Vremenska prognoza

Vremenska prognoza, utorak 26. siječnja

Djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. Još prjepodne uz povremeno više oblaka malo snijega u Podunavlju i u gorju, a na jugu Dalmacije kiše. Na kopnu ujutro mjestimice magla. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na moru će umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, na udare i olujni, slabjeti najprije na sjeveru. Najniža jutarnja temperatura većinom od -6 do -1, na moru od 1 do 5 °C. Najviša dnevna od 1 do 5 na kopnu te između 6 i 11 °C na obali i otocima.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 25. siječnja

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima te oborinom najprije na Jadranu i predjelima uz njega. Na moru će padati kiša, u gorju snijeg kojeg će biti i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, a prema večeri je moguć i uz obalu, uglavnom na sjevernom Jadranu. Lokalno će biti obilnije oborine. U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj će susnježica i snijeg padati tek navečer i u noći. Krajnji sjever uglavnom suh. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni i zapadni, u noći u okretanju na sjeveroistočni, a na Jadranu će umjeren do jak jugozapadnjak i jugo okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 5 na kopnu te od 6 na sjevernom do 13 °C na južnom dijelu Jadrana.

Vremenska prognoza, nedjelja 24. siječnja

Promjenjivo i pretežno oblačno s kišom, češćom i obilnijom na Jadranu i uz njega. Uz lokalno izražene pljuskove duž obale mjestimice grmljavina, a u gorju i snijeg, osobito u drugom dijelu dana. Uz pad temperature navečer će snijega biti i u nizinama unutrašnjosti. Nastat će novi snježni pokrivač, u gorju mjestimice deblji. Umjeren i jak jugozapadni i južni vjetar okrenut će na sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar u okretanju na sjeverozapadnjak i buru. Najviša temperatura uglavnom između 6 i 11, popslijepodne osjetno niža, osobito u gorju, dok će na Jadranu većinom biti od 9 do 13 °C.

Vremenska prognoza, subota 23. siječnja

Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, češćom i lokalno izraženijom na Jadranu i uz njega, gdje može biti i pljuskova s grmljavinom. Potkraj dana uz pad temperature u višem gorju susnježica i snijeg. U Slavoniji većinom suho i djelomice sunčano. Puhat će umjeren do vrlo jak jugozapadni i južni vjetar, u gorju i na Jadranu s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 11 do 16 °C, a potkraj dana u gorju te na sjevernom Jadranu niža.

Vremenska prognoza, petak 22. siječnja

Promjenljivo i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, osobito na Jadranu i područjima uz njega. Na širem riječkom području te u Gorskom kotaru kiša lokalno može biti obilna. I dalje razmjerno vjetrovito uz umjeren i jak jugozapadni vjetar, u gorju s olujnim udarima, a na Jadranu jako jugo i južni vjetar koji će navečer još pojačati. Iznadprosječno toplo s najvišom dnevnom temperaturom uglavnom između 11 i 16 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 21. siječnja

Na Jadranu i područjima uz njega umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, osobito u Gorskom kotaru i Lici te u unutrašnjosti Dalmacije. U središnjim i istočnim predjelima djelomice sunčano. Bit će razmjerno vjetrovito uz umjeren do jak jugozapadnjak, u gorju ponegdje s olujnim udarima, a na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 15 °C, samo u gorskim predjelima malo niža.

Vremenska prognoza, srijeda 20. siječnja

Djelomice sunčano uz povremeno povećanu naoblaku, mjestimice s kišom ponajprije na Jadranu, osobito na sjevernom dijelu, te u Gorskom kotaru i Lici, a samo u najvišem gorju može biti susnježice i snijega. Puhat će uglavnom umjeren, u gorskim i središnjim predjelima mjestimice jak jugozapadni vjetar, a u Dalmaciji jugo. Najviša temperatura zraka uglavnom između 9 i 13 °C, u gorskim krajevima i malo niža.

Vremenska prognoza, utorak 19. siječnja

U Dalmaciji pretežno sunčano, dok će na sjevernom Jadranu biti dosta oblaka, prema kraju dana i u noći i malo kiše. U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Prema večeri oblačnije, a uglavnom u gorju mogući su kiša i snijeg. Zapuhat će umjeren, ponegdje i jak jugozapadni vjetar, a u Dalmaciji umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 6, a na Jadranu 8 i 11 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 18. siječnja

Na većem dijelu Jadrana pretežno sunčano, a u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom bez oborina. Navečer i u noći uz više oblaka na krajnjem istoku može pasti i vrlo malo snijega. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni. Na južnom Jadranu još će puhati umjerena do jaka bura koja će do navečer oslabjeti, a na preostalom dijelu slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između -2 i 2, na Jadranu od 4 do 8 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 17. siječnja

Pretežno oblačno, u unutrašnjosti mjestimice uz slab snijeg, uglavnom u istočnim i gorskim predjelima. Na Jadranu će biti kiše, najprije na sjevernom dijelu, od sredine dana i u Dalmaciji, a češća će biti na otocima, dok će duž obale pasti i malo snijega. Popodne i osobito navečer smanjenje naoblake. Vjetar na kopnu slab, a u sjevernim i istočnim krajevima umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će vjetar biti slab i umjeren jugoistočni i istočni, a navečer će okrenuti na buru koja će jačati. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od -2 do 3, na Jadranu između 3 i 7 °C.

Vremenska prognoza, subota 16. siječnja

U unutrašnjosti umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz malo snijega, a poslijepodne su izgledna češća sunčana razdoblja. Na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije sunčano. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će jaka, na udare i olujna bura postupno slabiti, najprije na sjevernom dijelu. Najviša temperatura zraka od -3 do 2, a na Jadranu od 3 do 7 °C.

Vremenska prognoza, petak 15. siječnja

Djelomice, na Jadranu popodne i pretežno sunčano te i dalje hladno. U sjevernim kopnenim područjima povremeno više oblaka, a uglavnom će navečer mjestimice padati slab snijeg. Vjetar na kopnu slab, na istoku i umjeren sjeverozapadni. Na moru umjerena i jaka bura, u drugom dijelu dana u jačanju. Najviša dnevna temperatura zraka od -1 do 4, na Jadranu od 5 do 10 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 14. siječnja

Umjereno do pretežno oblačno s povremenom oborinom. U unutrašnjosti mjestimice snijeg, osobito u prvom dijelu dana kad je u središnjim kopnenim predjelima moguća i slaba kiša koja se smrzava u dodiru s podlogom. U drugom dijelu dana oborina uglavnom u Dalmaciji, mjestimice malo kiše, ponegdje i snijeg, a na sjeveru zemlje postupno smanjenje naoblake i česta sunčana razdoblja. Na kopnu vjetar slab, na istoku i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu istočnjak i jugoistočnjak sredinom dana će okrenuti na buru i jačati na jaku s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5 te između 6 i 10 °C na moru.

Vremenska prognoza, srijeda 13. siječnja

Djelomice sunčano, povremeno uz više oblaka, osobito prijepodne. U unutrašnjosti može pasti malo snijega, glavninom u gorskim predjelima. Na krajnjem jugu je popodne moguća kratkotrajna kiša, a prema večeri susnježica. Vjetar na kopnu slab, u Slavoniji i umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura te sjeverozapadnjak koji na otvorenom moru može biti jak. Najviša dnevna temperatura zraka između -1 i 3 na kopnu te od 5 do 10 °C na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije.

Vremenska prognoza, utorak 12. siječnja

Hladno i u većem dijelu zemlje djelomice ili pretežno sunčano. U Lici, Banovini, Slavoniji i Baranji većinom oblačno, rijetko uz poneku pahulju. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu ujutro ponegdje još umjerena bura, podno Velebita mjestimice jaka s olujnim udarima, oslabit će i okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura od -3 do 1, a na obali, otocima i u unutrašnjosti Dalmacije između 6 i 11 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 11. siječnja

U unutrašnjosti pretežno oblačno, ponegdje uz snijeg, osobito na istoku zemlje i u gorju. Na Jadranu djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom i uglavnom bez oborine, a na sjevernom Jadranu bit će snijega nošenog burom. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, na jugu i sjeverozapadnjak, a bura će prema večeri i u noći malo oslabiti. Temperatura zraka na kopnu uglavnom od -4 do 1 °C. Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije najviša temperatura zraka većinom od 5 do 10 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 10. siječnja

Oblačno uz oborinu, na moru i vjetrovito. Na Jadranu će padati kiša, na krajnjem jugu prema večeri moguće i obilnija. U kopnenim predjelima većinom snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača. Snijega nošenog burom bit će i ponegdje uz obalu, a u unutrašnjosti Dalmacije moguća je kiša koja se smrzava u dodiru s tlom. Zapuhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, u gorju na udare i jak. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna s orkanskim udarima, dok će na jugu bura prolazno okrenuti na umjereno jugo i jugozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od -1 do 2, a duž obale i na otocima između 6 i 11 °C.

Vremenska prognoza, subota 9. siječnja

Umjereno i pretežno oblačno, u gorskim predjelima uz malo snijega, a u južnoj i srednjoj Dalmaciji s kišom. Vjetar na kopnu slab, u gorju do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena bura, na sjevernom dijelu mjestimice i jaka, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša temperatura zraka na kopnu između -1 i 4, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 7 do 12 °C.

Vremenska prognoza, petak 8. siječnja

Prevladavat će oblačno, mjestimice s kišom, u gorju snijegom kojeg će do kraja dana ponegdje biti i u nizinama. Poslijepodne na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana smanjenje naoblake. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu bura, podno Velebita jaka, te sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od -4 do 1, na Jadranu od 3 do 8, a najviša između 0 i 5, na Jadranu 8 i 13 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 7. siječnja

U većini krajeva djelomice sunčano uz postupni porast naoblake s juga. Uz više oblaka mjestimice malo kiše može pasti na sjevernom Jadranu, prema večeri na jugu, a u gorju malo susnježice ili snijega. Vjetar uglavnom slab, u gorju do umjeren jugozapadni, na Jadranu sjeverozapadni i bura. Najviša temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na Jadranu 9 i 13 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 6. siječnja

Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, ujutro i navečer mjestimice u unutrašnjosti s maglom. Povremeno kiša, ponegdje na Jadranu lokalno obilnija, uz izraženije pljuskove s grmljavinom. Snijeg i susnježica u Gorskome kotaru i Lici, a popodne mogući i u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu i jak, moguće ponegdje olujan, slabjet će i potkraj dana okrenuti na sjevernom Jadranu na sjeverozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 9, a na Jadranu 10 i 15 °C.

Vremenska prognoza, utorak 5. siječnja

Umjereno do pretežno oblačno s kišom ponajprije na Jadranu i uz njega. Kiša će biti češća u drugom dijelu dana, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana lokalno može biti i obilna. U Gorskom kotaru i Lici kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača. Prema kraju dana i u noći oborina će se proširiti i na veći dio unutrašnjosti, a susnježice može biti i ponegdje u nizinama. Vjetar na kopnu većinom slab pa će ujutro mjestimice biti magle. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo i južni vjetar koji će prema večeri još jačati. Najniža jutarnja temperatura od -1 do 4, na Jadranu do 3 do 8. Najviša dnevna od 2 do 7, na Jadranu od 8 do 13 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 4. siječnja

Promjenljivo do pretežno oblačno. Na Jadranu i u područjima uz Jadran povremeno kiša, u gorskim krajevima uz kišu moguća susnježica, a u višim predjelima i snijeg. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu će umjereno jugo i istočni vjetar postupno okrenuti na buru. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 3 i 9, na Jadranu od 9 do 14 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 3, siječnja

Umjereno i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, češćom na Jadranu i u predjelima uz njega. U Dalmaciji uz pljuskove s grmljavinom lokalno će kiša biti obilna. U najvišim predjelima padat će susnježica i snijeg. Vjetar uglavnom slab, na istoku do umjeren jugoistočni. Na Jadranu većinom umjereno, povremeno i jako jugo te jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 6 i 12, a na Jadranu između 11 i 15 °C.

Vremenska prognoza, subota 2. siječnja

Na Jadranu i u predjelima uz njega umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima s grmljavinom, te ponegdje obilnom oborinom, osobito od sredine dana. U najvišim predjelima bit će i susnježice i snijega. Drugdje u unutrašnjosti sunčana razdoblja, češća na istoku, a mjestimice će biti kiše, osobito prema večeri. Ujutro lokalno magla. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, a na Jadranu jako, mjestimice i olujno jugo. Najviša temperatura zraka uglavnom od 7 do 12, na Jadranu od 11 do 15 °C.

Vremenska prognoza, petak 1. siječnja

Na Jadranu i uz njega umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz kišu, većinom na sjevernom Jadranu te u gorju gdje u najvišim predjelima može biti i malo snijega. Navečer kiša češća i u Dalmaciju. U sjevernim kopnenim krajevima djelomice sunčano i uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu će jugo jačati na umjereno i jako. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 5 i 10, a na Jadranu 10 i 15 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 31. prosinca

U većini predjela djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Oblačno mjestimice s kišom zadržat će se u Slavoniji, Baranji i Srijemu, dok će u Dalmaciji još biti lokalnih pljuskova s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Krajem dana u zapadnim predjelima te mjestimice i na sjevernom Jadranu okrenut će na jugozapadnjak. Najviša temperatura zraka uglavnom od 4 do 8, a na Jadranu između 10 i 13 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 30. prosinca

Umjereno do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, a u najvišim predjelima i snijeg. Popodne na zapadu zemlje barem kraća sunčana razdoblja, dok će se kiša najdulje zadržati u Slavoniji te osobito u Dalmaciji gdje je lokalno moguća obilna oborina, ponegdje i grmljavina. Vjetar na kopnu uglavnom slab, mjestimice umjeren jugoistočni i južni. Na Jadranu će puhati umjeren južni i jugozapadni vjetar, U Dalmaciji još u prvom dijelu dana i jak, a na sjevernom dijelu poslijepodne u okretanju na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 8 i 12, a na Jadranu od 11 do 16 °C.

Vremenska prognoza, utorak 29. prosinca

Promjenljivo, mjestimice s kišom, većinom na zapadu zemlje, a prema večeri sve češće i drugdje. U najvišem gorju moguć je i snijeg, a na Jadranu mjestimice obilnija kiša, dok će najviše sunčana vremena biti u Slavoniji i Baranji. Umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar u slabljenju. Najviša dnevna temperatura zraka od 8 do 13 na kopnu te od 11 do 16 °C na obali i otocima.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 28. prosinca

Umjereno i pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu te vjetrovito. Kiša će biti češća i lokalno obilna na Jadranu i predjelima uz njega. Još sredinom dana u gorju će ponegdje padati susnježica koja će prelaziti u kišu. Puhat će uglavnom umjeren, ponegdje i jak južni i jugozapadni vjetar, u Slavoniji i jugoistočni. Na Jadranu jak i mjestimice olujan južni vjetar i jugo koji će do kraja dana okrenuti na jugozapadnjak. Najviša temperatura između 5 i 10, a na obali i otocima od 10 do 15 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 27. prosinca

Umjereno i pretežno oblačno, u Dalmaciji povremeno uz kišu, na jugu i poneki izraženi pljusak. U unutrašnjosti ponegdje slaba susnježica i snijeg, uglavnom na istoku zemlje i u gorju. Najviše sunčanog vremena očekuje se u Istri. I uz obalu ponegdje može biti snijega nošenog jakom burom. Na kopnu će puhati slab do umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar. Na Jadranu će jaka i olujna bura postupno slabjeti, a poslijepodne će okrenuti na sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, na jugu prolazno i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti većinom između -2 i 3 °C, na Jadranu između 6 i 11 °C.

Vremenska prognoza, subota 26. prosinca

U većini predjela umjereno do pretežno oblačno, u Dalmaciji povremeno s kišom, lokalno i obilnom, a u unutrašnjosti i susnježica te snijeg. Malo snijega nošenog burom može biti i duž obale te na otocima. U zapadnim i središnjim predjelima barem djelomično smanjenje naoblake. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u gorju na udare i olujan. Duž većeg dijela Jadrana jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima. Temperatura zraka većinom između -1 i 4, na Jadranu od 5 do 10, u Dalmaciji i do 13 °C.

Vremenska prognoza, petak 25. prosinca

Prevladavat će oblačno s povremenom kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Oborina će lokalno biti obilna, a uz pad temperature kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg, uglavnom u gorskim predjelima, ponegdje i u nizinama. Na sjevernom Jadranu će biti snijega nošenog burom. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu jugozapadnjak i južni vjetar u okretanju na jaku i olujnu buru na sjevernom dijelu, prema večeri i na sjeveru Dalmacije. Bura navečer u jačanju. Temperatura zraka od 3 do 7, na Jadranu od 11 do 16 °C, navečer osjetno hladnije.

Vremenska prognoza, četvrtak 24. prosinca

Pretežno oblačno uz povremenu kišu, najprije na Jadranu i predjelima uz njega, a prema večeri i u sjevernim kopnenim predjelima. Na sjevernom Jadranu i u gorju mjestimice obilna kiša. Puhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, u gorju s olujnim udarima, a u Dalmaciji i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 11 do 16 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 23. prosinca

U većini krajeva djelomice sunčano s povremeno povećanom naoblakom. Oblačnije će biti ponegdje na Jadranu i područjima uz njega gdje može pasti malo kiše, osobito na sjevernom dijelu i u gorju. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, u gorju i jak. Najviša temperatura zraka uglavnom od 10 do 15 °C.

Vremenska prognoza, utorak 22. prosinca

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, češćim na Jadranu. Uz prolazno više oblaka ponegdje na sjevernom Jadranu i u gorju može pasti malo kiše. Ujutro u unutrašnjosti moguća magla. Vjetar slab, u gorju i umjeren jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 0 do 4, na moru od 7 do 11 °C. Najviša dnevna većinom od 10 do 15, u središnjim i istočnim predjelima malo niža.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 21. prosinca

U većem dijelu Hrvatske će prevladavati oblačno, povremeno uz malo kiše ili rosulju, a u prvom dijelu dana će mjestimice biti i magle. U Dalmaciji pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. Vjetar uglavnom slab, prema otvorenom moru ponegdje i umjeren sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu uglavnom između 3 i 8, a duž obale i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 11 do 16 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 20. prosinca

U većem dijelu zemlje pretežno oblačno i tmurno, gdjegod uz rosulju ili malo kiše. Mjestimična magla se na kopnu može zadržati veći dio prijepodneva. U Dalmaciji barem djelomice sunčano, a od sredine dana duljih će sunčanih razdoblja biti u Lici i na sjevernom Jadranu. Vjetar većinom slab, u Slavoniji i Baranji te na Jadranu ponegdje i umjeren jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka od 2 do 7°C, a na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 11 do 16°C.

Vremenska prognoza, subota 19. prosinca

U većini krajeva umjereno i pretežno oblačno. Ponegdje malo kiše, uglavnom na sjevernom Jadranu, a najsunčanije u Dalmaciji. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjereno jugo. Temperatura zraka na kopnu uglavnom između 2 i 7 °C, a na obali i otocima između 12 i 16 °C.

Vremenska prognoza, petak 18. prosinca

U Dalmaciji djelomice sunčano. U ostalim krajevima većinom oblačno i maglovito sa slabom kišom ili rosuljom. Vjetar slab, poslijepodne na Jadranu umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura zraka na kopnu uglavnom od 0 do 5 °C, u gorju ponegdje i viša, a na Jadranu uglavnom od 12 do 17 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 17. prosinca

Umjereno i pretežno oblačno s mjestimičnom maglom u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu gdje je povremeno moguća slaba kiša ili rosulja. Najviše sunčanog vremena u Dalmaciji. Vjetar većinom slab, u gorju i umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8, na Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije uglavnom između 11 i 16 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 16. prosinca

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše, ponajprije na sjevernom Jadranu te u gorskim i središnjim predjelima, a prema večeri moguće i na istoku. U Dalmaciji djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom te uglavnom bez oborine. Vjetar slab, lokalno do umjeren jugoistočni i jugozapadni. Najviša temperatura zraka od 3 do 8, na Jadranu te unutrašnjosti Istre i Dalmacije uglavnom od 11 do 16 °C.

Vremenska prognoza, utorak 15. prosinca

Na Jadranu djelomice sunčano uz postupni porast naoblake najprije na sjevernom dijelu. U unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, a magla se u nizinama gdjegod može zadržati i veći dio dana. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 11 do 16 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 14. prosinca

Na Jadranu i u predjelima uz njega pretežno sunčano. U nizinama unutrašnjosti niski oblaci ili magla koji se osobito na istoku mogu i dulje zadržati, a poslijepodne su moguća mjestimice sunčana razdoblja. Vjetar slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će umjerena, još u početku i vrlo jaka bura okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 7, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 12 do 16 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 13. prosinca

U unutrašnjosti pretežno oblačno, mjestimice uz slabu kišu ili rosulju, ujutro i maglu. Poslijepodne su na sjeverozapadu moguća kraća sunčana razdoblja. Na Jadranu prijepodne prestanak kiše te razvedravanje, na sjevernom dijelu već od jutra. Vjetar većinom slab, ponegdje do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, osobito podno Velebita s olujnim udarima. Najviša temperatura od 2 do 7, duž obale i u unutrašnjosti Dalmacije od 10 do 15 °C.

Vremenska prognoza, subota 12. prosinca

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz rosulju ili slabu kišu. Kiša će biti češća u Dalmaciji gdje su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Vjetar uglavnom slab, na većem dijelu Jadrana umjerena bura i istočni vjetar, a u južnoj Dalmaciji i jugo. Prema kraju dana bura u jačanju. Najviša temperatura zraka od 3 do 6, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 9 i 14 °C.

Vremenska prognoza, petak 11. prosinca

U unutrašnjosti oblačno, prijepodne i maglovito, ponegdje s rosuljom. Na Jadranu promjenljivo sa sunčanim razdobljima, no mjestimice i s kišom, češćom u Dalmaciji i na otvorenome moru. Vjetar na kopnu slab, u Slavoniji povremeno umjeren jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, a na dijelu sjevernog Jadrana bura i istočnjak. Najviša dnevna temperatura od 2 do 7, a do 10 u unutrašnjosti Dalmacije te između 9 i 14 °C na obali i otocima.

Vremenska prognoza, četvrtak 10. prosinca

U većem dijelu unutrašnjosti pretežno oblačno, još prijepodne ponegdje sa slabom kišom ili rosuljom, a u višim područjima susnježicom i snijegom. Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenljivo, mjestimice s kišom i ponekim pljuskom praćenim grmljavinom, no tijekom dana i uz česta sunčana razdoblja. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na sjevernom Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, u Dalmaciji ujutro bura, potom istočni vjetar i jugo koje će krajem dana jačati. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 2 do 7, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 9 i 14 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 9. prosinca

Promjenljivo, u unutrašnjosti pretežno oblačno, povremeno s kišom. Na Jadranu i pljuskovi s grmljavinom te lokalno obilna oborina. Na zapadu unutrašnjosti mjestimice i susnježica, a u gorju snijeg, osobito u Gorskom kotaru uz snježni pokrivač. Vjetar slab do umjeren sjeveoistočni, u Slavoniji i Baranji jugoistočni. Na Jadranu jako i olujno jugo u postupnom slabljenju, a na sjevernom dijelu u okretanju na umjerenu buru. Najniža temperatura zraka od 1 do 6, na Jadranu od 8 do 13 °C. Najviša većinom između 4 i 8, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 11 do 15 °C.

Vremenska prognoza, utorak 8. prosinca

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom. Lokalno obilnija kiša na Jadranu, osobito na sjevernom dijelu, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. U gorskim predjelima susnježica i snijeg, a u Gorskom kotaru novi snježni pokrivač. Na istoku zemlje češća sunčana razdoblja. Ujutro i prijepodne u unutrašnjosti magla. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji i Lici jak jugoistočni, a na Jadranu jako i olujno jugo, na sjevernom dijelu i umjerena do jaka bura. Najviša temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, u Gorskome kotaru 0 i 4, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 12 do 16 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 7. prosinca

Na Jadranu i uz njega promjenjivo oblačno uz mjestimičnu kišu, izraženiju na jugu u prvom dijelu dana. Drugdje u unutrašnjosti ujutro slaba kiša, ponegdje i magla, potom djelomično razvedravanje, a u gorju i dalje promjenjivo uz mogućnost susnježice u najvišim predjelima. Vjetar uglavnom slab, samo na krajnjem istoku umjeren jugoistočni. Na Jadranu će jako jugo ujutro prolazno oslabjeti i okrenuti na južni i jugozapadni vjetar, a poslijepodne će opet pojačati. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 6 i 11, na Jadranu 13 i 16 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 6. prosinca

Umjereno do pretežno oblačno. Na sjevernom Jadranu, u sjevernoj Dalmaciji te u gorskoj Hrvatskoj kiša, lokalno i obilna uz izraženije pljuskove s grmljavinom. Drugdje će mjestimične kiše biti uglavnom navečer i u noći na ponedjeljak, a u Slavoniji, Baranji i Srijemu očekuje se najviše sunčanih razdoblja. Puhat će umjeren i jak jugoistočni vjetar, osobito na istoku. Na Jadranu jako i olujno jugo koje će prema kraju dana na sjevernom dijelu okrenuti na umjeren do jak jugozapadni i zapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, a na Jadranu 14 i 18 °C.

Vremenska prognoza, subota 5. prosinca

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a uglavnom na Jadranu i područjima uz njega mjestimice s kišom. U središnjim područjima će lokalno biti dugotrajne magle. Vjetar na kopnu slab i umjeren južni i jugoistočni, na istoku i u gorju s jakim udarima. Na Jadranu vjetrovito uz jako i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura na kopnu uglavnom od 8 do 13, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 13 do 17 °C.

Vremenska prognoza, petak 4. prosinca

Umjereno i pretežno oblačno, na Jadranu mjestimice s kišom, češće u Dalmaciji. Navečer i u noći na kopnu mjestimice magla. Vjetar uglavnom slab, na istoku umjeren jugoistočni. Na jugu će puhati umjereno jugo koje će postupno jačati i duž preostalog dijela obale. Najviša temperatura zraka većinom od 1 do 5, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 10 do 15 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 3. prosinca

Oblačno s mjestimičnom kišom, a u Gorskom kotaru i snijegom. U Lici, središnjim predjelima i zapadnoj Slavoniji kiša se može smrzavati u dodiru s podlogom, osobito prema kraju dana. Navečer i u noći mjestimice magla. U Dalmaciji uz izražene pljuskove i grmljavinu lokalno obilna kiša. Vjetar na kopnu slab i tek ponegdje umjeren istočni i sjeveroistočni, u Podunavlju jugoistočni. Na sjevernom Jadranu umjeren sjeverozapadnjak, dok će se jako jugo zadržati na krajnjem jugu. Najviša dnevna temperatura od -1 do 4, u istočnoj Slavoniji do 6, a na Jadranu između 8 i 14 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 2. prosinca

Pretežno oblačno, na Jadranu s kišom i grmljavinom, u unutrašnjosti snijegom, a ponegdje i kišom koja se smrzava u dodiru s podlogom. Na Jadranu i područjima uz njega oborina će mjestimice biti obilna, dok će na istoku biti rijetka pojava. Deblji snježni pokrivač očekuje se u gorskim predjelima, a najveća vjerojatnost poledice bit će u južnoj Lici i središnjim krajevima. Vjetar na kopnu slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, u Dalmaciji jugo i istočnjak. Temperatura zraka na kopnu uglavnom između -4 i 2 °C, a na Jadranu najviša dnevna temperatura između 5 i 10 na sjevernom dijelu te od 10 do 15 °C u Dalmaciji.

Vremenska prognoza, utorak 1. prosinca

U unutrašnjosti će prevladavati oblačno, ponegdje uz sunčana razdoblja, uglavnom prijepodne. Mjestimice magla, a moguće su i slabe oborine, posebice u gorju. Na Jadranu pretežno sunčano, od sredine dana uz jače naoblačenje, najprije na sjevernom dijelu gdje navečer može biti mjestimične kiše. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni, u zapadnim krajevima i sjeveroistočni. Na Jadranu će zapuhati slabo i umjereno jugo, samo na sjevernom dijelu još bura, u noći i ujutro te ponovno navečer mjestimice jaka s mogućim olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura od -6 do 0, na Jadranu između 1 i 7, a najviša dnevna od -1 do 4, na Jadranu između 8 i 13 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 30. studenoga

Na Jadranu i u krajevima uz Jadran sunčano. U ostalim područjima malo i umjereno, uglavnom u dijelu gorske i istočne Hrvatske povremeno i pretežno oblačno. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, u gorju ponegdje umjeren sjeveroistočni, na krajnjem istoku sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka, ponegdje olujna bura, podno Velebita moguće s orkanskim udarima. Bura prema kraju dana u slabljenju. Najviša dnevna temperatura između 0 i 5, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije uglavnom između 8 i 13 °C, na krajnjem jugu te na otocima moguće i malo viša.

Vremenska prognoza, nedjelja 29. studenoga

U većem dijelu zemlje djelomice sunčano. Oblaci će se najdulje zadržati u gorskoj Hrvatskoj te u Dalmaciji gdje će još mjestimice biti malo kiše. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u gorju ponegdje i jak, a uz obalu umjerena i jaka bura, na udare mjestimice i olujna. Najviša dnevna temperatura zraka od 1 do 5, na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 10 i 14 °C.

Vremenska prognoza, subota 28. studenoga

U unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu pretežno oblačno, mjestimice i maglovito. Povremeno slaba kiša ili rosulja, češća prema večeri i u noći kada su uz zahladnjenje ponajprije u gorju mogući i susnježica i snijeg. U Dalmaciji djelomice sunčano, prema kraju dana uz mjestimičnu kišu, osobito prema otvorenom moru. Vjetar na kopnu uglavnom slab, a na Jadranu slabo do umjereno jugo koje će prema večeri jačati na jako, a u noći će na sjevernom dijelu okrenuti na buru. Najviša dnevna temperatura od 1 do 7, na Jadranu između 13 i 17 °C.

Vremenska prognoza, petak 27. studenoga

U većini krajeva umjereno i pretežno oblačno uz niske oblake, u unutrašnjosti i maglu, a mjestimice i uz slabe oborine, ponajprije rosulju. Na jugu i u višem gorju većinom sunčano. Vjetar slab, u gorju ponegdje do umjeren jugozapadni. Najniža temperatura zraka od -2 do 2, na Jadranu od 6 do 11 °C. Najviša dnevna temperatura od 3 do 8 na kopnu, a između 13 i 18 °C duž obale, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te na otocima.

Vremenska prognoza, četvrtak 26. studenoga

U nizinama unutrašnjosti većinom oblačno i maglovito, mjestimice uz slabu rosulju, a lokalno je u kotlinama Like moguće i inje. U višem gorju i na Jadranu pretežno sunčano, no na sjevernom dijelu i u sjevernoj Dalmaciji prema otvorenom moru ponegdje će biti i niskih oblaka. Vjetar uglavnom slab, u Dalmaciji povremeno umjeren sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od 2 do 7, a na Jadranu od 12 do 17 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 25. studenoga

Na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije pretežno sunčano. U ostalim predjelima oblačno, ujutro i maglovito, mjestimice uz mogućnost za slabu rosulju. Sunčanih će razdoblja biti uglavnom u gorskim predjelima, osobito popodne. Vjetar većinom slab, popodne mjestimice umjeren jugoistočni. Na Jadranu slaba do umjerena bura, a još će u noći i ujutro podno Velebita mjestimice biti i jaka. Najniža jutarnja temperatura od -3 do 1, na Jadranu većinom od 4 do 9 °C. Najviša dnevna između 3 i 8, na Jadranu od 12 do 17 °C.

Vremenska prognoza, utorak 24. studenoga

U većini krajeva pretežno vedro, mjestimice uz više oblaka u gorju te na istoku zemlje. Prema kraju dana i u ostalim sjevernim nizinskim predjelima stvaranje niskih oblaka i magle. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, na Jadranu umjerena bura, podno Velebita mjestimice i jaka i dalje u slabljenju prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura između 6 i 11, u oblačnijim predjelima malo niža, a na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 13 do 18 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 23. studenoga

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Najviše sunčana vremena bit će u Dalmaciji. Ujutro u unutrašnjosti lokalno moguća magla. Vjetar uglavnom slab, u gorju i umjeren jugozapadni. Duž obale slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, a navečer na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 5 do 9 na kopnu te od 12 do 17 °C na moru i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

Vremenska prognoza, nedjelja 22. studenoga

U većini krajeva sunčano uz malu, na kopnu povremeno i umjerenu naoblaku, osobito na istoku zemlje gdje se niski oblaci mogu zadržati veći dio dana. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, a na Jadranu će puhati slaba i još ponegdje umjerena bura. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 4 do 7, na moru od 10 do 15 °C.

Vremenska prognoza, subota 21. studenoga

Vjetrovito, u većini krajeva pretežno sunčano i prohladno. Umjerene, ponegdje i povećane naoblake još u prvom dijelu dana bit će u gorju te na istoku i jugu. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar, u gorju na udare još i olujan. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, mjestimice i orkanskim udarima, krajem dana malo će oslabiti. Najviša temperatura od 2 do 7, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 8 i 13 °C.

Vremenska prognoza, petak 20. studenoga

Umjereno i pretežno oblačno. Povremena kiša uglavnom u unutrašnjosti te na dijelu sjevernog Jadrana i to glavninom u noći i prijepodne. U višem gorju mogući su susnježica i snijeg. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na udare ponegdje jak, ponajprije u gorju. Na Jadranu umjerena i jaka bura, na udare olujna, a na sjeveru i orkanska. Temperatura zraka u većem dijelu unutrašnjosti uglavnom od 3 do 8 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i Istre najniža jutarnja od 0 do 5, a najviša dnevna između 8 i 13 °C. Na Jadranu najniža jutarnja između 7 i 13, a najviša dnevna od 13 do 18 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 19. studenoga

Na Jadranu, u unutrašnjosti Dalmacije i Istre te u najvišem gorju sunčano, uglavnom samo ponegdje na krajnjem jugu s malom i umjerenom naoblakom. U ostalim krajevima oblačno i maglovito, mjestimice s rosuljom ili slabom kišom, posebno ujutro. Sunčana razdoblja uglavnom u gorskim predjelima, moguće i na istoku zemlje. Navečer i u noći u sjevernim krajevima ponegdje kiša. Vjetar uglavnom slab, u Podunavlju i Baranji ponegdje umjeren jugoistočni. U noći će na sjeveru zapuhati sjeverac, a na sjevernom Jadranu bura. Najviša dnevna temperatura od 6 do 11, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te na Jadranu između 15 i 20 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 18. studenoga

U većemu dijelu zemlje prevladavat će sunčano, no u sjevernim kopnenim krajevima i dalje će se mjestimice zadržavati niski oblaci i magla. Vjetar većinom slab, na Jadranu i umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu jugozapadnjak. Najviša temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, a na Jadranu te unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 15 do 19 °C.

Vremenska prognoza, utorak 17. studenoga

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a u unutrašnjosti djelomično smanjenje naoblake, najprije u sjeverozapadnim predjelima. Kiše će još biti u Slavoniji, Lici te Dalmaciji gdje je u noći i ujutro moguć i poneki izraženi pljusak. Ujutro u središnjim predjelima lokalno moguća magla. Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna, a još u prvom dijelu dana na jugu i jugo. Najniža temperatura zraka od 4 do 9, na Jadranu od 9 do 14. Najviša dnevna od 8 do 13, na Jadranu od 14 do 17 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 16. studenoga

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Oborina lokalno može biti obilna, osobito na sjevernom Jadranu i gorskim predjelima, a prema kraju dana uz pad temperature u gorju može biti i snijega. Umjeren južni i jugozapadni vjetar okretat će na sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, a kasno poslijepodne i navečer na sjevernom dijelu bura u jačanju. Najviša temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na Jadranu 14 i 18 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 15. studenoga

Umjereno do pretežno oblačno, a u unutrašnjosti uglavnom ujutro i maglovito. Na Jadranu ponegdje kiša, ponajprije na sjevernom dijelu. Puhat će slab do umjeren jugozapadni i južni vjetar, a na Jadranu jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 4 do 7, a na Jadranu od 10 do 14 °C. Najviša dnevna uglavnom između 10 i 13, a na Jadranu 15 i 19 °C.

Vremenska prognoza, subota 14. studenoga

U unutrašnjosti niski oblaci ili magla. Sunčana razdoblja moguća mjestimice u rano poslijepodne. Na Jadranu djelomice sunčano, ali na sjevernom dijelu povremeno uz više oblaka može ponegdje biti i malo kiše. Vjetar uglavnom slab, u gorju lokalno do umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 8 do 12, a na Jadranu od 16 do 21 °C.

Vremenska prognoza, petak 13. studenoga

U nizinama unutrašnjosti magla i niska naoblaka, sredinom dana i poslijepodne ponegdje sunčana razdoblja. U ostalim predjelima djelomice, mjestimice na Jadranu i pretežno sunčano. Magle i niskih oblaka uz mjestimičnu slabu kišu može u prvom dijelu dana biti i na moru, uglavnom na sjevernom i na dijelu srednjeg Jadrana. Vjetar većinom slab, u gorju ponegdje umjeren jugozapadni, a na Jadranu jugoistočni. Najniža jutarnja temperatura između 0 i 5, na Jadranu od 7 do 13 °C. Najviša dnevna između 8 i 13, na Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije i Istre od 13 do 18 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 12. studenoga

Na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije promjenljivo, na sjevernom Jadranu ponegdje i pretežno oblačno. Mjestimice kiša, prijepodne na sjeveru, popodne i navečer prema jugu, osobito na otvorenom moru. U ostalim krajevima postupno stanjivanje, ponegdje i kidanje niskog oblačnog sloja, mjestimice s rosuljom i slabom kišom, poglavito u gorju, prema kraju dana i na istoku. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura između 6 i 11, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te na Jadranu od 13 do 18 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 11. studenoga

Na kopnu većinom oblačno, mjestimice uz jutarnju maglu te povremenu rosulju ili slabu kišu. U gorskim područjima, uglavnom na jugu Like, popodne moguća sunčana razdoblja. Na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije pretežno sunčano. Vjetar na kopnu slab. Duž obale slaba do umjerena bura, podno Velebita prijepodne i jaka, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10 na kopnu te od 16 do 21 °C na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

Vremenska prognoza, utorak 10. studenoga

Na Jadranu i u višem gorju pretežno vedro. U nizinama unutrašnjosti većinom magla i niski oblaci, mjestimice rosulja. Ujutro može biti magle i ponegdje na sjevernom Jadranu, a u unutrašnjosti mraza. Vjetar slab, a na Jadranu slaba do umjerena, podno Velebita mjestimice i jaka bura te sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka većinom od 0 do 5, na Jadranu od 9 do 14, a najviša uglavnom između 7 i 11, na Jadranu od 17 do 22 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 9. studenoga

Na Jadranu te u predjelima uz njega pretežno sunčano, ujutro po kotlinama gorske Hrvatske i na dijelu sjevernog Jadrana s maglom. Drugdje u unutrašnjosti oblačno, tmurno i maglovito, lokalno s rosuljom. Vjetar slab, na Jadranu umjeren sjeverozapadni, osobito prema otvorenom moru, a na sjevernom dijelu mjestimice bura, podno Velebita i jaka. Najviša temperatura u nizinama unutrašnjosti između 6 i 9, u gorju od 11 do 16, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije i Istre od 18 do 21 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 8. studenoga

Na Jadranu i u gorju pretežno sunčano. U nizinama unutrašnjosti magla ili niski oblaci lokalno će se zadržati i veći dio dana, a mogući su i na sjevernom Jadranu. Vjetar slab, a na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka u nizinama unutrašnjosti od 7 do 9, u Gorskom kotaru i Lici od 12 do 15, a na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 18 do 22 °C.

Vremenska prognoza, subota 7. studenoga

Pretežno vedro, osobito na Jadranu. U nizinama i po kotlinama u unutrašnjosti u prvom dijelu dana mjestimice magla i niski oblaci, a ponegdje i slab mraz. Vjetar slab, a na Jadranu umjerena i jaka bura, poslijepodne sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka između 10 i 14, a na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 17 do 21 °C.

Vremenska prognoza, petak 6. studenoga

U unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, ujutro još ponegdje uz slabu rosulju, a od sredine dana postupno razvedravanje. Na Jadranu pretežno sunčano, prijepodne mjestimice uz umjerenu naoblaku. Vjetar na kopnu slab i ponegdje umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena bura, podno Velebita i jaka, a krajem dana će postupno slabjeti. Najviša dnevna temperatura od 9 do 13 na kopnu te od 17 do 22 °C na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

Vremenska prognoza, četvrtak 5. studenoga

U unutrašnjosti pretežno oblačno uz mjestimičnu slabu kišu i rosulju, a na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho. Puhat će većinom umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, u Slavoniji i Baranji sjeverozapadni, a na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu većinom između 8 i 13, u unutrašnjosti Dalmacije te na obali i otocima između 17 i 21 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 4. studenoga

U većem dijelu unutrašnjosti pretežno oblačno, ponegdje uz malo kiše, osobito u sjevernim predjelima. Na Jadranu djelomice, na jugu i pretežno sunčano. Na kopnu će zapuhati umjeren sjeveroistočni vjetar, na udare u zapadnim predjelima i jak. Na Jadranu umjeren sjeverozapadnjak, a na sjevernom dijelu i sjeveru Dalmacije bura, mjestimice i jaka s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 12 do 15 te od 17 do 21 °C na moru i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

Vremenska prognoza, utorak 3. studenoga

Djelomice, ponegdje i pretežno sunčano te iznadprosječno toplo. Ujutro po kotlinama Like mjestimice magla, a na sjevernom Jadranu niski oblaci iz kojih je moguća rosulja. Vjetar na kopnu slab i umjeren jugozapadni, uz obalu Jadrana ujutro burin potom do umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 17 do 22 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 2. studenoga

U većini krajeva djelomice i pretežno sunčano. Više će oblaka biti na sjevernom Jadranu, povremeno i u sjevernim kopnenim predjelima. Prema kraju dana na kopnu raste mogućnost za mjestimičnu maglu. Vjetar uglavnom slab, u gorju mjestimice umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 16 i 21 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 1. studenoga

Na Jadranu pretežno sunčano, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana uz mjestimičnu jutarnju maglu, češću prema otvorenom moru. U unutrašnjosti djelomice sunčano, a mjestimična jutarnja magla i niski oblaci mogu se i dulje zadržati. Vjetar uglavnom slab. Najviša temperatura od 15 do 18, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 19 i 22 °C.

Vremenska prognoza, subota 31. listopada

Na Jadranu pretežno, a u većem dijelu unutrašnjosti djelomice sunčano. Na istoku povećana naoblaka s kojom lokalno može pasti i vrlo malo kiše. Vjetar slab, na istoku i na Jadranu ponegdje do umjeren sjeverozapadni. Najviša temperatura uglavnom između 17 i 22 °C, a na krajnjem istoku malo niža.

Vremenska prognoza, petak 30. listopada

U unutrašnjosti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. Na istoku mjestimice više oblaka. Vjetar uglavnom slab, a na Jadranu ponegdje umjeren sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 14 do 18, a na Jadranu od 20 do 22 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 29. listopada

Na Jadranu pretežno sunčano s povremeno umjerenom naoblakom. U unutrašnjosti umjereno i pretežno oblačno, ujutro i prijepodne mjestimice magla i niski oblaci, a od sredine dana, osobito u sjevernim i istočnim predjelima povremeno će biti malo kiše. Vjetar slab, na Jadranu do umjeren, prema otvorenom moru i jak sjeverozapadni, ujutro uz obalu i bura. Najviša temperatura zraka uglavnom između 13 i 17, na Jadranu 19 i 22 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 28. listopada

Na sjevernom Jadranu i u sjevernim predjelima unutrašnjosti pretežno sunčano. Drugdje djelomice sunčano, a niski oblaci mjestimice će se u središnjim i gorskim predjelima te Posavini zadržati i veći dio dana. Vjetar slab, a na Jadranu umjeren, prema otvorenom i jak sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 17, a na Jadranu 19 i 22 °C.

Vremenska prognoza, utorak 27. listopada

U većem dijelu zemlje umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom. Na Jadranu, osobito u Dalmaciji, te u krajevima uz Jadran kiša će biti češća, lokalno i obilnija, ponegdje praćena grmljavinom. Najviše sunčanog vremena bit će u Slavoniji i Baranji gdje će se zadržati uglavnom suho. Vjetar na kopnu slab do umjeren, u gorju i jak jugoistočni, od sredine dana u slabljenju. Na Jadranu će jako i olujno jugo slabjeti te okretati na jugozapadnjak, zatim prema kraju dana na sjeverozapadnjak i buru, najprije na sjevernom dijelu. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 14 i 19, u Dalmaciji i na istoku do 22 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 26. listopada

Djelomice sunčano, a uz prolazno više oblaka lokalno će malo kiše pasti uglavnom duž sjevernog Jadrana i uz njega, ponajprije na širem riječkom području. Ujutro na kopnu ponegdje magla i niski oblaci, osobito na istoku zemlje. Jačat će južina, u unutrašnjosti jugozapadnjak i južni vjetar, a na Jadranu jugo. U drugom dijelu dana vjetar će mjestimice biti jak, a olujnih će udara biti u gorju te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Toplije, osobito u unutrašnjosti. Najniža temperatura od 5 do 10, na Jadranu od 12 do 15 °C. Najviša dnevna između 17 i 21 °C, u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, nedjelja 25. listopada

Umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, osobito na istoku, a na jugu su još mogući pljuskovi s grmljavinom. Sa zapada postupni prestanak kiše uz djelomično razvedravanje. U unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, duž obale bura i sjeverozapadnjak. Navečer će na zapadu i sjeverozapadu zapuhati jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura većinom između 15 i 20 °C, u Slavoniji i gorju mjestimice malo niža.

Vremenska prognoza, subota 24. listopada

Pretežno oblačno, mjestimice s kišom koja će lokalno biti obilnija uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima. Na moru su mogući pljuskovi s grmljavinom, na jugu tek krajem dana. Umjereno do jako jugo slabjet će tijekom dana, a slab do umjeren jugozapadni vjetar na kopnu koji će okrenuti na sjeveroistočni u noći na nedjelju. Najviša temperatura uglavnom od 14 do 19, u Dalmaciji toplije °C.

Vremenska prognoza, petak 23. listopada

U većini krajeva pretežno sunčano i toplo, ujutro s maglom uglavnom u Posavini. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru povremeno više oblaka i mjestimice malo kiše. Poslijepodne i osobito prema večeri porast naoblake sa zapada. Puhat će umjeren, na zapadu unutrašnjosti ponegdje i jak jugozapadnjak s olujnim udarima, a na Jadranu jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 22. listopada

Prevladavat će sunčano te toplo, a na zapadu i sjeverozapadu zemlje i razmjerno vjetrovito. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru će prolazno biti više oblaka uz malu vjerojatnost za kratkotrajnu kišu. Vjetar slab i umjeren južni i jugozapadni, u gorju i središnjim predjelima s jakim udarima, a u Dalmaciji i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 18 do 23 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 21. listopada

U većem dijelu zemlje pretežno sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom. Uz više oblaka na širem riječkom području te u Gorskom kotaru može pasti vrlo malo kiše. Puhat će umjeren i jak jugozapadni i južni vjetar, u gorju i na sjeverozapadu s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka od 17 do 22 °C.

Vremenska prognoza, utorak 20. listopada

U većini krajeva pretežno sunčano. Ujutro u nizinama unutrašnjosti s maglom koja će se ponegdje zadržati do sredine dana, osobito u Banovini i po kotlinama Like. Na sjevernom Jadranu uz prolazno više oblaka lokalno može pasti vrlo malo kiše. Vjetar slab i umjeren južni, na istoku jugoistočni, a na Jadranu ujutro burin te danju umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 16 i 21 °C, a u predjelima s dugotrajnom maglom niža.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 19. listopada

Pretežno sunčano, na Jadranu i vedro. U unutrašnjosti ujutro ponegdje magla koja se lokalno može zadržati veći dio prijepodneva. Vjetar slab, na istoku do umjeren jugoistočni. Duž obale ujutro burin, danju sjeverozapadnjak i zapadnjak. Nakon svježeg jutra najviša dnevna temperatura između 12 i 16, a na moru i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 17 do 21 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 18. listopada

Pretežno sunčano, danju i malo toplije. U unutrašnjosti će biti prolazno umjerene naoblake, a tijekom noći i jutra mjestimične magle, u gorskim područjima i mraza. Vjetar slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, danju sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 0 do 5, na Jadranu između 8 i 12 °C. Najviša dnevna temperatura od 11 do 15 u unutrašnjosti te od 16 do 21 °C na obali i otocima.

Vremenska prognoza, subota 17. listopada

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, duljim na Jadranu. Mjestimice će biti malo kiše ili ponekog pljuska, uglavnom u Dalmaciji i Slavoniji. Ujutro na zapadu unutrašnjosti ponegdje moguća magla. Vjetar slab, u istočnim predjelima prolazno umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak, a u početku na južnom dijelu još jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 3 do 8, na Jadranu od 8 do 13, a najviša dnevna između 9 i 14, na Jadranu 14 i 19 °C.

Vremenska prognoza, petak 16. listopada

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Na sjevernom Jadranu moguća je obilnija oborina, dok će duljih sunčanih razdoblja biti u Dalmaciji. Vjetar slab, na istoku do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Na Jadranu slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu i bura. Najviša temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na Jadranu od 14 do 20 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 15. listopada

Umjereno do pretežno oblačno, kišovito i vjetrovito. Mjestimice će biti obilne kiše, osobito na Jadranu i u krajevima uz Jadran, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme. Najmanje kiše očekuje se na istoku Hrvatske. Vjetar na kopnu većinom umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo koje će uz obalu sjevernog Jadrana već ujutro okrenuti na buru, drugdje na jugozapadni i južni vjetar. Prema kraju dana vjetar u slabljenju. Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom između 7 i 13, na istoku i do 16, a na Jadranu od 14 do 20 °C.

Vremenska prognoza, srijeda 14. listopada

Djelomice sunčano. Na Jadranu i uz njega uz više oblaka povremeno može biti kiše i lokalnih pljuskova, uglavnom poslijepodne i navečer. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo koje će navečer i u noći mjestimice biti jako. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 15 i 21 °C.

Vremenska prognoza, utorak 13. listopada

U većini kopnenih predjela prijepodne pretežno oblačno uz povremenu kišu, a zatim, osobito prema večeri, smanjenje naoblake najprije u gorskoj Hrvatskoj. Na sjevernom Jadranu i u Dalmaciji sunčanije i uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni, u Podravini i Slavoniji na udare i jak. Na Jadranu će umjerena do jaka bura slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak, u Istri jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 19 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 12. listopada

Umjereno do pretežno oblačno mjestimice s kišom, a u Dalmaciji i pljuskovima s grmljavinom, osobito na južnom dijelu. Oborina će biti češća na istoku i jugu zemlje, gdje lokalno može biti obilna. U Istri uglavnom bez oborine uz sunčana razdoblja. Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni. Na većem dijelu Jadrana umjerena do jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim, a na južnom još prijepodne jako jugo. Minimalna temperatura od 4 do 9, na Jadranu od 9 do 15 °C. Najviša dnevna od 7 do 13, na Jadranu od 14 do 18 °C.

Vremenska prognoza, nedjelja 11. listopada

Prevladavat će oblačno i osjetno svježije, ponajprije na zapadu i sjeverozapadu uz čestu i obilnu kišu. Krajem dana u višem gorju uz zahladnjenje ponegdje i snijeg. Na sjevernom i srednjem Jadranu pljuskovi s grmljavinom, a do kraja dana i na južnom. Na krajnjem istoku veći dio dana suho i djelomice sunčano. Vjetar umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu jako, u drugom dijelu dana ponegdje i olujno jugo i južni vjetar, na sjevernom dijelu u okretanju na buru. Maksimalna temperatura od 10 do 17, na Jadranu uglavnom od 16 do 21 °C.

Vremenska prognoza, subota 10. listopada

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Poslijepodne sa zapada postupan porast naoblake, a navečer i u noći na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima te uz granicu sa Slovenijom mjestimična kiša, na moru lokalno i pljuskovi s grmljavinom. Vjetar uglavnom slab, poslijepodne mjestimice umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 24 °C.

Vremenska prognoza, petak 9. listopada

Pretežno sunčano, tek ponegdje s umjerenom naoblakom. Ujutro u unutrašnjosti lokalno magla. Vjetar većinom slab. Na Jadranu će ujutro puhati slaba i umjerena bura i sjeverac, a sredinom dana okrenut će na sjeverozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka uglavnom između 19 i 23 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 8. listopada

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti tek ponegdje uz prolazno umjerenu naoblaku. Vjetar na kopnu većinom slab, no u Slavoniji i Baranji umjeren sjeverni i sjeverozapadni s mjestimičnim jakim udarima. Na sjevernom Jadranu će puhati slab do umjeren sjeverni vjetar i bura, a u Dalmaciji umjerena do jaka s olujnim udarima, navečer u slabljenju. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 °C, u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, srijeda 7. listopada

Pretežno oblačno s kišom i mjestimice izraženijim pljuskovima, pri čemu će oborina lokalno biti obilna, osobito na sjevernom Jadranu te u gorskim i središnjim predjelima. Kasno poslijepodne sa zapada prestanak kiše i razvedravanje. Slab i umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak već prijepodne će okrenuti na prolazno jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjereno jugo i južni vjetar, na sjevernom dijelu i jak jugozapadnjak, od sredine dana u okretanju na sjeverozapadnjak i buru, podno Velebita s olujnim udarima. Temperatura zraka bez većeg dnevnog hoda, uglavnom od 11 do 16, a na Jadranu od 15 do 20 °C.

Vremenska prognoza, utorak 6. listopada

Većinom sunčano, no ne i sasvim stabilno. Uz povremeno više oblaka kiše lokalno može biti uglavnom na sjevernom i južnom Jadranu. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar, u gorju ponegdje i jak. Na moru slab do umjeren sjeverozapadnjak u okretanju na jugozapadnjak, prema večeri u jačanju. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24 °C.

Vremenska prognoza, ponedjeljak 5. listopada

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te mjestimičnu kišu. Uz više oblaka kiša će biti češća na Jadranu, uglavnom na južnom i sjevernom dijelu te u predjelima uz njega, osobito u prvom dijelu dana kada će biti i mjestimičnih pljuskova. Najsunčanije i uglavnom suho bit će na istoku. Vjetar slab, popodne do umjeren jugozapadni i južni, na sjevernom Jadranu i u gorju mjestimice jak, a u Dalmaciji i jugo. Najviša dnevna temperatura većinom između 20 i 25 °C, u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, nedjelja 4. listopada

U većini predjela djelomice ili pretežno sunčano. Uz povremeno više oblaka malo kiše ili pljuska bit će na ponegdje na sjevernom i krajnjem jugu Jadrana te u gorju. Vjetar većinom umjeren jugozapadni i južni, na Jadranu s vrlo jakim udarima, gdje će poslijepodne zapuhati i jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 21 do 25 °C, u gorju malo niža.

Vremenska prognoza, subota 3. listopada

Djelomice sunčano uz izraženu južinu. Već prijepodne na sjevernom Jadranu oblačnije uz kišu, pljuskove i grmljavinu, poslijepodne i drugdje, ponajmanje na krajnjem istoku i južnodalmatinskim otocima. Lokalno će kiša biti obilna, a pljuskovi izraženi. Puhat će umjeren i jak jugozapadni i južni vjetar, na istoku jugoistočni, a na Jadranu jako i olujno jugo koje će navečer na sjevernom dijelu okrenuti na jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 10 do 15, na obali i otocima između 17 i 22 °C. Najviša dnevna od 22 do 27, a u Slavoniji i do 30 °C.

Vremenska prognoza, petak 2. listopada

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Osobito na Jadranu i područjima uz njega povremeno s kišom, lokalnim pljuskovima pa i grmljavinom, najčešće na sjevernom dijelu. Vjetar slab do umjeren, u gorju ponegdje jak jugozapadni, na istoku jugoistočni, a na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar, moguće s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura između 21 i 26 °C.

Vremenska prognoza, četvrtak 1. listopada

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, s najviše sunca u središnjoj unutrašnjosti i u južnoj Dalmaciji. Na sjevernom Jadranu i u gorju izgledni su pljuskovi, a mogući su i ponegdje u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i južni, a navečer će okrenuti na jugo koje će tijekom noći jačati. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23 °C.