PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Baričević kao izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora sudjelovala na 200. obljetnici Arheološkog muzeja u Splitu

Saborska zastupnica HDZ-a Danica Baričević sudjelovala je u subotu, 22. kolovoza, kao izaslanica predsjednica Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića na 200. obljetnici osnutka Arheološkoga muzeja u Splitu.

Otvorena izložba fotografija “Salona”
— Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara otvorio je izložbu fotografija “Salona” u Marmontovoj ulici, nakon čega smo se uputili u najstariji Arheološki muzej u Hrvatskoj na koncert na koji su nastupili prvakinja opere HNK Split Terezija Kusanović i prijatelji kao i “Papandopulo kvartet”, poručila je na Facebooku izaslanica Baričević.

Arheološki muzej u Splitu razvijao se u srcu Mediterana
Izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na toj obljetnici splitskoga Arheološkoga muzeja bila je ministrica kulture dr. Nina Obuljen Koržinek. — Arheološki muzej u Splitu rastao je i razvijao se u srcu Mediterana, u gradu-spomeniku upisanom na svjetski popis kulturne baštine, gradu-kolijevci Marulićeve Judite, baštineći raskoš mediteranske prirode i duha, rekla je ministrica kulture i medija te istaknula kako dvije stotine godina kontinuiranoga djelovanja dovoljno govori o kvaliteti i dosezima rada u području kulture, kulturne baštine, arheologije i muzeologije toga Muzeja.

Važan jubilej bit će zaključen u prosincu
Arheološki muzej Split u povodu visoke obljetnice pripremio je niz aktivnosti kojima će u narednim mjesecima obilježavati taj važan jubilej koji će zaključiti u prosincu otvorenjem izložbe posvećene arheološkim istraživanjima helenističkog i antičkog grada Isse, današnjeg grada Visa te Svečanom akademijom koja će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.

Izaslanica predsjednica Hrvatskoga sabora Danica Baričević u društvu s ministricom kulture i medija Ninom Obuljen Koržinek koja je bila izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkvovića. Uz njih dvije su splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i splitski konzervator dr. Radoslav Bužančić (izvor: Facebook Danica Baričević)

Podjelite:

You may also like...