Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

APEL UPUĆEN STUDENCU “Preispitajte sve mogućnosti kako bi se djelatnici vratili na posao”, ističu čelnici grada Supetra i svih bračkih općina u pismu koje su uputili trgovačkom lancu

Krenula su otpuštanja radnika uzrokovana epidemijom koronavirusa, čiji se završetak za sada ne vidi, a sve su ozbiljne najave strašne gospodarske krize koja će, između ostaloga, definitivno pogoditi i otok Brač.

Jedna od ružnih, tužnih i neželjenih posljedica svakako su otkazi zaposlenicima, a posebno pogađaju otkazi onim radnicima čija su primanja ispodprosječna i koji se iz dana u dan trebaju boriti za svoj život i život svojih obitelji. Na udaru su se ovih dana tako izgleda našli trgovci, i to trgovačkoga lanca Studenac.

“Trgovkinje i trgovci, naši heroji na drugoj liniji borbe protiv koronavirusa”
Čelnici grada Supetra i bračkih općina odlučili su uputiti apel trgovačkom lancu Studenac, čije je sjedište u Omišu, a tragom saznanja da je trgovački lanac na Braču otpustio više djelatnika. U dopisu naslovljenom “Trgovkinje i trgovci, naši heroji na drugoj liniji borbe protiv koronavirusa” pozvali su na traženje rješenja trenutnih izazova do kojih je došlo uslijed epidemije koronavirusa.

Preispitajte mogućnosti povratka na posao
— Imamo saznanja da ste zbog novonastale situacije u Vašim trgovinama na otoku Braču otpustili više djelatnika. Svjesni smo da nas je virus natjerao da promijenimo prioritete i pristupimo nekim drugim načinima poslovanja o kojima do prije mjesec dana nismo niti pomišljali. Molimo Vas odaberite ispravni prioritet. Također, molimo Vas da kao poslodavac, a prvenstveno kao čovjek, preispitate sve mogućnosti kako bi se djelatnici vratili na posao, odnosno kako ne biste i dalje otpuštali, stoji u otvorenom pismu koje su jučer, 28. ožujka, čelnici bračkih općina uputili Studencu.

Svakoga dana riskiraju svoje zdravlje i zdravlje svojih obitelji
— Veoma je bitno da napomenemo; mještani otoka Brača godinama koriste usluge Vaših trgovina te neizravno ulažu u razvoj Vaših trgovina. Većina trgovina se nalazi u centrima mjesta te Vam mi, kao nadležne institucije izlazimo u susret da Vaša dostava nesmetano prolazi preko javnih (pješačkih) površina. Sada, u najtežem vremenu koje smo svi, pa i Brač doživio u ranijoj povijesti, sada kada je stupila na snagu zabrana napuštanja mjesta stanovanja, Vi ukidate radna mjesta, smanjujete broj djelatnika koji profesionalno odrađuju svoj posao, ljudima koji svakoga dana riskiraju svoje zdravlje i zdravlje svojih obitelji, koji ionako ne znaju što im sutra donosi, oduzeli ste im sada jedinu egzistenciju – plaću, hranu, režije, istaknulu su vodeći ljudi svih bračkih općina i grada Supetra.

“Zbog sadašnje situacije, nemaju gdje pobjeći”
Napomenuli su u dopisu kako se “neki djelatnici financijski možda i mogu osloniti na svoju obitelj”, ali, ističu, “nekima je to jedini izvor financija te ih se sada stavlja u klopku iz koje, zbog sadašnje situacije, nemaju gdje pobjeći”. — Nemojte zaboraviti da smo mala zajednica i da sve počinje od maloga čovjeka. Pokažite svoju veličinu sada kada je potrebno, a ne poslije kada za to više neće imati smisla. Apeliram da pronađete način te da ne iznevjerite niti djelatnike niti mještane otoka Brača, stoji u otvorenom pismu Studencu.

Objavit ćemo odgovor iz Studenca čim stigne
Informacije o otkazima u prodavaonicama Studenca na Braču htjeli smo doznati i od samoga trgovačkoga lanca. Poslali smo upit i zatražili detaljne informacije o broju osoba koje su ostale bez posla te zamolili za komentar otvorenoga pisma odgovorne u Studencu. Odgovor još nismo dobili. Čim stigne – objavit ćemo ga.

— Nemojte zaboraviti da smo mala zajednica i da sve počinje od maloga čovjeka. Pokažite svoju veličinu sada kada je potrebno, a ne poslije kada za to više neće imati smisla. Apeliramo da pronađete način te da ne iznevjerite niti djelatnike niti mještane otoka Brača, stoji u otvorenom pismu koje su trgovačkom lancu Studenac uputili 28. ožujka čelnici grada Supetra i bračkih općina (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...