Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

STIGLO POGORŠANJE Kiša, pljuskovi i grmljavina. Jako jugo stvara poteškoće u pomorskom prometu

Stiglo je za danas, 5. lipnja, najavljeno pogoršanje vremena. Za cijeli Jadran na snazi je narančasto upozorenje Meteoalarma. Prevladavat će pretežno oblačno, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Očekuje se obilnija kiša
Meteorolozi ističu kako se lokalno očekuje i obilnija kiša te jače grmljavinsko nevrijeme, osobito u unutrašnjosti Dalmacije. U samo jednom danu, upozorio je glavni meteorolog na HRT-u Zoran Vakula, ponegdje će vjerojatno pasti prosječna količina oborine za cijeli lipanj, pa i više. Puhat će umjereno do jako, mjestimice i olujno jugo koje bi moglo stvarati poteškoće u pomorskome prometu. Jugo će, kako najavljuju meteorolozi, prema kraju dana malo oslabjeti.

Maksimalna temperatura zraka između 20 i 23 °C
Minimalna temperatura zraka iznosit će između 17 i 20, a maksimalna od 20 do 23 °C. Očekuje se da će se sutra vrijeme smiriti.

Katamaran iz Jelse nije pristao u Bolu
Jako jugo već je počelo stvarati poteškoće u pomorskome prometu. Na splitskom plovidbenom području u prekidu su određene katamaranske i trajektne linije. Trajektne linije prema Braču plove uredno, dok je katamaran iz Jelse za Split jutros isplovio, ali bez pristajanja u luci Bol.

Za cijeli Jadran na snazi je narančasto upozorenje Meteoalarma. Danas, 5. lipnja, prevladavat će pretežno oblačno, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Puhat će jako do olujno jugo koje će prema kraju dana malo oslabjeti

Podjelite:

You may also like...