PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

“Brački pupoljci” pozvali na javno savjetovanje oko donošenja novoga prijedloga zakona; najavili da će pratiti rokove koje je Vlada zadala

Udruga “Brački pupoljci” za djecu s teškoćama u razvoju pozvala je ovih dana zainteresirane da se uključe u javnu raspravu oko novoga prijedloga Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, i to putem središnjega državnog portala za savjetovanja sa zainteresiranom javnošću “e–Savjetovanja”.

Pravni tim detaljno proučava novi prijedlog zakona
— Naš pravni tim detaljno proučava prijedlog te će ovisno o potrebi uputiti prijedlog izmjena, kratko su napomenuli iz Udruge, potaknuvši zainteresirane da se slobodno s prijedlozima obrate Udruzi putem službene e–mail adrese udruga.brackipupoljci@gmail.com, te tako pomognu udruzi u ostvarivanju njihove inicijative, a to su nastojanja da se djeci s poteškoćama u razvoju osigura povlašteni prijevoz do kopna i nazad.
— Mi ćemo i dalje vršiti monitoring rokova koje je Vlada zadala za donošenje Zakona, upozorili su “Brački pupoljci “koji već 10 godina inzistiraju na izmjenama postojećega zakona kojima bi se omogućio povlašteni prijevoz navedenim osobama.

Prosvjed “Zbilja nešto važno” održan u srpnju u trajektnoj luci u Supetru
Ozbiljno upozorenje “Brački pupoljci” odaslali su prosvjedom koji je s porukom “Nešto zbilja važno” održan 7. sprnja u trajektnoj luci u Supetru, kada je simbolično blokirana rampa i na kratko onemogućen iskrcaj putnika i automobila iz trajekta u trajanju od 120 sekundi.
O svojim nastojanjima obavijestili su i nadležnoga ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, kao i Vladu Republike Hrvatske, rekavši kako dobro znaju da je Udruga još u studenom 2018. predstavila javnosti svoju inicijativu za izmjenu članka 47. Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, a kojom se traži da se djeci s teškoćama u razvoju zakonom osigura pravo na besplatan trajektni prijevoz na terapije na kopno.
— Novo žurno zakonsko rješenje potrebno je radi osiguranja prava na besplatan pomorski pomorski prijevoz osjetljivim kategorijama našega društva, i to osobama s invaliditetom i djeci s pošteškoćama u razvoju koje dosad nisu bile u potpunosti obuhvaćene niti jednom kategorijom putnika kojima se odobravao povlašteni prijevoz temeljem odredbi postojećeg Zakona, stoji u tumačenju novoga prijedloga zakona.

Predsjednica im je obećala svoju pomoć
O svojem problemu upoznali su i Ured predsjednice Kolinde Grabar–Kitarović, 18. travnja, a isto su joj imali prilike ponoviti i u neposrednom susretu u Bolu, kada im je predsjednica obećala svoju pomoć. Udruga “Brački pupoljci” ima 53 člana, od kojim su većina zbog svojih problema primorana putovati na kopno na posebne terapije i specijalističke kontrolne preglede.

brojni otočani u prosvjedu blokirali 120 sekundi iskrcaj putnika i vozila iz trajekta u supetarskoj trajektnoj luci (foto: J. Bašić)

brojni otočani u prosvjedu održanom u srpnju blokirali su simbolično 120 sekundi iskrcaj putnika i vozila iz trajekta u supetarskoj trajektnoj luci u znak potpore “Bračkim pupoljcima” (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...