Vremenska prognoza

Vremenska prognoza, ponedjeljak 18. listopada

Na Jadranu većinom sunčano. U unutrašnjosti mala do umjerena naoblaka, a ujutro i tijekom prijepodneva mjestimice magla. Vjetar uglavnom slab. Duž obale će noću i ujutro biti burina, a zatim umjerenog sjeverozapadnjaka i zapadnjaka. Najniža jutarnja temperatura zraka između -1 i 4, a na Jadranu 9 i 14 °C. Najviša dnevna uglavnom od 13 do 16, a na Jadranu od 19 do 22 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 17. listopada

Pretežno sunčano, na kopnu povremeno uz umjerenu naoblaku, a ujutro mjestimice maglu ili niske oblake koji se mogu lokalno zadržati i tijekom prijepodneva. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab. Na Jadranu će još u prvom dijelu dana puhati umjerena do jaka bura, a potom slab do umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 13 do 17, a na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 19 do 22 °C.

Vremenska prognoza, subota 16. listopada

U većem dijelu unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i mjestimice jutarnju maglu. Na istoku oblačnije, osobito ujutro kada će još ponegdje pasti malo kiše. Jadran te unutrašnjost Istre i Dalmacije bit će pretežno sunčani. Vjetar slab, sredinom dana i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a duž obale će umjerena i jaka bura postupno slabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka od 12 do 16, na moru i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 17 i 21 °C.

Vremenska prognoza, petak 15. listopada

U većini krajeva djelomice sunčano, a uz povremeno povećanu naoblaku na južnom Jadranu te navečer na krajnjem istoku moguće je malo kiše. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice niski oblaci te magla, češće u Slavoniji, a moguć je i mraz pri tlu. Vjetar na kopnu većinom slab, u gorju do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu između 11 i 15, na moru od 16 do 20 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 14. listopada

Na Jadranu pretežno sunčano i vjetrovito. U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, češću sredinom dana i popodne, kada je osobito u Slavoniji i gorju moguće i malo kiše. Ujutro na kopnu mjestimična magla i mraz pri tlu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, osobito podno Velebita. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 8 do 13, na Jadranu između 15 i 18 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 13. listopada

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu promjenjivo, ponegdje uz malo kiše. Poslijepodne i osobito navečer sa sjeverozapada postupno smanjenje naoblake. U Dalmaciji djelomice sunčano i uglavnom bez oborine. Ujutro na kopnu mjestimice magla. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u gorju i jak, a na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena bura u jačanju na jaku, lokalno s olujnim udarima. Najviša temperatura zraka uglavnom od 9 do 14, na Jadranu između 15 i 19 °C.

Vremenska prognoza, utorak 12. listopada

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Na istoku još ujutro uz povećanu naoblaku mjestimice malo kiše, a u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj ponegdje magla. Vjetar većinom slab, u istočnim krajevima do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, mjestimice i s olujnim udarima te sjeverni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 11 i 16, na Jadranu od 16 do 20 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 11. listopada

Promjenljivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Mjestimice kiša, u višem gorju ponegdje može biti susnježice i snijega, a na jugu pljuskovi i grmljavina. Oborina će biti češća u prvom dijelu dana. Puhat će većinom umjeren, na udare ponegdje i jak sjeveroistočni vjetar, poslijepodne u slabljenju. Na Jadranu umjerena do jaka, podno Velebita i Biokova na udare olujna, ponegdje i orkanska bura, a na jugu umjereno jugo i istočni vjetar, navečer u okretanju na buru. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na Jadranu od 12 do 17 °C.

Vremenska prognoza, subota 9. listopada

U većem dijelu zemlje umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše. Najviše sunčanog vremena bit će na sjevernom Jadranu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, u gorju na udare i jak. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita i olujna. Najviša temperatura zraka uglavnom od 8 do 13, na Jadranu između 15 i 20 °C.

Vremenska prognoza, petak 8. listopada

Pretežno oblačno, povremeno s kišom koja će biti češća i vjerojatnija u unutrašnjosti, osobito u gorskim krajevima, dok će na moru biti i sunčanih razdoblja. Puhat će umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar, u gorju i jak. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim, a još prijepodne na jugu istočnjak. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 10 do 15, a na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 16 i 21 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 7. listopada

Oblačno s povremenom kišom, vjetrovito i razmjerno svježe. Oborina će ponegdje biti obilna, osobito u središnjim i gorskim predjelima te na jugu zemlje gdje će biti izraženih pljuskova s grmljavinom. Na Jadranu su moguća kraća sunčana razdoblja, uglavnom na srednjem dijelu. Na kopnu vjetar umjeren do jak sjeveroistočni, u Slavoniji i istočni. Na većem dijelu Jadrana će puhati jaka, podno Velebita i olujna bura s orkanskim udarima, a još na južnom dijelu umjereno i jako jugo. Temperatura zraka na kopnu većinom od 9 do 14, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 16 do 21 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 6. listopada

Umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom. Oborina će mjestimice biti obilna, osobito krajem dana i u noći, ponajprije na Jadranu i u područjima uz Jadran. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i južni, u drugom dijelu dana na zapadu u okretanju na umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu većinom umjereno do jako jugo, a navečer i u noći na sjevernom Jadranu će zapuhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od 16 do 21, na Jadranu između 19 i 24 °C.

Vremenska prognoza, utorak 5. listopada

Na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom. U ostalim krajevima sa zapada postupno naoblačenje pa će kiše i pljuskova s grmljavinom biti i u Dalmaciji, a prema večeri i u središnjoj Hrvatskoj. U istočnim krajevima poslijepodne najsunčanije. Puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, u gorju ponegdje i jak, na istoku umjeren jugoistočni. Na Jadranu umjereno do jako, ponegdje do olujno jugo, na sjevernom dijelu poslijepodne i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 22 i 27 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 4. listopada

U većem dijelu zemlje pretežno sunčano te i dalje iznadprosječno toplo. Oblačnije na sjevernom Jadranu te u gorju, ponajprije u Gorskom kotaru uz mjestimice malo kiše. Ujutro u unutrašnjosti rijetko gdje magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 23 i 28 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 3. listopada

Pretežno sunčano i toplo. Oblačnije na sjevernom Jadranu i u gorju gdje povremeno može pasti malo kiše. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice je moguća magla. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, na istoku jugoistočni. Na Jadranu razmjerno vjetrovito uz umjereno i jako jugo. Najniža temperatura zraka od 6 do 11, na Jadranu između 14 i 19 °C. Najviša uglavnom od 22 do 26 °C.

Vremenska prognoza, subota 2. listopada

U većini krajeva pretežno sunčano, u zapadnim krajevima mjestimice s umjerenom naoblakom. Vjetar većinom slab, na istoku zemlje povremeno umjeren jugoistočni, a ponegdje uz obalu jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 22, na Jadranu između 23 i 27 °C.

Vremenska prognoza, petak 1. listopada

Na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti mjestimice umjerena, na istoku i u gorju i povećana naoblaka, a ujutro ponegdje magla. Vjetar uglavnom slab, samo u Slavoniji i Baranji i umjeren jugoistočni i istočni. Na Jadranu će umjerena i jaka bura, osobito podno Velebita s olujnim udarima, već prijepodne oslabjeti, a u Dalmaciji i okrenuti na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 22 do 27 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 29. rujna

U unutrašnjosti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ujutro mjestimice magla, a sredinom dana ponegdje vrlo malo kiše. Navečer i prema kraju dana sa sjeverozapada jače naoblačenje i češća kiša. Na Jadranu uglavnom sunčano, prolazno s umjerenom naoblakom. Vjetar većinom slab, na istoku mjestimice umjeren istočni i jugoistočni, krajem dana u središnjim predjelima sjeverni vjetar u jačanju. Na Jadranu slaba i umjerena bura, a sredinom dana i poslijepodne ponegdje jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između 9 i 14, na Jadranu od 15 do 20 °C. Najviša dnevna između 22 i 27 °C, u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, utorak 28. rujna

Pretežno, u unutrašnjosti i djelomice sunčano, a mjestimice malo kiše može pasti uglavnom na oblačnijem istoku zemlje. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u Slavoniji i Baranji sjeverozapadni. Na Jadranu slaba do umjerena, podno Velebita na udare i jaka bura, na otvorenom moru srednjega i južnoga dijela sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 22 do 27 °C, na Jadranu ponegdje malo viša.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 27. rujna

Promjenjivo oblačno i ne posve stabilno. Mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu te u unutrašnjosti, a pritom pljuskovi lokalno mogu biti izraženi. Najviše sunčanog vremena bit će u Dalmaciji. Vjetar slab, ponegdje do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Slabo i umjereno jugo na Jadranu u postupnom okretanju na sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od 11 do 16, na Jadranu između 16 i 21 °C. Najviša dnevna uglavnom između 23 i 28 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 26. rujna

Pretežno sunčano uz postupan porast naoblake sa zapada te i dalje iznadprosječno toplo. Prema večeri i u noći ponajprije na sjevernom Jadranu i u gorju mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugo. Najviša temperatura zraka uglavnom između 25 i 29 °C.

Vremenska prognoza, subota 25. rujna

Pretežno sunčano i relativno toplo. Umjerene naoblake bit će ponajprije na sjevernom Jadranu i gorju, a ujutro je ponegdje moguća i magla. Vjetar većinom slab, tek mjestimice duž obale i u gorju do umjeren jugozapadni. Najviša temperatura većinom između 23 i 28 °C.

Vremenska prognoza, petak 24. rujna

Pretežno sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom, a ujutro i maglom. Vjetar slab do umjeren, većinom jugozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 21 do 26 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 23. rujna

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno uz umjerenu naoblaku. Ujutro mjestimice kratkotrajna magla, uglavnom uz rijeke i po kotlinama. Na kopnu će zapuhati slab do umjeren jugozapadnjak, a još ujutro će na istoku biti sjeverozapadnjaka. Na Jadranu će umjerena bura, u noći i ujutro podno Velebita s jakim udarima, postupno oslabjeti i okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na moru od 12 do 17, a najviša dnevna od 17 do 21, na Jadranu između 21 do 25 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 22. rujna

U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a u sjevernim kopnenim krajevima i na istoku ponegdje može pasti i malo kiše. Na Jadranu pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. U gorju mjestimice umjeren sjeveroistočnjak, na istoku sjeverozapadnnjak. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, prema kraju dana zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu između 21 i 26 °C.

Vremenska prognoza, utorak 21. rujna

Na Jadranu pretežno sunčano, a na kopnu će biti umjerene i mjestimice povećane naoblake. Vjetar slab i ponegdje umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na moru će puhati umjerena bura, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimice jaka, podno Velebita s olujnim udarima, dok će u Dalmaciji postupno zapuhati i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom između 13 i 18, na Jadranu od 21 do 26 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 20. rujna

U prvom dijelu dana na Jadranu promjenjivo, u unutrašnjosti pretežno oblačno, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Zatim postupan prestanak oborine i smanjenje naoblake, najprije na Jadranu, a prema večeri i u unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Dalmaciji sjeverozapadni i zapadni, a na sjevernom Jadranu će zapuhati umjerena do jaka bura. Najviša temperatura zraka između 14 i 18, na Jadranu većinom od 21 do 26 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 19. rujna

Promjenljivo, povremeno uz kišu te pljuskove i grmljavinu, uglavnom na Jadranu i područjima uz njega, prema večeri i drugdje. U noći na ponedjeljak mjestimice izraženiji pljuskovi i obilnija kiša, ponajprije na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, u noći umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu će zapuhati umjereno jugo, prema večeri u jačanju. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Najviša dnevna temperatura između 19 i 24, u Dalmaciji do 26 °C.

Vremenska prognoza, subota 18. rujna

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Malo kiše ili pokojeg pljusak može biti u Dalmaciji, a popodne i gdjegod u gorskim predjelima. Ujutro ponegdje magla. Vjetar većinom slab, na istoku prolazno umjeren sjeverozapadni, a u Dalmaciji jugozapadni i zapadni. Ujutro na sjevernom Jadranu bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 26 °C.

Vremenska prognoza, petak 17. rujna

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno uz kišu, a lokalno će biti izraženih pljuskova s grmljavinom. Oborina će ponegdje biti obilna, osobito u zapadnim predjelima. Na kopnu će slab do umjeren jugozapadnjak okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i jugozapadni vjetar, prema kraju dana na sjeveru u okretanju na buru i istočni. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 20 do 25, a na Jadranu između 23 i 28 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 16. rujna

Promjenljivo i nestabilno no i dalje toplije od prosjeka za doba godine. Sredinom dana će uz više oblaka mjestimice biti kiše i pljuskova s grmljavinom, uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorskim područjima, a poslijepodne su lokalno mogući i drugdje u unutrašnjosti. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, mjestimice s jakim udarima, a na Jadranu i južni te jugo. Najniža temperatura zraka na kopnu od 14 do 19, u Lici niža, a na Jadranu od 18 do 23 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i na krajnjem istoku moguće i viša.

Vremenska prognoza, srijeda 15. rujna

Pretežno sunčano uz postupan porast naoblake sa zapada te i dalje iznadprosječno toplo. Najviše sunčanog vremena bit će na istoku i jugu zemlje, a navečer i u noći je na Jadranu i područjima uz njega lokalno moguć poneki pljusak. Ujutro na kopnu tek ponegdje može biti kratkotrajne magle. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i zapadni, a na sjevernom Jadranu navečer i južni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 27 do 31 °C.

Vremenska prognoza, utorak 14. rujna

Pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku te iznadprosječno toplo. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje kratkotrajna magla. Vjetar slab, na Jadranu poslijepodne do umjeren zapadni i jugozapadni, na otvorenom moru sjeverozapadni, a ujutro burin. Najviša temperatura zraka uglavnom od 27 do 31 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 13. rujna

Sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku i vrlo toplo, mjestimice i vruće. Vjetar slab, ujutro pod Velebitom mjestimice umjerena bura, poslijepodne duž obale i u unutrašnjosti Dalmacije jugozapadnjak i zapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 31 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 12. rujna

Pretežno sunčano te iznadprosječno toplo. Ujutro na kopnu ponegdje kratkotrajna magla. Umjerene naoblake bit će prijepodne na jugu, a poslijepodne moguće mjestimice na sjeveru zemlje. Vjetar većinom slab, ujutro duž obale ponegdje umjerena bura, a danju jugozapadni i zapadni vjetar, prema otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30 °C.

Vremenska prognoza, subota 11. rujna

Pretežno sunčano i danju vrlo toplo. Na jugu, osobito u unutrašnjosti Dalmacije uz promjenjivu naoblaku popodne postoji mala mogućnost za poneki pljusak. Ujutro na kopnu ponegdje kratkotrajna magla. Vjetar u unutrašnjosti slab, na Jadranu burin zatim slab do umjeren vjetar s mora. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30 °C.

Vremenska prognoza, petak 10. rujna

U većini krajeva sunčano uz malu i ponegdje umjerenu naoblaku. Ujutro je na kopnu mjestimice kratkotrajna magla. U Dalmaciji će povremeno biti oblačnije, na krajnjem jugu lokalno moguće malo kiše ili poneki pljusak. Vjetar većinom slab, na Jadranu ponegdje umjeren jugozapadni i jugoistočni. Najviša temperatura uglavnom od 24 do 29 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 9. rujna

Većinom sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, ujutro u unutrašnjosti mjestimice s kratkotrajnom maglom. Ponegdje u Dalmaciji promjenljivo oblačno uz mogućnost za pokoji lokalni pljusak ili malo kiše, osobito na jugu te u unutrašnjosti. Vjetar uglavnom slab, na istoku mjestimice umjeren istočni i jugoistočni. Na Jadranu slab i umjeren jugozapadnjak, a ujutro ponegdje uz obalu bura. Najniža jutarnja temperatura između 7 i 12, na Jadranu od 16 do 21 °C. Najviša dnevna većinom između 24 i 29 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 8. rujna

U većini krajeva pretežno sunčano i vrlo toplo. Na jugu postupan porast naoblake, poslijepodne i navečer uz mogućnost za malo kiše ili pokoji lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, u Slavoniji i Baranji i jugoistočni. Na Jadranu u prvom dijelu dana slaba do umjerena, podno Velebita i jaka bura, potom jugozapadnjak, prema jugu i jugoistočnjak te južni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 25 i 30 °C, u gorskoj Hrvatskoj ponegdje malo niža.

Vremenska prognoza, utorak 7. rujna

Pretežno sunčano, od sredine dana u većini krajeva s umjerenom naoblakom. Ujutro na kopnu mjestimice može biti magle. Vjetar slab, na istoku poslijepodne do umjeren istočni i jugoistočni, u gorju sjeveroistočni. Na Jadranu u noći i ujutro umjerena i lokalno jaka bura, a poslijepodne umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Navečer na sjevernom Jadranu ponovno bura u jačanju. Najniža temperatura zraka od 7 do 11, na Jadranu između 17 i 22 °C. Najviša dnevna od 23 do 27, a na obali i otocima između 27 i 30 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 6. rujna

Pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab, ponegdje do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, uz obalu i jugozapadni, a navečer ponovno bura. Najviša temperatura zraka uglavnom od 22 do 27, na Jadranu između 26 i 30 °C.

Vremenska prognoza, nedjeljak 5. rujna

Djelomice i pretežno sunčano. Uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije moguć je poneki lokalni pljusak. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjeren sjeverozapadnjak i bura, podno Velebita mjestimice i jaka, navečer moguće s olujnim udarima. Najviša temperatura od 23 do 27 na kopnu, te između 27 i 29 °C na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije.

Vremenska prognoza, subota 4. rujna

Pretežno sunčano i u većini predjela vrlo toplo. Mjestimice će biti promjenljive naoblake, ali uglavnom bez oborine. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjeren jugozapadni i zapadni, prema otvorenom moru i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 23 do 28 °C.

Vremenska prognoza, petak 3. rujna

Pretežno sunčano, mjestimice i s umjerenom naoblakom. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će zapuhati slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 21 do 26, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 25 i 29 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 2. rujna

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti mjestimice s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu slaba i umjerena bura, ponegdje s jakim udarima, a poslijepodne sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 20 do 25, na Jadranu između 25 i 30 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 1. rujna

Pretežno sunčano. Ponajprije u unutrašnjosti promjenjiva naoblaka, mjestimice i malo kiše ili poneki pljusak, osobito sredinom dana i poslijepodne. Vjetar slab i umjeren, na udare mjestimice jak sjeverni i sjeverozapadni, na Jadranu i bura. Najviša temperatura zraka između 21 i 25, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 25 do 29 °C.

Vremenska prognoza, utorak 31. kolovoza

Većinom sunčano, osobito u Dalmaciji. U ostalim krajevima uz promjenljivu naoblaku ponegdje može biti kiše, moguće mjestimice pljuskova i grmljavine, osobito u Gorskom kotaru, Lici te na sjevernom Jadranu. Vjetar većinom slab, ponegdje umjeren jugozapadni i zapadni. Na Jadranu slab i umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 22 i 27 °C, u gorskoj Hrvatskoj mjestimice malo niža.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 30. kolovoza

Djelomice, u Dalmaciji pretežno sunčano. Od sredine dana porast naoblake sa zapada, a prema noći raste vjerojatnost za kišu. Ujutro na kopnu mjestimice magla. Vjetar slab, popodne u sjevernim krajevima i umjeren jugozapadni i zapadni. Na moru će slaba do umjerena bura u drugom dijelu dana okretati na jugoistočni vjetar, u Dalmaciji sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 19 do 24, a na moru i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 23 do 27.

Vremenska prognoza, subota 28. kolovoza

Promjenljivo, u unutrašnjosti pretežno oblačno, povremeno s kišom i grmljavinom. Ponegdje obilnija oborina, osobito na Jadranu i područjima uz njega gdje će biti i izraženih pljuskova i nevremena. Najmanje kiše očekuje se u Istri i na sjeverozapadu zemlje. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura i sjeverac, podno Velebita i u sjevernoj Dalmaciji s olujnim udarima, a drugdje jugo u postupnom slabljenju. Najniža temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu između 15 i 20 °C. Najviša dnevna temperatura većinom od 15 do 20 u unutrašnjosti te od 21 do 26 °C na obali i otocima.

Vremenska prognoza, petak 27. kolovoza

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, osobito na istoku i u Dalmaciji, a uz obalu lokalno i pljuskovima s grmljavinom. Vjetar na kopnu slab, u gorju ponegdje umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana će puhati umjerena i jaka bura, a drugdje uglavnom umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 17 do 22 na kopnu te od 23 do 28 °C duž obale.

Vremenska prognoza, četvrtak 26. kolovoza

Prevladavat će sunčano. Krajem dana sa sjevera novo jače naoblačenje s kišom, a u noći na petak u sjeverozapadnim područjima su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab i povremeno umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni, a na kopnu će navečer okrenuti na sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 26 u unutrašnjosti te od 26 do 29 °C duž obale.

Vremenska prognoza, srijeda 25. kolovoza

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimice kiša, uglavnom na oblačnijem istoku te na jugu gdje će biti i pljuskova s grmljavinom, lokalno moguće izraženijih. Na sjevernom Jadranu najsunčanije. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima, a prema večeri i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 18 do 23 na kopnu te između 25 i 29 °C na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije.

Vremenska prognoza, utorak 24. kolovoza

U većini krajeva djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, na kopnu uz mogućnost za poneki pljusak dok su u Dalmaciji i njenoj unutrašnjosti mogući lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Na sjevernom Jadranu sunčano i uglavnom vedro. Vjetar slab, tek navečer u unutrašnjosti umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na moru će puhati umjerena bura, na sjevernom Jadranu i u sjevernoj Dalmaciji s jakim udarima, podno Velebita i olujnim, na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu većinom od 20 do 25, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 27 i 31 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 23. kolovoza

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom te pljuskovima s grmljavinom, lokalno i izraženijim. Na jugu zemlje najmanje oblaka i uglavnom suho. Na kopnu će puhati povremeno umjeren, mjestimice i umjereno jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena i jaka bura, pod Velebitom i s olujnim udarima, a južnije od Splita jugo. Najviša dnevna temperatura od 27 do 32, u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj između 19 i 23 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 22. kolovoza

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu poslijepodne uz promjenljivu naoblaku. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Duž obale u noći i ujutro do umjerena bura, danju jugozapadnjak, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak, poslijepodne u okretanju na južni vjetar i jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na Jadranu od 20 do 25 °C. Najviša dnevna uglavnom od 30 do 35 °C.

Vremenska prognoza, subota 21. kolovoza

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti mjestimice s umjerenom naoblakom te u većini krajeva vruće. Vjetar na kopnu slab, na Jadranu mjestimice umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 29 i 34 °C, ponegdje u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, petak 20. kolovoza

Pretežno sunčano te vrlo toplo, na Jadranu nerijetko vruće. U unutrašnjosti povremeno umjerena naoblaka, a ujutro mjestimice moguća kratkotrajna magla. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu u noći i ujutro te ponovno navečer slaba do umjerena bura, a sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između 9 i 14, na Jadranu od 17 do 22 °C. Najviša dnevna između 26 i 31 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 19. kolovoza

Pretežno sunčano, u sjevernim i istočnim krajevima uz povremeno umjerenu naoblaku. Vjetar na kopnu većinom slab, a ujutro ponegdje kratkotrajna magla. Na Jadranu ujutro te ponovno navečer slaba i umjerena bura, podno Velebita na udare jaka i olujna, a sredinom dana i poslijepodne ponegdje jugozapadnjak, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 23 i 27, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 28 do 31 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 18. kolovoza

Na sjevernom i na dijelu srednjeg Jadrana pretežno sunčano. Drugdje u prvom dijelu dana umjerena, ponegdje i povećana naoblaka. Većinom na krajnjem sjeveru ujutro poneka kap kiše, a na jugu Jadrana mogući su lokalni pljuskovi. Poslijepodne posvuda razvedravanje uz mogućnost za pokoji pljusak još u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu slaba i umjerena, na udare na sjevernom dijelu jaka, uglavnom podno Velebita i olujna bura, nakon sredine dana ponegdje u Dalmaciji i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 20 do 25, na Jadranu između 26 i 31 °C.

Vremenska prognoza, utorak 17. kolovoza

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu umjereno i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom i grmljavinom, glavninom u prvoj polovini dana. Ponegdje može biti izraženijih pljuskova, lokalno i nevremena. U Dalmaciji većinom sunčano, u sredinom dana i poslijepodne prolazno naoblačenje uz moguću kišu i neverine osobito u unutrašnjosti. Puhat će slab i umjeren, u prvom dijelu dana mjestimice na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu na jugu umjereno jugo, a drugdje slaba i umjerena bura s jakim, većinom podno Velebita lokalno i olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura na kopnu od 20 do 25, a na Jadranu između 27 i 33 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 15. kolovoza

Pretežno sunčano te i dalje vruće i vrlo vruće. Poslijepodne na kopnu mjestimice umjerena naoblaka, a prema večeri su na sjeveru i sjeverozapadu mogući lokalno izraženiji pljuskovi, ponajprije u Međimurju i Hrvatskom zagorju. Vjetar većinom slab jugoistočni i jugozapadni, a uz pljuskove na sjeverozapadu moguće i prolazno jak sjeverni. Na Jadranu do umjeren jugozapadni i južni vjetar, navečer u okretanju na jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 32 i 38 °C.

Vremenska prognoza, subota 14. kolovoza

Sunčano i vruće, u unutrašnjosti uz slab dnevni razvoj oblaka. Vjetar na kopnu uglavnom slab, na Jadranu ujutro mjestimice burin, popodne povremeno umjeren zapadni i jugozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu od 23 do 28, a najviša dnevna uglavnom od 32 do 38 °C.

Vremenska prognoza, petak 13. kolovoza

Sunčano uz malu, popodne u unutrašnjosti ponegdje i umjerenu naoblaku, a u Gorskom kotaru i na sjeverozapadu mala je mogućnost i za poneku kap kiše. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu mjestimice jugozapadnjak i sjeverozapadnjak koji na otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana može imati jake udare. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 32 do 37 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 12. kolovoza

Sunčano i vruće, u unutrašnjosti ponegdje uz malu naoblaku. U gorju vrlo mala vjerojatnost za poneki lokalni pljusak. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će puhati slab i umjeren sjeverozapadni vjetar, uz obalu i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 36 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 11. kolovoza

Pretežno sunčano i vruće, no nestabilno. Ponegdje moguć poneki pljusak i grmljavina, ponajprije u unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na Jadranu sjeverozapadni, navečer i bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 36 °C.

Vremenska prognoza, utorak 10. kolovoza

Pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku te vruće. U drugom dijelu dana uglavnom u gorskim krajevima mala je vjerojatnost za lokalni pljusak. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu ujutro slaba bura, danju do umjeren jugozapadni i zapadni vjetar. Najviša temperatura zraka uglavnom između 31 i 36 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 8. kolovoza

Pretežno sunčano i vruće. U unutrašnjosti mjestimice više oblaka, a kasno popodne i navečer lokalno je moguć i poneki pljusak s grmljavinom, vjerojatnije uz granicu sa Slovenijom te u Istri. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, u gorju s jakim udarima. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo, u Dalmaciji mjestimice i vrlo jako. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 30 i 35 °C, na istoku i jugu ponegdje moguće i malo viša.

Vremenska prognoza, subota 7. kolovoza

Pretežno sunčano i vrlo toplo te vruće. U unutrašnjosti će mjestimice biti umjerene naoblake, a ujutro lokalne kratkotrajne sumaglice i magle. U drugom dijelu dana u unutrašnjosti Istre i na širem riječkom području mala vjerojatnost za poneki pljusak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, duž obale i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32 °C.

Vremenska prognoza, petak 6. kolovoza

U većini krajeva prevladavat će sunčano. Uz umjeren do jak razvoj oblaka mogućnost za kišu ili poneki pljusak postoji u gorju i Istri, a kasnije poslijepodne i mjestimice u sjeverozapadnim krajevima te u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar većinom slab, u Dalmaciji do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30 °C, u gorju ponegdje malo niža.

Vremenska prognoza, četvrtak 5. kolovoza

Promjenljivo i nestabilno, povremeno uz kišu i pljuskove s grmljavinom. Lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme uz obilnu oborinu i jak vjetar. Kasno poslijepodne i osobito navečer postupno smirivanje vremenskih neprilika uz smanjenje naoblake. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadnjak. Na Jadranu vjetar umjeren i prolazno na udare jak sjeverozapadni te jugozapadni, u slabljenju krajem dana. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 21 do 27, u Dalmaciji i do 30 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 4. kolovoza

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Više će oblaka biti u zapadnim predjelima, gdje je uz jači razvoj oblaka moguća mjestimična kiša i grmljavina, ponajprije u unutrašnjosti Istre i na širem riječkom području. Dalmacija će biti najsunčanija. Vjetar u unutrašnjosti slab i umjeren južni i jugozapadni. Na Jadranu u početku slabo, a od sredine dana i umjereno jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 33 °C.

Vremenska prognoza, utorak 3. kolovoza

Djelomice sunčano. Mjestimice kiša ili poneki pljusak praćen grmljavinom, ponajprije u Istri i oko Rijeke, dijelu Gorskog kotara te u sjeverozapadnim kopnenim krajevima. Vjetar većinom slab, ponegdje na Jadranu do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, na sjevernom dijelu prema večeri jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 2. kolovoza

U većini krajeva djelomice sunčano. Uz promjenljivu naoblaku ponegdje malo kiše i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na sjevernom Jadranu, u gorskim i sjeverozapadnim predjelima. U Dalmaciji pretežno sunčano. Vjetar većinom slab. Na Jadranu slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni, duž obale ponegdje i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 23 i 28, na Jadranu od 28 do 33 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 1. kolovoza

U većini krajeva promjenjivo oblačno i nestabilno. Mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, osobito na zapadu zemlje gdje je lokalno moguće i grmljavinsko nevrijeme, uz najveću vjerojatnost na sjevernom Jadranu. U Dalmaciji uglavnom suho uz najviše sunčanoga vremena. Slab i umjeren jugozapadni vjetar, mjestimice s jakim udarima, kasno poslijepodne okretat će na zapadni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak, u Dalmaciji prolazno sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka uglavnom od 28 do 33 °C, na istoku i u Dalmaciji i viša.

Vremenska prognoza, subota 31. srpnja

Pretežno sunčano i vruće, no ne posve stabilno. U unutrašnjosti će biti promjenljive naoblake, a u sjeverozapadnim predjelima i pljuskova s grmljavinom. Slab i umjeren jugozapadni i zapadni vjetar na kopnu će postupno okrenuti na sjeveroistočni i sjeverni, dok će na Jadranu zapuhati jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 33 i 37 °C, u gorskim predjelima malo niža.

Vremenska prognoza, petak 30. srpnja

Pretežno sunčano i vruće. U sjevernim kopnenim predjelima poslijepodne uz jači razvoj oblaka moguć je pokoji pljusak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 32 do 37 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 29. srpnja

Sunčano, u unutrašnjosti povremeno uz malo oblaka te vruće. Vjetar uglavnom slab, poslijepodne na kopnu mjestimice umjeren zapadni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, u gorju malo niža, a na moru od 22 do 27 °C. Najviša dnevna od 30 do 35 °C, u Dalmaciji ponegdje viša.

Vremenska prognoza, srijeda 28. srpnja

Pretežno sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom te vruće i vrlo vruće. Poslijepodne je u unutrašnjosti Istre i na širem riječkom području moguć poneki pljusak. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i zapadni, poslijepodne na kopnu ponegdje s jakim udarima, a na moru i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 32 i 37 °C.

Vremenska prognoza, utorak 27. srpnja

U većini krajeva djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a uglavnom na sjevernom Jadranu i u zapadnim kopnenim predjelima bit će lokalnih pljuskova i grmljavine ili mjestimične kiše. Najsunčanije će biti u Dalmaciji, osobito na jugu. Na kopnu će puhati slab i umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, mjestimice s jakim udarima, a na Jadranu uglavnom jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura većinom između 30 i 35 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i viša.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 26. srpnja

Djelomice sunčano, vruće i sparno. Uz povremeno više oblaka postoji vjerojatnost za kratkotrajnu slabu kišu ili lokalni pljusak s grmljavinom, uglavnom u Istri te u zapadnim kopnenim predjelima, osobito u drugom dijelu dana. Vjetar slab i umjeren, na udare ponegdje i jak jugozapadni i južni, a na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura između 17 i 22, na Jadranu od 22 do 27, a najviša dnevna između 31 i 36 °C, u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, nedjelja 25. srpnja

Pretežno i djelomice sunčano, vruće i sparno. Uz prolazno više oblaka lokalno je moguća kratkotrajna kiša ili pljuskovi i grmljavina, ponajprije u središnjim i istočnim krajevima. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i južni, na istoku i jugoistočni, a na Jadranu umjereno do jako, u Dalmaciji ponegdje i vrlo jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 30 i 35 °C.

Vremenska prognoza, subota 24. srpnja

Prevladavat će sunčano uz malu, tek ponegdje i umjerenu naoblaku. Vjetar na kopnu slab do umjeren južni i jugoistočni. Na Jadranu ujutro burin, a popodne povremeno umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka na kopnu od 12 do 16, na Jadranu od 20 do 24, a najviša dnevna uglavnom od 29 do 33, u unutrašnjosti Dalmacije i do 35 °C.

Vremenska prognoza, petak 23. srpnja

Pretežno sunčano, no u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu nestabilno pa će uz povremeno više oblaka biti i mjestimičnih pljuskova i grmljavine. Vjetar slab, u gorju i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će ujutro puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a potom zapadni i jugozapadni vjetar, prema otvorenom moru sjeverozapadni. Najniža temperatura zraka od 12 do 16, duž obale od 20 do 24, a najviša dnevna između 24 i 29 na kopnu te od 30 do 34 °C na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije.

Vremenska prognoza, četvrtak 22. srpnja

Pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti Istre, na širem riječkom području te u Gorskom kotaru uz lokalni razvoj oblaka moguć je i poneki kratkotrajni pljusak. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će puhati umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, na otvorenom moru i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 26 do 31, u Dalmaciji i do 33 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 21. srpnja

Pretežno sunčano. Vjetar slab, na istoku ponegdje umjeren sjeverozapadni, na Jadranu i jugozapadni, a navečer ponovno bura. Najviša temperatura zraka uglavnom od 27 do 32 °C.

Vremenska prognoza, utorak 20. srpnja

U većem dijelu zemlje pretežno sunčano. Oblačnije uz mjestimičnu kišu bit će na istoku, osobito prijepodne, dok je sredinom dana i poslijepodne uz jači razvoj oblaka poneki pljusak moguć na krajnjem jugu, u unutrašnjosti Istre te u gorju i dijelovima središnje Hrvatske. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna, a popodne ponegdje i umjeren sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura većinom između 27 i 32 °C, malo niža u gorju.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 19. srpnja

Postupno razvedravenje sa zapada. Na sjevernom Jadranu sunčano, u Dalmaciji promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, no i dalje lokano pljuskovi. U gorju, središnjoj i istočnoj Hrvatskoj umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, lokano i to osobito na istoku i u gorju moguće i obilnijom. Vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni, povremeno izraženiji. Na Jadranu umjerena i jaka, na udare olujna, podno Velebita i orkanska bura, a u Dalmaciji i mjestimice umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 18. srpnja

U unutrašnjosti umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz kišu te pljuskove i grmljavinu, osobito navečer i u noći. Oborina lokalno može biti obilna, uglavnom u gorskim i središnjim krajevima te ponegdje na istoku. Na Jadranu promjenjivo, mjestimice je moguća kiša ili poneki pljusak s grmljavinom. Vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura, a na južnom dijelu uglavnom umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. Najviša temperatura zraka većinom između 25 i 30 °C, u gorju niža.

Vremenska prognoza, subota 17. srpnja

U unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima te lokalno obilnom oborinom. U Dalmaciji promjenjivo sa sunčanim razdobljima, uz mogućnost za kišu ili lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, uz nestabilnosti lokalno pojačan. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura i sjeverni vjetar, na preostalom dijelu većinom umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, uz obalu u početku i jugo. Najviša dnevna temperatura od 20 do 26, na Jadranu između 25 i 30 °C.

Vremenska prognoza, petak 16. srpnja

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom. Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina, uglavnom u istočnim, a u noći i u središnjim predjelima. U Dalmaciji većinom sunčano, no poneki pljusak moguć je uglavnom u unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena, podno Velebita i jaka bura, te zapadni i jugozapadni vjetar, prema otvorenom moru mjestimice jak sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 15. srpnja

Pretežno sunčano. Povremeno umjerena naoblaka te mala mogućnost za poneki pljusak uglavnom na sjevernom Jadranu, u gorskim i istočnim krajevima. Vjetar većinom slab, na Jadranu umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 27 i 32 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 14. srpnja

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Mjestimična kiša, često u obliku pljuskova s grmljavinom, padat će uglavnom u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Dalmacije. Lokalno je moguće grmljavinsko nevrijeme. Na sjevernom Jadranu i u gorju sunčanije. Vjetar slab do umjeren većinom jugozapadni i jugoistočni, na istoku zemlje i u Dalmaciji prolazno i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 27 do 32 °C.

Vremenska prognoza, utorak 13. srpnja

U većini krajeva pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće. Od sredine dana sa zapada porast naoblake, a navečer i u noći na srijedu na sjevernom Jadranu i u gorju pljuskovi i grmljavina. Puhat će umjeren južni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 36 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 12. srpnja

Prevladavat će sunčano, osobito na Jadranu. Na kopnu prijepodne ponegdje povećana naoblaka, a popodne uz dnevni razvoj oblaka vrlo rijetko može biti pokojeg pljuska, ponajprije u Slavoniji i Baranji. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, uz obalu i bura. Popodne jugozapadni, na Jadranu i zapadni. Najviša dnevna temperatura između 28 i 33 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 11. srpnja

Na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti promjenjiva naoblaka i ponegdje kiša, većinom u gorskim i središnjim predjelima. Poslijepodne lokalno izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom kojih vrlo rijetko može biti i uz obalu. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu sjeverozapadnjak i zapadnjak, a navečer na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32 °C.

Vremenska prognoza, subota 10. srpnja

Pretežno sunčano, na kopnu povremeno umjerena naoblaka. Na istoku oblačnije, mjestimice s malo kiše. Popodnevni pljuskovi mogući su uz lokalno jači razvoj oblaka i u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, prijepodne bura, podno Velebita jaka. Najviša temperatura od 28 do 33 °C, u gorju i malo niža.

Vremenska prognoza, petak 9. srpnja

Na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti povremeno umjerena i povećana naoblaka, a najveća vjerojatnost za mjestimičnu kišu i lokalno jači razvoj oblaka te izraženije pljuskove i grmljavinu je na istoku Hrvatske. Slab do umjeren jugozapadni vjetar prema večeri u okretanju na sjeverni i sjeveroistočni, prolazno i jak. Na Jadranu umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, a krajem dana na sjevernom dijelu bura u jačanju. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 30 do 35 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 8. srpnja

Pretežno sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom, uglavnom suho te vruće i vrlo vruće. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, na Jadranu i zapadni te sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka uglavnom između 33 i 39 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 7. srpnja

Sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće. Vjetar većinom slab, mjestimice umjeren jugozapadni, na istoku jugoistočni. Na Jadranu slab do umjeren jugozapadni i zapadni, na sjevernom dijelu ponegdje i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 32 do 37 °C.

Vremenska prognoza, utorak 6. srpnja

Sunčano i vruće. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, uz obalu jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 29 i 34 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 5. srpnja

U noći i prijepodne u većini krajeva pretežno oblačno, mjestimice s kišom koja uglavnom na sjevernom Jadranu i zapadu unutrašnjosti lokalno može biti izraženija i praćena grmljavinom. Od sredine dana postupno prestanak kiše i razvedravanje. Na kopnu će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na moru će slaba do umjerena bura okretati na sjeverozapadnjak i zapadnjak te malo pojačati. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 19, na obali i otocima između 21 i 24 °C. Najviša dnevna većinom od 25 do 30 °C, u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, nedjelja 4. srpnja

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Najviše oblaka uz mjestimice malo kiše bit će na sjevernom Jadranu te u gorju. Navečer naoblačenje i kiša sa zapada. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu umjereno jugo i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 25 do 31 °C.

Vremenska prognoza, subota 3. srpnja

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku te uglavnom suho. Poneki kratkotrajni lokalni pljusak moguć je ponajprije popodne na istoku zemlje. Vjetar u unutrašnjosti slab, na istoku i umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu u noći i ujutro većinom umjerena bura, zatim zapadni i jugozapadni vjetar, prema otvorenom moru sjeverozapadni. Najniža temperatura zraka od 12 do 17, na Jadranu od 19 do 23, a najviša uglavnom između 27 i 32 °C, ponegdje u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, petak 2. srpnja

Djelomice sunčano, na kopnu i sjevernome Jadranu uz promjenljivu naoblaku te i dalje ne posve stabilno. Uz lokalno jači razvoj oblaka moguće je malo kiše ili poneki pljusak, ponajprije u gorju. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, na Jadranu i zapadni, a ujutro ponegdje bura. Najviša dnevna temperatura od 23 do 28 u unutrašnjosti te između 28 i 32 °C na obali i otocima.

Vremenska prognoza, četvrtak 1. srpnja

U većini krajeva djelomice sunčano, ali nestabilno uz mjestimične pljuskove i grmljavinu. Pritom pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji, osobito u zapadnim područjima. U Dalmaciji će se zadržati sunčano. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, uz lokalne nestabilnosti kratkotrajno pojačan. Na Jadranu zapadni i sjeverozapadni, dok će krajem dana na sjevernom dijelu zapuhati bura. Najviša temperatura zraka od 25 do 30 °C, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 30 i 33 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 30. lipnja

Prevladavat će sunčano te i dalje vruće. U unutrašnjosti će mjestimice biti umjerene naoblake, a uz lokalno pojačani razvoj oblaka moguć je i poneki pljusak, osobito krajem dana. Vjetar većinom umjeren jugozapadni i zapadni, na Jadranu ponegdje i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 35 °C.

Vremenska prognoza, utorak 29. lipnja

Pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugo, prema otvorenom moru i umjereno do jako. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 31 do 36 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 28. lipnja

Pretežno sunčano i vruće. Vjetar većinom slab, u drugom dijelu dana duž obale ponegdje i umjeren jugozapadni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura između 31 i 36 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 27. lipnja

Sunčano, na Jadranu i vedro te u većini predjela vruće. Vjetar slab, na Jadranu do umjeren jugozapadni, prema otvorenom moru i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 29 i 33 °C.

Vremenska prognoza, subota 26. lipnja

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno umjerena naoblaka, a tek je rijetko moguć poneki lokalni pljusak i grmljavina. Vjetar na kopnu uglavnom slab, u Slavoniji do umjeren sjeverozapadni, na Jadranu i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 26 do 31, u Dalmaciji do 34 °C.

Vremenska prognoza, petak 25. lipnja

Pretežno sunčano, na jugu povremeno uz umjerenu i povećanu naoblaku. Uglavnom u unutrašnjosti mjestimice jači razvoja oblaka i lokalno maki kiše ili pljuskovi s grmljavinom, osobito prema večeri i u noći u sjeverozapadnim i istočnim predjelima kad mogu biti izraženiji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni, a u sjevernim područjima unutrašnjosti će okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura većinom između 29 i 34 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 24. lipnja

Pretežno sunčano i vruće, u unutrašnjosti i vrlo vruće. Mjestimice će biti prolazne umjerene naoblake, a na kopnu postoji mogućnost i za poneki lokalni pljusak, uglavnom na istoku zemlje. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak,ponegdje i s jakim udarima, a uz obalu i južni i jugoistočni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 32 do 37 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 23. lipnja

Sunčano i vruće, ponegdje uz malu do umjerenu naoblaku. Na sjevernom Jadranu postoji mala mogućnost za lokalni pljusak. Vjetar većinom slab jugozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 32 do 37 °C.

Vremenska prognoza, utorak 22. lipnja

Sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, na moru i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 32 do 37 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 21. lipnja

Pretežno sunčano i vruće. Uglavnom u istočnoj Slavoniji postoji mala vjerojatnost za jači razvoj oblaka i lokalni pljusak. Puhat će slab i umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, a na Jadranu i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 31 do 36 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 20. lipnja

Pretežno sunčano, a popodne u unutrašnjosti mogućnost pokojeg lokalnog pljuska, uglavnom u gorskim područjima. Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu popodne i umjeren jugozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 35 °C.

Vremenska prognoza, subota 19. lipnja

Pretežno sunčano i vruće. U dijelu Gorskog kotara je uz jači dnevni razvoj oblaka moguć i poneki pljusak. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu, posebice u Dalmaciji do umjeren sjeverozapadni, uz obalu ponegdje i zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 29 i 34 °C.

Vremenska prognoza, petak 18. lipnja

Pretežno sunčano uz povremenu umjerenu naoblaku, a u većini krajeva i vruće. Uz lokalno jači razvoj oblaka ponekog pljuska s grmljavinom bit će ponajprije u gorju i u Istri. Vjetar većinom slab. Na Jadranu će puhati slab i umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 29 i 32 °C, u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, četvrtak 17. lipnja

Pretežno sunčano i u većini krajeva vruće. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu ujutro burin, a danju do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 29 do 32 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 16. lipnja

Pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom te još toplije. Vjetar na kopnu slab, na Jadranu ujutro burin, danju maestral. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, u gorju malo niža, a na moru između 18 i 22. Najviša dnevna uglavnom od 26 do 30 °C.

Vremenska prognoza, utorak 15. lipnja

Pretežno sunčano, na kopnu mjestimice s umjerenom naoblakom. Vjetar većinom slab. Na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, a sredinom dana i poslijepodne zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 24 do 29 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 14. lipnja

Prevladavat će sunčano, ponegdje u unutrašnjosti s umjerenom naoblakom, osobito na istoku. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita prijepodne i olujna bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka u većini krajeva između 23 i 28 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 13. lipnja

Od sredine dana u kopnenim područjima i na sjevernom Jadranu postupno razvedravanje, a u Dalmaciji još promjenljiva naoblaka. Pljuskova s grmljavinom može biti u unutrašnjosti Dalmacije i u Konavlima, a moguće i na obali srednjeg i južnog Jadrana te u zapadnim krajevima. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu slaba i umjerena, ponegdje jaka bura, uglavnom podno Velebita potkraj dana moguće s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od 22 do 27 °C, na Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice i do 30 °C.

Vremenska prognoza, petak 11. lipnja

Djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano, ali nestabilno. Uz lokalno jači razvoj oblaka u unutrašnjosti će biti pljuskova s grmljavinom, a pokoji pljusak moguć je i ponegdje na obali. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na moru većinom jugozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 30 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 10. lipnja

Pretežno sunčano, na kopnu mjestimice s umjerenom naoblakom. Ponegdje može biti kiše i grmljavine i to uglavnom na istoku unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu slaba do umjerena bura prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 25 do 30 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 9. lipnja

Pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. Uz pojačani razvoj oblaka lokalno su mogući pljuskovi i grmljavina, uglavnom u gorskim i istočnim predjelima te u unutrašnjosti Istre. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 25 do 30 °C.

Vremenska prognoza, utorak 8. lipnja

Pretežno ili djelomice sunčano i vrlo toplo. Uz jači dnevni razvoj oblaka mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina, ponajprije u dijelu središnje i gorske Hrvatske te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Vjetar većinom slab, na Jadranu sredinom dana i popodne uz obalu umjeren jugozapadnjak, prema otvorenome moru sjeverozapadnjak, a navečer mjestimice bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 7. lipnja

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimice kiša ili lokalni pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u gorju i u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu slab do umjeren jugozapadnjak i jugoistočnjak, na sjevernom Jadranu ponegdje bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27 °C, u Lici i Gorskom kotaru malo niža.

Vremenska prognoza, nedjelja 6. lipnja

U većini predjela promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno uz povremenu kišu, mjestimice i grmljavinu, a lokalno su mogući izraženiji pljuskovi. Na južnom Jadranu pretežno, a na srednjem djelomice sunčano uz povećanu vjerojatnost za kišu uglavnom na sjeveru Dalmacije. Vjetar većinom slab, na Jadranu mjestimice umjeren jugozapadni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura većinom od 21 do 26 °C, u Dalmaciji ponegdje i malo viša.

Vremenska prognoza, subota 5. lipnja

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Uz lokalno jači razvoj oblaka u gorskim i osobito u središnjim krajevima, a potom i u zapadnoj Slavoniji postoji vjerojatnost za poneki pljusak i grmljavinu. Vjetar većinom slab, na Jadranu i umjeren zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30 °C.

Vremenska prognoza, petak 4. lipnja

Sunčano, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu uz malu do umjerenu naoblaku, a uglavnom u gorskim krajevima uz umjeren razvoj oblaka mala je mogućnost lokalnih pljuskova. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjeren jugozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 29 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 3. lipnja

Pretežno sunčano, na Jadranu i vedro. Na istoku će povremeno biti umjerene naoblake, a u gorskim krajevima te u unutrašnjosti Dalmacije, uz lokalno jači razvoj oblaka, mala je vjerojatnost za poneki pljusak. Vjetar uglavnom slab, u drugom dijelu dana na moru do umjeren sjeverozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 28 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 2. lipnja

Sunčano uz malu, u unutrašnjosti ponegdje i umjerenu naoblaku, osobito na istoku. Ujutro uz rijeke i po kotlinama lokalna kratkotrajna magla. Vjetar većinom slab, na moru ujutro burin, a od sredine dana mjestimice i umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 21 i 26 °C.

Vremenska prognoza, utorak 1. lipnja

Na Jadranu pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano. Poslijepodne uz umjeren razvoj oblaka postoji vjerojatnost za poneki pljusak, ponajprije u istočnim i gorskim krajevima te u unutrašnjosti Istre. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, danju sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 18 i 24 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 31. svibnja

Na Jadranu pretežno, u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Lokalno malo kiše ili pljuskovi, moguće i grmljavina, osobito na istoku. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjeren jugozapadni te sjeverozapadni vjetar koji mjestimice može biti jak. Najviša temperatura zraka od 17 do 21, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 20 do 24 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 30. svibnja

Djelomice, na sjevernom i dijelu srednjega Jadrana pretežno sunčano. Na jugu u prvom dijelu dana umjereno do pretežno oblačno, samo rijetko uz malo kiše. U unutrašnjosti od sredine dana uz umjeren i jak razvoj oblaka lokalni pljuskovi, moguće s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu slaba i umjerena, ponegdje jaka bura s olujnim udarima, sredinom dana i poslijepodne mjestimice jugozapadnjak, prema otvorenome sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom od 18 do 23 °C, u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, subota 29. svibnja

U Dalmaciji pretežno sunčano. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu promjenljivo oblačno, a mjestimice može biti kiše i pljuskova, češće u sjeverozapadnim i gorskim krajevima, prema večeri i u Posavini. U noći sa sjeverozapada postupno razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu slab do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar. Prema večeri ponovno će zapuhati umjerena bura koja će u noći jačati na jaku, na udare i olujnu, najprije na sjevernom dijelu. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 17 do 21, na Jadranu između 22 i 26 °C.

Vremenska prognoza, petak 28. svibnja

Pretežno sunčano, uglavnom u unutrašnjosti poslijepodne promjenljiva naoblaka i tek rijetko mogućnost za pokoji lokalni pljusak. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na sjevernom i srednjem Jadranu umjerena do jaka, podno Velebita na udare i olujna bura, a poslijepodne većinom umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. Najviša temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na Jadranu 22 i 25 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 26. svibnja

Pretežno sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a na Jadranu ujutro bura, potom zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 20 do 25 °C, u Dalmaciji ponegdje i malo viša.

Vremenska prognoza, utorak 25. svibnja

U većini krajeva djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, no mjestimice i uz malo kiše te poslijepodnevne lokalne pljuskove, ponajprije u Gorskom kotaru i na sjeverozapadu zemlje. U Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti pretežno sunčano. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, prolazno i s jakim udarima, a u gorskim područjima jugozapadni. Na Jadranu će puhati slab i umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar, a na južnom dijelu još prijepodne jugo. Najviša dnevna temperatura većinom između 20 i 25 °C, u gorskim i sjeverozapadnim predjelima ponegdje niža.

Vremenska prognoza, nedjelja 23. svibnja

U većini krajeva djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Uz više oblaka, uglavnom na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i središnjim predjelima mjestimice kiša ili poneki pljusak s grmljavinom. Na kopnu ujutro vjetar slab, zatim umjeren jugozapadni, poslijepodne u okretanju na prolazno jak sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjereno do jako jugo u postupnom slabljenju, a navečer na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 19 do 24 °C, poslijepodne u sjevernim krajevima u padu.

Vremenska prognoza, subota 22. svibnja

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te mogućnost za malo kiše ili poneki pljusak, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju. U Dalmaciji najsunčanije. Puhat će umjeren, mjestimice na udare jak jugozapadni i južni vjetar, a na Jadranu umjereno do jako jugo. Najniža temperatura od 8 do 13, na Jadranu od 12 do 16, a najviša većinom između 18 i 23 °C.

Vremenska prognoza, petak 21. svibnja

Prevladavat će sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, osobito na zapadu zemlje. Vjetar umjeren južni i jugozapadni, mjestimice s jakim udarima, a na Jadranu jugo u jačanju. Najviša dnevna temperatura od 19 do 24 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 20. svibnja

Na Jadranu djelomice sunčano. U unutrašnjosti promjenljivo, u prvom dijelu dana i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom na istoku. Poslijepodne uz jači razvoj oblaka lokalno su mogući pljuskovi, a navečer posvuda razvedravanje. Vjetar većinom umjeren, u Dalmaciji i jak sjeverni i sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu od 19 do 23 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 19. svibnja

U većem dijelu zemlje prevladavat će oblačno s kišom, još ponegdje obilnom, a lokalno može biti i pljuskova praćenih grmljavinom, uglavnom u Dalmaciji. Uz obalu će biti čestih sunčanih razdoblja, a na jugu Dalmacije je vjerojatnost za oborinu najmanja. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na sjevernom Jadranu puhat će umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak, a u Dalmaciji će jugozapadnjak i jugo postupno okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 12 do 17, u Dalmaciji od 18 do 22 °C.

Vremenska prognoza, utorak 18. svibnja

Djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčano. Ujutro je po kotlinama unutrašnjosti i uz rijeke moguća magla. U središnjim predjelima popodnevni sporadični pljuskovi i grmljavina. Krajem dana i u noći na srijedu naoblačenje sa zapada i kiša. Vjetar uglavnom slab, na istoku umjeren sjeverozapadni, u gorju jugozapadni, na Jadranu i južni. Najniža temperatura zraka od 5 do 9, na Jadranu od 10 do 15, a najviša dnevna uglavnom između 18 i 23 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 17. svibnja

Sredinom dana još umjereno do pretežno oblačno s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom, zatim smirivanje i postupno razvedravanje, najprije na sjeverozapadu i u Dalmaciji. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadni vjetar u okretanju na sjeverozapadni na sjevernom dijelu. Najviša dnevna temperatura između 17 i 21 °C, u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, nedjelja 16. svibnja

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te i dalje nstabilno. Mjestimice kiša ili pljuskovi s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu te u Gorskome kotaru i Lici. Vjetar slab do umjeren, povremeno i jak jugozapadni, a na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 22 °C, u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, subota 15. svibnja

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Mjestimice će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, češćih prema večeri u unutrašnjosti. Vjetar slab, na Jadranu do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 17 i 22 °C.

Vremenska prognoza, petak 14. svibnja

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima te i dalje nestabilno. U većini krajeva povremeno kiša i pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a na Jadranu i jugo koje će prema večeri pojačati. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 18 i 22 °C, u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, četvrtak 13. svibnja

Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno. Mjestimice kiša, a uglavnom na Jadranu i pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 17 do 21 °C, a ponegdje u Gorskome kotaru i Lici malo niža.

Vremenska prognoza, srijeda 12. svibnja

Promjenljivo oblačno s povremenom kišom. Lokalno pljuskovi s grmljavinom, moguće i izraženiji, najprije duž obale, a osobito poslijepodne u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja izglednija su u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni i zapadni, a ujutro na jugu i jugo. Najviša temperatura zraka od 17 do 22 °C, u gorju između 13 i 17 °C.

Vremenska prognoza, utorak 11. svibnja

Na istoku unutrašnjosti te u Dalmaciji pretežno sunčano. U ostalim krajevima djelomice sunčano, poslijepodne uz promjenljivu naoblaku već mjestimice moguća kiša i grmljavina, ponajprije na sjevernom Jadranu, a navečer i na dijelu srednjeg te u Gorskom kotaru. U noći na srijedu jače naoblačenje s kišom zahvatit će veći dio zemlje. Vjetar slab do umjeren, većinom jugozapadni i južni, na Jadranu umjereno do jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 23 i 28 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 10. svibnja

Pretežno sunčano i u dosta krajeva vrlo toplo. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, u Slavoniji južni i jugoistočni, a na Jadranu većinom umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 9. svibnja

Pretežno vedro i toplo. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, a na Jadranu nakon jutarnje bure jugozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 21 do 25 °C.

Vremenska prognoza, subota 8. svibnja

Prevladavat će sunčano. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjeren sjeverozapadni i zapadni, ponegdje uz obalu i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 15 do 20, u Dalmaciji između 20 i 24 °C.

Vremenska prognoza, petak 7. svibnja

U većini krajeva umjereno i pretežno oblačno. Kiša mjestimice na sjeveru već prijepodne, a u ostalim predjelima od sredine dana, osobito poslijepodne i navečer ponegdje uz pljuskove s grmljavinom, moguće izraženije. U Dalmaciji u prvom dijelu dana većinom sunčano, potom naoblačenje, krajem dana uglavnom na sjeveru Dalmacije moguća kiša. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, mjestimice na udare jak, od sredine dana sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak, ponegdje jak, navečer na sjevernom dijelu bura u jačanju. Najviša dnevna temperatura većinom od 16 do 22 °C, na sjeveru zemlje i u Gorskom kotaru malo niža.

Vremenska prognoza, četvrtak 6. svibnja

U većini krajeva u prvom dijelu dana umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz kišu, češće u unutrašnjosti. Potom prestanak kiše uz postupno smanjenje naoblake. Samo duž obale Dalmacije pretežno sunčano s povremeno umjerenom naoblakom. Vjetar u unutrašnjosti slab i umjeren jugozapadni i jugoistočni. Na Jadranu vjetar umjeren, lokalno i jak južni i jugozapadni te jugo, dok će podno Velebita još ujutro puhati umjerena i jaka bura. Najviša dnevna temperatura na kopnu između 15 i 19, na Jadranu uglavnom od 19 do 22 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 5. svibnja

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Na Jadranu i uz njega mjestimice kiša, ponajprije u Dalmaciji, a navečer i u noći kiša i pljuskovi očekuju se i u središnjim i istočnim krajevima. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, poslijepodne u gorju i na sjeverozapadu ponegdje s olujnim udarima, a na Jadranu jugo i južni vjetar. Krajem dana i u noći vjetar će okrenuti na jak sjeverac te brzo oslabjeti. Najniža jutarnja temperatura od 6 do 11, na Jadranu od 10 do 15 °C. Najviša dnevna uglavnom između 18 i 23 °C, u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, utorak 4. svibnja

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, osobito u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u gorju i na sjeverozapadu poslijepodne i jak, a na sjevernom Jadranu zapuhat će i jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 17 i 22 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 3. svibnja

U Dalmaciji pretežno sunčano. Na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti prijepodne većinom oblačno, mjestimice s kišom, ponajprije na sjeverozapadu. Zatim postupno razvedravanje, ali je poslijepodne još moguć lokalni pljusak, osobito u gorju i unutrašnjosti Istre. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na sjevernom Jadranu bura, podno Velebita i jaka, a na srednjem i južnom dijelu sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 12 i 17, na Jadranu od 17 do 22 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 2. svibnja

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimice kiša, osobito na sjeverozapadu, navečer i na sjevernom Jadranu. Vjetar umjeren i jak jugozapadni, osobito u gorju s olujnim udarima, a krajem dana umjeren sjeverni, u Slavoniji zapadni, a u Dalmaciji i jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 19 i 24 °C.

Vremenska prognoza, subota 1. svibnja

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ali i dalje nestabilno. Povremeno je moguća kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi, osobito navečer i u noći na nedjelju kad lokalno mogu biti izraženiji, uglavnom u zapadnim i sjeverozapadnim predjelima. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i južni, a na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo. Najniža temperatura zraka od 9 do 14, na Jadranu od 13 do 18, a najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 °C.

Vremenska prognoza, petak 30. travnja

U većini krajeva promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, no ne posve stabilno pa mjestimice može pasti malo kiše ili poneki pljusak, osobito na sjeverozapadu unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu i u gorju. Najviše sunčanog vremena bit će u Dalmaciji. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i južni, na Jadranu i jugo. Najviša temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 29. travnja

Prijepodne umjereno do pretežno oblačno, lokalno s kišom, vjerojatnijom na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici. Poslijepodne u većini krajeva djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, no lokalno i uz mogućnost za poneki pljusak, osobito u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu će puhati i jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 17 i 22 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 28. travnja

U većem dijelu zemlje pretežno oblačno. Mjestimice kiša i pljuskovi, u Dalmaciji lokalno i grmljavina, a prema večeri na sjeverozapadu i Jadranu smanjenje naoblake. Vjetar na kopnu većinom slab. Na sjevernom Jadranu slaba do umjerena bura, a na srednjem i južnom jugo. Najviša dnevna temperatura između 11 i 14, na Jadranu od 15 do 19 °C.

Vremenska prognoza, utorak 27. travnja

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu prevladavat će oblačno s povremenom kišom. U Dalmaciji promjenljivo sa sunčanim razdobljima, a tek mjestimice može pasti malo kiše ili poneki pljusak. Puhat će umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom Jadranu bura, a u Dalmaciji umjereno i jako jugo. Najniža temperatura zraka od 4 do 9, na Jadranu od 10 do 15 °C. Najviša dnevna od 9 do 12, na Jadranu uglavnom između 14 i 19 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 26. travnja

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše, osobito u unutrašnjosti. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu umjereno jugo. Najviša temperatura zraka uglavnom od 11 do 16, na Jadranu između 17 i 20 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 25. travnja

Prevladavat će sunčano, no uz lokalno jači razvoj oblaka u zapadnim područjima moguć je i poneki pljusak, ponajprije u u središnjoj Hrvatskoj, potom i u unutrašnjosti Istre i Gorskom kotaru. Vjetar uglavnom slab, tek ponegdje umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a u gorju i na Jadranu jugozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura u većini krajeva između 17 i 22 °C.

Vremenska prognoza, subota 24. travnja

Sunčano, ponegdje s malom do umjerenom naoblakom. Ujutro je u unutrašnjosti mjestimice moguća kratkotrajna magla. Vjetar uglavnom slab, ponegdje umjeren sjeveroistočni, popodne i jugoistočni. Na Jadranu slaba i umjerena, mjestimice i jaka bura, od sredine dana jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između 0 i 5, na Jadranu od 7 do 12 °C. Najviša dnevna uglavnom između 17 i 22 °C.

Vremenska prognoza, petak 23. travnja

U većini krajeva uglavnom sunčano, ponegdje uz umjerenu naoblaku. Na krajnjem jugu umjereno do pretežno oblačno uz mogućnost za mjestimice malo kiše ili poneki pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu slaba i umjerena, mjestimice jaka, osobito podno Velebita na udare i olujna bura, a na krajnjem jugu ponegdje i jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 15 do 20 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 22. travnja

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te nestabilno. Mjestimice će biti kiše, popodne i u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito na sjeverozapadu zemlje i u unutrašnjosti Istre. U Dalmaciji oblačnije uz češću kišu, lokalno na jugu moguće i obilniju praćenu grmljavinom. Vjetar većinom umjeren jugozapadni, u gorju i s jakim udarima, navečer u okretanju na sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 15 i 20 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 21. travnja

Djelomice, ponegdje i pretežno sunčano. U prvom dijelu dana uz više oblaka malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom moguć je uglavnom u Dalmaciji, a sredinom dana i poslijepodne i drugdje. Ujutro lokalno magla. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar, na udare mjestimice i jak, a na Jadranu i jugo koje će prema kraju dana jačati. Najviša temperatura zraka uglavnom između 15 i 19 °C.

Vremenska prognoza, utorak 20. travnja

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. U unutrašnjosti u prvom dijelu dana ponegdje kiša, a popodne mjestimice pljuskovi. Na Jadranu će biti lokalnih pljuskova s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu popodne i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 9 do 14, a na Jadranu od 14 do 17 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 19. travnja

Umjereno, u unutrašnjosti i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, vjerojatnijom u središnjim kopnenim predjelima te na jugu zemlje. Vjetar na kopnu slab, u središnjim krajevima prolazno i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će slaba i još ponegdje umjerena bura okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti od 8 do 13, na Jadranu od 13 do 17 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 18. travnja

U unutrašnjosti pretežno, a na Jadranu promjenljivo oblačno. Povremene kiše bit će uglavnom u kopnenim krajevima, mjestimice u višem gorju i susnježice i snijega. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom od 5 do 10, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 12 do 16 °C.

Vremenska prognoza, subota 17. travnja

Umjereno i pretežno oblačno, u drugom dijelu dana na južnom Jadranu te ponegdje u unutrašnjosti uz malo kiše. U višem gorju mjestimice slaba susnježica i snijeg. Krajem dana i u noći oborina će se proširiti na većinu krajeva. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, u gorju s jakim udarima. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare olujna. Najniža jutarnja temperatura većinom od -1 do 4, na Jadranu od 5 do 10, a najviša dnevna od 7 do 12, na Jadranu od 12 do 16 °C.

Vremenska prognoza, petak 16. travnja

Pretežno i djelomice sunčano, u središnjim, istočnim i južnim krajevima uz postupni porast naoblake. Vjetar uglavnom slab sjeveroistočni, u Slavoniji i Baranji do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, navečer umjerena i jaka bura. Najviša dnevna temperatura većinom između 11 i 16 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 15. travnja

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, a u Dalmaciji većinom sunčano. Uglavnom u unutrašnjosti lokalno može biti malo kiše, pogotovo na istoku, a u gorju i malo snijega. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, većinom u Podravini, Slavoniji i Baranji. Na Jadranu ujutro umjerena i lokalno jaka bura, a poslijepodne zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 10 i 15 °C, a u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, srijeda 14. travnja

U unutrašnjosti promjenjivo, na istoku i pretežno oblačno. Lokalno može biti pljuskova kiše, u gorju i snijega, a navečer smanjenje naoblake. Na Jadranu djelomice sunčano. Vjetar slab i umjeren sjeverni, a u Podravini sjeverozapadni, lokalno s jakim udarima. Na Jadranu će jaka, na udare olujna bura i sjeverni vjetar postupno slabjeti i okretati na sjeverni i sjeverozapadni. Najviša temperatura uglavnom između 5 i 10, na Jadranu od 11 do 15 °C.

Vremenska prognoza, utorak 13. travnja

Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom, a osobito na Jadranu i izraženijim pljuskovima s grmljavinom. U gorju susnježica i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, a snijega nošenog burom može biti na sjevernom Jadranu. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu jaka i olujna, podno Velebita na udare i orkanska bura, a u Dalmaciji još prijepodne i jako do olujno jugo. Najviša temperatura zraka od 0 do 3 °C u gorskim područjima, drugdje u unutrašnjosti uglavnom između 3 i 8, a na Jadranu od 8 na sjevernom do 16 °C na južnom dijelu.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 12. travnja

U većini predjela će prevladavati oblačno, mjestimice s kišom, češćom popodne i navečer. Lokalno su mogući i pljuskovi. U prvom dijelu dana će biti i sunčanih razdoblja, ponajprije u Dalmaciji i osobito u Slavoniji gdje će kiše biti najmanje. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, u gorju i s jakim udarima, a na Jadranu umjereno do jako jugo, u Dalmaciji mjestimice s olujnim udarima. Krajem dana u sjeverozapadnim i središnjim područjima zapuhat će jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19, samo na istoku do 21 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 11. travnja

Umjereno do pretežno oblačno. Mjestimice kiša ili pljuskovi, osobito na sjevernom dijelu Jadrana te u Gorskome kotaru i Lici. Razmjerno vjetrovito uz umjeren, lokalno i jak jugozapadni i južni vjetar, a na Jadranu umjereno do jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 °C.

Vremenska prognoza, subota 10. travnja

U većini područja djelomice sunčano i razmjerno vjetrovito. Povremeno oblačnije na zapadu zemlje, a mjestimice malo kiše uglavnom na širem riječkom području i u Gorskom kotaru. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, u gorju te na sjeverozapadu i jak, a na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 14 do 19 °C.

Vremenska prognoza, petak 9. travnja

Prevladavat će sunčano, ponegdje uz umjerenu, u gorju te na dijelu sjevernoga Jadrana prolazno i povećanu naoblaku. Ujutro mjestimice u unutrašnjosti moguća kratkotrajna magla. Vjetar slab i umjeren južni i jugozapadni, osobito poslijepodne lokalno s jakim udarima u gorskim i sjeverozapadnim područjima. Na Jadranu i slabo do umjereno jugo, a ujutro još bura. Najviša temperatura zraka većinom između 12 i 17 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 8. travnja

Na Jadranu i uz njega pretežno sunčano. U ostalim predjelima promjenljiva naoblaka, a sredinom dana i poslijepodne može biti pokojeg lokalnog pljuska, ponajprije u Slavoniji. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, na krajnjem istoku moguće na udare i jak, a u gorju jugozapadni. Na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverac, prijepodne na jugu i jaki, sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a navečer na sjeveru jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 9 i 14 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 7. travnja

U većini krajeva djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Sredinom dana i poslijepodne u unutrašnjosti i na dijelu sjevernog Jadrana lokalno kratkotrajan snijeg, mjestimice susnježica i kiša. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni. Na Jadranu će bura slabjeti i okrenuti na slab do umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 4 do 9, na Jadranu između 8 i 13 °C.

Vremenska prognoza, utorak 6. travnja

Pretežno oblačno i u većini predjela osjetno hladnije nego proteklih dana. U unutrašnjosti susnježica i snijeg uz stvaranje u gorju i debljeg snježnog pokrivača. Na Jadranu kiša, uglavnom na sjevernom dijelu i susnježica te snijeg, a u Dalmaciji i lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Navečer sa sjeverozapada postupni prestanak oborine, zatim i smanjenje naoblake. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i sjeverozapadni vjetar, poslijepodne će slabjeti. Na Jadranu jaka i olujna bura, u Dalmaciji prijepodne jako i olujno jugo, na jugu i veći dio dana. Temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od -3 do 3 °C, navečer još hladnije. Na Jadranu najviša dnevna od 8 do 13 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 5. travnja

Pretežno sunčano, navečer porast naoblake sa sjeverozapada. Vjetar uglavnom slab, od sredine dana umjeren jugozapadni, lokalno i jak, osobito u gorju. Na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura, poslijepodne jugozapadni vjetar i jugo, prema kraju dana u jačanju. Najviša temperatura zraka većinom između 12 i 17 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 4. travnja

Na Jadranu pretežno sunčano, ujutro mjestimice uz umjerenu naoblaku, posebice u Dalmaciji. U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a lokalno može pasti malo kiše, u gorju i susnježice. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i Biokova s olujnim udarima, prema kraju dana će oslabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, a na Jadranu od 14 do 18 °C.

Vremenska prognoza, subota 3. travnja

Prijepodne umjereno do pretežno oblačno, u većini krajeva s kišom ili lokalnim pljuskovima s grmljavinom, dok će u višem gorju biti i malo snijega. Sredinom dana u središnjim predjelima i na sjevernom Jadranu prestanak oborine i djelomično razvedravanje, a do kraja dana i u većem dijelu Hrvatske. Vjetar umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu jaka bura, lokalno s olujnim udarima, a još će na južnom dijelu u prvom dijelu dana puhati umjereno do jako jugo. Osjetno svježije nego jučer uz najvišu dnevnu temperaturu zraka uglavnom između 9 i 14, a na Jadranu 15 i 18 °C.

Vremenska prognoza, petak 2. travnja

U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a mjestimice je moguće malo kiše ili poneki pljusak. Na Jadranu pretežno sunčano. Navečer i u noći sa sjeverozapada naoblačenje uz kišu te lokalne pljuskove s grmljavinom. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 1. travnja

Pretežno sunčano, prolazno s umjerenom naoblakom te i dalje iznadprosječno toplo. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, a na Jadranu povremeno i umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 31. ožujka

Na Jadranu pretežno sunčano, u unutrašnjosti mjestimice s umjerenom naoblakom. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu i umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 °C.

Vremenska prognoza, utorak 30. ožujka

U sjevernim kopnenim područjima u prvom dijelu dana umjereno i pretežno oblačno, uglavnom na istoku mjestimice uz mogućnost za poneku kap kiše. Poslijepodne razvedravanje, osobito na zapadu. Na Jadranu te u područjima uz Jadran većinom sunčano, ujutro moguće s maglom na sjevernom Jadranu i u gorju. Vjetar uglavnom slab, u gorju ponegdje umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu slaba i umjerena, na sjevernom dijelu na udare mjestimice jaka bura, sredinom dana i poslijepodne ponegdje sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između 2 i 7, na Jadranu od 7 do 12 °C. Najviša dnevna između 17 i 22 °C, mjestimice na istoku te u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 29. ožujka

Pretežno, ponegdje u unutrašnjosti djelomice sunčano. Vjetar uglavnom slab, mjestimice na Jadranu umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 16 i 21 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 28. ožujka

U Dalmaciji pretežno sunčano. U ostalim predjelima postupno smanjenje naoblake te uglavnom suho. Oblaci će se najdulje zadržati na istoku Hrvatske. Vjetar većinom slab. Na Jadranu slabo i umjereno jugo u okretanju na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 12 do 17, u Dalmaciji gdjegod i viša.

Vremenska prognoza, subota 27. ožujka

U većini krajeva djelomice sunčano uz postupni porast naoblake sa zapada, a osobito u noći na nedjelju mjestimice će pasti malo kiše. Na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru pretežno oblačno, ponegdje s kišom, osobito na širem riječkom području. Puhat će većinom umjeren jugozapadni vjetar, ponegdje i s jakim, u gorju i olujnim udarima, a na Jadranu jugo. U noći će na sjeveru zemlje prolazno zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Slavoniji sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 °C.

Vremenska prognoza, petak 26. ožujka

Većinom sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, a na Jadranu ponegdje i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 20 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 25. ožujka

U većini krajeva pretežno sunčano. U dijelu središnje te osobito istočne Hrvatske povremeno umjerena, ponegdje i povećana naoblaka, samo rijetko uz mogućnost za slabu kišu. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu mjestimice umjerena bura i sjeverac, od sredine dana sjeverozapadnjak, uz obalu jugozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom od 11 do 16 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 24. ožujka

U unutrašnjosti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, češćim prijepodne, a uglavnom u Slavoniji i Baranji mjestimice malo kiše. Na Jadranu pretežno sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku. Vjetar umjeren, lokalno jak sjeverni i sjeverozapadni, na Jadranu i bura. Najviša temperatura zraka od 8 do 12, na Jadranu od 12 do 15 °C.

Vremenska prognoza, utorak 23. ožujka

U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te uglavnom bez oborine. Na Jadranu pretežno sunčano i vjetrovito. U kopnenim predjelima će puhati povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu jaka i olujna bura koja će poslijepodne postupno slabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 6 do 11, na Jadranu između 9 i 13 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 22. ožujka

Promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja. Uz povećanu naoblaku slabe susnježice i snijega može povremeno biti poglavito u Slavoniji te u Gorskome kotaru i Lici. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima. Najviša temperatura uglavnom od 4 do 8, na obali i otocima između 9 i 12 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 21. ožujka

U većini predjela djelomice ili pretežno sunčano i vjetrovito. Krajem dana uz više oblaka u sjeverozapadnim predjelima može biti malo snijega, a na jugu Dalmacije i malo kiše. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita lokalno s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na Jadranu od 9 do 12 °C.

Vremenska prognoza, subota 20. ožujka

Umjereno do pretežno oblačno. Mjestimice malo kiše u južnoj Dalmaciji, a u unutrašnjosti i susnježice ili snijega. Oborina češća u gorju, a duž obale sjevernog Jadrana može biti snijega nošenog burom. Puhat će umjeren do vrlo jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena do vrlo jaka bura s olujnim udarima, osobito podno Velebita. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 4 do 8, a na Jadranu od 10 do 13 °C.

Vremenska prognoza, petak 19. ožujka

Djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. Uz promjenljivu naoblaku mjestimice pljuskovi kiše ili snijega, a malo kiše moguće je ponegdje i na obali. U Dalmaciji navečer postupno naoblačenje. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena bura te sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka između 5 i 10 u unutrašnjosti te 9 i 13 °C na obali i otocima.

Vremenska prognoza, četvrtak 18. ožujka

U unutrašnjosti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i povremenom oborinom. Već tijekom jutra mjestimice malo snijega ili kiše uglavnom na istoku i u gorju, a sredinom dana i popodne posvuda su izgledni pljuskovi kiše, a osobito u gorju i snijega. Na Jadranu pretežno sunčano, popodne uz umjerenu naoblaku tek rijetko i malo kiše. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena, na udare jaka bura i sjeverni vjetar, popodne na jugu sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura većinom između 7 i 12 °C, u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, srijeda 17. ožujka

U unutrašnjosti djelomice sunčano, a uz povremeno više oblaka sredinom dana i poslijepodne mjestimice su mogući kratkotrajni pljuskovi kiše, u gorju i snijega. Na Jadranu će prevladavati sunčano, no popodne uz umjerenu naoblaku i malu vjerojatnost za poneku kap kiše. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na istoku i u Dalmaciji mjestimice s jakim udarima, dok će duž obale ponegdje puhati i bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 11 na kopnu i od 11 do 14 °C na Jadranu.

Vremenska prognoza, utorak 16. ožujka

Na Jadranu pretežno, u unutrašnjosti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Uglavnom sredinom dana i poslijepodne uz lokalno jači razvoj oblaka moguć je poneki pljusak kiše, a u najvišim predjelima snijega. Vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na istoku i u Dalmaciji i jak, uz obalu i bura. Najviša temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na Jadranu 11 i 15 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 15. ožujka

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Najviše sunčanog vremena na sjevernom Jadranu. Popodne mogući pljuskovi kiše, uglavnom u unutrašnjosti, a u gorju i pljuskovi snijega. Puhat će većinom umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu bura i sjeverozapadnjak povremeno i mjestimice jaki. Vjetar će slabjeti prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 12, a na Jadranu od 11 do 14 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 14. ožujka

Prijepodne promjenljivo oblačno, tek ponegdje uz mogućnost za kratkotrajno malo kiše. Sredinom dana sa sjeverozapada postupno jače naoblačenje s čestom kišom, lokalno i obilnom, koja će uz pad temperature u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg. Snijega može biti i ponegdje u nizinama na zapadu zemlje, a nošenog burom uz obalu sjevernog Jadrana. Puhat će umjeren i mjestimice jak jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo, a sredinom dana će na kopnu okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni, dok će na sjevernom Jadranu zapuhati jaka bura s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 10 do 15 °C, popodne u sjevernim predjelima hladnije.

Vremenska prognoza, subota 13. ožujka

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Prijepodne još ponegdje oblačno, s kišom uglavnom u na krajnjem jugu. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u drugom dijelu dana u jačanju, a na Jadranu će zapuhati i jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 13 do 18 °C.

Vremenska prognoza, petak 12. ožujka

Promjenljivo, na kopnu i pretežno oblačno, mjestimice uz kišu, sve češću poslijepodne i u noći kada je u zapadnim predjelima moguća lokalno obilnija oborina. U Dalmaciji će kiša padati uglavnom u drugom dijelu dana, dok će u najvišem gorju prijeći u susnježicu. Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar, a na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 10 do 15 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 11. ožujka

Na zapadu unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. U ostalim krajevima pretežno sunčano. Navečer jače naoblačenje, a uglavnom u noći na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru mjestimice i malo kiše. Puhat će umjeren, prema večeri ponegdje i jak južni i jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 10 do 15 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 10. ožujka

U unutrašnjosti djelomice sunčano, prolazno i uz povećanu naoblaku, a na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. U Dalmaciji postupno razvedravanje, no još će na jugu mjestimice biti kiše do sredine dana. Vjetar na kopnu slab, no u gorju, a poslijepodne kratkotrajno i u nizinama, umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, lokalno s olujnim udarima, a na sjevernom dijelu će postupno slabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 11 u unutrašnjosti i od 12 do 15 °C duž obale i na otocima.

Vremenska prognoza, utorak 9. ožujka

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. U Dalmaciji umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom na jugu gdje su mogući i lokalno izraženiji pljuskovi, dok u najvišim predjelima može pasti malo snijega. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita na udare olujna bura i istočni vjetar. Najviša temperatura između 6 i 9, na Jadranu od 10 do 14 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 8. ožujka

U većini predjela pretežno sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku. Oblačnije u Dalmaciji, mjestimice uz malo kiše, ponajprije na otocima i krajnjem jugu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, na Jadranu istočni i jugoistočni, na sjevernom dijelu krajem dana bura. Najviša temperatura zraka između 10 i 14 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 7. ožujka

Prevladavat će sunčano. Vjetar većinom slab, a na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 10, a na Jadranu između 11 i 14 °C.

Vremenska prognoza, subota 6. ožujka

Pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, a na Jadranu jaka i olujna, na udare i orkanska bura, prema večeri u slabljenju. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 3 i 8, na Jadranu od 9 do 15 °C.

Vremenska prognoza, petak 5. ožujka

Umjereno do pretežno oblačno mjestimice s kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom, osobito krajem dana i u noći kada uz pad temperature zraka u gorju kiša može prijeći u susnježicu i snijeg. Vjetar će okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni, lokalno s jakim udarima, a navečer će na sjevernom Jadranu zapuhati jaka bura s olujnim udarima koja će se u noći proširiti duž obale. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16 °C, navečer u unutrašnjosti osjetno hladnije.

Vremenska prognoza, četvrtak 4. ožujka

Pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. Ujutro u unutrašnjosti mraz, lokalno i magla, ponajprije uz rijeke i po kotlinama, a moguća je i uglavnom uz obalu srednjeg Jadrana. Vjetar slab i umjeren južni i jugozapadni, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu i jugo. Najniža temperatura zraka od -4 do 1, na Jadranu od 4 do 9, a najviša dnevna od 14 do 19 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 3. ožujka

Sunčano. Vjetar slab, na Jadranu do umjeren zapadni i sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni. Najviša temperatura zraka uglavnom od 13 do 18 °C.

Vremenska prognoza, utorak 2. ožujka

Pretežno vedro. Ujutro na kopnu mraz, ponegdje moguća i magla. Vjetar većinom slab. Na Jadranu umjerena do jaka bura, oslabit će tijekom dana i okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od -5 do 0, na Jadranu od 4 do 9, a najviša na kopnu oko 12, a na obali i otocima oko 16 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 1. ožujka

Sunčano, ponegdje uz malu, na istoku moguće prolazno i umjerenu naoblaku. Vjetar slab. Na Jadranu većinom umjeren sjeverozapadni vjetar te bura, podno Velebita i na jugu lokalno jaka. Najviša temperatura između 9 i 13 u unutrašnjosti te 15 i 17 °C na obali i otocima te u unutrašnjosti Dalmacije.

Vremenska prognoza, nedjelja 28. veljače

Pretežno sunčano, u gorju uz više oblaka. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura malo će oslabiti i prema otvorenom moru okretati na sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, a na Jadranu 14 i 17 °C.

Vremenska prognoza, subota 27. veljače

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu djelomice, a u Dalmaciji pretežno sunčano. U gorskoj Hrvatskoj može uz više oblaka pasti i malo kiše. Vjetar umjeren, na udare mjestimice jak sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 13, a na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 15 do 19 °C.

Vremenska prognoza, petak 26. veljače

Sunčano, ponegdje s malom naoblakom, a na srednjem i južnom Jadranu i s maglom. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu od sredine dana mjestimice umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni. I dalje iznadprosječno toplo s najvišom dnevnom temperaturom većinom od 17 do 22 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i malo višom.

Vremenska prognoza, četvrtak 25. veljače

Prevladavat će sunčano. Vjetar većinom slab jugoistočni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 °C, ponegdje i malo viša.

Vremenska prognoza, srijeda 24. veljače

Pretežno sunčano. Uglavnom uz zapadnu obalu Istre još mjestimice magla i niski oblaci. Vjetar slab, na Jadranu do umjeren sjeverozapadni, a podno Velebita umjerena bura. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 17 i 23 °C, uz zapadnu obalu Istre niža.

Vremenska prognoza, utorak 23. veljače

Pretežno sunčano i iznadprosječno toplo. Na moru prijepodne mjestimice niski oblaci, moguće i magla, osobito na sjevernom dijelu. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni, na Jadranu od sredine dana na udare i jak, a navečer podno Velebita bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 14 do 19 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 22. veljače

Pretežno sunčano i iznadprosječno toplo. Više oblaka bit će na sjevernom Jadranu, a uglavnom na širem riječkom području može pasti i vrlo malo kiše. Ujutro na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti lokalno magla i niski oblaci, češće uz rijeke i po kotlinama. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, u gorskim i sjevernim predjelima s jakim udarima, a na Jadranu i jugo. Najviša temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 21. veljače

U većini krajeva pretežno sunčano i iznadprosječno toplo. Ujutro i u dijelu prijepodneva lokalno magla ili niski oblaci, a tijekom dana će se više oblaka zadržati još ponegdje na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. Vjetar slab, sredinom dana do umjeren jugozapadni i južni, a u Slavoniji i Baranji te na Jadranu i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 12 do 17 °C.

Vremenska prognoza, subota 20. veljače

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Uz prolazno više oblaka mjestimice može pasti i malo kiše osobito na sjevernom Jadranu i u gorju. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16 °C.

Vremenska prognoza, petak 19. veljače

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Povremeno uz više oblaka malo kiše bit će uglavnom na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u gorju. Ujutro lokalno magla, ponegdje i na sjevernom Jadranu. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a na Jadranu jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 10 do 15 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 18. veljače

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti mjestimice uz umjerenu naoblaku. U noći i ujutro ponegdje će biti magle i niskih oblaka koji se uglavnom u središnjim predjelima mogu dulje zadržati. Vjetar većinom slab. Najniža temperatura zraka od -3 do 2 na kopnu, između 2 i 7 na Jadranu, a najviša dnevna uglavnom od 8 do 13 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 17. veljače

Umjereno do pretežno oblačno, ponegdje uz malo kiše, najprije u zapadnim predjelima, a od sredine dana u Slavoniji i Baranji te Dalmaciji. Prema večeri smanjenje naoblake sa zapada. Vjetar većinom slab jugozapadni i zapadni, u gorju i umjeren, na moru jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12 °C.

Vremenska prognoza, utorak 16. veljače

Pretežno i djelomice sunčano, još ponegdje uz prolazno više oblaka. Vjetar na kopnu većinom slab, a na Jadranu slab i umjeren zapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 9 u unutrašnjosti te između 9 i 12 °C na obali i otocima.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 15. veljače

Sunčano, krajem dana sa zapada porast naoblake. Vjetar slab, u Slavoniji i Baranji do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će umjerena, na jugu na udare lokalno jaka bura slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka između 1 i 6, na Jadranu od 5 do 9 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 14. veljače

Pretežno ili djelomice sunčano, hladno i vjetrovito. U prvom dijelu dana uz više oblaka malo snijega može pasti uglavnom u gorju, a moguć je i uz obalu sjevernog Jadrana. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u gorju s olujnim udarima, a na Jadranu jaka bura s olujnim, podno Velebita i Biokova i orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom između -3 i 3, na Jadranu od 2 do 6 °C.

Vremenska prognoza, subota 13. veljače

U većem dijelu unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu djelomice sunčano. U Dalmaciji i gorju pretežno oblačno mjestimice s malo snijega ili susnježice. Uz promjenljivu naoblaku malo snijega popodne i navečer može biti i u središnjim predjelima, a nošenog burom i podno Velebita. Vjetar umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u gorju mjestimice jak. Na Jadranu umjerena do jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura većinom između -5 i -1, a na Jadranu od 0 do 4 °C.

Vremenska prognoza, petak 12. veljače

U unutrašnjosti pretežno, a na Jadranu i u gorju djelomice sunčano. Na kopnu će puhati povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura. Najviša dnevna temperatura zraka od -4 do 1, a na Jadranu uglavnom između 4 i 9 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 11. veljače

Sredinom dana na kopnu još oblačno uz prestank rijetkih sniježnih oborina, a potom razvedravanje pa će osim na krajnjem istoku u većini krajeva popodne biti djelomice sunčano. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura, prema večeri u jačanju pa će često biti i olujnih udara, a podno Velebita moguće i orkanskih. Temperatura zraka u unutrašnjosti većinom između -2 i 2 °C, na sjevernom Jadranu od 4 do 9, a u Dalmaciji i do 13. Navečer hladnije.

Vremenska prognoza, srijeda 10. veljače

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom. Kiša će biti češća, mjestimice i obilnija te praćena grmljavinom duž obale, u gorju, unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak, većinom južni i jugoistočni, navečer će u sjevernim kopnenim krajevima okrenuti na sjeverni. Na moru će puhati jako i olujno jugo, kasno popodne će prvo na sjevernom dijelu, potom i srednjem okretati na jugozapadnjak pa sjeverozapadnjak i slabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 11 do 16 °C, na zapadu unutrašnjosti niža.

Vremenska prognoza, utorak 9. veljače

Promjenljivo oblačno, mjestimice kiša, lokalno izraženija na sjevernom Jadranu, u gorju te osobito u Dalmaciji. Popodne će biti i duljih sunčanih razdoblja. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, popodne na sjeveru sjeverozapadni. Na Jadranu će umjereno i jako jugo okretati na jugozapadnjak te slabjeti popodne. Najniža temperatura zraka od 2 do 7, na Jadranu od 9 do 13, a najviša dnevna između 9 i 14 °C, na jugu i malo viša.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 8. veljače

Promjenljivo mjestimice uz kišu, uglavnom u unutrašnjosti dok će sunčanih razdoblja biti većinom na moru. Slab do umjeren jugozapadni vjetar u sjevernim predjelima u okretanju na sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjeren do jak jugozapadnjak, u Dalmaciji prolazno sjeverozapadnjak, a u noći će zapuhati jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 8 do 13, u Dalmaciji do 15 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 7. veljače

Jače naoblačenje s kišom, najprije na sjevernom Jadranu i u gorskim područjima, od sredine dana i drugdje, a na krajnjem istoku tek navečer. Kiša će ponegdje na Jadranu i uz njega biti obilna, lokalno praćena grmljavinom. Puhat će umjeren jugozapadni i južni vjetar, u gorju mjestimice i jak, a na Jadranu jako do olujno jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 12 i 17 °C.

Vremenska prognoza, subota 6. veljače

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, češćim poslijepodne. Uz više oblaka malo kiše može pasti uglavnom na širem riječkom području i u Gorskom kotaru. U unutrašnjosti će puhati umjeren jugozapadni vjetar, mjestimice s jakim udarima, u gorju i olujnim, a na Jadranu umjereno jugo i južni vjetar koji će postupno jačati. Temperatura i dalje osjetno viša od prosjeka, pa će najviša dnevna biti uglavnom između 14 i 19 °C.

Vremenska prognoza, petak 5. veljače

Promjenjivo oblačno i iznadprosječno toplo. Malo kiše mjestimice može pasti uglavnom na širem riječkom području i u Gorskom kotaru. Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak jugozapadni. Na Jadranu umjereno i jako jugo. Najviša temperatura uglavnom između 13 i 18 °C, u gorju ponegdje malo niža.

Vremenska prognoza, četvrtak 4. veljače

U većini krajeva promjenljivo oblačno te iznadprosječno toplo, na kopnu uz povremeno umjeren jugozapadni i zapadni vjetar. Uz više oblaka mjestimice može pasti malo kiše, češće na sjevernom Jadranu i u gorju. Najsunčanije na sjeverozapadu zemlje i zapadnoj Slavoniji. Vjetar će na kopnu malo oslabjeti prema kraju dana, a na većem dijelu Jadrana puhat će umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 12 i 18 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 3. veljače

U većini krajeva umjereno i znatno oblačno. Ponegdje može pasti i malo kiše i to uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, poslijepodne ponegdje s jakim udarima, a na Jadranu i jugo koje će jačati. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 9 do 14 °C, u Dalmaciji i malo viša.

Vremenska prognoza, utorak 2. veljače

Djelomice sunčano, a uz više oblaka na Jadranu ponegdje će biti kiše ili pljuskova, češće u prvom dijelu dana. U unutrašnjosti magla, ponegdje i dugotrajna. Vjetar slab, u Gorskom kotaru umjeren jugozapadni, osobito krajem dana. Na većem dijelu Jadrana puhat će slaba do umjerena bura, od sredine dana i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka između 4 i 9, u mjestima s dugotrajnom maglom niža, a na Jadranu od 12 do 15 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 1. veljače

U većini predjela umjereno do pretežno oblačno, u Dalmaciji povremeno uz kišu, a moguć je i poneki pljusak. U Slavoniji i Baranji te ponegdje u Lici još će prijepodne mjestimice padati snijeg. Vjetar na kopnu većinom slab, samo na krajnjem istoku ujutro do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će slaba do umjerena bura, na sjevernom dijelu ujutro ponegdje s jakim udarima, postupno okrenuti na jugozapadnjak i jugo, najprije duž obale Dalmacije. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom između 1 i 4, na Jadranu od 9 do 13 °C.