PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

STIGLA PROMJENA Na Jadranu najavljena jaka i olujna bura; u unutrašnjosti snijeg kojega bi nošenoga burom moglo biti i duž obale i na otocima

Stigla je promjena vremena, onako kako su je za danas, 26. prosinca, najavili meteorolozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda.

Za riječko područje, Kvarner i Velebitski kanal izdano je crveno upozorenje, dok je za Dalmaciju na snazi narančasto upozorenje.

Na Jadranu jaka i olujna bura
Na Jadranu se danas očekuje kiša, u unutrašnjosti i susnježica te snijeg, pri čemu će oborina biti češća i lokalno obilna u Dalmaciji. Puhat će većinom jaka i olujna bura, mjestimice na udare i orkanska. Važno je spomenuti kako će i ponegdje u unutrašnjosti biti povremeno jakoga, na udare i olujnoga sjevernoga i sjeveroistočnoga vjetra.

Snijega bi moglo biti i na otocima
Malo snijega nošenoga burom moglo bi biti i duž obale te na otocima. Slabljenje bure očekuje se tek sutra u poslijepodnevnim satima. Temperatura zraka na Jadranu će biti od 5 do 10, u Dalmaciji i do 13 °C.

Moguće poteškoće u pomorskom prometu
Zbog jake i olujne bure danas se očekuju i poteškoće u pomorskomu prometu. “Jadrolinija” javlja da je na splitskomu plovidbenom području u prekidu katamaranska linija Ubli-Vela-Luka-Hvar-Split, dok se ostale brodske, trajektne i katamaranske linije održavaju prema plovidbenom redu.

“Jadrolinija” javlja da je na splitskomu plovidbenom području u prekidu katamaranska linija Ubli-Vela-Luka-Hvar-Split, dok se ostale brodske, trajektne i katamaranske linije održavaju prema plovidbenom redu (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...