Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Brač uzdrman koronavirusom. Stigli prvi rezultati testiranja, devet novooboljelih na otoku, svi upućeni u strogu samoizolaciju, čekaju se ostali rezultati

Stigli su prvi rezultati testiranja koja je jučer na Braču obavila epidemiološka služba iz Splita. Potvrđeno je devet novih slučajeva zaraze na otoku, uz važnu napomenu kako se u tijeku dana očekuju rezultati i za ostale kojima su jučer uzeti brisevi.

O svemu obaviješten županijski Stožer civilne zaštite
— Svi su pozitivni u samoizolaciji, u stalnom kontaktu sa zdravstvenim djelatnicima i pod nadzorom policije. Pod stručnim vodstvom epidemiološke službe iz Splita u tijeku su sve procedure zadane protokolima za postupanje u ovakvim slučajevima, a o svemu je izvješćen i županijski stožer Civilne zaštite, priopćio je danas, 8. svibnja, Krizni stožer otoka Brača.

Epidemiološka služba uzela 37 briseva
Epidemiološka služba iz Splita jučer je u Nerežišćima uzela briseve od 37 osoba koje su bile u kontaktu s novooboljelima. Brisevi su uzeti upravo u mjestu koje se potvrdilo žarištem novooboljelih na otoku, a gdje se vratio pacijent iz splitske bolnice, koji, kako doznajemo, nije bio testiran prije otpuštanja s bolničkoga liječenja. Toga su pacijenta po povratku na Brač posjećivali prijatelji i rodbina, pa je tako došlo do proboja virusa na Braču.

Prvi slučaj oboljenja zabilježen još 10. travnja
Prva oboljela osoba je susjeda povratnika iz bolnice koja je zbog infekcije koronavirusom, ali i drugih komplikacija, upućena na bolničko liječenje. Nedugo zatim i u Pučišćima je potvrđen novi slučaj oboljenja, a radi se o 55-godišnjem muškarcu. Epidemiološko stanje do neki dan je bilo vrlo povoljno, a Brač je do novih oboljenja imao samo jednoga oboljeloga, i to u gradu Supetru još 10. travnja.

Stožer pozvao na prisebnost i staloženost
Brački krizni stožer pozvao je stanovnike na prisebnosti i staloženost te odgovorno ponašanje.

Uskoro opširnije…

izvor: Općina Nerežišća

Podjelite:

You may also like...