PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

BROJKE KOJE ZABRINJAVAJU Na području Splitsko-dalmatinske županije danas čak 77 novozaraženih

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 14. kolovoza, kako je od ukupno 423 obrađena testa danas 77 novooboljelih osoba od koronavirusa. Podsjetimo kako je jučer na području županije evidentirana 41 pozitivna osoba, pa je današnji broj novozaraženih gotovo dvostruko veći.

Split postao žarište
Samo s područja grada Splita je 25 novozaraženih osoba, 21 iz Makarske, 7 iz Runovića, 6 iz Kaštela, 4 iz Imotskoga, 2 iz Sinja, Lovreća i Klisa te po 1 osoba iz Solina, Trogira, Hvara, Staroga Grada, Omiša, Otoka i Prološca.

Zaraženo i dvoje stranih državljana
Uz 77 novooboljelih osoba pozitivnih na Covid s područja Splitsko dalmatinske županije još je dvoje stranih državljana pozitivno, jedan iz Irske, a drugi iz Lihtenštajna, koji su testirani u Splitu. Od 77 novozaraženih s područja Županije, 12 osoba kontakti su prethodno oboljelih osoba, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Preminuo muškarac u 60. godini života
Klinički bolnički centar u Split izvijestio je kako je preminula muška osoba koja ima 60 godina, a koja se nalazila na respiratoru u bolničkom centru. Preminuli je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bio pozitivan i na koronavirus, stoji u izvještaju iz splitskoga KBC-a. U samoizolaciji se nalazi 638 osoba, a 14 osoba pozitivnih na Covid su u splitskoj bolnici.

Nacionalni stožer najavio konferenciju za medije
Prema dosad objavljenim podacima županijskih stožera civilne zaštite i danas se očekuje veliki broj novozaraženih osoba. Nacionalni stožer civilne zaštite najavio je za danas konferenciju za medije na kojoj se očekuju novi podaci o epidemiološkom stanju u Hrvatskoj. Samo u Splitsko-dalmatinskoj županiji i na području Grada Zagreb danas je ukupno 129 novih slučajeva oboljenja. Podsjetimo kako je jučer u Hrvatskoj bilo 180 novih slučajeva, što je dosad najveći broj od početka pandemije.

Županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo izvijestio je danas, 14. kolovoza, kako je 77 novozaraženih osoba s područja županije, a pozitivna su i dva strana državljana pa je danas ukupno 79 novooboljelih. Samo s područja grada Splita je 25 novozaraženih osoba, 21 iz Makarske, 7 iz Runovića, 6 iz Kaštela, 4 iz Imotskoga, 2 iz Sinja, Lovreća i Klisa te po 1 osoba iz Solina, Trogira, Hvara, Staroga Grada, Omiša, Otoka i Prološca

Podjelite:

You may also like...