Grad Supetar

Bol i Postira na popisu mjesta odakle su zaraženi

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 26. kolovoza, da je od ukupno 2008 obrađenih testova kod 184 osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus.

U Bolu i Postirima zabilježeni novi slučajevi zaraze
Prema broju oboljelih prednjači Split s 53 nova slučaja zaraze, a na drugomu mjestu je Sinj u kojemu je 31 osoba zaražena koronavirusom. Prema podacima županijskoga NZJZ-a, zaraženih je 14 osoba iz Solina, zatim 13 iz Kaštela, 11 iz Makarske, 8 iz Trilja, 6 iz Prološca, 5 iz Omiša i Podstrane, 4 iz Podbablja, 3 iz Hvara, Imotskoga, Muća i Otoka, 2 iz Hrvaca, Lećevice, Marine, Okruga i Trogira te 1 osoba iz Bola, Ciste Provo, Dugoga Rata, Dugopolja, Jelse, Klisa, Postira, Runovića, Staroga Grada, Tučepa, Visa i Vrgorca.

Na bolničkom liječenju 73 osobe zaražene koronavirusom
Od ukupnoga broja novooboljelih, 127 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1325 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalaze se 73 Covid pozitivne osobe, dok se 17 pacijenata nalazi na respiratoru.

Dvije osobe umrle u protekla 24 sata
Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su dvije osobe; žena u 82. godini i muškarac koji je imao 77 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

foto: BRAČ danas

Podjelite:

You may also like...