Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Kako je i najavljeno: prvo kiša pa bura; otkazan i katamaran iz Splita za Bol zbog nemogućnosti priveza u Starome Gradu

Prva ozbiljnija jesenska promjena vremena zahvatila je naše krajeve sa srijede na četvrtak, s 2. na 3. listopada, pa su se tako obistinile prognoze meteorologa. Promjena vremena donijela je zahlađenje, a zabilježen je i ozbiljniji pad temperature zraka.

Sinoćnja kiša i grmljavinsko nevrijeme pogodili su otok, a današnja bura u poslijepodnevnim satima rastjerala je kišne oblake i donijela razvredravanje. Državni hitrometeorološki zavod najavio je za danas umjereno i pretežno oblačno vrijeme, a na Jadranu i uz njega povremeno s kišom.

Zapuhala jaka, ponegdje i olujna bura
U Dalmaciji je mjestimice bilo i lokalno izraženijih pljuskova s grmljavinom. Krajem dana i u tijeku noći u većini krajeva postupno će se razvedriti. Na Jadranu je u ranim popodnevnih satima zapuhala jaka, ponegdje i olujna bura, a najviša dnevna temperatura zraka na Jadranu će iznositi od 15 do 20 °C. Podno Velebita, bura ima već i orkanske udare, zbog čega je došlo do određenih poteškoća i u pomorskom prometu na riječkome području.

Bura bi u petak trebala oslabjeti
Prema najavi meteorologa za sutra, 4. listopada, bura bi u poslijepodevnim satima trebala slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka na Jadranu će iznositi od 10 do 15 °C, a najviša dnevna između 16 i 21 °C na obali i otocima.

Otkazan kataramaran iz Splita za Bol
Za sada se brodski i katamaranski prijevoz između kopna i Brača odvija uglavnom uredno, osim katamarana koji je iz Splita za Bol, i dalje za Jelsu, trebao isploviti u 16.00 sati, a čije je isplovljavanje otkazano zbog nemogućnosti priveza katamarana u zamjenskoj luci Stari Grad.

Kako su danas u popodnevnim satima izgledali udari bure, snimljeni u Postirima, pogledajte u našoj foto galeriji. Vremensku prognozu pratite i u našoj rubrici Servisne informacije.

evo kako su izgledali udari bure zabilježeni našim fotoaparatom u Postirima

udari bure (foto: Brač danas)

udari bure u Postirima (foto: Brač danas)

udari bure zabilježeni danas, 3. listopada, u Postirima (foto: BRAČ danas)

udari bure zabilježeni danas, 3. listopada, u Postirima (foto: BRAČ danas)

Video iz Postira:

Podjelite:

You may also like...