Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Nakon kratkotrajnoga predaha opet kiša, grmljavina, a moguće i olujno nevrijeme; katamaranske linije već u prekidu

Nakon kratkotrajnoga predaha od kiše danas, 15. listopada, stigla je nova promjena vremena koja će biti obilježena kišom, grmljavinskim nevremenom te jakim i olujnim jugom.

Očekuje se obilna kiša, a moguće je i olujno nevrijeme
Prema najavama Državnoga hidrometeorološkoga zavoda, na Jadranu i u krajevima uz Jadran mjestimice će biti obilne kiše, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme. Moguće olujno nevrijeme moglo bi stvoriti dodatne probleme u pomorskom prometu, ali i poplaviti neke rive zbog jakoga i olujnoga juga koje će prijeći u jugozapadni vjetar. Na sjevernomu Jadranu zapuhat će bura.

U nastavku tjedna povremena kiša
Povremene kiše, kako javlja HRT, bit će i u nastavku tjedna, ali sve rjeđe i u manjim količinama, opet uglavnom na Jadranu i u gorju te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Unatoč sunčanim razdobljima temperatura zraka neće se znatnije mijenjati pa će i dalje biti razmjerno svježe za sredinu listopada. Temperatura zraka na Jadranu bit će uglavnom između 15 i 20 °C.

Poteškoće u prometu
Prema podacima državnoga brodara “Jadrolinije”, na splitskomu plovidbenom području zbog vremenskih uvjeta već su dvije katamaranske linije u prekidu, i to Ubli – Vela Luka – Hvar – Split i Vis – Split. Ostale trajektne, brodske i katamaranske linije plove prema plovidbenom redu.

Na Jadranu i u krajevima uz Jadran mjestimice će biti obilne kiše, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme (izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Podjelite:

You may also like...