Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Najavljeni izraženiji pljuskovi i obilne oborine; zbog olujnoga, a ponegdje i orkanskoga juga, moguće su poteškoće u pomorskom prometu

Nastavlja se i dalje vrlo nestabilno vrijeme na Jadranu, a ono će po svemu sudeći potrajati. Prevladava oblačno vrijeme s povremenom kišom i lokalnim pljuskovima. U gradu Supetru danas, 11. studenoga, oko 16.00 sati izmjereno je 16 °C, a prosječna temperatura na Jadranu danas je iznosila između 14 i 19 °C. No, vrijeme je daleko od stabilizacije.

Najviše oborina očekuje se s utorka na srijedu
Za sutra, 12. studenoga, najavljeni su izraženiji pljuskovi i obilne oborine na Jadranu i predjelima uz njega. — Maksimum oborina u našoj zemlji očekuje se s utorka na srijedu kada će pasti između 50 i 150 mm na pojedinim lokalitetima duž obale i u gorju, istaknuli su iz Državnoga hidrometeorološkog zavoda.

Jugo će na jugu imati i orkanske udare
Osim obilne kiše, puhat će umjereno i jako jugo koje će od sredine dana mjestimice biti olujno, dok će na jugu ono mjestimice imati i orkanske udare. — Udari vjetra u utorak mogu dosezati vrijednosti između 20 i 30 m/s (od 70 do 110 km/h). S premještanjem ciklone te visokim valovima za očekivati je i poplavljivanje pojedinih riva, upozorili su iz DHMZ–a. Duž obale i na otocima temperatura zraka iznosit će uglavnom između 13 i 18 °C.

Očekuju se poteškoće u pomorskom prometu
MeteoAlarm je za utorak povisio stupanj upozorenja s narančastoga na crveni, i to za područje srednje Dalmacije. S obzirom na najave olujnoga, a ponegdje i orkanskoga juga, očekuju se i poteškoće u pomorskom prometu.

p najavljeno olujno, a ponegdje i orkansko jugo, za utorak i srijedu, 12. i 13. studenoga, uzrokovat će poteškoće u pomorskom prometu (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...