Grad Supetar

BROJKE KOJE ZABRINJAVAJU Potvrđeno deset novih slučajeva zaraze koronavirusom na Braču; u županiji danas veliki rast oboljelih

U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas, 24. ožujka, zabilježeno je 312 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a što predstavlja veliki porast novooboljelih od toga virusa.

Županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo izvijestio je kako je obrađeno ukupno 1.047 osoba, pa objavljeni podaci potvrđuju kako je gotovo 30 posto testiranih pozitivno na koronavirus.

Zaražene osobe iz Pučišća, Selca, Nerežišća i Supetra
Među zaraženima koronavirusom je i 10 osoba s otoka Brača, i to 4 iz Pučišća, 3 iz Selca, 2 iz Nerežišća i 1 osoba iz Supetra. U odnosu na izvješće Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije od utorka, 23. ožujka, porast je to oboljelih s Brača za 4 osobe. Iz Splita je, prema podacima županijskoga NZJZ-a, zaraženo 120 osoba, 25 iz Sinja, 22 iz Makarske, 18 iz Kaštela, 14 iz Imotskoga i Solina, 10 iz Trilja, 7 iz Podbablja i Trogira, 6 iz Hrvaca, Omiša i Podstrane, 5 iz Dicma i Klisa, 3 iz Dugopolja, Marine, Okruga, Runovića, Tučepa i Zagvozda, 2 iz Dugoga Rata, Podgore, Prološca i Zmijavaca te 1 osoba iz Brela, Gradca, Lokvičića, Muća, Otoka, Primorskoga Doca, Segeta, Šestanovca, Vrgorca i Vrlike.

Epidemiolozi obrađuju 139 novozaraženih osoba
Od ukupnoga broja novooboljelih, 173 osobe kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji je ukupno 2.349 osoba. Na liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalazi se 108 Covid pozitivnih osoba, dok je 17 pacijenata na respiratoru, 4 više u odnosu na jučerašnje izvješće.

Prema podacima splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U Kliničkomu bolničkomu centru Split danas, 24. ožujka, na liječenju od koronavirusa nalazi se 108 pacijenata; njima 17 zbog teškoga kliničkoga stanja potreban je respirator (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...