Grad Supetar

Branitelj osumnjičene za BRAČ danas: Žalit ćemo se na odluku o istražnom zatvoru. Da je htjela utjecati na svjedoke sigurno je već mogla

Dean Rahan, branitelj osumnjičene 62-godišnje S. B., nekadašnje voditeljice Ureda za graditeljstvo i prostorno planiranje u Ispostavi Supetar, koja je u srijedu, 13. listopada, uhićena zajedno s ostalih pet osumnjičenih u akciji splitske policije i PNUSKOK-a zbog sumnji u malverzacije oko izdavanja građevinskih dozvola na nekretninama u vlasništvu 50-godišnjega osumnjičenika, komentirao je za BRAČ danas odluku Županijskoga suda o istražnom zatvoru koji je određen za njezinu branjenicu.

Gotovo je nikakva vjerojatnost da je mogla utjecati na svjedoke
— Prije svega žalit ćemo se na takvu odluku o istražnomu zatvoru jer je po nama neosnovana s obzirom da su svi predloženi svjedoci praktički kolege moje branjenice koji zajedno rade u Uredu za prostorno uređenje i graditeljstvo u Supetru, tako da je zaista vrlo mala, gotovo nikakva vjerojatnost da bi mogla utjecati na te svjedoke, rekao je za naš portal brački odvjetnik Rahan.

Postupak se vodi već više od dvije godine
Pojasnio je kako su predloženi svjedoci upoznati da se ovaj postupak vodi već više od dvije godine. — Sama činjenica da se postupak vodi već više od dvije godine potvrđuje da ovoliki odmak vremena od navodnoga počinjenja djela ne iziskuje ovakvu drastičnu mjeru, pogotovo za osobu koja nikada nije kažnjavanja, ima 63 godine i nijednu mrlju u svojoj profesionalnoj karijeri koja traje već 38 godina, istaknuo je Rahan.

Slijedi suspenzija s radnoga mjesta
— Da je htjela utjecati na te svjedoke sigurno je već mogla, dok je vjerojatnost od nastavljanja počinjenja novih kaznenih djela, također vrlo mala, upravo zbog činjenice što nakon ovako izrečene mjere u pravilu slijedi suspenzija s radnoga mjesta, tako da je sada najvažnije da što prije otklonimo sve razloge izricanja istražnoga zatvora, kako bi se moja branjenica branila sa slobode, rekao je supetarski odvetnik, dodavši kako će se drugi okrivljenici braniti sa slobode.

Rahan: Duboko smo uvjereni u njezinu nevinost
Rahan ističe da njegovoj branjenici treba omogućiti obranu sa slobode kako bi na sudu dokazala svoju nevinost, a u što su, kako tvrdi, duboko uvjereni. — Na našemu otoku svi znaju kakva je osoba gospođa S. B., koja je uvijek svakome pomogla i bila na usluzi, i koja zasigurno nije počinila takva kaznena djela koja joj se pokušavaju staviti na teret, tvrdi za naš portal njezin odvjetnik. Pojašnjava da je osumnjičena S. B. ispitana prvi put još prije šest mjeseci, nakon više od godinu dana provođenja istražnih radnji, a zadnji put u četvrtak, 14. listopada, u prostorima USKOK-a.

Istražni zatvor određen zbog mogućega ponavljanja kaznenoga djela
Sudac Županijskoga suda u Splitu Ivica Botica odluku o istražnom zatvoru za S. B. donio je u četvrtak, 14. listopada, oko 20.00 sati na prijedlog USKOK-a, i to u trajanju od mjesec dana. Takvu mjeru sudac je donio zbog mogućega ponavljanja kaznenoga djela i utjecaja na svjedoke. Strana koja je nezadovoljna odlukom suca istrage ima naravno pravo na žalbu, a rok za podnošenje žalbe na odluku o istražnom zatvoru je tri dana. Prema riječima glasnogovornika Županijskoga suda u Splitu Dinka Mešina, o žalbi će odlučivati izvanraspravno vijeće toga suda.

odvjetnik Dean Rahan (izvor: JL)

Podjelite:

You may also like...