Na Jadranu danas jaki i olujni udari bure; najviša dnevna temperatura zraka do 17 °C

Državni hitrometeorološki zavod objavio je da će danas, 11. listopada, prevladavati promjenljivo vrijeme, a u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Mjestimice će biti kiše, a na jugu pljuskovi i grmljavina.

Oborine u prvomu dijelu dana
Oborina će ipak biti češća u prvomu dijelu dana. Puhat će većinom umjeren, na udare ponegdje i jak sjeveroistočni vjetar, poslijepodne u slabljenju.

Podno Biokova i olujni udari bure
Na Jadranu će puhati umjerena do jaka, podno Velebita i Biokova na udare olujna, a ponegdje i orkanska bura, a na jugu umjereno jugo i istočni vjetar, navečer u okretanju na buru. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 6 i 11, a na Jadranu od 12 do 17 °C.

Na splitskom području uredno se odvija pomorski promet
Na splitskomu području pomorski promet za sada se odvija prema plovidbenom redu. “Jadrolinija” javlja da su na riječkomu području katamaranske i trajektne linije u prekidu. Tako je u prekidu katamaranska linija Mali Lošinj – Cres – Rijeka i Novalja – Rab – Rijeka te trajektna linija Prizna – Žigljen. Brodska linija Mali Lošinj – Unije – Susak također je u prekidu, dok trajekt na liniji Porozina – Brestova ne prevozi kamp prikolice, autobuse i kamione iznad 3 tone nosivosti.

foto: BRAČ danas

Podjelite:

You may also like...