PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Ako trebate prijaviti ili odjaviti prebivalište ili boravište u Hrvatskoj otvoreni su šalteri za obavljanje upravnih poslova. Ne zaboravite prethodno dogovoriti termin

Od ponedjeljka, 20. travnja, u policijskim upravama i policijskim postajama, na mjestima obavljanja upravnih poslova, moguće je obaviti poslove prijave i odjave prebivališta i boravišta građana u Republici Hrvatskoj, obavijestio je danas, 21. travnja, Krizni stožer otoka Brača.

Za dolazak je potrebno prethodno dogovoriti termin
Za obavljanje navedenih poslova potrebno je prethodono dogovoriti termin dolaska. Izuzeci od opće obustave obavljanja poslova prijave i odjave prebivališta i boravišta su prijava prebivališta osoba koje su stekle hrvatsko državljanstvo, a prethodno su imale reguliran status stranca odnosno nalaze se na području Republike Hrvatske, zatim onih hrvatskih hrvatskih državljana koji su uselili u Hrvatsku počevši od 25. veljače ove godine i nadalje te prijava prebivališta novorođenčadi.

Prema Zakonu o prebivalištu
Uz navedene izuzetke su i prijava prebivališta supružnika koji nakon sklapanja braka živi kod drugoga supružnika, ukoliko je brak sklopljen za vrijeme trajanja epidemije, zatim produženje boravišta osoba kojima je istekla ili istječe prijava boravišta na godinu dana, a žele boravište produžiti još godinu dana u istom mjestu i adresi te produženje boravišta osoba kojima je istekla ili istječe prijava boravišta, a koje ispunjavaju uvjete za prijavu boravišta duže od dvije godine u istom mjestu i adresi, a sukladno Zakonu o prebivalištu.

O žurnosti će odlučiti policijska postaja
U ostalim slučajevima, ukoliko je zahtjev žuran i nužan za ostvarivanje nekoga prava, građani se mogu obratiti upravnim poslovima nadležne policijske uprave, odnosno policijske postaje koja će odlučiti o opravdanosti zahtjeva. — Ne zaboravite da za realizaciju svoga zahtjeva treba imati ugovoren termin dolaska, a detalje o načinu potražite na web stranicama vaše policijske uprave, poručili su iz Kriznoga stožera.

Od ponedjeljka, 20. travnja, na mjestima obavljanja upravnih poslova u policijskim upravama i policijskih postaja mogu se obaviti određeni poslovi prijave i odjave prebivališta i boravišta građana u Republici Hrvatskoj, uz prethodni dogovor oko termina dolaska (izvor: Ministarstvo unutarnjih poslova)

Podjelite:

You may also like...