PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Boljani pripremaju nove pomoći za Banovinu

I nakon povratka dviju ekipa koje su pomagale u saniranju područja u Sisačko-moslovačkoj županiji koje je 29. prosinca pogodio razoran potres, Boljani nastavljaju s pripremanjem novih akcija, javlja lokalni portal boljani.info.

U tamošnjemu Centru za kulturu dragovoljno se donira novac kojim se kupuju lijekovi, hrana za bebe, ali i za nabavku građevinskoga materijala za popravak oštećenih kuća.

Građevinski materijal već otišao za Petrinju
Općina je odredila prvi iznos od 50.000 kuna, ali želi znati kome će se popraviti kuća. Naknadno je načelnik Tihomir Marinković odobrio i plaćanje računa tvrtki “Berica”, u iznosu od 5.350 kuna, kojim je kupljen građevinski materijal i otišao je s prvom grupom prema Petrinji za popravak krova kako bi se u kući moglo stanovati.

Građevinari i vatrogasci spremaju se na put
Iz mini stožera koji u Centru za kulturu vodi ravnateljica Ivana Bošković sa svojim suradnicima bolski portal boljani.info saznaje da se spremaju na put idući tjedan bolski građevinari i vatrogasci, a u planu im je jednoj petrinjskoj obitelji s dvoje djece izgraditi montažnu kućicu. — O tome nešto detaljnije sljedećih dana s molbom za pomoć, ali uz naš pokušaj da izbjegnemo novčane donacije, rekla je Bošković. — Objavit ćemo konkretan popis potrebnoga materijala koji bi onda ljudi direktno kupovali, da u svim akcijama imamo što manje dodira s novcem, a bez kojega se na žalost ipak ne može, poručila je, objavio je lokalni portal.

foto: Goran Mehkek Cropix

Podjelite:

You may also like...