Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Bivši komunalni redar iz Bola Zdravko Bartulović: “Tadašnja ekipa HDZ-a nas mlade je iskoristila kako bi prosperirala na lokalnim izborima”. Odgovorio i hoće li se natjecati za načelnika u Bolu na lokalnim izborima

Bivši komunalni redar općine Bol Zdravko Bartulović gostujući kod Tonija Pešutića u Bolskomu bavulu koji je emitiran u nedjelju, 24. siječnja, osvrnuo se, između ostaloga, na političko stanje u Bolu, aktualne probleme, a javnosti je odlučio pojasniti i razloge zbog kojih je nakon osam godina rada u Općini Bol napustio dobro plaćeni posao komunalnoga redara.

Komentirao je, uz ostalo, i nadolazeće lokalne izbore.

Mogla je to biti i mladež SDP-a, vjerojatno bi bilo isto
Gost Bartulović spomenuo je i svoj politički angažman kada se na lokalnim izborima nalazio na listi HDZ-a. — Bili su to studentski dani. Tadašnja ekipa HDZ-a nas mlade je iskoristila kako bi prosperirala na lokalnim izborima. Mi smo to prihvatili. Skupili smo se i odlučili družiti. No, mogla je to biti i mladež SDP-a, vjerojatno bi bilo isto. Našli smo se nekoliko puta. Sve je to tada lijepo izgledalo. Iza toga više se nikada nismo našli. Od tada više nikada nisam bio ni blizu politike, pojasnio je Bartulović svoje prve “političke korake”.

Zar je to politika kad si na listi?
— Zar je to politika kad si na listi? Bio sam 11. na listi. Nije mi to ništa imponiralo. Nisam bio afirmirana osoba kao danas da bih mogao reći što mogu ponuditi politici i koji doprinos dati. To je jedna epizoda u momu životu koja je prošla. No, i dalje sam puno više desno nego lijevo. U životu su mi važni obitelj, vjera i duhovnost, pojasnio je Bartulović.

Nezavisni kandidati samo idu u prilog sadašnjem načelniku
Na upit voditelja Pešutića misli li se kandidirati na lokalnim izborima za načelnika s obzirom na špekulacije koje postoje u javnosti, Bartulović je odgovorio: — Sada ne, jer izgubiti najbolje godine života koje mogu pružiti kroz rad, šteta je. Kad bih ušao u politiku bilo bi mi još teže, a to mi u ovom trenutku nije potrebno. Dodao je kako je prisutan na društvenim mrežama pa ljudi, kako je rekao, vjerojatno zbog njegovih komentara misle kako će se kandidirati za načelnika. — Nemam aspiracija, barem ne za sada, rekao je Bartulović. Komentirao je i nadolazeće lokalne izbore, tvrdeći kako izbore mogu osvojiti samo kandidati s podrškom velikih stranaka: — Nezavisni kandidati ne mogu proći, oni idu u prilog sadašnjemu načelniku, poručio je Bartulović. Naglasio je kako su mnogi na različite načine povezani s Općinom, tako da ne vjeruje u promjene na nadolazećim izborima. Komentirao je i općinsku vlast i odnos s načelnikom Bola Tihomirom Marinkovićem.

Da bi se svidjeli ljudima donose odluke za koje nisu nadležni
Osvrnuvši se na rad Općinskoga vijeća i odluke o dozvolama za gradnju koje je vijeće donosilo, Bartulović je komentirao kako takve odluke nisu u nadležnosti Općinskoga vijeća. — Tko je vijeće da daje dozvole o gradnji? Sram ih bilo. Da bi se svidjeli ljudima donose odluke za koje nisu nadležni. Općina Bol, a ni vijeće, nije ured za graditeljstvo. U nadležnosti vijeća su samo montažni objekti do 12 kvadrata, poručio je Bartulović, dodavši kako je zbog jedne odluke vijeća interventirala i građevinska inspekcija, zabranivši radove. Na pitanje Pešutića je li pročelnik Stipe Karmelić prethodno upozorio vijećnike da takve odluke nisu u njihovoj nadležnosti, Bartulović je odgovorio kako molbe nisu poslane pročelniku nego vijećniku. — Vjerujem da je Stipe intervenirao jer puno zna o propisima i o gradnji, rekao je.

Križ bi trebao nositi netko tko osjeća tu potrebu
Komentirao je i tradiciju nošenja križa u Velikomu tjednu u Bolu, tvrdeći kako se bio javio za nošenje. — Ne mogu nositi križ zato što nisam Boljanin. Neće ni moja djeca biti Boljani jer ih neću tako odgajati. Možda će moje prezime za 100 ili 150 godina biti jedno od jačih prezimena u Bolu. Bilo bi normalno da taj križ nosi netko tko osjeća tu potrebu da ga treba nositi, osvrnuo se Bartulović. Komentirao je i zašto Općina Bol ne izvlači sredstva iz EU fondova. Komentiravši iznos božićnica i regresa, kao i traženje nekih vijećnika da se smanje plaće zaposlenima u općini i općinskim tvrtkama, Bartulović je rekao kako bi takav postupak Općine svi pozdravili. — Naravno, da se moglo smanjiti. Svi bi tada rekli: Bravo. Učinio je napor. No, nedostaje osjećaja za tuđi novac, poručio je.

izvor: Bolski bavul

Podjelite:

You may also like...