Grad Supetar

Beroš se žestoko obrušio na Lauca: Molim ga da svoje mišljenje zadrži za sebe

Ministar zdravstva dr. Vili Beroš danas, 16. studenoga, rekao je da Gordan Lauc, član Vladina znanstvenog savjeta, obmanjuje javnost.

Znanstvenik Lauc danas je u objavi na društvenim mrežama pozvao građane na mirne prosvjede protiv covid-potvrda koje je uveo Nacionalni stožer civilne zaštite, ako ne žele da Vlada “glumi Tita”, odnosno propisuje ljudima kako trebaju čuvati svoje zdravlje.

Lauc: Bolje neka zakonom zabrane pretjeranu tjelesnu težinu
— Ako želimo da se ove mjere ukinu, ona tiha većina koja ih ne podržava mora to jasno i glasno reći. Podijelite ovaj post, ili sami napišite da želite preuzeti odgovornost za svoje zdravlje i da ne želite da Vlada “glumi Tita” i propisuje kako trebate čuvati svoje zdravlje (ako to žele, bolje neka zakonom zabrane pretjeranu tjelesnu težinu), uvjerite nekoga tko se boji (bilo virusa, bilo cjepiva) da paničari bez razloga, izađite na mirni prosvjed, pošaljite pismo u Vladu, pišite medijima, nazovite ih i kažite im svoje mišljenje, objavio je Lauc na Facebooku.

Beroš: Vjerujem da će se Vlada zahvaliti Laucu
— Nastojali smo eliminirati bilo kakvu moguću diskriminaciju i netko nas proziva za tiraniju. Mislim da su teze malo izmiješane i mislim da nije dobro miješati politiku u znanost i struku. Vjerujem da će se Vlada zahvaliti Laucu na aktivnostima i dosadašnjemu djelovanju u Znanstvenom savjetu, rekao je novinarima dr. Beroš.

Beroša brine Laucom poziv na prosvjede
— Nisam ga branio, branio sam njegovo pravo da iznosi svoje mišljenje i stav. Nije problem što ima drugačije mišljenje, ali kad njegovo djelovanje usmjereno u nekoliko pravaca, a to je propitivanje cijepljenja mlađih osoba, činjenica da zagovara ukidanje mjera na vrhu 4. vala, njegov poziv na okupljanja i prosvjede je ono što me brine; najmanje što vladu optužuje za diktatorstvo, ali obmanjuje javnost i u ovom trenutku ga više ne branim, rekao je Beroš, dodavši da Lauc obmanjuje javnost.

Beroš optužio Lauca da obmanjuje javnost
— Nije problem što Lauc optužuje Vladu za tiraniju, već on obmanjuje javnost, poručio je Beroš koji Lauca više neće braniti i moli ga da svoje mišljenje zadrži za sebe. — Na ovaj način zbunjuje dodatno javnost i dovodi u pitanje znanstvene činjenice koje vrijede u čitavome svijetu i Europi. Moramo biti svjesni svoje odgovornosti i za javno iznesenu riječ, naglasio je Beroš.

ministar zdravstva dr. Vili Beroš (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...