Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Olujno i orkansko jugo prouzročilo brojne štete; supetarski vatrogasci imali pune ruke posla

Olujno i orkansko jugo koje je 12. i 13. studenoga pogodilo otok Brač, prouzročilo je brojne štete, a one se još uvijek zbrajaju. Stradali su privatni i poslovni prostori u prizemlju, posebno oni u blizini mora koje je divljalo snažnim udarima juga. I najstariji otočani kažu kako se ne sjećaju ovakvih udara juga.

Vatrogasci su imali pune ruke posla zbog brojnih intervencija
Porast razine mora prekrio je obalu u Supetru i Bolu, a vatrogasci su imali pune ruke posla zbog brojnih intervencija i poziva uznemirenih građana.

(foto: J. Bašić)

Građane smo zamolili za razumijevanje i strpljenje
Olujno jugo osim toga oborilo je borove grane u hotelskom naselju Svpetrvs hoteli. — Tijekom dana već smo započeli s različitim intervencijama na području grada Supetra, a građane smo zamolili za razumijevanje i strpljenje za slučaj da odmah nismo bili u mogućnosti doći na intervenciju, poručili su supetarski vatrogasci koji su se jučer ujutro oko 4,30 sati uputili u akciju ispumpavanja kiše i mora iz prostorija koje su bile popljavljene.
Djelatnici tvrtke “Grabov rat” čistili su rivu u Bolu koja je zbog nevremena bila puna granja i kamenja, a u pomoć su priskočili i članovi bolskoga Dobrovoljnoga vatrogasnog društva čije je vozilo u tijeku dana bilo u stalnoj ophodnji. More je, prema slikama koje nam dolaze iz Bola, prelijevalo bolsku rivu, a prevrnut je bio i jedan kiosk na šetnici prema Zlatnom ratu.

(foto: J. Bašić)

Novo pogoršanje vremena meteorolozi najavljuju za petak
Olujno, na udare i orkansko jugo, počelo se smirivati jučer, kada je postupno normaliziran i pomorski promet, prvo prema Braču, a zatim i ostalim srednjodalmatinskim otocima. No, meteorolozi već uskoro najavljuju novo pogoršanje vremena. Malo kiše moguće je i danas uglavnom na Jadranu i u krajevima uz Jadran, dok će poslijepodne i navečer jugo ponovno biti u jačanju.

(foto: J. Bašić)

Pravo pogoršanje vremena očekuje se u petak, 15. studenoga, kada će kiše biti na Jadranu, a potkraj dana i u središnjim predjelima. Na Jadranu će puhati jako, ponegdje i olujno jugo, a krajem dana na sjevernome dijelu jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura na Jadranu bit će između 11 i 16 °C, a najviša dnevna do 20 °C.

(izvor: Vatrogasci Supetar)

(izvor: Vatrogasci Supetar)

(izvor: Vatrogasci Supetar)

Velika plima – Milna – 13.11.2019. – VIDEO BY: Marina Jašić Marinović

Podjelite:

You may also like...