PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Brač dobio Klub koji će se baviti bolestima alkoholizma i drugih ovisnosti. Dorothea Brizić: Provodit će se savjetodavna i tretmanska pomoć u pravcu apstinencije ovisnika i njihove rehabilitacije

Brač je proteklih dana dobio Klub liječenih ili neliječenih od bolesti alkoholizma i drugih ovisnosti koji će djelovati pod nazivom “KLA Život – Brač”.

Klub je registriran u registru udruga Republike Hrvatske, a radit će prema načelima Hrvatskoga saveza udruga klubova liječenih alkoholičara – HSKLA za područje cijeloga otoka.

Svakoga utorka u prostorima ambulante u Postirima
— Grupni terapijski sastanci održavat će se svakoga utorka u 18.00 na adresi Polježice 6 u prostorijama ambulante u Postirima, a voditeljica je terapeutkinja dr. Nataša Mrduljaš-Đujić, specijalist obiteljske medicine. Provodit će se savjetodavna i tretmanska pomoć u pravcu apstinencije i rehabilitacije ovisnosti o alkoholu, pojasnila je za BRAČ danas jedna od osoba ovlaštenih za zastupanje Dorothea Brizić.

Prvi terapijski sastanak održan 27. listopada
Prema njezinim riječima, prvi terapijski sastanak održan je 27. listopada, istoga dana kada je i registriran klub. — Odmah smo išli s dopisom prema ordinacijama obiteljske medicine. Naša namjera je da u interesu općega dobra putem medija informacija dođe do šire populacije i do krajnjega korisnika, poručila je Brizić, naglasivši kako je cilj Kluba “KLA Život – Brač” ponuditi pojedinačno i obiteljsko liječenje. Osim toga, ističe Brizić, Klub želi pomoći i u resocijalizaciji liječenih i neliječenih alkoholičara i članova obitelji za područje otoka Brača.

Pacijenti prvi put nevoljko dolaze
U dopisu koji je upućen liječenicima s osnovnim informacijama o ciljevima Kluba, inicijatori Kluba uputili su im i pojašnjenja vezana uz održavanje grupnih terapijskih sastanaka. — Poštovane kolegice i kolege, molimo vas za suradnju te da uputite pacijente koji trebaju i žele takvu skrb. U pravilu znamo da pacijenti prvi put nevoljko dolaze; ali svakako ih treba motivirati i savjetovati da započnu, na ovaj način, učinkoviti i diskretni terapijski rad u svrhu zaliječenja, stoji u dopisu, s prijedlogom da se vrijeme i mjesto terapijskoga sastanka ponude na oglasnoj ploči u ordinacijama.

Plaća se mjesečna članarina
— Usluga je besplatna, članovi plaćaju mjesečnu članarinu Klubu, u iznosu od 60 kn, onda kada se odluče redovito dolaziti, poručila je Brizić, Pojasnila je kako se inicijativa koju su pokrenuli uklapa u već postojeće strategije i mjere na području zdravstvene i socijalne skrbi za građane Splitsko-dalmatinske županije, kao i u preporuke Hrvatskoga saveza klubova liječenih alkoholičara.

Financirat će ga lokalne samouprave
Brizić je napomenula i kako će se Klub financirati isključivo sredstvima lokalne samouprave i donacijama. — S obzirom na ograničene izvore u teškim vremenima Covid situacije, svaka plemenita namjera je dobrodošla, poručila je.

— Poštovane kolegice i kolege, molimo vas za suradnju te da uputite pacijente koji trebaju i žele takvu skrb. U pravilu znamo da pacijenti prvi put nevoljko dolaze; ali svakako ih treba motivirati i savjetovati da započnu, na ovaj način, učinkoviti i diskretni terapijski rad u svrhu zaliječenja, stoji u dopisu koji je Klub uputio ordinacijama obiteljske medicine (izvor: Kreni Zdravo)

Podjelite:

You may also like...