Prevladava sunčano vrijeme: temperature zraka penjat će se i iznad 30 stupnjeva

Današnji je dan, posljednji u srpnju, u znaku sunčana vremena, kao i u većini krajeva Hrvatske. Doduše, u unutrašnjosti su uz lokalno jači razvoj oblaka mogući i pljuskovi s grmljavinom, dok nam satelitske karte za Dalmaciju pokazuju stabilne vremenske prilike.

temperature zraka i mora bit će primjerene za ovo doba godine. I sljedećih će dana na Jadranu biti stabilno vrijeme. (foto: J. Bašić)

temperature zraka i mora bit će primjerene za ovo doba godine. I sljedećih dana na Jadranu će biti stabilno i sunčano vrijeme. (foto: J. Bašić)

Na Mljetu izmjerena najveća temperatura mora

U gradu Supetru trenutna temperatura zraka iznosi 29 °C, dok je ona u Splitu 30,6 °C. Slične vrijednosti bilježit će se i sljedećih dana. U Split je temperatura mora jutros u 8.00 sati bila 24 stupnja, dok je najveća izmjerena na Mljetu, visokih 27 stupnjeva.

Na Jadranu će, prema najavi meteorologa, puhati povremeno umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Za sutra, meteorolozi na Jadranu najavljuju slabu buru, i to ujutro, dok će ona na sjevernome dijelu biti i umjerena. Temprature zraka na Jadranu će se kretati između 28 i 33 °C.

Pronađite na portalu aktualnosti o vremenu

Redovito o vremenskoj prognozi izvješćujemo na našem portalu u kategoriji “Brač u srcu”, gdje pod “Vremenska prognoza” možete pronaći aktualne vrijednosti temperature te najavu vremena. Ako imate zanimljivosti vezane uz vrijeme, vremenske prilike ili nadasve odličnu fotografiju s našega otoka slobodno nam pošaljite. Postanite i Vi reporteri. Rado ćemo objaviti svaku Vašu zanimljivost. (Jadran Bašić)

satelitske karte pokazuju da će na srednjem Jadranu biti stabilno vrijeme

satelitske karte pokazuju da će na srednjem Jadranu biti stabilno vrijeme. Tek su u unutrašnjosti mogući povremeni pljuskovi s grmljavinom

You may also like...