Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

BRAČ POKAZAO VELIKO SRCE U gradu Supetru u dvije zadnje akcije prikupljeno više od 200 doza dragocjene tekućine

Brač je pokazao veliko srce. U toj bi se rečenici mogle sažeti brojne akcije dobrovoljnoga darivanja krvi čiji je glavni inicijator Crveni križ Brač, uz pomoć društava dobrovoljnih darivatelja krvi utemeljenih po mjestima na otoku. I nema kraja; uvijek nove akcije, uvijek novi darivatelji, uvijek nove doze krvi koja će značiti život mnogima u razdoblju ozbiljnih nestašica, na što mnoge bolničke institucije upozoravaju.

Hvale vrijedna akcija darivanja krvi nakon apela splitske bolnice
Crveni križ Brač prepoznao je potrebu da se ponovno odazove na brojne pozive i apele Odjela za transfuzijsku medicinu splitske bolnice i organizira akciju darivanja krvi. Ovaj put, danas 19. kolovoza, nakon Milne, održana je u Supetru, u prostorima Crvenoga križa Brač gdje su se pozivu odazvale 102 osobe. Njih 96 uspješno je darovalo krv, tu dragocjenu tekućinu koja će mnogima spasiti život.

Novih pet priključilo se obitelji darivatelja krvi
Iz bračkoga Crvenoga križa izvijestili su da je među darivateljima bilo i 5 novih koji su se tako priključili obitelji darivatelja krvi. — Kad se tome pridodaju i darivatelji članovi KDDK Supetar koji su krv darivali na Zavodu za transfuzijsku medicinu prethodnih nekoliko dana, još jedna akcija u organizaciji ovoga kluba bila je #preko100, čime je još jednom potvrđeno – nema boljih, objavio je Crveni križ Brač.
Vrijedi podsjetiti da je akcija dobrovoljnoga darivanja krvi u Supetru održana i 13. svibnja kada je darivanju krvi pristupilo 117 osoba, a prikupljeno je 107 doza krvi. Tada je obitelj darivatelja krvi postala bogatija za četiri člana. Darivanje krvi k tome je organizirano i u drugim mjestima po otoku. Sve su akcije bile uspješne, a Crkveni križ Brač ponosan na sve darivatelje.

akcija dobrovoljnoga darivanja održana upriličena je danas, 19. kolovoza, u prostorima Crvenoga križa Brač u Supetru (izvor: Facebook Crveni križ Brač)

akcija dobrovoljnoga darivanja organizirana je danas, 19. kolovoza, u prostorima Crvenoga križa Brač u Supetru u kojoj je prikupljeno novih 96 doza krvi (izvor: Facebook Crveni križ Brač)

Podjelite:

You may also like...