Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Nevrijeme zahvatilo otok: zapuhao olujni vjetar s gmljavinskim nevremenom i pljuskovima; fronta odmiče prema istoku

Srednji Jadran zahvatilo je večeras, 2. kolovoza, veliko nevrijeme, a s njime i naš otok. Oko 22.30 sati zapuhao je olujni vjetar s grmljavinskim nevremenom i pljuskovima. Temperatura zraka u vrlo kratkom vremenu spustila se na svega 20–tak stupnjeva, dok je dnevna temperatura zraka bila iznad 30 stupnjeva.

Fronta došla sa sjeverozapada i prolazi dalje
Riječ je o fronti koja je do naših krajeva došla sa sjeverozapada i prolazi dalje, prema Bosni i Hercegovini. Prema satelitskim kartama, nevrijeme bi se trebalo smiriti nešto iza ponoći, kada bi se fronta trebala premjestiti prema istoku, a za zapada bi se trebalo početi razvedravati.

Moguća šteta zbog nevremena bit će poznata sutra
Nevrijeme koje je pogodilo otok, izazvalo je pravu strku među domaćinima i gostima koji su bili na otvorenome i uživali u ljetnim ponudama naših otočkim mjesta. Oko 22.30 sati nastao je pravi stampedo; gosti su u panici i nevjerici doslovno bježali iz kafića i restorana, ostavivši ih praznima. Eventualna šteta zbog nevremena bit će poznata sutra.
Kako javlja Državni hidrometeorološki zavodi, sutra, 3. kolovoza, većinu krajeva očekuje postupni prestanak kiše te djelomično razvedravanje, dok će najviše sunčana vremena biti na dalmatinskoj obali i otocima.

satelitske karte najavljuju da će iza ponoći fronta prijeći naše krajeve te će se vrijeme smiriti

satelitske karte najavljuju da će iza ponoći fronta koja je donijela nevrijeme s olujnim vjetrom i grmljavinskim pljuskovima prijeći naše krajeve

Podjelite:

You may also like...