PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Brački Crveni križ iz Dragotinaca: “Svašta se da vidjeti na terenu, od suza, jecanja do smijeha”

Ekipa bračkoga Crvenoga križa ovih dana nalazi se u humanitarnoj misiji u pružanju pomoći stanovnicima na području pogođenom razornim potresom u Sisačko-moslovačkoj županiji.

Crveni križ Brač osim toga organizirao je na Braču prikupljanje pomoći u svim mjestima kako bi se pomoglo unesrećenim stanovnicima, a brojni kombiji i kamioni pomoći upućeni su s otoka u područja stradala potresom.

Predstavnici bračkoga Crvenoga križa na terenu
Bračani su još jednom velikim odazivom pokazali kako nevolja može ujediniti ljude u brizi i solidarnosti prema teško pogođenim stanovnicima, od kojih su mnogi ostali bez svojih domova. Humanitarni rad sa sobom nosi radost, ponos, ali izazove i odgovornost kako bi prava pomoć u pravom trenutku stigla na pravo mjesto. Ovih dana predstavnici bračkoga Crvenoga križa svoju ruku pomoći pružaju mnogima, a na terenu se, kako javljaju, susreću s tugom, ali i radošću.

Jednu od poruka vrijedi prenijeti.

Tepaju joj da je “gradonačelnica”
— Svašta se da vidjeti na terenu, od suza, jecanja do smijeha. Za ovo zadnje najbolji primjer je gospođa Branka (krajnje desno na slici), jedna od najvećih osoba koju smo upoznali. “Gradonačelnica” kako joj tepaju u Dragotincima, mjestu od 35 stanovnika, radi na dobrobit svih, od najmanjih do najvećih.

Primjer veličine i ljudskosti
Organizirala je u svomu dvorištu svakodnevne sastanke “kriznoga stožera” na kojima joj stanovnici daju informacije o zdravstvenom stanju, potrebama i ostalom. Spremno dočekuje interventne službe i stavlja im se na raspolaganje. Primjer veličine i ljudskosti, čiji osmijeh obara, a toplina osvaja, poručili su iz Crvenoga križa Brač.

izvor: Facebook Crveni križ Brač

Podjelite:

You may also like...