Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

75. obljetnica oslobođenja otoka Brača od okupatora; središnja proslava je 21. rujna

Danas, 18. rujna, obilježava se 75. godišnjica oslobođenja otoka Brača od njemačke i fašističke okupacije. Bitka za Brač 1944. godine bila je zajednička ofenziva NOVJ–a i Saveznika za oslobođenje otoka Brača koja je trajala od 12. do 17. rujna 1944. godine, a bila je dijelom šire ofenzive za oslobođenje Dalmacije vođene u rujnu 1944. godine.

Kapitulacijom nakon bitke za Sumartin završen za Brač Drugi svjetski rat.

Kapitulacijom okupatora nakon bitke za Sumartin za naš je Brač Drugi svjetski rat bio završen, poručili su iz Udruge antifašističkih boraca i antifašista Brač, koja je ujedno i najavila središnju proslavu Dana oslobođenja Brača.

Središnja proslava najavljena je za 21. rujna

Prema najavi organizatora, središnja proslava održat će se u subotu, 21. rujna, u 11.00 sati u kongresnoj dvorani Waterman Forum SVPETRVS hotela u Supetru. – Pozivamo vas da svojim prisustvom uveličate ovaj veliki jubilej, objavljeno je u pozivu Udruge, u kojemu je s jedne strane vidljiv hrvatski grb, a s druge zvijezda petokraka.

U povodu te obljetnice, jutros su položeni vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježjima palima u Narodnooslobodilačkoj borbi u Nerežišćima, Donjemu Humcu i Dračevici te na spomen obilježju poginulima u Domovinskom ratu na Golom brdu kod Sutivana.

izvor: Facebook Općina Nerežišća

u povodu 75. obljetnice oslobođenja otoka Brača od okupatora, danas, 18. rujna, položeni su vijenci i upaljene svijeće na spomen obilježjima palima (izvor: Facebook Općina Nerežišća)

Podjelite:

You may also like...