PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Branko Bačić: “Izbor je relativno jednostavan; između eksperimenta koji nosi Davor Bernardić i uspješnoga lidera Andreja Plenkovića koji se pokazao u Hrvatskoj i na međunarodnom planu”

Predsjednik županijskoga HDZ-a i politički tajnik stranke Ante Sanader bio je u Splitu domaćin kandidatima X. izborne jedinice koji će se natjecati na parlamentarnim izborima 5. srpnja. Iako nije na njoj, već na listi IX. izborne jedinice koja je 2016. godine osvojila sedam saborskih mandata, Sanader je u Splitu podržao kandidate na listi za južni dio Splitsko-dalmatinske županije i Dubrovačko-neretvansku. Na listi se, uz ostale, nalaze dvoje ministara: Vili Beroš i Marija Vučković, zatim dva župana: Blaženko Boban i Nikola Dobroslavić te čak četiri gradonačelnika.

Odmah poslije Vilija Beroša na listi Branko Bačić
Odmah poslije nositelja liste X. izborne jedinice ministra zdravstva Vilija Beroša nalazi se dosadašnji saborski zastupnik Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u bivšem sazivu Sabora. — Čast mi je što sam na listi HDZ-a u X. izbornoj jedinici zajedno s uspješnim kandidatima koji znaju svoj posao. Kandidatima koji svoj rad, svoje gradove i županiju žive svaki dan. Uz poštovanje svim drugim listama, nema bolje i uspješnije liste koja je jamac daljnjega razvoja Dalmacije u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, istaknuo je Bačić.

Ovu ćemo Vladu pamtiti po uspješnosti
Osvrnuo se i na izbore za Parlament prije četiri godine. — Tada sam rekao da ću se, ako uđem u hrvatski Sabor, zalagati za početak i realizaciju Pelješkoga mosta. Sada mogu reći da ćemo do godine ponovno spojiti Hrvatsku i završetkom izgradnje Pelješkoga mosta, što možemo zahvaliti ovoj Vladi. Ovu ćemo Vladu pamtiti po uspješnosti. Unatoč krizi uzrokovanoj koronavirusom, Hrvatska je bolja i uspješnija zemlja nego što je to bila 2016. godine. Rasli smo za 3 posto BDP-a, povećali smo prosjećne plaće za 1.150 kuna, mirovine, minimalne plaće za 750 kuna, nikad veći broj zaposlenih i u isto vrijeme nikad manji broj nezaposlenih, istaknuo je Bačić.

Hrvatsku trebamo dati ljudima koji znaju
Primijetio je kako se Hrvatska nalazi u vremenu punom izazova. — Mi Hrvatsku 5. srpnja trebamo dati ljudima koji znaju, dužnosnicima koji su lideri u kriznim vremenima, stranci koja se dokazala da kad je najteže da je najbolja i najuspješnije vodi Hrvatsku. Zato je 5. srpnja izbor relativno jednostavan; između eksperimenta koji nosi sa sobom Davor Bernardić i uspješnoga lidera koji se pokazao u Hrvatskoj i na međunarodnom planu Andreja Plenkovića, poručio je Bačić, pozvavši građane da ukažu povjerenje HDZ-u na nadolazećim izborima sa Sabor.

predsjednik županijskoga HDZ-a i politički tajnik HDZ-a Ante Sanader u društvu s dosadašnjim saborskim zastupnicima: Antom Bačićem (lijevo) i Brankom Bačićem (desno) (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...