Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

STIŽE PROMJENA Očekuje nas kiša s grmljavinom, a jako će jugo popodne okrenuti na buru

Danas, 4. veljače, prema najavama meteorologa, vrijeme će ipak biti primjerenije ovom dobu godine. Meteorolozi najavljuju bitno pogoršanje vremena, ali ništa neobično za veljaču, koju s pravom zovemo “prevrtača”.

Na Jadranu se očekuje kiša, a poslijepodne bura
U drugom dijelu dana očekuje se osjetnije zahladnjenje i vlažniji zrak, a temperatura će se zraka, koja je proteklih dana bila primjerenija travnju, ipak spustiti. Očekuju se oborine, na Jadranu kiša praćena pljuskovima i grmljavinom, dok će u unutrašnjosti padati snijeg.

Moguće poteškoće u cestovnom i brodskom prometu
Probleme bi mogao stvarati i vjetar, u prvom dijelu dana umjereno i jako jugo, koje će poslijepodne prema najavama okrenuti na jaku i olujnu buru. Zbog jačanja vjetra očekuju se i poteškoće u cestovnom i pomorskom prometu.

Na splitskom području pomorski promet odvija se uredno
Za sada se na splitskom području pomorski promet odvija uredno, dok su, kako javlja “Jadrolinija”, u prekidu neke linije na riječkom i šibenskom području.

Bura će puhati i u srijedu
Bura će na Jadranu puhati i sutra, 5. veljače, i to jaka i olujna, dok će podno Velebita imati orkanske udare. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od -1 do 3 na kopnu, a od 3 do 8 °C na Jadranu, a najviša dnevna između 2 i 7 u unutrašnjosti te od 6 do 11 °C duž obale i na otocima. Do kraja tjedna bit će hladno i vjetrovirto vrijeme, ali se početkom sljedeća tjedna očekuje ponovno toplije vrijeme.

Danas, 4. veljače, zbog jakoga i olujnoga juga moguće su poteškoće u pomorskom prometu. Na splitskom području sve brodske, trajektne i katamaranske linije za sdada plove uredno, dok su neke trajektne i brodske linije u prekidu, kako je javila “Jadrolinija” (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...