PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

NEVRIJEME ZAHVATILO JADRAN Na moru tramontana te jaka i olujna bura, valovi zapljuskuju obalu, u prekidu trajektna linija između Sumartina i Makarske

Danas, 5. veljače, Hrvatsku je zahvatilo najavljeno nevrijeme. I dok u unutrašnjosti pada snijeg, u priobalju je izrazito vjetrovito. Tramontana te jaka i olujna bura pušu diljem obale, a u prekidu su neke trajektne i katamaranske linije.

Visoki valovi zapljuskuju obalu
Na Jadranu puše tramontana te jaka i olujna bura. Prema najavama meteorologa, ona bi mogla imati i orkanske udare. Fotoaparatom smo danas zabilježili kako izgledaju udari vjetra u uvali Splitska. Osim što visoki valovi zapljuskuju obalu, nevrijeme je dijelom onečistilo i neke bračke uvale, pa će komunalne službe čim se smiri nevrijeme imati pune ruke posla.

Tramontana te jaka i olujna bura stvaraju danas, 5. veljače, visoke valove koji zapljuskuju obalu u Splitskoj, a dio brodskoga i trajektnoga prometa danas je u prekidu (foto: J. Bašić)

Na splitskom plovidbenom području sedam linija u prekidu
U brodskom i trajektnom prometu vladaju poteškoće zbog nepovoljnih uvjeta na moru. Prema obavijestima iz “Jadrolinije”, na splitskom plovidbenom području u ovom trenutku u prekidu su tri katamaranske i četiri trajektne linije. Jelena Ivulić, voditeljica “Jadrolinije” u Splitu, izjavila je za HINU da olujna bura dostiže udare gotovo 90 milometara na sat, što, kako je rekla, stvara višemetarske valove na moru zbog čega se ometa uredna plovidba. Od jutarnjih sati ne održava se trajektna linija između Sumartina i Makarske, dok se trajektni promet između Supetra i Splita za sada odvija uredno.

visoki valovi zapljuskuju obalu u Splitskoj (foto: J. Bašić)

Katamaran iz Splita za Bol ne plovi već drugi dan
U prekidu je i katamaranska linija iz Splita za Bol, tako da u 16.00 sati neće isploviti katamaran na toj liniji. Ni jučer nije bilo isplovljavanja prema Bolu, i dalje za Jelsu, jer je katamaran ostao privezan u splitskoj luci.

Na splitskom plovidbenom području u ovom trenutku u prekidu su tri katamaranske i četiri trajektne linije. Trajekt između Supetra i Splita za sada plovi uredno (na slici trajekt “Hrvat” s polaskom iz Supetra u 10.30 sati), dok je u prekidu trajektna linija između Sumartina i Makarske (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...