijelu dana. Poslijepodne više sunčanih razdoblja. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju mjestimice jak. Na Jadranu će jako jugo i južni vjetar okrenuti na jugozapadnjak i potom oslabiti. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 14, a najviša dnevna oko 17 °C. Na Jadranu bez izraženog dnevnog hoda, većinom od 16 do 20 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 3. studenoga

Promjenljivo uz mjestimičnu kišu, u mnogim krajevima vjetrovito i još toplije. Oblačnije će biti na Jadranu i područjima uz njega gdje će kiša biti češća i obilna, a lokalno su mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, na Jadranu i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 16 i 22 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 2. studenoga

Promjenljivo oblačno i toplije, mjestimice uz kišu, uglavnom na Jadranu i predjelima uz njega. Bit će i pljuskova s grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a u Slavoniji, Baranji i Srijemu jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i južni vjetar, uz obalu sjevernog Jadrana i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 10 do 15, na Jadranu od 16 do 21 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 1. studenoga

Na Jadranu djelomice sunčano, a u unutrašnjosti promjenljivo oblačno, ujutro ponegdje uz mogućnost slabog mraza i magle. Vjetar na kopnu slab, na istoku do umjeren jugoistočni. Na Jadranu umjerena do jaka bura koja će tijekom dana oslabjeti, ponegdje i okrenuti na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na Jadranu između 6 na sjevernom dijelu do 15 na južnom. Najviša dnevna od 8 do 13, na Jadranu između 16 i 20 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 31. listopada

Promjenljivo oblačno . Povremeno još može pasti i malo kiše, ponajprije u gorju gdje u najvišim predjelima može biti i susnježice. Vjetar većinom slab, na Jadranu slaba i umjerena bura, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimice i jaka s olujnim udarima. Najviša dnevna od 8 do 12, na Jadranu između 14 i 19 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 30. studenoga

Većinom oblačno s povremenom kišom, a na Jadranu i lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom, koji u sjevernoj Dalmaciji i na dijelu sjevernog Jadrana lokalno mogu biti izraženiji. Sunčana su razdoblja najizglednija na krajnjem jugu, a pljuskovi bi mogli u potpunosti izostati. Prema kraju dana u najvišem gorju može pasti i malo snijega. Vjetar slab i umjeren, u gorju i jak sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, drugdje umjereno jugo i istočnjak. Najniža jutarnja temperatura od 3 do 8, na Jadranu većinom od 10 do 15 °C. Najviša dnevna uglavnom između 6 i 11, na Jadranu 13 i 18 °C, a na jugu i viša.

 

Vremenska prognoza, utorak 29. listopada

U većini krajeva pretežno oblačno s povremenom kišom i danju osjetno hladnije. Kiše će biti osobito poslijepodne te najviše na zapadu, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mogući su i izraženiji pljuskovi i grmljavina. U južnoj Dalmaciji sunčanije i uglavnom suho. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a na sjevernom Jadranu će bura prema kraju dana jačati na jaku do olujnu, osobito podno Velebita. Drugdje na Jadranu prolazno će puhati do umjereno jugo i jugozapadnjak, ponegdje i sjeverozapadnjak. Najniža temperatura uglavnom od 5 do 10, na Jadranu od 11 do 16 °C. Najviša dnevna većinom između 10 i 15, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije 16 i 22 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 28. listopada

Ujutro pretežno vedro, u unutrašnjosti mjestimice magla. Danju porast naoblake sa zapada. Najviše sunčana vremena bit će na jugu Hrvatske. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 4 do 9, na Jadranu od 10 do 15, najviša dnevna većinom između 19 i 24 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 27. listopada

Pretežno sunčano, no ujutro i prijepodne će u nizinama unutrašnjosti mjestimice biti magle koja je moguća i na Jadranu. Vjetar uglavnom slab, u Dalmaciji i umjeren sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 7, po kotlinama Like i malo niža, a na Jadranu između 11 i 16 °C. Najviša dnevna većinom od 20 do 25 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 26. listopada

Na Jadranu i u višem gorju većinom sunčano. U nizinama unutrašnjosti u prvome dijelu dana ponegdje magla i niska naoblaka, a poslijepodne također uglavnom sunčano. Vjetar većinom slab, na Jadranu u noći i ujutro mjestimice umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 2 do 7, na Jadranu između 12 i 17 °C. Najviša dnevna od 20 do 25 °C, u područjima s dugotrajnom maglom malo niža.

 

Vremenska prognoza, petak 25. listopada

Većinom sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom, a ujutro i dio prijepodneva u unutrašnjosti s mjestimičnom maglom. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ponegdje umjereno jugo, a prema kraju dana sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu i bura. Najniža jutarnja temperatura od 4 do 9, na Jadranu između 12 i 17 °C. Najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 24. listopada

Prevladavat će sunčano, a ujutro i u dijelu prijepodneva u mnogim će mjestima biti magle i niskih oblaka. Krajem dana na sjevernom i srednjem Jadranu porast naoblake. Puhat će slab i poslijepodne umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu jugo. I dalje će biti iznadprosječno toplo uz najnižu temperaturu zraka na kopnu od 6 do 11, na Jadranu od 13 do 18 te najvišu dnevnu uglavnom između 22 i 27 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 23. listopada

Ujutro u većini krajeva Hrvatske uz maglu i niske oblake koji se u središnjim predjelima i na sjevernom Jadranu mogu zadržati i veći dio prijepodneva, a potom posvuda sunčanije. Najviše sunčanog vremena bit će u višim predjelima zemlje te u Dalmaciji. Vjetar uglavnom slab. Najniža temperatura zraka od 7 do 12, na Jadranu između 14 i 19, a najviša od 22 do 27 °C, u mjestima s dugotrajnom maglom malo niža.

 

Vremenska prognoza, utorak 22. listopada

Pretežno sunčano te i dalje iznadprosječno toplo. Ujutro u kotlinama i uz obale rijeka mjestimice magla. Vjetar većinom slab, na Jadranu ujutro burin, a danju prema otvorenom moru umjeren sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 7 do 12, na Jadranu između 14 i 18 °C. Najviša dnevna od 21 do 26 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 21. listopada

U većini krajeva pretežno sunčano i toplo. Na sjevernom Jadranu mala do umjerena naoblaka. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni, a na Jadranu će umjereno jugo postupno slabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 22 do 27 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 20. listopada

I dalje većinom sunčano i toplo, ali i relativno vjetrovito. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru oblačnije, a ponajprije na širem riječkom području moguća je i povremena slaba kiša. Puhat će većinom umjeren jugozapadnjak, u gorju i na sjeveru zemlje mjestimice i s jakim udarima, a lokalno su mogući i olujni. Na Jadranu umjereno, ponegdje i prolazno jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 7 do 12, na Jadranu od 14 do 19, a najviša dnevna uglavnom od 21 do 26 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 19. listopada

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku te i dalje iznadprosječno toplo. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru oblačnije, a na širem riječkom području je moguće i malo kiše. Vjetar slab i poslijepodne umjeren jugozapadni, uz obalu i jugo. Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 6 do 11, na Jadranu od 12 do 17, a najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 18. listopada

Prevladavat će sunčano i toplo. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru oblačnije, a na širem riječkom području može pasti i malo kiše. Mjestimice jutarnja magla, ponajprije na kopnu. Vjetar većinom slab, na zapadu ponegdje umjeren jugozapadni, a na Jadranu i južni. Najniža jutarnja temperatura od 6 do 10, na Jadranu od 14 do 17. Najviša dnevna temperatura od 19 do 24 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 17. listopada

Prevladavat će sunčano, no prijepodne u unutrašnjosti uz nisku naoblaku i mjestimičnu maglu. Vjetar većinom slab, popodne na zapadu umjeren jugozapadni, u Dalmaciji sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 19 i 24 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 16. listopada

Prolazno naoblačenje mjestimice s kišom, na Jadranu lokalno i pljuskovima s grmljavinom. Prijepodne kiša uglavnom na sjevernom Jadranu i zapadnim krajevima unutrašnjosti, a poslijepodne u Dalmaciji i zapadnoj Slavoniji. Uglavnom suho zadržat će se na krajnjem istoku i jugu. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, dok će na Jadranu umjereno i jako jugo poslijepodne postupno slabjeti. Najniža temperatura zraka od 9 do 13, na Jadranu između 14 i 19, a najviša od 19 do 24 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 15. listopada

Pretežno sunčano te i dalje razmjerno toplo. Na sjevernom Jadranu oblačnije, a mjestimice može pasti i malo kiše. Ujutro je lokalno moguća magla. U zapadnim predjelima unutrašnjosti puhat će umjeren jugozapadni vjetar, u gorju povremeno i jak, a na Jadranu će jugo postupno jačati pa će prema kraju dana biti i jako. Najniža temperatura zraka od 7 do 12, na Jadranu od 13 do 18, a najviša između 21 i 26 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 14. listopada

Pretežno sunčano i iznadprosječno toplo. U zapadnim predjelima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu povremeno više oblaka, osobito prijepodne, a u Gorskome kotaru i na riječkom području može pasti i malo kiše. Ujutro je mjestimice moguća magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju ponegdje i jak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 12, na Jadranu od 15 do 17, a najviša dnevna između 21 i 26 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 13. listopada

U većini krajeva pretežno sunčano povremeno uz umjerenu naoblaku. Ujutro mjestimice magla, osobito u Lici i Slavoniji te Istri. Više oblaka bit će na sjevernom Jadranu, a malo kiše može pasti na širem riječkom području. Vjetar uglavnom slab, na zapadu do umjeren jugozapadni, a u Gorskome kotaru ponegdje i s vrlo jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu od 13 do 18 °C, a najviša dnevna uglavnom između 21 i 26 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 12. listopada

Pretežno sunčano, danju iznadprosječno toplo. Ujutro po kotlinama i uz rijeke mjestimična magla, a može je biti i duž obale. Navečer i potkraj dana na zapadu umjerena naoblaka. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i južni, u gorju s jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura od 4 do 8, na Jadranu od 13 do 16, a najviša dnevna između 20 i 25 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 11. listopada

Pretežno sunčano, a u unutrašnjosti će ujutro mjestimice biti magle. Vjetar slab, na istoku i umjeren jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura s olujnim udarima koja će prijepodne slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka većinom između 5 i 10, na Jadranu 12 i 17. Najviša temperatura od 16 do 20, na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije do 24 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 10. listopada

Umjereno, u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Mjestimice će padati kiša, češće u prvom dijelu dana, a lokalno može biti i pljuskova s grmljavinom, uglavnom na Jadranu. Najmanje kiše i najviše sunčana vremena očekuje se na sjeveru Dalmacije. Navečer postupno razvedravanje. Umjeren jugozapadnjak, u gorju s jakim udarima, slabjet će i već tijekom jutra okrenuti na sjeveroistočnjak. Na Jadranu će umjereno jugo i jugozapadnjak navečer okrenuti na buru, najprije na sjevernom dijelu. Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 12, uz obalu od 16 do 20, a najviša dnevna od 14 do 18 u unutrašnjosti te između 19 i 24 °C na obali i otocima.

 

Vremenska prognoza, srijeda 9. listopada

Pretežno sunčano, a uz povremeno više oblaka malo kiše može pasti na širem riječkom području i u Gorskom kotaru, kasno poslijepodne i na jugu Dalmacije. Navečer porast naoblake sa zapada, tijekom noći uz kišu u većini krajeva. U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak jugozapadni vjetar, mjestimice s olujnim udarima, na Jadranu jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 18 i 23 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 8. listopada

Pretežno sunčano, na kopnu je ujutro moguć slab mraz, a osobito po kotlinama te uz rijeke magla. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu još ujutro umjerena i jaka bura, na sjevernom dijelu s olujnim udarima, tijekom prijepodneva će postupno slabjeti i okretati na većinom umjeren jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 5, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 8 i 13. Najviša dnevna od 14 do 19, na Jadranu do 22 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 7. listopada

U unutrašnjosti djelomice sunčano uz većinom umjeren sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu pretežno sunčano, a puhat će umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim, podno Velebita i s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 12 i 15, na Jadranu 18 i 23 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 6. listopada

Djelomice sunčano. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice povećana naoblaka, osobito krajem dana. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni s jakim udarima. Na Jadranu slaba do umjerena bura, podno Velebita ponegdje i vrlo jaka. Najniža jutarnja temperatura zraka od 4 do 8, na obali i otocima od 11 do 15 °C. Najviša dnevna većinom od 13 do 16, a na Jadranu od 19 do 22 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 5. listopada

Djelomice sunčano. Uz više oblaka uglavnom u unutrašnjosti može pasti i malo kiše. Vjetar većinom slab do umjeren jugozapadni, a na sjevernom Jadranu mjestimice i umjeren jugoistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 10, na Jadranu od 12 do 16, na kopnu danju toplije, a najviša temperatura u cijelo će zemlji biti većinom između 16 i 21 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 4. listopada

Sunčano uz malu i umjerenu naoblaku. Još u noći i ujutro oblačnije na krajnjem istoku te osobito na jugu zemlje gdje će biti i mjestimične kiše. Na zapadu unutrašnjosti ujutro magla, a uglavnom u gorskim predjelima moguć je mraz pri tlu. U unutrašnjosti vjetar većinom slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni. Na moru će puhati umjerena bura, mjestimice s jakim, podno Velebita i olujnim udarima, a poslijepodne će slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 3 do 9, na Jadranu od 10 do 15, a najviša dnevna uglavnom od 11 do 16 na kopnu te između 16 i 21 °C na obali i otocima.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 3. listopada

Pretežno oblačno s kišom, vjetrovito te osjetno svježije. Kiša će biti češća i izraženija u Dalmaciji gdje je moguće grmljavinsko nevrijeme. Prijepodne će kiša postupno prestajati u najzapadnijim područjima, a kasnije poslijepodne i navečer oborine još mjestimice može biti na krajnjem jugu i istoku zemlje. U unutrašnjosti će zapuhati umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, koji će poslijepodne slabjeti. Na sjevernom Jadranu će puhati jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima, koja će se se tijekom dana proširiti i na Dalmaciju. Na kopnu najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, a najviša dnevna od 9 do 14 °C. Na Jadranu minimalna između 13 i 19, a maksimalna od 16 do 21 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 2. listopada

Ujutro barem djelomice sunčano uz više oblaka na Jadranu i uz njega, a uglavnom na sjevernom dijelu može pasti i poneki pljusak. Od sredine dana sa zapada jače naoblačenje s kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom. Oborina lokalno može biti obilna, ponajprije na sjevernom Jadranu gdje je moguća i nevera. Umjeren jugozapadnjak navečer u okretanju na sjeverac. Na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, a u noći na četvrtak će na sjevernom dijelu okrenuti na buru te pojačati. Jutarnja temperatura od 11 do 14, na Jadranu od 16 do 20 °C. Najviša dnevna između 22 i 27 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 1. listopada

Pretežno i djelomice sunčano te i dalje toplije od prosjeka. Malo kiše tek rijetko može pasti na sjevernom Jadranu i u gorju, a tijekom oblačnije noći i jutra i u središnjoj te zapadnoj unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju s jakim udarima, u Slavoniji jugoistočni, a na Jadranu i južni. Najniža jutarnja temperatura od 11 do 16, na Jadranu između 16 i 20, a najviša dnevna uglavnom između 22 i 27 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 30. rujna

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Uz povremeno više oblaka mjestimice će pasti i malo kiše, uz veću vjerojatnost na sjevernom Jadranu i u gorskim područjima. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu i jugo. Poslijepodne će vjetar u unutrašnjosti slabjeti, a u Slavoniji okrenuti na sjeverozapadni. Najniža temperatura zraka od 12 do 17 na kopnu, od 16 do 21 na moru, a najviša dnevna uglavnom između 23 i 27 °C, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 29. rujna

U Slavoniji i Dalmaciji pretežno sunčano. Drugdje uz promjenljivu naoblaku mjestimice može pasti malo kiše, na sjevernom Jadranu i poneki pljusak s grmljavinom, uglavnom u prvom dijelu dana. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar slab i umjeren, u gorju i jak jugozapadni, a na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 15, na Jadranu od 16 do 19, a najviša dnevna između 22 i 27 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 28. rujna

Djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčano. Uz povećanu naoblaku u zapadnim predjelima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu mjestimice će pasti i malo kiše. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, u gorju i jak jugozapadni. Na Jadranu će puhati slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Najviša temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 27. rujna

Prevladavat će sunčano, danju i toplo. U unutrašnjosti će ujutro mjestimice biti magle ili niskih oblaka, a tijekom dana prolazno umjerene naoblake. Vjetar uglavnom slab, u gorskim predjelima popodne umjeren jugozapadni. Na Jadranu uz obalu bura, a prema otvorenom moru do umjeren sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, na Jadranu od 15 do 19, a najviša dnevna uglavnom između 21 i 26 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 26. rujna

U središnjim i zapadnim predjelima te na sjevernom Jadranu djelomice ili pretežno sunčano. Do sredine dana u Slavoniji te mjestimice u Dalmaciji bit će promjenljivo do pretežno oblačno s kišom ili pljuskovima s grmljavinom, a zatim i tamo barem djelomice sunčano. Vjetar slab, prolazno umjeren sjeverozapadni, poslijepodne u okretanju na jugozapadni. Na sjevernom Jadranu puhat će slaba, još prijepodne umjerena bura, podno Velebita s vrlo jakim udarima, a u Dalmaciji jugo u postupnom okretanju na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 17 do 22, a na Jadranu od 22 do 25 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 25. rujna

Djelomice sunčano uz postupan porast naoblake sa zapada, mjestimice uz kišu te pljuskove i grmljavinu, najprije na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. Navečer i u noći na četvrtak kiša će se proširiti na cijelu zemlju, a na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima oborina može biti obilna. Vjetar na kopnu uglavnom slab, a na Jadranu do umjeren jugozapadnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti između 18 i 23, na obali i otocima od 21 do 25 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 24. rujna

U prvom dijelu dana umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, češćom u istočnim i gorskim krajevima. Sredinom dana prestanak oborine i djelomično razvedravanje uz najviše sunčanog vremena na Jadranu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima, sredinom dana će oslabjeti, a prema otvorenom moru puhat će umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 17 do 21, na Jadranu između 22 i 25 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 23. rujna

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom. Mjestimice će biti i obilne oborine praćene grmljavinom, posebice na Jadranu i predjelima uz njega, a moguća je lokalno i u središnjoj Hrvatskoj. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, poslijepodne u okretanju na sjeveroistočni. Na Jadranu će umjereno do jako jugo prema večeri postupno okretati na buru i sjeverozapadnjak, najprije na sjevernom dijelu. Najniža temperatura zraka od 10 do 15, na Jadranu između 15 i 19, a najviša dnevna uglavnom od 19 do 24 °C, ponegdje u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 22. rujna

Djelomice sunčano uz postupan porast naoblake sa zapada. Poslijepodne će uglavnom na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru povremeno pasti malo kiše. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, na istoku jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno, navečer mjestimice i jako jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 20 do 25 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 21. rujna

Prevladavat će sunčano, ali i dalje razmjerno svježe. U noći i ujutro u unutrašnjosti je mjestimice moguća magla i slab mraz u nizinama. Vjetar uglavnom slab, na istoku poslijepodne i umjeren jugoistočni i istočni. Na Jadranu će umjerena, podno Velebita i jaka bura već prijepodne oslabjeti, a zatim mjestimice zapuhati umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Najniža temperatura zraka većinom od 1 do 6, na Jadranu između 10 i 15, a najviša dnevna od 19 do 24 °C, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, petak 20. rujna

Pretežno sunčano, ali razmjerno svježe. Ujutro je moguć slab mraz pri tlu ponajprije po kotlinama Like i Gorskog kotara. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura mjestimice s olujnim udarima, osobito podno Velebita, a poslijepodne u Dalmaciji ponegdje sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 3 do 8, na Jadranu od 12 do 16, a najviša dnevna većinom između 14 i 19, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije 19 i 24 °C.

 

Vremenska orognoza, četvrtak 19. rujna

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. U Dalmaciji umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom i pljuskovima s grmljavinom, koji posebice prema otvorenom moru mogu biti i izraženiji, a prema kraju dana razvedravanje. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, osobito podno Velebita s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od 7 do 12, na Jadranu od 15 do 20 °C. Najviša dnevna na kopnu uglavnom između 15 i 20, na obali i otocima 20 i 24 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 18. rujna

U većini krajeva umjereno do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, a lokalno i pljuskove s grmljavinom. Oborina će biti češća i intenzivnija u prvom dijelu dana, osobito na sjevernom Jadranu. U Dalmaciji će biti sunčanije, a kiša će biti vrlo rijetka pojava. Na kopnu će puhati umjeren i prolazno jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na sjevernom Jadranu će zapuhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, sredinom dana se proširiti na srednji Jadran, a do večeri duž cijele obale. Temperatura zraka na kopnu uglavnom od 12 do 18, na Jadranu ujutro od 16 do 21, danju između 23 i 28 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 17. rujna

Pretežno, u unutrašnjosti i djelomice sunčano te i dalje razmjerno toplo. Više će oblaka biti u sjevernim i zapadnim kopnenim predjelima, a popodne je moguć i poneki pljusak s grmljavinom. Navečer i u noći na srijedu oborina će biti češća, a lokalno može biti izraženijeg grmljavinskog nevremena. Vjetar većinom slab, popodne na Jadranu umjeren jugozapadni i jugoistočni, a potkraj dana na kopnu sjeverni. Najniža jutarnja temperatura od 10 do 15, na Jadranu od 17 do 20, a najviša dnevna uglavnom između 25 i 30 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 16. rujna

Pretežno sunčano, vrlo toplo, u Dalmaciji i vruće. Vjetar uglavnom slab, a na Jadranu mjestimice umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 25 i 30 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 15. rujna

Pretežno sunčano i većinom vrlo toplo. U unutrašnjosti ujutro mjestimice kratkotrajna magla. Na Jadranu u noći i ujutro umjerena, mjestimice i jaka bura, a danju sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu od 18 do 23, a najviša dnevna uglavnom između 25 i 30, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, subota 14. rujna

Većinom sunčano, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti ujutro malga, a danju povremeno umjerena na zapadu sredinom dana i povećana naoblaka no zadržat će se uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu slaba i umjerena, u prvome dijelu dana podno Velebita još mjestimice jaka bura s olujnim udarima, a u Dalmaciji sredinom dana i poslijepodne sjeverozapadnjak i zapadnjak, uz obalu ponegdje i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 15, na Jadranu između 16 i 21 °C. Najviša dnevna od 21 do 26, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 26 i 31 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 13. rujna

Pretežno sunčano i u većini krajeva vrlo toplo. U unutrašnjosti ujutro ponegdje magla, a danju mjestimice umjerena naoblaka. Vjetar većinom slab, u Slavoniji i Baranji povremeno umjeren sjeverozapadni i sjeverni. Na Jadranu slaba i umjerena, u prvome dijelu dana ponegdje na udare i jaka bura, a od sredine dana većinom u Dalmaciji zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura između 7 i 13, na Jadranu od 17 do 22 °C. Najviša dnevna između 26 i 31 °C, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 12. rujna

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Mjestimice može pasti malo kiše, i to uglavnom na istoku i jugu. Najviše sunčanog vremena bit će na sjevernom Jadranu. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice kratkotrajna magla. Zapuhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 14, na moru od 17 do 22, a najviša dnevna između 25 i 30 °C, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, srijeda 11. rujna

Djelomice, na sjevernom Jadranu i pretežno sunčano. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. U Dalmaciji, osobito na krajnjem jugu, uz promjenjivu naoblaku lokalno može pasti malo kiše ili pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, podno Velebita ponegdje i jaka, a danju sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 22 do 26, a duž obale i na otocima od 26 do 30 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 10. rujna

Prevladavat će sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti u noći i ujutro mjestimice magla. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverac, na sjevernom dijelu navečer u jačanju. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od 7 do 13, na Jadranu između 15 i 20 °C. Najviša dnevna od 20 do 25, u Dalmaciji i do 28 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 9. rujna

U prvom dijelu dana promjenljivo oblačno s mjestimičnom kišom, na Jadranu i izraženijim pljuskovima s grmljavinom. Poslijepodne prestanak oborine i smanjenje naoblake. U unutrašnjosti vjetar uglavnom slab, u gorju umjeren jugozapadni. Na Jadranu će puhati umjeren, povremeno i jak jugozapadni i zapadni, poslijepodne i sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 11 do 16, na Jadranu između 16 i 22 °C. Najviša dnevna uglavnom od 18 do 24, u Dalmaciji i do 26 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 8. rujna

Promjenljivo, ponegdje u dijelu zapadne unutrašnjosti i pretežno oblačno. Mjestimice kiša, češća i izraženija poslijepodne i navečer, osobito na sjevernom Jadranu gdje je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla, posebice na istoku i u gorju. Vjetar u unutrašnjosti slab i umjeren sjeveroistočni i istočni, poslijepodne u okretanju na jugoistočni. Na Jadranu će zapuhati umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 18 do 23, na obali i otocima između 23 i 28 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 7. rujna

Promjenljivo, povremeno uz kišu. Na Jadranu će lokalno biti i pljuskova praćenih grmljavinom, uglavnom u Dalmaciji gdje je moguće i nevrijeme te obilnija oborina. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će uglavnom puhati umjereno jugo i istočnjak. Najviša temperatura uglavnom od 18 do 24, a u Dalmaciji od 23 do 28 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 6. rujna

U većem dijelu zemlje promjenljivo oblačno povremeno s kišom. Izraženiji pljuskovi i grmljavina te obilnija oborina, osobito od sredine dana, mogući su u gorju i na sjeveru Dalmacije. Duljih sunčanih razdoblja i uglavnom suho bit će na krajnjem jugu te osobito istoku Hrvatske. Vjetar umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u središnjim predjelima na udare i jak. Na Jadranu umjerena i jaka bura mjestimice s olujnim udarima, a na jugu će zapuhati umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura između 19 i 24, u gorju svježije, a u Slavoniji i Baranji te u Dalmaciji od 25 do 30 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 4. rujna

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno uz umjerenu naoblaku. Ujutro je mjestimice moguća magla. Vjetar uglavnom slab, u gorju povremeno umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu slaba i umjerena, ponegdje i jaka bura s olujnim udarima, osobito podno Velebita. Poslijepodne će bura slabjeti, a na južnom dijelu okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 14, na Jadranu između 17 i 22 °C. Najviša dnevna od 19 do 24, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 25 i 30 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 3. rujna

U noći i prijepodne pretežno oblačno s kišom, ponegdje i grmljavinom, a uglavnom na Jadranu mjestimice su mogući izraženiji pljuskovi. Od sredine dana postupno razvedravanje sa zapada, no uz više oblaka kiše može još biti ponegdje na istoku, a pljuskova u Dalmaciji. Vjetar slab i umjeren, u prvome dijelu dana na udare mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka, uglavnom na sjevernom dijelu ponegdje i olujna bura s mogućim orkanskim udarima. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 17, na istoku malo viša, a na Jadranu između 18 i 23 °C. Najviša dnevna od 17 do 23, na Jadranu između 25 i 30 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 2. rujna

Prijepodne u većini predjela djelomice sunčano. Zatim na zapadu i na većem dijelu Jadrana jače naoblačenje mjestimice s kišom, pljuskovima i gmljavinom, osobito navečer i u noći na utorak. Ponegdje će biti i obilnije kiše. U istočnoj Slavoniji zadržat će se pretežno vedro, a na krajnjem jugu uglavnom suho. Na Jadranu umjereno jugo. Krajem dana i u noći na sjevernom će dijelu zapuhati vrlo jaka i olujna bura, a u unutrašnjosti vrlo jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar uz osjetno osvježenje. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, na moru od 22 do 26, a najviša dnevna uglavnom između 27 i 32 °C.

 

Vremenska prognmoza, nedjelja 1. rujna

Pretežno sunčano te i dalje vruće i sparno. Poslijepodne može biti lokalno jačih razvoja oblaka uz poneki pljusak s grmljavinom, uglavnom u središnjim i gorskim predjelima. Ujutro uglavnom u Lici i Posavini ponegdje magla. Vjetar slab, samo na istoku mjestimice umjeren jugoistočni, a na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu od 22 do 26, a najviša dnevna većinom između 30 i 35 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 31. kolovoza

U većini krajeva pretežno sunčano te i dalje vruće i sparno. Mjestimice će biti umjerene naoblake, a od sredine dana su lokalno mogući pljuskovi i grmljavina, uglavnom u kopnenim predjelima. Ujutro u unutrašnjosti može biti mjestimične magle. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu će u noći i ujutro puhati bura, potom sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 15 do 20, na Jadranu od 23 do 27, a najviša dnevna većinom između 29 i 34 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 30. kolovoza

U većem dijelu zemlje djelomice sunčano. Uz prolazno više oblaka u Gorskom kotaru i Lici te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije bit će lokalnih pljuskova i grmljavine, no poneki pljusak moguć je i drugdje. U unutrašnjosti ujutro ponegdje magla. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, a u Dalmaciji poslijepodne sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 29. kolovoza

Djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčano, te i dalje u većini krajeva vruće i sparno. Uz jači razvoj oblaka lokalnih pljuskova s grmljavinom bit će uglavnom u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Istre. Vjetar slab, a na Jadranu do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 29 do 33 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 28. kolovoza

U većini će krajeva biti pretežno sunčano i vruće. U unutrašnjosti je ujutro mjestimice moguća magla, a od sredine dana uz jači razvoj oblaka i tek poneki pljusak s grmljavinom, uglavnom u središnjim i gorskim predjelima. Vjetar većinom slab. Najniža temperatura zraka od 15 do 20, na obali i otocima od 20 do 25, a najviša dnevna uglavnom između 29 i 34 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 27. kolovoza

U unutrašnjosti djelomice sunčano, no ne i posve stabilno pa su osobito poslijepodne uz prolazno više oblaka lokalno mogući pljuskovi i grmljavina. Na Jadranu sunčanije te uglavnom suho. Vjetar na kopnu većinom slab, pa će ujutro mjestimice biti magle. Na moru slab do umjeren burin, a potom sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 15 do 20, na Jadranu od 20 do 25, a najviša dnevna većinom od 28 do 33 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 26. kolovoza

U većini krajeva djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a na Jadranu sunčanije. Lokalno će biti pljuskova i grmljavine, uglavnom u unutrašnjosti. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, na Jadranu do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, a još ujutro bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32 °C, u Dalmaciji malo viša.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 25. kolovoza

Na Jadranu pretežno sunčano te i dalje vruće. U unutrašnjosti uz promjenljivu naoblaku lokalno će biti pljuskova i grmljavine, osobito poslijepodne kada mogu biti izraženiji. Vjetar većinom slab, uz nestabilnosti prolazno pojačan. Na Jadranu će u noći i ujutro puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita na udare i jaka, a danju jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od 17 do 21, na Jadranu oko 24, a najviša dnevna uglavnom između 28 i 33 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 24. kolovoza

Djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano. Uglavnom u kopnenim predjelima može biti kiše ili lokalnih pljuskova s grmljavinom. Vjetar većinom slab, duž obale slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša temperatura uglavnom od 29 do 34 °C, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, petak 23. kolovoza

U većini krajeva Hrvatske promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima te uz mogućnost za malo kiše ili poneki pljusak i grmljavinu, osobito u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. Na krajnjem istoku zemlje i u Dalmaciji pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na sjevernom Jadranu slaba i umjerena bura, podno Velebita jaka s olujnim udarima, a mjestimice duž preostalog dijela obale sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša temperatura zraka uglavnom od 26 do 32, u Dalmaciji i do 34 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 21. kolovoza

Na Jadranu i u Slavoniji prevladavat će sunčano. U zapadnim područjima i ponegdje na sjevernom Jadranu bit će male i umjerene naoblake, a uz lokalno jači razvoj oblaka moguć je i poneki pljusak, uglavnom u gorskim predjelima. Na kopnu će puhati umjeren i jak sjeveroistočni vjetar, a na sjevernom Jadranu bura koja će se do kraja dana proširiti i na srednji Jadran. Na jugu zemlje vjetar će biti slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 26 do 32, u Dalmaciji i do 36 °C.

Vremenska prognoza, utorak 20. kolovoza

Sunčano i vruće. U zapadnim predjelima mjestimice mala do umjerena naoblaka. Vjetar većinom slab sjeveroistočni, na obali do umjeren jugozapadni, a prema otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 19. kolovoza

Sunčano i vruće. U gorju i unutrašnjosti Istre može biti slabog dnevnog razvoja oblaka. Vjetar većinom slab, na istoku poslijepodne umjeren jugoistočni i istočni, a na Jadranu jugozapadni i zapadni, ponegdje i sjeverozapadni. Najniža temperatura zraka od 14 do 19, u gorju mjestimice i malo niža, a na Jadranu između 19 i 23. Najviša dnevna uglavnom od 29 do 33 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 18. kolovoza

Pretežno sunčano te u većini krajeva vruće. Ujutro i prijepodne na istoku će zemlje mjestimice biti prolazno umjerene naoblake. Vjetar slab, poslijepodne na Jadranu do umjeren jugozapadni i zapadni, prema otvorenom moru i sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka između 28 i 32 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 17. kolovoza

Sunčano, mjestimice uz prolazno umjerenu naoblaku. Vjetar slab, na Jadranu slab sjeverozapadnjak, uz obalu ponegdje i jugozapadnjak. Najviša temperatura od 23 do 28 °C. Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 28 do 31 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 16. kolovoza

Prevladavat će sunčano, u unutrašnjosti povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar u unutrašnjosti slab, na Jadranu mjestimice zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 22 do 25, na Jadranu između 28 i 32 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 15. kolovoza

Prevladavat će sunčano, u unutrašnjosti povremeno uz umjerenu naoblaku. Ujutro će ponajprije po kotlinama i uz rijeke lokalno biti magle. Vjetar slab, na Jadranu u noći i ujutro umjerena do jaka bura, a zatim mjestimice zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, na Jadranu između 18 i 23, a najviša dnevna od 22 do 25, na Jadranu između 26 i 29 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 14. kolovoza

Promjenljivo oblačno uz povremenu kišu i pljuskove s grmljavinom te osjetno svježije. U noći i prvom dijelu dana na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti moguće grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom. U drugom dijelu dana sa zapada prestanak oborine i razvedravanje, a poneki je pljusak moguć uglavnom u Dalmaciji. Puhat će umjeren, prolazno i jak sjeverni vjetar, na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima, u Dalmaciji sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 18, na Jadranu između 20 i 25. Najviša dnevna od 18 do 23, na Jadranu od 26 do 30 °C.

Vremenska prognoza, utorak 13. kolovoza

U Dalmaciji i na istoku pretežno sunčano i vruće. U ostatku zemlje djelomice sunčano s umjerenom naoblakom. Prema kraju dana jače naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom zahvatit će najprije zapadne predjele unutrašnjosti, a u noći se proširiti i na veći dio zemlje. Moguće je i grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom. Puhat će umjeren, na udare mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu većinom sjeverozapadnjak, uz obalu mjestimice i bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 23 do 29, na Jadranu između 32 i 36 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 12. kolovoza

Sunčano i u većini krajeva vrlo vruće. Vjetar u unutrašnjosti slab, na istoku i umjeren jugoistočni, a na Jadranu sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 18 do 22, u gorju niža, a na Jadranu od 23 do 27 °C. Najviša dnevna između 34 i 39 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 11. kolovoza

Sunčano i vruće. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu i umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, a na sjevernom dijelu još u početku bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 32 i 37 °C, u gorju malo niža.

 

Vremenska prognoza, petak 9. kolovoza

Na Jadranu pretežno sunčano i vruće. U unutrašnjosti će još u noći i rano ujutro prevladavati oblačno uz lokalne pljuskove i grmljavinu, osobito u Slavoniji. Potom će se razvedravati, no poslijepodne je u gorju lokalno moguć i poneki pljusak. Vjetar u unutrašnjosti slab. Na Jadranu će ujutro puhati slaba do umjerena bura, potom sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 20 na kopnu te od 22 do 27 na moru, a najviša dnevna uglavnom od 30 do 35 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 8. kolovoza

U većini krajeva promjenljivo i nestabilno. U unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu mjestimična kiša, pljuskovi i grmljavina, a moguća su i grmljavinska nevremena, osobito krajem dana. Na dalmatinskoj obali i otocima uglavnom suho. U unutrašnjosti će puhati većinom umjeren sjeveroistočnjak, u gorju jugozapadnjak, a duž obale umjereno i jako jugo postupno će slabjeti. Jutarnja tempertura od 17 do 22, na Jadranu od 21 do 26, a najviša dnevna od 27 do 32 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 7. kolovoza

Pretežno sunčano i vruće. Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima će biti lokalnog razvoja oblaka, a mala vjerojatnost za poneki pljusak postoji uglavnom u unutrašnjosti Istre i Gorskom kotaru. Puhat će slab i umjeren, u gorju jak jugozapadni vjetar, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 29 do 34 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 6. kolovoza

Pretežno sunčano, u Dalmaciji i vedro. Prolazno će biti i umjerene naoblake, a u područjima uz granicu sa Slovenijom poslijepodne je moguće kratkotrajno malo kiše ili lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u Dalmaciji još prijepodne sjeverozapadni. Na sjevernom Jadranu će vjetar postupno okrenuti na jugoistočni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 28 do 33 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 5. kolovoza

Sunčano i vrlo toplo. Povremeno će biti male, u unutrašnjosti i umjerene naoblake. Vjetar na kopnu većinom slab, a na Jadranu do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 27 do 32 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 4. kolovoza

Pretežno sunčano i danju toplije. Ujutro na kopnu mjestimice magla, a zatim prolazno umjerena naoblaka iz koje u gorskim predjelima može pasti malo kiše ili poneki pljusak. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu ujutro burin, a popodne umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu jugozapadnjak. Jutarnja temperatura od 10 do 15, duž obale od 18 do 23 °C. Najviša dnevna temperatura od 27 do 32 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 3. kolovoza

Postupni prestanak kiše te djelomično razvedravanje, najprije u zapadnim predjelima, do kraja dana i na istoku. Poslijepodne će u unutrašnjosti biti lokalno jačih razvoja oblaka uz pokoji pljusak. Najviše sunčana vremena bit će na južnoj dalmatinskoj obali i otocima. U unutrašnjosti vjetar slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu će umjerena do jaka bura ujutro okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 14 do 19, na moru od 19 do 24, a najviša dnevna između 24 i 29 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 2. kolovoza

Sa zapada postupno naoblačenje s kišom često u obliku pljuskova s grmljavinom. Lokalno je moguća obilnija oborina. Najviše sunčanog vremena na krajnjem jugu. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu jugo i jugozapadnjak koje će navečer okrenuti na buru i jačati. Najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 20 na kopnu i od 20 do 25 na Jadranu, a najviša dnevna uglavnom između 25 i 30 °C, u Dalmaciji i koji stupanj viša.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 1. kolovoza

Prevladavat će sunčano i u većini krajeva vruće, u unutrašnjosti i sparno. U središnjim i gorskim predjelima će tijekom noći i ranog jutra biti jačih razvoja oblaka uz lokalne pljuskove s grmljavinom, a u gorju i unutrašnjosti Istre mogući su ponovno poslijepodne. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu će ujutro puhati slaba, na sjevernom dijelu i umjerena bura, a potom zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu između 21 i 25, a najviša dnevna uglavnom između 28 i 33 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 31. srpnja

U većini krajeva Hrvatske prevladavat će sunčano, osobito u Dalmaciji. U unutrašnjosti ne posve stabilno pa će lokalno biti jačih razvoja oblaka uz pljuskove s grmljavinom ili malo kiše, češće navečer. Vjetar na kopnu slab, a u Slavoniji i na Jadranu povremeno umjeren sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 33 °C, ponegdje u Dalmaciji moguće i za koji stupanj viša.

 

Vremenska prognoza, utorak 30. srpnja

Pretežno sunčano i toplije. Uz lokalno jači razvoj moguć je poneki pljusak s grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti te na krajnjem jugu. Vjetar većinom slab, u Slavoniji i umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu i zapadni. Najviša temperatura zraka od 27 do 32 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 29. srpnja

Promjenljivo i nestabilno uz povremenu kišu ili poneki pljusak s grmljavinom. Uglavnom je u prvom dijelu dana duž obale moguće grmljavinsko nevrijeme. Popodne na Jadranu sunčanije i većinom bez oborine. Zapuhat će slab do umjeren sjeverac, ujutro duž obale sjevernog Jadrana bura, u Dalmaciji još umjereno jugo, a na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 24 do 29 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 27. srpnja

Pretežno oblačno i nestabilno uz povremenu kišu i pljuskove s grmljavinom. Oborina će mjestimice biti obilna, osobito na Jadranu i uz njega. Već u noći i ujutro grmljavinsko nevrijeme praćeno pojačanim vjetrom vjerojatno je na sjevernom Jadranu, a potom i drugdje. U unutrašnjosti vjetar slab do umjeren jugoistočni dok će na Jadranu puhati umjereno i jako jugo, a navečer će vjetar posvuda oslabjeti. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 17 do 21, na Jadranu od 20 do 25, a najviša dnevna između 25 i 30 °C.

Vremenska prognoza, petak 26. srpnja

Pretežno sunčano i vruće, ali nestabilno. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu će, povremeno uz povećanu naoblaku, biti pljuskova i grmljavine, češće poslijepodne kada lokalno mogu biti izraženiji. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, uz lokalne nestabilnosti prolazno i pojačan, a na Jadranu jugo. Najniža jutarnja temperatura od 17 do 21, na Jadranu od 22 do 26, a najviša dnevna između 30 i 34 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 25. srpnja

Sunčano i vruće. Poslijepodne će u unutrašnjosti mjestimice biti umjerene naoblake, a u Gorskom kotaru te unutrašnjosti Istre, uz jači razvoj oblaka, lokalno su mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar većinom slab, na moru popodne i umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenom sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu između 20 i 25, a najviša dnevna od 31 do 36 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 24. srpnja

Pretežno sunčano, na Jadranu i vedro te vruće. Vjetar većinom slab sjeveroistočni, a na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, poslijepodne u Dalmaciji mjestimice s jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na obali i otocima od 21 do 26, a najviša dnevna uglavnom od 30 do 35 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 23. srpnja

Pretežno sunčano i vruće, a na istoku povremeno umjerena naoblaka. Vjetar na kopnu slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu slaba do umjerena bura, te sjeverozapadnjak uglavnom poslijepodne. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35 °C.

 

Vremenska prognoza, ponedjeljak 22. srpnja

Prevladavat će sunčano i u većini krajeva vruće. U unutrašnjosti je uz prolazno više oblaka moguć poneki pljusak, ponajprije u gorskim predjelima. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu većinom umjerena bura. Najniža temperatura zraka uglavnom od 17 do 21, na Jadranu od 21 do 24, a najviša dnevna između 29 i 34 °C.

 

Vremenska prognoza, nedjelja 21. srpnja

Pretežno sunčano i vruće. U središnjim je predjelima kasno poslijepodne uz prolazno više oblaka moguć poneki pljusak. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, na sjevernom Jadranu i jugoistočni, u Dalmaciji zapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na Jadranu od 19 do 23, a najviša dnevna većinom između 30 i 34 °C.

 

Vremenska prognoza, subota 20. srpnja

Pretežno vedro i vruće. U unutrašnjosti Dalmacije poslijepodne umjeren razvoj oblaka uz mogućnost ponekog kratkotrajnoga pljuska. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, a na Jadranu zapadni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 17, na Jadranu od 19 do 22 °C, dok će najviša dnevna biti uglavnom između 27 i 33 °C.

 

Vremenska prognoza, petak 19. srpnja

U unutrašnjosti djelomice sunčano, a uz povremeno više oblaka mjestimice kratkotrajna kiša i poneki pljusak s grmljavinom. Uz obalu i na otocima će se zadržati sunčano. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu do umjeren sjeverozapadni i zapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 18, na Jadranu između 19 i 23, a najviša dnevna uglavnom od 26 do 31 °C.

 

Vremenska prognoza, četvrtak 18. srpnja

U većem dijelu Hrvatske djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku s kojom može pasti malo kiše, a od sredine dana i poneki pljusak praćen grmljavinom. U Dalmaciji će prevladavati sunčano. Vjetar u unutrašnjosti slab, a na Jadranu umjeren zapadni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 18, na Jadranu između 19 i 22, a najviša dnevna uglavnom od 26 do 31 °C.

 

Vremenska prognoza, srijeda 17. srpnja

Pretežno sunčano, poslijepodne uz porast naoblake sa zapada. Vjetar većinom slab, na istoku umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će ujutro puhati većinom umjerena, ponegdje i jaka bura, a poslijepodne sjeverozapadni, uz obalu zapadni, mjestimice i jugozapadni vjetar. Najviša temperatura od 26 do 31 °C.

 

Vremenska prognoza, utorak 16. srpnja

Pretežno sunčano i danju malo toplije. Na jugu Dalmacije će ujutro biti prolazno više oblaka, a mjestimice moguće i malo kiše ili pokoji pljusak. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, danju mjestimice i sjeverozapadnjak, osobito prema otvorenom moru. Vjetar poslijepodne u slabljenju. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na Jadranu od 18 do 23, a najviša dnevna od 24 do 28, na Jadranu od 26 do 30 °C.