Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Stiže najavljena promjena vremena: mogući lokalni pljuskovi i grmljavina

Danas, 7. srpnja, u večernjim satima stigla je najavljena promjena vremena, nakon razdoblja vrućih dana. Oko 21.30 sati počelo je grmjeti, a ciklona s lokalnim pljuskovima i grmljavinom približava se i našem otoku. Prema prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda, u nedjelju popodne i navečer zapadne predjele unutrašnjosti zahvatili su lokalni pljuskovi i grmljavina koji će se u tijeku noći proširiti i na ostale krajeve.

DHMZ putem Meteoalarma cijelu je unutrašnjost i sjeverno primorje označio narančastim alarmom uz najavu grmljavinskih oluja koje će biti praćene vjetrom i tučom. Oluja je već u popodnevnim satima zahvatila najprije Kvarner, a zatim i Rijeku. Prema izvještajima medija, na području Rijeke padala je tuča, a u samo dva sata temepratura je na tom području pala za 8 stupnjeva.

Prema izvještaju HAK–a, u Gorskom kotaru uz kišu je padala povremeno i tuča, a kolnici su u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Hrvatskom primorju mokri i skliski, pa je potreban pojačan oprez u prometu.

Prema prognozi za ponedjeljak, 8. srpnja, na Jadranu će biti većinom sunčano i suho, dok na sjevernom dijelu može pasti poneki lokalni pljusak. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak, a navečer mjestimice i bura. Jutarnja temperatura na Jadranu bit će od 19 do 24, a najviša dnevna do 31 stupanj.

satelitske karte ukazuju na promjenu vremena

satelitske karte ukazuju na kratkotrajnu promjenu vremena. Već u ponedjeljak, 8. srpnja, na Jadranu će biti većinom sunčano i suho, a najviša dnevna temperatura do 31 stupanj

Podjelite:

You may also like...